Krapuul Newsroom 6-febr-2011

Wat is het verschil tussen de PVV en de Tea Party? – Engelse vrienden van Geert Wilders (PVV) hadden feestje – Henk en Ingrid profiteren juist van immigranten – Zelfs een symposium óver Wilders moet afgebroken worden – Besluit GL: slechts ideologische rechtvaardiging van de eigen positie


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 Wat is het verschil tussen de PVV en de Tea Party?

Hoe verhoudt het populisme van Wilders zich tot dat van de Tea Party?

De Tea Party wordt gekenmerkt door een sterk wantrouwen jegens de overheid, met name de federale overheid. Die is uit haar krachten gegroeid, die heeft zich diep in de schulden gestoken, die hindert de burgers vaak bij de ontplooiing van initiatieven. Obama’s hervorming van de gezondheidszorg, Obamacare, is socialistische bedilzucht. Dit anti-overheidssentiment ontbreekt vrijwel bij de PVV. Eigenlijk omarmt de PVV de verzorgingsstaat, en ze wil dat er niet wordt getornd aan de sociale voorzieningen – zie de discussie over de AOW.

De plaats van de religie. Religiekritiek zoals de PVV die met name jegens de islam bedrijft, speelt nauwelijks een rol in de Tea Party. Van de islam moet ze waarschijnlijk weinig hebben, maar religieuze vrijheid staat voorop. Trouwens, het kan geen kwaad om op te merken dat de Tea Party ook goeddeels vrij is van racisme. Het is ongetwijfeld een overwegend blanke beweging, maar wat je ook van allerlei Tea Party-prominenten kunt zeggen, niet dat ze zich laatdunkend uitlaten over bepaalde raciale groepen.

Met een schitterde toevoeging die alleen DarkSkywise kan bedenken: Volkskrant-redacteur Paul Brill vergelijkt de PVV met de Tea Party. (PVV eist onmiddellijk ontslag van Brill en een spoeddebat, want thee = Cohen = linkse hobby!)


#O4 Engelse vrienden van Geert Wilders (PVV) hadden feestje
U weet wel die lieve jongens van de EDL die hun steun kwamen betuigen aan de Grote Lijder op 30 oktober. Die hebben nu een feestje gehouden in eigen land. Nou, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.


#O3 Henk en Ingrid profiteren juist van immigranten

Hun conclusie is de gemiddelde immigrant beter is opgeleid dan wel wordt gedacht. Daardoor is de invloed op de onderkant van de arbeidsmarkt positief. Autochtonen met een laag inkomen worden per saldo niet beconcurreerd door de nieuwkomers, maar kunnen zich juist aan hen optrekken.

Henk en Ingrid
Hoog opgeleide immigranten stuwen de economie als geheel omhoog, waardoor ook de lage lonen stijgen. Dat effect treedt volgens de onderzoekers vooral in Europa sterk op. Ook voor Nederland vinden ze een positief effect van immigratie op de lonen van laag opgeleide autochtonen. Henk en Ingrid profiteren dus van de nieuwe Nederlanders.

Nou daar zal partij idioot Bosma wel weer een briljant antwoord op hebben! 😀


#O2 Zelfs een symposium óver Wilders moet afgebroken worden
Zijn er een aantal mensen bij elkaar om in debat over Recht en Vertrouwen te spreken en is er een of andere leip die opbelt dat er een handgranaat gegooid gaat worden. Hup gelijk hele bibliotheek ontruimd. Nou lijkt me dat laatste deel van debat wel duidelijk mag zijn.


#O1 Besluit GL: slechts ideologische rechtvaardiging van de eigen positie
Gaat het GL om de inwoners van Kunduz een beter leven te geven? Willen ze mee opbouwen aan het verbeteren van het land? Welnee, ze willen laten zien dat ze bereid zijn om hun ideologische ziel te onderzoeken en geheel daarmee in overeenkomst te handelen. Kortom navelstaren in optima forma en ze slikken het nog allemaal ook.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

4 gedachten over “Krapuul Newsroom 6-febr-2011”

 1. Trouwens, het kan geen kwaad om op te merken dat de Tea Party ook goeddeels vrij is van racisme

  Onzin, de codewoorden voor racisme zijn in de VS nu eenmaal anders, en inderdaad, zelfs ultrarechts zal proberen politiek correct te zijn – in Nederland is dat minimum aan beschaving afgeschaft zoals we weten.
  Maar die hele Tea Party komt voort uit het onverdraaglijke feit dat de president van de VS tegenwoordig zomaar een n****er is, maak u geen illusie!

 2. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Maar die hele Tea Party komt voort uit het onverdraaglijke feit dat de president van de VS tegenwoordig zomaar een n****er is, maak u geen illusie!

  Ik maak me zeker geen illusie. Het rassenprobleem heeft altijd in de VS op een wat lagere pitje blijven bestaan. Bij ons beter bekend in onze variatie – vreemdelingenhaat en xenofobie.

 3. Nexus m. Schreef:

  Arnold J. van der Kluft Schreef:
  Maar die hele Tea Party komt voort uit het onverdraaglijke feit dat de president van de VS tegenwoordig zomaar een n****er is, maak u geen illusie!
  Ik maak me zeker geen illusie. Het rassenprobleem heeft altijd in de VS op een wat lagere pitje blijven bestaan. Bij ons beter bekend in onze variatie – vreemdelingenhaat en xenofobie.

  Welk laag pitje ? Obama houd zijn haar kort , Michelle Obama en haar dochters smeren er kankerverwekkende Chemicaliën in om het stijl te maken , om ( net als Ophrah en vele vele anderen )maar zo wit moglijk te lijken . Met een witte vrouw had Obama zeker geen kans gemaakt want dan had hij nog duidelijker “zijn plaats niet geweten ” Gemengde stellen zijn ( zelfs in de liberalere gebieden als het Noord Oosten ) trouwens iets wat niet algemeen geaccepteerd word

 4. @2/3
  Een van de belangrijkste codewoorden: crime, en daarmee samenhangend: war on drugs. Waarmee een op de negen zwarte volwassen mannen in de VS in de gevangenis zit.

  Ja nog een beetje peecee in NL is “veiligheid” waar “Marokkanen” of in het algemeen “moslims” bedoeld wordt…..

Reacties zijn gesloten.