Laat de NOS in godsnaam verder zwijgen

“Ungehemmter denn je führt die rote Lügenpresse ihren Verleumdungsfeldzug durch …”

– Joseph Goebbels –

(Bron)

De NOS heeft het er maar moeilijk mee.
Moeilijk met het feit dat de veelbesproken rancuneuze, boze, blanke kleine burgermannetjes en vrouwtjes die een ander het licht in de ogen niet gunnen in het ene schatrijke land gezien worden als ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ (één partij, een club die absoluut niet aan cliëntelisme doet is er zelfs toe bereid om daarom op te meten hoeveel mensen uit Polen je kunt op hokken per vierkante meter opdat de waarde van de huisjes van het geteisem voor wie men zegt ‘het allemaal te doen’ niet teveel zakt) en in het andere, eveneens schatrijke land gehouden wordt voor wat ze werkelijk zijn: rancuneuze, boze, blanke kleine burgermannetjes en vrouwtjes die een ander het licht in de ogen niet gunnen.
De verongelijktheid over het feit dat in Duitsland men het niet accepteert dat mensen gedreven door ongefundeerde angst en onbegrip over de wereld hun frustraties botvieren op alles en iedereen die niet in het eigen, bekrompen wereldbeeld past spat er in dit bericht van de NOS vanaf:

“Neem Bild, de grootste krant van Duitsland. Die heeft tachtig prominenten gevonden, die nee zeggen tegen Pegida.

(Bron)

Het klinkt alsof Bild met heel veel moeite er slechts in slaagde tachtig prominenten te vinden die PEGIDA op zijn plaats zetten als xenofoob, racistisch en volstrekt wereldvreemd.
Ik denk dat je er in Nederland inderdaad geen tachtig prominenten bij elkaar krijgt die openlijk stelling nemen tegen het fascisme van genocideclub PVV en zijn moorddadige tokkie-aanhang.
Dat de NOS als het ware links voorbijgestreefd is door Bild zegt iets heel bedenkelijks over den vaderlandsche Propaganda Kompagnie en de rest van de media alhier.
Maar dit gaat over Duitsland en daar is men gelukkig nog niet helemaal verpest.

Vervolgens lijkt de NOS onder verwijzing naar correspondent Jeroen Wollaars aanstoot te nemen aan het feit dat een Duitse krant terecht opmerkte:

“Het avondland stond in de regen”

(Bron)

Dat zou ‘arrogant’ zijn en samengevat typisch een dingetje zijn van wat heet ‘de Lügenpresse’.
En Wollaars heeft naar eigen zeggen wel enigszins begrip voor dat sentiment: verongelijkt en boos zijn over de vermeende ‘arrogantie’ van ‘de Lügenpresse.’
Ik heb daar geen begrip voor. Want het gebruik van de term ‘Lügenpresse’ zet namelijk meteen de toon en laat precies zien wat voor sentimenten in elk geval de woordvoerders en de verspreiders van het PEGIDA-gif beweegt: haat, racisme, eng nationalisme en nazisme.
Het is namelijk de terminologie van het begin van de vorige eeuw: die van allerlei enge nationalistische, anti-semitische clubjes tijdens en vlak na de Eerste Wereldoorlog en, uiteindelijk, van de nazi’s zelf.
Wie niet wil dat ie voor een nazi gehouden wordt, kan maar beter zich eerst eens goed verdiepen in de terminologie van die lui en die dan achterwege laten.

Wollaars nog even verder over zijn begrip voor die PEGIDA-malloten:

“Ik moet zeggen dat ik dat sentiment wel enigszins begrijp, omdat de kranten echt stelling nemen en weinig moeite doen om aan deze mensen te vragen wat ze beweegt om te demonstreren.”

(Bron)

Sorry, maar hier zakt mij de broek van af.
Het is de kranten en de overige media in Duitsland heel erg te prijzen dat ze bij hun berichtgeving iets degelijker te werk gaan als het om PEGIDA gaat dan de media hier die slechts met een nazi genaamd Ed op de proppen weten te komen.
Verder waren de media hier als ik mij wel herinner heel erg stellig in hun wetenschap betreffende de door ‘Trouw’ verzonnen ‘sharia-wijken’ en ‘jihad-belts.’
Je als Nederlandse media en publieke figuren niet klip en klaar, luid en duidelijk uitspreken tegen rassenwaan, oproepen tot etnische zuivering, massamoord en brandstichting is ook stelling nemen. Het tekent de lafbekken waar dit land tot bijna terminaal toe van vergeven is. We hebben het al meerdere keren gehad over hoe de media in dit land, waaronder ook de NOS van Wollaars, actief het fascisme faciliteren en de rol spelen van Radio Mille Collines.
En ik kan mij niet herinneren dat de NOS of welk ander medium in dit land ooit de moeite genomen heeft eens te vragen aan Turken, Marokkanen en andere islamitische medeburgers hoe het eigenlijk voelt jarenlang van de overheid, de media en de amusementswereld te horen te krijgen dat je er niet bij hoort en ook nooit zult horen en wat het met je doet als je in angst moet zitten omdat half Nederland joelt en krijst dat je gebedshuis de fik in moet en jij aan een boom moet bungelen.
Mij lijkt het dat de NOS er verder maar beter in schaamte het zwijgen toe moet doen.
Laat berichtgeving maar aan anderen over. De Duitse media bijvoorbeeld.