Krapuul Newsroom 7-jan-2011

Wordt politie nieuwe speeltje van de politiek? – Jopie Atsma (CDA) in de (helicopter)bocht – Wilders (PVV) en Friesland – Gaat Wilders (PVV) bij PS greep verliezen op gedachtegoed? – Bosma, slechte cabaretier volledig gesubsidieerd van ons belastinggeld – VVD wethouder leest boek in baas zijn tijd – ‘Rechts Nederland’ krijgt zijn eigen sterren – Je zal maar moslim zijn in Volendam – PVV nu ook klederdrachtjagers – Nog een korpschef met gezond verstand – Hoeveel heeft het kabinet er voor over om een wit voetje te halen bij de VS? – Haagse wanen


– A V O N D – E D I T I E –


#A4 Wordt politie nieuwe speeltje van de politiek?
Voorproefjes hebben we al genoeg gehad van de bij de waan-van-de-dag-levers in Den Haag. Maar daar zit ik niet op te wachten, noch de politie. De politiek heeft schijt aan de politie en dus aan ons. 500 animalcops zijn belangrijker dan gespecialiseerde mensen (zoals nodig zijn bij de grote zedenzaken of om inbraken op te lossen, lijkt mij) en zo zullen er nog wel meer voorbeelden zijn. Er kwam 3.000 man personeel bij, werd de kiezers beloofd, nou ze moeten het met 650 -850 minder doen (animalcops en Afghanistan als het kabinet zijn zin krijgt). Daarbij, politiek en politie, ik krijg er toch een nare smaak van in de mond, weet er niet zo heel veel van, maar is volgens mij geen goede combinatie. Politie moet onafhankelijk zijn (en dat is nu al een probleem, soms).


#A3 Jopie Atsma (CDA) in de (helicopter)bocht
Nou die Atsma maakt het wel heel zout! Het is te hopen dat u niets krijgt en een traumahelicopter nodig heeft, dat zowiezo natuurlijk. Maar als u toch wat krijgt, beperk dat dan tot kantooruren, dan mag de traumahelicopter wel vliegen van Atsma, niet in het donker (zitten zeker geen lichten op). 👿 Wat een gel*l! Hebben ze aan alle eisen voldaan, voor miljoenen geïnvesteerd en dan komt spuit elf met dit? Man, man, man vond die Atsma toch al helemaal niks, maar dit bevestigt het alleen maar.


#A2 Wilders (PVV) en Friesland
Goudpruikje gaat de kandidatenlijst voor PS verkiezingen in Friesland presenteren, dat kan alleen op een uitermate geheime locatie die alleen bekend zal zijn bij (sommige?) journalisten, uiteraard goedgekeurd door Goudpruikje. Dit allemaal onder het mom van de veiligheid! Ja, natuurlijk! 😥 Waren we even vergeten dat hij zo zielig is dat hij zo zwaar beveiligd moet worden en dat hij bedreigingen krijgt. Daarbij Friesland is natuurlijk een hele gevaarlijke provincie. 😀


#A1 Gaat Wilders (PVV) bij PS greep verliezen op gedachtegoed?
PVV kandidaten voor Provinciale Staten hebben niet zo veel met het anti-islam standpunt van Goudpruikje. Zij zijn meer voor wat VVD standpunten (5e colonne van de VVD?). Ook het vermijden van rechts-extremisten is niet helemaal glukt. 😀

Twee kandidaten hebben een rechts-extremistisch verleden
De PVV weert kandidaten met een extreem- rechts verleden. Toch zijn er tot nu toe al twee verkiesbare kandidaten gevonden die in het verleden op rechts-extremistische sites hebben gepubliceerd en met extremisten actie hebben gevoerd: Matthijs Jansen op de Groningse lijst en Alexander van Hattem op nummer 5 in Noord-Brabant. Ondanks de strenge profielschets voor kandidaten, staan Jansen en Van Hattem hier vooralsnog als kandidaat op de lijst.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M4 Bosma, slechte cabaretier volledig gesubsidieerd van ons belastinggeld
Martin Bosma kan het niet laten! Hij moet en zal zijn komische uitlatingen delen met het volk. Dat hij daarbij volkomen voorbij gaat aan feiten en anderszins in zijn ogen geneuzel, ach dat mag de pret niet drukken. Nadat Martin helemaal los ging op cultuur is nu het klimaat weer aan de beurt. (DarkSkywise, kom er maar in 😆 )


