Krapuul Newsroom 9-febr-2011

PVV is poldertaliban – Steeds meer Nederlanders worden zelf allochtoon – PVV spoeddebatmanie slaat weer toe – PVV ziet senaat als tweede keus – Peter Middendorp in De Pers – Programma PVV Limburg gefileerd – Geert Wilders (PVV) niet welkom bij Omrin – Geert Wilders (PVV) houdt het nog even spannend – Geert Wilders (PVV) moet gewoon met zijn tengels van het lichtknopje afblijven! – Katholicisme ook verwerpelijke ideologie? – Wilders (PVV) is geen echte voorstander van vrijheid – Peilingen Synovate, PVV en VVD verliezen – Aardema (PVV) terug naar de basis – Hillen (CDA): mag het ietsje meer zijn?


– A V O N D – E D I T I E –


#A4 PVV is poldertaliban
Tofik Dibi (GL) verbaast zich er over – en in mijn ogen terecht – dat Maxime Verhagen (CDA) wel het land moest meedelen dat hij verdrietig werd van de PvdA anti-campagne. Maar dat Verhagen nu muis- cq ratstil is over de ordinaire ophits teksten van ene Geert Wilders. H e l e m a a l stil!!! Niks over te horen. Terwijl de Grote Lijder toch echt wel het pad heeft verlaten en totaal in duisternis loopt (heb je ervan als je met het lichtknopje kloot 😀 )


#A3 Steeds meer Nederlanders worden zelf allochtoon
Bij het steeds groter aantal Nederlanders dat naar het buitenland emigreert, kunnen de media natuurlijk niet nalaten om “problemen met de multiculturele samenleving” als een van de (hoofd)oorzaken te noemen.

Nu zal het wel aan mij liggen, maar ik zou toch denken dat de láátste plaats waar je heen zou moeten willen als je buitenlandse culturen wilt ontvluchten…. 😀

Volgens mij hebben ze helemaal niet door dat zij dáár de allochtonen zijn. 😀 Krijgen we straks weer klachten van het buitenland over die tsunami van Nederlanders die de andere landen overspoelen.

Met dank aan DarkSkywise


#A2 PVV spoeddebatmanie slaat weer toe
Het is echt een aandoening van die PVV’ers, waarom worden ze er niet voor behandeld? Nu willen ze weer een spoeddebat voor iets wat al aangepakt wordt (uitkeringsfaude onder allochtonen). Waarschijnlijk lezen ze ook alleen maar de koppen in Dagblad Wilders en slaan dan gelijk als een flipperkast op tilt.
Maar ze willen nu dus niet alleen spoeddebatten over onopgeloste ‘misstanden’, maar nu ook over zaken die niet kloppen en al worden aangepakt. Rare jongens die PPV’ers! 😀
Daarbij, ook 😥 ik op de koppen van tegenwoordig, allemaal voor de sensatie en niets voor de informatie.


#A1 PVV ziet senaat als tweede keus
Er zullen van de PVV geen Tweede Kamerleden worden “opgeofferd” om in de Eerste Kamer te moeten zitten. Eerste Kamer wordt dus straks Tweede Keus. (Dat belooft wat 😀 )
Met dank aan DarkSkywise


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O10 Totale oorlog

Toen de totale oorlog kwam, kon Engeland zich alleen op Churchill verlaten. Als Wilders voor zichzelf een vergelijkbare rol in de geschiedenis ziet, moet worden aangetekend dat Churchill een held was in de Slag bij Omdurman, minister van Marine in de Eerste Wereldoorlog, dat zijn cv een betere voorbereiding op een totale oorlog vormde dan de jaren die Wilders doorbracht bij de Sociale Verzekeringsbank. (De Pers)

LOL


#O9 Programma PVV Limburg gefileerd

De titel van het PVV programma luidt “wij laten Limburg niet links liggen”.

Een titel als “met de rechtse botte bijl” zou beter op zijn plaats zijn geweest.

De schrijvers vragen zich terecht af wat er van Limburg overblijft als de PVV de grootste zou gaan worden. In ieder geval zal de industrie van gehoorbeschermers gaan groeien als Stassen een belangrijke rol gaat spelen, alleen weet niet of die industrie in Limburg zit. 😀


#O8 Geert Wilders (PVV) niet welkom bij Omrin
Geert wilde nog even scoren voor de Provinciale Statenverkiezingen in Friesland, maar Omrin trapt daar niet in. Hieronder vertaling van Friese stuk (als het niet correct is graag doorgeven).

