Krapuul Newsroom 9-jan-2011

Gaat Rutte hier wel naar luisteren? – Gekibbel voor de bühne over in Tweede Kamer? – VVD weet al lang niet meer wat liberalisme is – Arrogante Nederlanders gaan Kunduz wel even moderniseren – Nou dat gaat harder dan gedacht – Niet alle GroenLinksers staan te springen om nieuwe missie – Zijn journalisten herkauwers? – Waarom doet beeldvorming het zo veel beter dan de feiten? – Pas op wat je op je T-shirt zet – Als je het hele verhaal hoort


– M I D D A G – E D I T I E –


#M5 Gaat Rutte hier wel naar luisteren?
Of denkt hij dat iedereen links en gek is geworden? Want ‘zijn’ rechtse stemmers hebben ineens wel linkse trekjes gekregen 😆 Tegen een missie zijn, nou dat zal hij wel niet willen horen!


#M4 Gekibbel voor de bühne over in Tweede Kamer?
Het Vragenuurtje in de Tweede Kamer krijgt nieuwe regels, een proef tot aan het krokusreces. Nou dat zou wel eens tijd worden. Want al die gratis zendtijd voor ene Goudpruikje en co vind ik zonde van mijn belastinggeld (dubbel! én als salaris van die minsters en volksvertegenwoordigers én voor de NOS).


#M3 VVD weet al lang niet meer wat liberalisme is
Nou, dat is heel fijn om dat een keer zwart op wit te lezen. De regelneven die er tegenwoordig zitting in hebben kunnen beter het woord ‘liberaal’ schrappen uit hun vocubalaire, want is totaal ongepast en totale onzin. Het is een partij van ons (soort mensen) en voor ons (soort mensen) en vooral voor onze buidel. Niks liberaals aan.


#M2 Arrogante Nederlanders gaan Kunduz wel even moderniseren
Nou, dat kun je op je buik schrijven! Mooi stuk weer van Han van der Horst, hoop dat kabinet het ook leest en in ieder geval de oppositie die nog niet weet wat ze zullen stemmen.

Vanavond zegt Rutte dus dat we de Afghanen niet in de steek moeten laten. Hij zou eens naar zijn staatssecretaris ontwikkelingshulp Ben Knapen moeten luisteren die zegt dat we alleen maar ontwikkelingsgeld moeten besteden aan dingen die we echt goed kunnen in landen waar je vanwege kennis van zaken iets te zoeken hebben. Van Kunduz hebben Nederlanders helaas te weinig verstand.


#M1 Nou dat gaat harder dan gedacht
Domme plan van kabinet wordt afgekeurd door meerderheid in Nederland. Hopelijk loopt dit allemaal nog een beetje en zorgt de Afghanistan-missie voor een afstraffing bij de PS verkiezingen. Alleen moet wel lachen om dit comment;

Rutte hij leek zo goed, maar is nu al de weg kwijt!
Straks in maart, de PVV de grootste en einde van het Kabinet Rutte!
Pieter, Schagen op 09-01-2011, 13:35

Snapt niet helemaal dat als PVV wel in de Senaat komt, dat alleen kabinet Rutte maar versterkt. Hebben nog een hoop zendingwerk te doen als Krapuul!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 Niet alle GroenLinksers staan te springen om nieuwe missie
Het zou mooi zijn als dat idee helemaal door gaat dringen bij GroenLinks, zou goed zijn voor iedereen. Behalve voor Maxime Verhagen. Die heeft een kabinet laten vallen om Afghanistan, partij is gehalveerd en als deze missie dan niet doorgaat, nou dan staat hij echt met lege handen. Laat ik het hem nog gunnen ook!


#O4 Zijn journalisten herkauwers?
Ja! Zijn er nog jounalisten die zoeken en vragen stellen opdat ze ergens over nagedacht hebben? Weinig! Heel weinig! Te weinig!

Men zegt: Wilders durft het tenminste te zeggen. Daarom was de opmerking van Guido Weijers zo interessant.”

De cabaretier zei tijdens de oudejaarsconference dat het volk niet is gebaat bij politici die ‘tenminste durven te zeggen wat iedereen denkt’, maar dat we behoefte hebben aan iemand die ‘juist datgene zegt waar niemand aan gedacht heeft’. “Dit geldt ook voor de journalist. Die kan zich onderscheiden door juist dat nieuws of die invalshoek te brengen waar niemand aan heeft gedacht, in plaats van de waan van de dag te volgen uit angst iets te missen.”


#O3 Waarom doet beeldvorming het zo veel beter dan de feiten?
Dit vraagt Hans Goslinga zich terecht af in Trouw. Ik denk omdat je met beeldvorming zo lekker tekeer kunt gaan en het zo lekker de meute aanspreekt en je het vooral smeuig kan brengen. Feiten zijn feiten, daar kun je geen verhaaltje van maken of mee scoren bij mensen die ontevreden zijn en ontevreden gehouden moeten worden voor het electoraat. 😥


#O2 Pas op wat je op je T-shirt zet
Er zijn mensen opgepakt die met de cijfers ‘1312’ op hun T-shirt lopen en dat zou beledigend zijn voor de politie. Dat Wilders totale minachting heeft voor een rechtbank en dat ook wijd en zijd ventileert voor de media, dat mag allemaal want is vrijheid van meningsuiting. Nou volgens mij is dit land zo langzamerhand knettergek aan het worden. Wanneer gaan we weer eens normaal doen?


#O1 Als je het hele verhaal hoort
Dan kan het nog wel eens zijn dat Dagblad Wilders en Wilders zelf het mis hebben.Maar ja, dan is de publieke ellende al gebeurd. Hopelijk gaan de agenten die misschien ooit (?) met een boerkaverbod te maken krijgen en die ooit moeten besluiten hoe ze daar mee om moeten gaan, daar integer mee om. Net als Welten dat deed.

Overigens denk ik dat de vrouwen in Kabul in een totaal andere situatie leven dan de paar vrouwen die hier in Nederland een boerka dragen. Maar dat is meer gevoel, dan gestaafd met feiten.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

9 gedachten over “Krapuul Newsroom 9-jan-2011”

  1. Twee PVV-kandidaten van PVV Noord Holland hebben zich teruggetrokken van de lijst. Oege Bakker en Carlo de Bruin kiezen eieren voor hun geld. Staat zo slecht op je CV, vermoedelijk. :mrgreen: RTV NH doet verslag. Op zich niet eens echt opzienbarend, maar waar was RTV NH aanwezig? Bij de NIEUWJAARSRECEPTIE van de PVV. Ik hoor het de verslaggever echt zeggen op 00.24 van de reportage. Ehh… meten met twee maten, PVV? Benieuwd wie die PVV-receptie betaald heeft!
    http://www.zie.nl/video/algemeen/PVVers-trekken-zich-terug-van-kandidatenlijst/m1fzuuff9ao0

  2. @O2
    Maken we er toch 1192620 van? (Alle smerissen zijn tuig?)
    Wat langer maar ze zijn er toch te stom voor.

Reacties zijn gesloten.