Krapuul Newsroom 8-jan-2011

Nog maar een keer, meten met twee maten – Toch weer wat geleerd deze week – Rutte gaat slim om met Afghanistan-val – Afghanistan: PvdA tegen en SGP, ja, ja, ja, ja! – Zwolse wethouder (VVD) doet PVV’ers na – Wilders zegt spring! – Afghanistan: doel missie is echt anders hoor!


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 Nog maar een keer, meten met twee maten
Want waarom wordt Welten onmiddellijk gebeld door minister Opstelten als hij iets zegt dat Den Haag niet bevalt en waarom wordt Goudpruikje niet ter verantwoording geroepen als hij het hof minacht? Waarom is het in het laatste ineens het recht van vrije meningsuiting en in het eerste niet? Wanneer gaan alle partijen in Den Haag nu eens met één maat meten, laten we beginnen met de oppositie, die acht ik het verstandigst. Laten ze elke keer dat zo’n kneus van de PVV iets achterlijks zegt, roepen dat het achterlijk is en wel daar en daar om! Niet om die 1,45 miljoen te overtuigen, die zijn blindgeperoxydeerd, maar voor de twijfelaars in de periferie, die zijn misschien nog tot bezinning te brengen. Kortom, weer een hele mooi van Thomas von der Dunk! Zou bijna een fanclub op gaan richten als ik tijd had! 🙂


#A1 Toch weer wat geleerd deze week
Mooi column van Youp van ’t Hek* over de brand bij Moerdijk en over het boerkaverbod dat er volgens de PVV al lang is en voor de rest van Nederland nog lang niet.
* en dat terwijl ik geen fan ben van hem als caberatier, maar zijn colums wel vaak goed vindt. Zit een mens gecompliceerd in elkaar? 🙂


– M I D D A G – E D I T I E –


#M1 Rutte gaat slim om met Afghanistan-val
Job Cohen (PvdA) zegt dat Rutte heel slim aan het manoeuvreren is om toch vooral maar een nieuwe militire missie naar Afghanistan te krijgen. Want ja, beste mensen, het is een gewone militaire missie die wordt gebracht als een ‘politie-trainingsmissie’. Andere naam, zelfde soort missie. Dus hoop dat er veel moeilijke vragen in de Tweede Kamer worden gesteld en dat dat in ieder geval publiekelijk wordt ontmaskerd. Kan er ook eerlijk over gepraat en geoordeeld worden.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O4 Afghanistan: PvdA tegen en SGP, ja, ja, ja, ja!
PvdA wil niet dat er militairen naar Afghanistan voor een nieuwe missie. SGP staat als ’the organ’s monkey’ al driftig handjes te klappen dat ze best wel mee willen doen hoor!!!!! 😥


#O3 Zwolse wethouder (VVD) doet PVV’ers na
Een Zwolse wethouder van VVD-huize is opgestapt omdat er niet mee te werken viel (mijn vertaling) en krijgt na amper 4 maanden echt werken, wachtgeld uitbetaald over 10 maanden. Nou dat heet binnenlopen met die salarissen! Moet je in het bedrijfsleven om komen. Kun je gewoon gaan als je niet voldoet en u ziet maar, datzelfde wordt ook beaamd door het kabinet. Dus eh, zakkenvullende VVD’er, graag even afzien van wachtgeldregeling. Dank u namens de belastingbetaler.


#O2 Wilders zegt spring!
En Opstelten vraagt: Hoe hoog? Opstelten heeft Welting gesproken over zijn uitspraken, want ook die zijn door de media en niet te vergeten de politiek!, hevig overtrokken.


#O1 Afghanistan: doel missie is echt anders hoor!
Ja eerst was het een ‘opbouwemissie’ en nu is het een ‘whatever’ missie. Het feit blijft dat er mensen uit Nederland naartoe worden gestuurd om de ‘wilden’ ‘beschaving’ bij te brengen. Dit gaat gepaard met een flinke rekening, van onze belastingcenten. Als dit nu ontwikkelingswerk was waarvan ook het nut was bewezen, dan zeg ik ja. Maar gezien het regime in Afghanistan, de corruptie en misdaad die er nog is, gaan we toch niet denken dat wij dat met een paar politieagentjes op gaan lossen, hè? Daarbij vinden de heren die veilig in Den Haag achter blijven ook de risico’s reëel, maar wel aanvraadbaar. Nou dat is dan een hele troost dat zij dat vinden, voor de achterblijvende familie en vrienden. 😥


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

28 gedachten over “Krapuul Newsroom 8-jan-2011”

 1. Vind het maar een verwarrend gedoe. Hier is (kennelijk) sprake van een belediging. als je tenminste een ‘insider’ bent, want je moet maar weten wat er bedoeld wordt. Het OM ziet het i.e.g. wel. De beledigingen die GWpvv maakt ziet het OM dan weer niet, hoewel in mijn ogen dat toch een stuk evidenter is.