Afvalverwerker Omrin heeft een verzoek van de PVV voor een werkbezoek aan de afvalverbrandingsoven in Harns afgewezen. Partijleider Geert Wilders wilde later deze maand op bezoek bij de oven. Omrin staat dat niet toe omdat het bedrijf niet gebruikt wil worden voor de verkiezingscampagne.

Wilders is na de verkiezingen wel welkom. Omrin ontvangt hem dan graag, want volgens het bedrijf gebruikt de PVV verkeerde argumenten om naar de afvalverbrandingsoven te komen.


#O7 Geert Wilders (PVV) houdt het nog even spannend
Maar aanstaande zondag wordt het dan eindelijk bekend gemaakt! Wie wordt voor de PVV de lijsttrekker voor de Eerste Kamer? Ben benieuwd met welk een licht hij gaat komen. Zit me al te verkneukelen. 😀


#O6 Geert Wilders (PVV) moet gewoon met zijn tengels van het lichtknopje afblijven!
Dan gaat het licht in Europa helemaal niet uit! 😀


#O5 Katholicisme ook verwerpelijke ideologie?

Na de moslims zijn de Polen aan de beurt. Op maandagavond verklaarde drs. Louis Bontes, Kamerlid en campagneleider van de PVV, dat het water de bewoners tot aan de lippen stond en dat nietsdoen geen optie was. Hij bracht werkloze Poolse arbeiders (samen met Bulgaarse en Roemeense immigranten) in verband met drankmisbruik, overlast en een inbraakgolf.

Gaat de PVV deze groep ook aanpakken via het geloof net als mensen van buiten Europa aangepakt worden via de Islam?


#O4 Wilders (PVV) is geen echte voorstander van vrijheid
Gisteren is het ‘circus Wilders’ weer begonnen met proces II. Ewoud Butter schrijft er een mooi stuk over.

Toch is er nog steeds een kans dat de rechter besluit Wilders op grond van discriminatie of haatzaaien te veroordelen. Deze zal zich dan ongetwijfeld als martelaar van het vrije woord opwerpen. Dat is natuurlijk larie. De PVV beperkt graag de vrijheid van mening van andersdenkenden. Zo doet ze steeds weer met een beroep op ‘onze vrijheid’ voorstellen om anderen hun vrijheden te ontzeggen.

De partij beperkt de vrijheid van godsdienst door de Koran, moskeeën en hoofddoekjes te willen verbieden. De PVV, Wilders voorop, toont zich zelf snel beledigd, en roept al snel op hoge toon om het ontslaan, het verbieden of het uitzetten van personen met onwelvallige meningen.

De kunst van de twijfel beheerst de PVV-leider niet, evenmin als de fundamentalisten die hij bestrijdt. Wilders is er net als radicale moslims van overtuigd dat hij de waarheid in pacht heeft.


#O3 Peilingen Synovate, PVV en VVD verliezen zetels
Natuurlijk GroenLinks ook! Als je met Bruin I heult, ja dan word je afgestraft. Door het domme besluit van GroenLinks gaan er wat zetels naar de PvdA en de SP wint ook. Dat het CDA er ook 1 bij krijgt, daar snap ik dan weer helemaal niks van!
Maar goed Bruin I plus gedoger heeft dus het minimale aantal zetels van 77 in de Tweede Kamer. Is wel eens hoger geweest. 😀


#O2 Aardema (PVV) terug naar de basis
Max Aardema, kandidaat lijsttrekker voor de PVV in Friesland (en bij ons beter bekend als de ‘ik timmer je op je bek als je handboeien om hebt’-Aardema) is helemaal in zijn sas! Hij wil het door de nazi’s met Rotterdams puin geplaveide vliegveld Leeuwarden heel graag behouden. En loopt als een Hekking mee met de burgemeester. Neem aan dat wel meer partijen dat zullen willen in Friesland voor de werkgelegenheid en evenzoveel er tegen zullen zijn (maar daar kan Herr Senf misschien meer over vertellen?).


