Krapuul Newsroom 5-jan-2011

Allemaal boter op het hoofd – PVV consequent? – PvdA gaat nieuwe missie in Afghanistan niet steunen – Kabinet wil toch 350 man/vrouw naar Afganistan sturen – Wat Welten wel en niet heeft gezegd – Stemmingmakerij op zijn PVV’s – PVV’er lapt regelgeving aan zijn laars – PvdA Limburg gaat niet met PVV in coalitie – Bepaalt Wilders (PVV) nu al wat wet wordt? – NSB’ers wilden ook niet dat er geld aan cultuur uitgegeven werd – Hoe eng is dit? – Langer straffen heeft geen nut – Als de stroom toch eens uit zou vallen – PVV aapt SP na als protestpartij


– A V O N D – E D I T I E –


#A4 Allemaal boter op het hoofd
Is ‘ons’ geloof beter dan dat van ‘hun’. Veel gelovigen vinden dat wel van hun eigen geloof. Ook vinden ze vaak dat ‘die anderen’ veel erger zijn en wel geweld gebruiken. Is dat ook zo? Vond deze mooi om te lezen.

De drie monotheïstische religies hebben elkaar gewoon niets te verwijten. Ze zijn geworteld in dezelfde traditie en kennen alle drie gewelddadige teksten in de heilige boeken, een gewelddadige geschiedenis en realiteit en ze kennen ook allemaal kierewiete leiders die absurde uitspraken doen.


#A3 PVV consequent?
Nee dus en gelukkig is er iemand die dat in twitterland ook laat weten. Arie Slob van de CU heeft een hele mooie tweet gestuurd iets over een niet bestaand boerkaverbod wel uit moeten voeren en een bestaande wetgeving over te hard rijden aan je laars lappen. Ik vind hem sterk 😀


#A2 PvdA gaat nieuwe missie in Afghanistan niet steunen
Zo dat kan maar duidelijk zijn. Daar hoeft het kabinet dan niet op te rekenen. D66 en GroenLinks houden nog een slag om de arm, maar verwacht eerlijk gezegd niet dat ze tegen zullen zijn. Wat heel jammer zou zijn.
Want wat moeten onze F16’s daar nog doen met complete manschappen? Wat hebben F16’s met politietaken te maken? Lijkt me toch meer oorlogstuig, maar ja, ben maar gewone huismus. Geen havik.


#A1 Kabinet wil toch 350 man/vrouw naar Afganistan sturen
Vrijdag in het ministersoverleg gaan de rechtse rakkers bedenken hoe ze het voor elkaar kunnen krijgen om nog meer kosten te gaan maken in Afghanistan (en mogelijk meer gewonden en doden).

Om nog eens af te wegen wat we daar te zoeken hebben, is het stuk van Thomas von der Dunk in de Newsroom van gisteren bij #A2 het lezen nog eens waard.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M5 Wat Welten wel en niet heeft gezegd
Luisteren is niet het sterkste punt van PVV’ers dat weten we al lang. Hun oren zitten verstopt met hun eigen brallerige lawaai. Maar Welten heeft het wat anders gezegd dan de PVV en hun gedoogkipjes doen voorkomen. Lees maar even hier. En ik ben blij dat Amsterdam een korpschef heeft die gewoon gezond verstand heeft, rustig afwacht wat er komen gaat en dat dan met gezond verstand bekijkt. Dat het geen ‘befehl ist befehl’-volger is. Daar zouden er meer van moeten zijn, want eh, PVV is toch de nieuwe protestpartij? Wars van doen wat moet of volgens de regels is? Nou, dan zouden ze toch heel blij moeten zijn met Welten? (o nee dat geldt alleen voor hen, niet voor anderen, dat niet hoeven doen wat voorgeschreven is, sorry, vergat ik weer even in mijn argeloosheid). 🙂


#M4 Stemmingmakerij op zijn PVV’s
Mocht u nog twijfelen of de Telegraaf wel of niet terecht Dagblad Wilders wordt genoemd, dan is hier het bewijs. Ook hier wordt geroepen dat ‘befehl befehl ist’, dat bestuurders geen eigen gezond verstand meer mogen gebruiken. Dat bestuurders zelfs een voorschot moeten nemen op iets dat nog helemaal geen wet is! Er is nog geen Boerkaverbod! Daar zitten nog zoveel haken en ogen aan dat als die wet er komt carnaval ook anders zal zijn in de toekomst en voor onze eigen veiligheid, worden dan ook integraalhelmen maar afgeschaft en als het koud is moeten onze oren en neuzen maar bevriezen, want uit veiligheidsoverwegingen mogen we die niet afdekken. Dus is dat Boerkaverbod voor die ca 150 vrouwen in Nederland die er een dragen zeker in het belang van het algemeen welzijn en is het helemaal niet schieten met een kanon op een mug. Nee hoor, helemaal niet!