#M3 VVD wethouder leest boek in baas zijn tijd
Ja, als je niet meer mag twitteren moet je toch iets doen om niet aan de vergadering deel te nemen? Maarre, hallo die mevrouw (en alle andere wethouders) zitten daar wel van uw en mijn belastingcenten! Even wat feitjes: Doetinchem had op 1 jan 2010 56.111 inwoners, dat maakt dat deze mevrouw in klasse 7 valt, full-time in dienst is en een salaris van euro 6.529,00 ontvangt, plus nog natuurlijk de bijkomende onkostenvergoedingen! Dat is lekker binnenlopen. Zoals een rechtgeaarde rechtse zakkenvuller betaamt! Gewoon schijt aan alles, als ik het maar krijg.


#M2 ‘Rechts Nederland’ krijgt zijn eigen sterren
WNL krijgt zes nieuwe presentatoren, allemaal man en bijna allemaal bezadigd, die het ‘ware’ geluid van Nederland willen laten gaan horen. Nou ben benieuw wat de heren een nieuw geluid vinden. O en Boekesteijn zegt weer iets briljants: hij vindt dat er teveel links georiënteerde grijze muizen zijn op TV. Kom dacht hij, dan ik als grijze rechtse muis ook wel een kansje wagen! 😀


#M1 Je zal maar moslim zijn in Volendam
Dit mag dan wel en dit mag niet Hoe krom kun je redeneren?


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O4 PVV nu ook klederdrachtjagers
Lucas Hartong, PVV-lid en zittend in het Europees Parlement, heeft tijd genoeg om te reageren op een uitspraak van de Zeeuwse korpschef Letty Demmers. Zij is het eens met Welten uit Amsterdam. Nog mooier vind ik het dat ze zegt geen mensen in klederdracht op te gaan pakken. Dat vind ik me een relativering, mooi gevonden!

O en in Den Haag is de PVV fractie alvast maar aan het vragen stellen gegaan (uiteraard van de belastingcenten!) over een wet die er misschien helemaal niet komt. Het zal wel om het principe gaan 😀 bij de PVV fractie, ze zijn daar nogal principieel. 😀


#O3 Nog een korpschef met gezond verstand
Korpschef Martin Sitalsing van de politie Twente zal, als het boerkaverbod ooit wet wordt, ook zijn gezonde verstand gebruiken. Ook hij zegt dat hij de capaciteit maar één keer kan gebruiken. Stemt mij toch wel veheugd dat er in dit land toch nog mensen zijn die het hebben en het willen gebruiken. 😎


#O2 Hoeveel heeft het kabinet er voor over om een wit voetje te halen bij de VS?
Om toch vooral maar braaf gevonden te worden door de NAVO en de VS wil dit kabinet (minus gedoogpartner Goudpruikje) weer mensen naar Afghanistan sturen, van ons geld. In hoeverre dit nog een voortzetting is van Maxime Verhagen’s (CDA) beloften eerder dit jaar, kunnen we alleen maar gissen. Maar dat het een heilloze zaak is moge duidelijk zijn.


#O1 Haagse wanen
Ja, je zult er als korpschef maar last van hebben, van die brulkikkers in Den Haag die allemaal Goudpruikje nadoen in hun reacties. Waar zijn de beschaafde politici gebleven? Alles voor de bühne? Maar goed, Bert Wagendorp heeft er weer een mooie column over gemaakt.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

25 gedachten over “Krapuul Newsroom 7-jan-2011”

 1. @o4
  Volgens Hartong wordt de wet juist ingevoerd omdat je niet weet ‘óf er een vrouw onder die boerka zit’.