#O1 Hillen (CDA): mag het ietsje meer zijn?
Dat Hillen zo graag de VS ten dienste wil zijn ten koste van ons aller portemonnaie, dat weten we wel. Maar NRC komt met een mooi overzichtje van wat de opgegeven kosten waren in 2001 en van wat ze nu zijn. Aan de Tweede Kamer is gemeld dat de krengen 40 miljoen per stuk kosten, dat is nu opgelopen naar 70 miljoen volgens wat de Tweede Kamer te horen heeft gekregen (maar in werkelijkheid is dat bijna 120 miljoen per stuk!!!!!!!!!). Dat is een verhoging van 300% !!!!!!!!! Kunt u er nog bij? En dan ook nog zeggen dat we niets steeds van standpunt mogen veranderen, ja hallo!

Gisteren liet het kabinet weten dat een volgend kabinet maar moet beslissen over de definitieve aanschaf van de JSF’s. Stelletje lafaards!


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

12 gedachten over “Krapuul Newsroom 9-febr-2011”

 1. @O1 Hillen (CDA): mag het ietsje meer zijn?

  Ok, die dingen worden veel duurder dan oorsponkelijk berekend, maar hier worden wel appels en peren vergeleken. Die 40 miljoen is de oorsponkelijke kale stukprijs per vliegtuig en die 120 miljoen is totale aanschafprijs van een vliegtuig inclusief productiekosten, simulatoren, opleidingen, initiele reseveonderdelen etc. Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat (meer).
  Het is alsof je de kosten van een auto (de prijs in de folder) vergelijkt met de kosten die je moet maken om in een auto te kunnen rijden (prijs in de folder + afleveringskosten, verzekering, belasting, stalling, rijlessen etc),

 2. De PVV heeft een spoeddebat aangevraagd vanwege het feit dat van 945 bijstandsgerechtigde allochtonen van wie werd vermoed dat ze “landhuizen, bedrijven of landerijen” in het buitenland hadden verzwegen, wel 10% die bezittingen ook echt bleek te hebben.

  Nu zou je toch denken: zelfs voor de PVV is dit toch niet echt spoeddebat-waardig. Vermoed wordt echter dat na “Allochtone bijstandstrekker verzwijgt vaak bezit”, “Vaak verzwegen bezit bij allochtoon in bijstand”, “Onderzoek naar uitkeringsfraude door allochtonen” of “Bijstandsallochtoon tegen lamp” (later vervangen door “Bijstandsallochtoon valt door de mand”) als kop de rest van het artikel niet echt goed is gelezen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8964002/__Allochtoon_valt_door_de_mand__.html
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3415908.ece
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/428890/1/2/100

 3. #4 Jaap, maar als die 40 milj. in eerste instantie gebracht worden als dat de totale kosten zijn en daar wordt niet bij verteld dat het de ‘kale’ prijs is, dan is dat niet goed gegaan. Dat heet misleiding.

 4. Bij het steeds groter aantal Nederlanders dat naar het buitenland emigreert, kunnen de media natuurlijk niet nalaten om “problemen met de multiculturele samenleving” als een van de (hoofd)oorzaken te noemen.

  Nu zal het wel aan mij liggen, maar ik zou toch denken dat de láátste plaats waar je heen zou moeten willen als je buitenlandse culturen wilt ontvluchten…. 😀

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/binnenland/article/detail/567231/2011/02/08/Steeds-meer-mensen-verlaten-Nederland-uit-ontevredenheid.dhtml

  Edit Keira: staat er op!

 5. #A3 : Steeds meer mensen verlaten Nederland uit ontevredenheid

  De AD-poll bij dat artikel:
  Steeds meer mensen verlaten Nederland uit ontevredenheid

  Ik denk er ook over na 12195 (51%)
  Ik ben al weg uit Nederland 2276 (9%)
  Ik blijf gewoon hier 9584 (40%)

  Totaal: 24055

  Slechts 40% van de Nederlanders wil in Nederland blijven!

  Is natuurlijk niet objectief want zo’n bericht wordt natuurlijk vooral gelezen door mensen die belangstelling voor emigratie hebben. Maar toch.

  Valt op dat “politiek klimaat” niet genoemd wordt als drijfveer om weg te gaan. Ik weet wel zeker dat het een drijfveer is voor sommige mensen om niet naar NL terug te keren.

Reacties zijn gesloten.