Krijgt het verhaal Jan Roos navolging?

CMOP_cpVAAEjx2KJan Roos dreigde met een kapmes uit een hoes. Best wel eng zou je zeggen, maar om de een of andere reden lachen we erom. Want diep in ons hart weten we dat het slechts een dreigmiddel was. In ons hart weten we dat Jan Roos zijn onthoofdende daad niet bij het woord zou voegen, stel je voor zeg! Een steekwapen zou veel enger zijn geweest. Ons onderbewuste weet dat iemand die met een stiletto dreigt veel gevaarlijker is dan Jan Roos met een kapmes. Sterker nog, ik stel dat de situatie met Jan Roos veel meer indruk had gemaakt als hij met een mes had gedreigd. Ik stel dat de politie dan allang bij de heer Roos op de stoep had gestaan. Met een mes dreigen is immers veel echter.

Een hakmes heeft iets onwerkelijks. Ik moest denken aan Rwanda waar mensen elkaar uitmoordden met hakmessen omdat ze tot de verkeerde stam behoorden en ze elkaar uitmaakten voor ongedierte en kakkerlakken. Ik zag de beelden, maar de realiteit van het geweld aldaar wilde maar moeizaam tot mijn bewustzijn doordringen. Het waren beelden van een andere planeet zo leek het.

Het gevaar van het zwaaien met een hakmes door een bekende nitwit ligt meer in de navolging ervan. Wie is de volgende gek die met een hakmes gaat zwaaien? Ik zag dat je voor 45 euro een hakmes online kan bestellen. Ik vraag me af of er al hakmessen besteld worden naar aanleiding van het verhaal Jan Roos. Het wordt echt griezelig als het verhaal Jan Roos navolging krijgt, maar dan echt, met doden en gewonden.

1 gedachte over “Krijgt het verhaal Jan Roos navolging?”

  1. Pingback: Krijgt het verhaal Jan Roos navolging? | Defrysk's Blog

Reacties zijn gesloten.