  Maar als ik dan verder lees in het arrest dat de belediging bestaat uit dragen van een bomberjack met opdruk all cops are bastards, dus
  ……. ‘bastaard’ is – en derhalve,
  hetzij een onwettig kind is, hetzij een niet raszuiver persoon, hetzij een persoon van mindere kwaliteit –

  dan maak ik me wel zorgen over de opvattingen bij het OM
  Ik dacht trouwens dat het engelse woord bastard vooral in de betekenis voor klootzak o.d. werd gebruikt, wat evt. ook beledigend is, maar wie vindt het nou erg als hij een onwettig kind of niet raszuiver is?

  Wel duidelijk is dat de grens aan de vrijheid van meningsuiting volgens het zijn grenzen vindt, namelijk in de bescherming van de goede naam van anderen.
  Laat de rechtbank waar straks het proces van GWpvv plaatsvindt dat dan maar als voorbeeld nemen.

 2. In weerwil van de beeldvorming is de immigratie in het afgelopen decennium sterk afgenomen en verloopt de integratie van immigranten en meer nog hun kinderen voorspoedig. Han Entzinger, migratiedeskundige van het eerste uur, schrijft deze ontwikkelingen voor een groot deel op het conto van de kabinetten-Balkenende. Gek genoeg maakt de oud-premier van de successen geen melding in een vraaggesprek met het blad CD Verkenningen, dat uitvoerig de balans opmaakt van acht jaar Balkenende. Nog gekker is, constateert Entzinger in hetzelfde blad, dat de huidige coalitiepartijen VVD, PVV en CDA in hun beleid geheel aan de gunstige feiten voorbijgaan.

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/goslinga/article3369292.ece

 3. En hier kom ik nog op terug:

  Dat blijkt nu fataal – de weerbarstigheid van voorheen maakt ineens een onwereldse indruk. De lijn die zijn partij volgt lijkt dat beeld alleen maar te bevestigen: men valt terug in rode reflexen, er wordt krampachtig geprobeerd het antieke VARA-gevoel te reanimeren, het moet eerlijker. De discussie gaat ondertussen over wat Cohen nu werkelijk gezegd zou hebben over Joden en moslims in Vrij Nederland; zijn vijanden hebben daar een kwaadaardige karikatuur van gemaakt en Cohen wordt nu door publicisten verdedigd. Zij houden zijn woorden tegen het licht en stellen vast dat hij helemaal niet heeft gezegd dat moslims de nieuwe Joden zijn. Dat klopt – en trouwens, al die volautomatische verontwaardiging over vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog, het wijst alleen op een slecht geweten. Ik zou de PVV echt graag met de Boerenpartij vergelijken, maar alles aan die beweging ademt nu eenmaal de geest van de NSB, daar moet je niet kinderachtig in zijn (mijn collega-columnist Martin Bosma schijnt deze krant vaak genoeg NSBHandelsblatt te noemen, die kan vast wel tegen een stootje) – maar met die constatering heb je het probleem van de woede niet opgelost, de revolte niet bezworen. Daarom hebben die vergelijkingen geen zin. Ze zijn contraproductief.

  http://weblogs.nrc.nl/heijne/2011/01/08/waarom-job-cohen-een-andere-baan-moet-zoeken/

 4. #6 Ik geloof wel dat die vergelijkingen zin hebben maar dan wel goed onderbouwd. Het is echter nog belangrijker dat Links gewoon actief Rechtse leugens gaat aanvallen en met alternatieven voor het huidige afbraakbeleid komt.

 5. Als je t stukje leest zie je dat hij het over de “kiss of death” heeft, de mensen bedoelend die gaan zitten beargumenteren waarom dit in dit geval geen godwin was. En daar moeten we m.i. van af. We moeten toe naar een mentaliteit van “Ja dit was een godwin. So what?”. Of in dit geval “Dit was dit geen godwin maar stel dat het er een was: so what?”. Dus de columnist maakt in mijn ogen toch nog een fout door te stellen dat je het niet moet doen. Hij doet het trouwens zelf maar dat terzijde.

 6. #10 Ik had het stukje gelezen en ik was het ook niet met deze bewering eens. Ik dacht even dat je over Godwin van gedachten was veranderd.

  Cohen had wel gewoon zelf keihard zijn aanvallers van repliek moeten dienen. Nederland heeft een krachtiger oppositiegeluid nodig.

 7. “On The Tragedy in Arizona”
  My sincere condolences are offered to the family of Rep. Gabrielle Giffords and the other victims of today’s tragic shooting in Arizona.

  On behalf of Todd and my family, we all pray for the victims and their families, and for peace and justice.

  – Sarah Palin

  😥

 8. @6 jvdh: Het stuk van Bas Heijne moet absoluut een reactie krijgen. Hij zegt veel ware dingen. Maar WAAR blijft het alternatief? 🙂

 9. Laurent Schreef:

  Nou ja; eerst eens even afwachten wat de motieven van deze figuur waren…

  Hoezo . laten we maar een keihard uit de hoek komen , de kogel kwam van rechts !! en de schutter was opgejut door de Teaparty vrienden van Wilders !!!

Reacties zijn gesloten.