  O, het is nu dus weer niet een teken van gruweljke vrouwenonderdrukking?

 2. http://www.lc.nl/friesland/regio/article12923841.ece/Wilders-presenteert-Friese-kandidatenlijst?tabPane=Comments
  Tekst LC:
  ` Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) presenteert volgende week vrijdag de kandidaten voor de provinciale statenverkiezingen in Friesland. Dit gebeurt op een nog geheimelocatie in Friesland! Volgens een woordvoerster van de partij hangt dit samen met de veiligheid. Alleen pers zal op de bijeenkomst welkom zijn.’
  Geheim? Zeker iets te verbergen. Pers welkom ? Weer alleen door PVV goedgekeurde pers uiteraard.

  Dit alles omwille van veiligheid? Tja, Bonifacius is natuulijk wèl vermoord bij Dokkum……

  Edit Keira: Dank! Staat bij #A2.

 3. Wel wel, israel kent ook takiyya, zoals dit door wilders word uitgelegd. En waar takiyya kennelijk enkel bedoeld is om je eigen geloof bij wijze van zelfbehoud te verbergen word dit door israel gebruikt om echt de waarheid te verdraaien:
  http://euobserver.com/9/31605

 4. Hebben jullie dit al???
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/07/pvv-kandidaten-provinciale-staten-gaat-het-om-andere-dingen-dan-islam/
  “De PVV weert kandidaten met een extreem- rechts verleden. Toch zijn er tot nu toe al twee verkiesbare kandidaten gevonden die in het verleden op rechts-extremistische sites hebben gepubliceerd en met extremisten actie hebben gevoerd: Matthijs Jansen op de Groningse lijst en Alexander van Hattem op nummer 5 in Noord-Brabant. Ondanks de strenge profielschets voor kandidaten, staan Jansen en Van Hattem hier vooralsnog als kandidaat op de lijst.”

  Edit Keira: Dank! Staat bij #A1.

 5. Bij pubers blijf ik het lastig vinden. Een petje voor een hiphopper is uit levensovertuiging net zo wezenlijk als een hoofddoek voor een moslima.

 6. @m2
  Hoezo, “bijna allemaal man”? is hier een transgendermens bij dan?

  Willem Vermeend, Frits Huffnagel, Thomas Lepeltak, Arend Jan Boekestijn en Eric Nordholt worden de commentatoren in het programma Ochtendspits, Joost Eerdmans presenteert de rubriek Uitgesproken WNL (elke woensdag).

  Toch mooi twee peevandenaaiers: Nordholt en Vermeend. Kan de club trots op zijn!

 7. #10, sorry!!!!! Dat heb je als je tekst aanpast 👿 Had eerst ‘bijna allemaal bezadigde mannen’. Vandaar ❗

 8. FrankS Schreef:

  Bij pubers blijf ik het lastig vinden. Een petje voor een hiphopper is uit levensovertuiging net zo wezenlijk als een hoofddoek voor een moslima.

  Ok , geen hoofddoeken voor meisjes , en verplicht de peeyez afknippen bij ortodoxe joden , rastaas van hun dreads ontdoen ect ect … allemaal heel andere “levensovertuiging “dan fan zijn van een bepaalde soort muziek …

 9. @Ram: twee verkiesbare kandidaten die extreem-rechts zijn?

  Wat mij betreft zijn ze het allemaal.

  Verbieden die handel.

 10. @13
  Vanuit het puberbrein gedacht. Voor een puberale hiphopper, gothic of vroeger een punker is hun levensovertuiging meer dan alleen fan van een bepaalde muzieksoort. Weinig verschil met de overtuiging van een puber moslima. Een bepaald haardrachtverbod is weer wat anders dan een algeheel hoofddekselverbod (Keppel wel weer). Eigenlijk verplicht zo’n commissie gelijke behandeling tot discriminatie, of de school moet alle hoofddeksels maar gaan toestaan wat ook kan natuurlijk.