#M3 PVV’er lapt regelgeving aan zijn laars
En waarom horen we hier Goudpruikje en de andere kipjes van het PVV-kippenhok niet over? O, Van Doorn zal wel hebben gezegd dat het mocht en Goudpruikje heeft hem op zijn woord geloofd, ja zo gaat dat nog steeds met Goudpruikje. Maar ik snap nog steeds niet waarom PVV’ers vinden dat de wet en regelgeving niet voor hen geldt, terwijl ze er als de kippen bij zijn om moord en brand te gillen als een ander misschien, heel misschien iets doet dat mogelijk niet volgens de wet of regelgeving is. Wanneer gaan die simpele volgers dat nu eens zien? Ik vrees van nooit, zal het zelf maar zeggen. 😥


#M2 PvdA Limburg gaat niet met PVV in coalitie
Daarbij vindt de PvdA het onzinnig gebral dat Wilders de Limburgers weer zoveel beloofd. Daar komt niets van terecht, gezien de beloftes die Wilders maakt van 100% verdubbelen van nul, lijkt me dat ook nog een waarheid als een koe. De laatste opmerking in dit stukje, kan ik voor geen meter plaatsen en zal wel een foutje zijn. Of gewoon, zoals we gewend zijn bij de PVV je bek een douw geven en maar zien wat mensen er mee doen.


#M1 Bepaalt Wilders (PVV) nu al wat wet wordt?
Korpschef Welten van Amsterdam heeft laten weten dat hij als het Boerkaverbod er komt! (let wel het is er nog niet!) dit aan zijn politielaars zal lappen. Uiteraard heel de PVV als kakelende kippen overstuur en met hun wat VVD en CDA kipjes. Allemaal kakelen en vreselijk overstuur doen alsof ze gegrepen zijn door een vos en net ontsnapt.

Uiteraard doet hoofd kippenhok Goudpruikje weer een twotteruitspraak (let ook op de tegenwoordig sinistere zwarte achtergrond, voorbode van wat komen gaat voor Nederland?). In dit bericht neemt Wilders maar even een voorschot op een komende wet, hij neemt het allemaal niet zo nauw. Dat was met de 130 km (hup, gelijk maar invoeren) en dat wil hij nu weer zo doen. Maar beste mensen, het IS nog géén wet! Dus laat de geachte afgevaardigde zich even rustig houden. Hij heeft dan wel met het kabinet aan tafel mogen zitten en mag iedere week leuk op de koffie komen, maar voor zover ik weet bepaalt hij niet in zijn eentje wat wet wordt in Nederland (zou hij wel heel graag willen), maar gelukkig is het nog lang niet zo ver! En dat zou ik graag zo willen houden.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 NSB’ers wilden ook niet dat er geld aan cultuur uitgegeven werd
Wie zegt er dat de geschiedenis zich niet herhaalt? In 1941 waren er ook mensen die iets cultureels als geldverspilling zagen, zoals de nieuwe schouwburg in Utrecht, het ontwerp was niet ‘volksch’ genoeg. Waar zien we dit kleinzielige, rancuneuze trekje nog meer? Juist bij de PVV en haar aanhangers. Als u tot hier bent gekomen zonder al gereageerd te hebben, lees even verder. Ik zeg dus niet dat de PVV net als de NSB IS, ik zeg alleen maar dat het ook cultuutbarbaren zijn zonder een greintje fatsoen.


#O4 Hoe eng is dit?
Ik vind het heeeel eng.


#O3 Langer straffen heeft geen nut
Gisteren heeft Meharis hier een schitterend stuk geplaatst over hoe de PVV-aanhang kwijlend naar de VS kijkt voor wat betreft de hoogte van de straffen. Ze geeft ook aan dat dit bij uitstek het voorbeeld is dat het niet werkt.
De Tilburgse onderzoeker Ben Vollaard schrijft in een rapport voor de stichting Politie en Wetenschap dat langer straffen alleen echt werkt voor verslaafden die notoire veelplegers zijn. Anders heeft het totaal geen zin om gestraften lang op te sluiten, integendeel het effect is het tegenovergestelde.
Nou maar hopen dat krijmfijter Teeven of minister Dickerdack dit rapport ook leest. 🙁


#O2 Als de stroom toch eens uit zou vallen
Dan zou de hedendaagse mens in het westen het bar moeilijk krijgen. Kijk maar eens wat er allemaal veranderd is tussen 2000 en 2010, het zijn maar 10 jaar maar we zijn veel afhankelijker geworden van stroom, voor onze pc’s en voor onze telefoons. Wat een aantallen! Zonder dit alles zou de Krapuulredactie nu stenciltjes staan te kopiëren met een oude stencilmachine. 🙄 Gaat het zo toch wel veel makkelijker! 😆


#O1 PVV aapt SP na als protestpartij
De PVV pikt wel alle trucjes, maar heeft niet de echte overtuiging omdat alles uit rancune en stemmen winnen voortkomt. Zoals het boycotten met veel tam-tam van nieuwjaarsreceptie’s ineens. De SP gaat al jaren niet naar dit soort dingen toe. SP is tegen koningshuis PVV ook. SP komt zo goed als nooit in Nieuwspoort, de bar waar Hero een poosje niet meer mocht komen. Maar ondertussen komen er weer wel een aantal PVV’ers in de bar, hoewel Goudpruikje vorig jaar na het incident had geschreeuwd dat er niemand van de PVV ooit nog zou komen. Goudpruikje aapt Jan Marijnissen na, lijkt het. Alleen heeft hij door zojn onbeschaafde grote bek meer resultaat dan de toch veel beschaafdere Jan. Dit is een samenvatting van het stuk dat op de ND website staat. Om het helemaal te lezen moet je je registreren en inloggen, is geheel gratis.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

10 gedachten over “Krapuul Newsroom 5-jan-2011”

 1. Welten heeft vandaag aangekondigd geen burkaverboten uit te voeren. Brinkman laaiend 😀

 2. @1
  Welten is een politieman van de linkse elite. Bosma wist het al. 😆

 3. P.S.
  Is een boerkaverbod naast 130 km/u karren zo ongeveer wat het vingerlikkerskabinet heeft klaargespeeld?

 4. Het verbod is nog niet eens uitgevaardigd. Is nog slechts plannetje.
  En we weten ook nog niet wat voor een verbod het wordt. Wordt het een felony of een misdemeanor, zoals de Amerikanen zeggen. Krijg je een boete, of een gevangenisstraf, of een taakstraf, wanneer je een boerka draagt? En hoe hoog is die boete dan? 20 euro, zoals wanneer je geen voorlicht op je fiets hebt? Of negentig euro, hetzelfde als voor slapen op de openbare weg? En wat gebeurt er wanneer je op een gegeven moment voor tienduizend euro’s aan boetes hebt opgebouwd, moet je dan zitten?

  Vraag is of Welten er slim aan gedaan heeft om dit zo te zeggen. Je kunt een verbod als hoofd van de politie ook ergens in een bureaula opbergen en tegen je mensen zeggen: jongelui, dit heeft geen enorm hoge prioriteit. Voor de goede verstaander is duidelijk dat de polisies dan niet hard hoeven te rennen om dat boerka-verbod uit te voeren. Die politiemensen hebben echt wel wat beters te doen, en er is geen politieagent die zit te wachten op meer en in dit geval zinloos werk.

  Maar Welten is een slimme man. Dus kan hier slechts een plan achter zitten. Bijvoorbeeld om te tonen hoe de politie eraan toe is. Die er zogenaamd agenten bij krijgt, maar in werkelijkheid gaat de bezuiniging niet door. En die er voortdurend taken bijkrijgt, en dan ook nog landelijk 500 collega’s moet afstaan aan de ‘cavia-politie’. Die discussie moet nogmaals gevoerd worden, over hoe de politie geacht wordt haar werk te doen in de komende tijd.

 5. Opsporingsambtenaren hebben trouwens een “discretionaire bevoegdheid”, dwz. ze zijn niet verplicht om bij ieder overtredinkje tot bekeuren en/of arresteren over te gaan; ze mogen ook gewoon “foei” zeggen.

  Welten zegt dus eigenlijk: “Als deze wet er komt (wat we nog moeten afwachten), zullen we van die bevoegheid gebruik gaan maken” en Wilders zegt dus eigenlijk: “PVV wil minder bevoegdheden voor opsporingsambtenaren!” 😛

  Nou ja, tot de volgende correspondentiesleufwateraar wordt opgepakt natuurlijk, want dan zijn het opeens weer “kwajongensstreken”. :mrgreen:

 6. #7 Is “correspondentiesleufwateraar” al aangemeld bij de Dikke van Dale?

 7. Boze heks Schreef:

  (…)
  Of negentig euro, hetzelfde als voor slapen op de openbare weg?(…)

  Kost dat negentig euro?? Dan heb ik op de terugweg van Emmen naar Eindhoven midden in de nacht toch ooit eens voor 180 euro liggen slapen.Ik kan dat niet goed, dat ’s nachts rijden…

Reacties zijn gesloten.