 11. Een pubermoslima … heeft vaak al gekozen , daarnaast zolang gemeenten het Islamitisch onderwijs saboteren moet men de hoofddoek toelaten .. er is geen andere keuze voor de moslima’s

 12. @16
  Ik ben ook voorstander van een mogelijkheid om wetten te toetsen aan de grondwet (zoals ook GroenLinks e.a).
  Hier moet je volgens mij of artikel 1 van de grondwet aanpassen (zeker niet afschaffen) of de wetten waar het CGB zich op baseert. Het riekt naar discriminatie op basis van levensovertuiging (die je dan niet hebt (niet-religieus)) 😐 .

 13. #17 In Duitsland kunnen wetten gewoon aan de grondwet worden getoetst door de rechter. Het is absurd dat een rechter wel aan internationale verdragen mag toetsen terwijl die veel makkelijker te ratificeren zijn dan je een wijziging in de grondwet doorvoert.

  Artikel 1 moet gewoon lekker blijven zoals het is. Dat heeft ook niet zoveel te maken met de hoofddoek kwestie op bijzondere scholen. Dit is de interpretatie van de CGB en die is niet bindend. Als de school er niet uitkomt met deze leerlinge dan kunnen ze die kwestie aan de rechter voorleggen. Die toetst aan de wet gelijke behandeling want dat is de wet die dit regelt niet de grondwet. Artikel 1 is een algemene beginsel verklaring van de overheid. Dit is een bijzondere school dus geen overheidsinstantie.

 14. #M4: “(DarkSkywise, kom er maar in 😆 ) ”

  *gooit nog een paar extra “Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos”-vermeldingen in de draftversie* :mrgreen:

 15. Volgens het inwendig beleid van Krapuul: uiterlijk 23 januari. 😛

  Je moet op WordPress trouwens best wel toeren uithalen om scheikundige formules een beetje netjes te krijgen zonder dat je rare regelafstanden krijgt 😐 maar daar ben ik inmiddels uit. 😎 *is nogal een pietlut met layouts*

 16. @22: :mrgreen:

  Overigens even terzijde: ik heb wat medische dingetjes waardoor sommige zaken gewoon niet zo snel gaan als ik zelf wel zou willen… is dus geen spake van “geen zin” maar gewoon “kan even niet” 😉

  Soms zal een stukje dus binnen een paar dagen klaar zijn en soms moet het 10x over omdat mijn medicijnen (o.a. behoorlijk zware pijnstillers) iets te hard zaten mee te praten. Wél reuze creatieve taalconstructies, maar niet echt geschikt voor publikatie. 😀

  Gewoon niet je adem inhouden terwijl je wacht, dan komt er vanzelf wat uit ofzo. 😛

 17. #23 Nou sterkte er mee dan en doe voorzichtig. Ben overigens wel benieuwd naar die creatieve taalconstructies. Heb wel eens morfine gehad en ging daar heeeeel raar van doen 😎

 18. #24 Ik heb één “morfinalinea” (inderdaad, morfine dus) in deel 2 laten staan omdat mijn huisarts hem echt geweeeeeldig vond :mrgreen: al had ik daarna meteen een writers block van een week want na zo’n zinswending past eigenlijk niks meer. 😛 (Is trouwens wel mijn Beste Zinswending EVER, dus alwéér een wereldpremiere op Krapuul 😀 ) Volgens mij hoef ik hem na publicatie niet eens aan te wijzen, je vindt hem vanzelf. 😉

  Okee, dan maar een bijpassend StickHorsie-plaatje. Euh, ik héb helemaal geen bijpassend StickHorsie-plaatje, even maken dus – ojee mijn computer gaat steeds langzamer lopen (zie in een eerdere Newsroom hoe dat afliep), mooi, we gaan weer verder – hee, de telefoon (of ik “even” in de studio iets voor een begrafenis wil maken) (daar ging mijn weekend) EN DAN NU EINDELIJK – pardon, vandaag (= afgelopen donderdag) dagbehandeling in ziekenhuis…

  …ik ben toch niet aan het piepen he? 😆

Reacties zijn gesloten.