Krapuul Newsroom 4-febr-2011

Wijk moet etnische registratie stoppen – De gedeelde passie van Rutte (VVD) en Sap (GL) – Jolande Sap (GL) voorgegrild voor zaterdag – Lekker 130 km/u scheuren – Rosenthal (VVD) erkent fouten in zaak Bahrami – Rita Verdonk’s nieuwe carriere: parkeerknecht – CDA en PVV voor centrale opslag vingerafdrukken


– M I D D A G – E D I T I E –


#M1 Wijk moet etnische registratie stoppen
Goed dat er een CPB is om op onze belangen te letten! In de oorlog konden er zoveel joden gedeporteerd worden omdat onze Nederlandse administratie zo lekker op orde was. Dus ook al doe je het met de beste bedoelingen, er kan ALTIJD misbruik van gemaakt worden!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 De gedeelde passie van Rutte (VVD) en Sap (GL)
Maar is hier deze op zijn plaats? Cicero (106 v. Chr. – 43 v. Chr.): ‘Alleen hij die de rede niet hanteren kan, gebruikt zijn passie.’

Maar ik vind de afsluiting van het stuk heel treffend. Als dit gaat gebeuren hoor je niemand meer over passie.

Maar tien tegen een dat niemand het woord passie meer in de mond durft te nemen als over een tijdje de eerste kisten op Eindhoven Airport arriveren.

Misschien moesten we het dan maar eens hebben over een crime passionnel.


#O5 Jolande Sap (GL) voorgegrild voor zaterdag
Jolande Sap is vandaag al behoorlijk op de gril gelegd door de partijleden over het besluit van Afghanistan. Was proef voor aanstaande zaterdag als het grote GL congres bijeenkomt.


#O4 Lekker 130 km/u scheuren
Het kabinet wil toestaan dat er op de A2 bij Deil 130 km/u wordt gereden. Dat kun je dan over een stuk van 16 km doen. Dat betekent dat je 7 minuten en 38 seconden 130 km kunt rijden. Gaaf he? 😀
NRC heeft het even voor alle trajecten op een rijtje gezet, gigantische tijdswinst! 😀


#O3 Rosenthal (VVD) erkent fouten in zaak Bahrami
Nou dat is dan fijn en daar heeft mw. Bahrami of haar familie helemaal niks nie geen fluit meer aan.

Het voorstel van de PVV’er om de Iraanse ambassadeur in Nederland uit te wijzen noemde Rosenthal ‘niet verstandig’. Volgens de minister zal Iran dan op een vergelijkbare wijze terugslaan.

Ja, PVV heeft nog nooit van stil en niet van diplomatie gehoord, dus die twee samengevoegd zal wel helemaal kortsluiting geven.


#O2 Rita Verdonk’s nieuwe carriere: parkeerknecht
Rita is ook weer van de straat, hoewel, het is wel werken op de straat. Maar die weg wil ik niet ingaan met Rita.


#O1 CDA en PVV voor centrale opslag vingerafdrukken
Meerderheid Tweede Kamer is tegen centrale opslag van vingerafdrukken. PvdA, VVD en CU zijn nu tegen. Zou er dan toch nog wat verstand in die TK zitten?


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

13 gedachten over “Krapuul Newsroom 4-febr-2011”

 1. Het plan van de PVV Noord-Holland om het onderzoekscentrum in Petten (waar o.a. medische isotopen worden gemaakt) uit te breiden met een heuse kerncentrale is alweer van de baan, de centrale komt nu in Den Helder, wat niet alleen makkelijk is qua koelwater (hoewel ik me afvraag hoe je kunt voorkomen dat er iets van in de Waddenzee terechtkomt), maar ook handig voor aanslagen omdat je dan meteen in één keer de marinebasis kunt meepakken.

  Of deze wijziging is te danken aan mijn tweet dat je na de perikelen van 2001, 2002 en 2008 never nooit niet de Pettemer bevolking zult meekrijgen, of dat de PVV heeft ontdekt dat de bodem bij Petten niet stabiel genoeg voor zo’n centrale is, of dat het research-centrum er niet over piekert voordat eerst de oude onderzoeksreactor is vervangen, is niet bekend gemaakt.

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/denhelder/article6193841.ece/PVV%3A-Den-Helder-ideaal-voor-kerncentrale

  De landelijke PVV is inmiddels weer eens boos, ditmaal vanwege de warme-truiendag. Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos vindt dat er beter aandacht kan worden besteed aan films als The Great Global Warming Swindle (volgens de regisseur overigens niet bedoeld als waarheid, maar uitsluitend voor kijkcijfers).

  Organisator Vereniging Klimaatverbond Nederland snapt dat de Mos graag “hoor en wederhoor” zou zien (nou ja, eigenlijk alleen wederhoor 😛 ), maar dar er “nog maar weinig klimaatontkenners onder de wetenschappers over zijn. Dan kun je wel blijven discussiëren, maar daar schiet niemand iets mee op.”

  Volgens de Mos is echter anderhalf jaar geleden bewezen (waarschijnlijk heeft hij het over Climategate) dat het hele klimaatgedoe onzin is en aan elkaar hangt van “jokken en sjoemelen”, ook al is inmiddels een keer of 10 diepgaand aangetoond dat er niet is gesjoemeld.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8924189/___Warme_Truiendag__potje_indoctrinatie__.html?sn=binnenland
  meer info over de Swindle-film: http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle

 2. Maurice de Hond snapt niks van statistiek

  Als je wil uitproberen of een nieuw medicijn goed werkt, geef je een groep mensen het echte middel, een andere groep een nep-pil of nep-prik (aka placebo) en kijkt of er verschil tussen die twee groepen optreedt. Het kan zelfs nog ingewikkelder door niemand te vertellen wat de echte medicijnen zijn (“dubbelblind”) of zelfs door beide groepen opnieuw in tweeën te delen, tegen de ene helft te zeggen dat ze het echte middel krijgen (wat in de helft van de gevallen dus niet waar is) en tegen de andere helft dat ze de controlegroep zijn en een nepmiddel krijgen (idem).

  Volgens Mauw de Woef kan het allemaal veel simpeler: je vraagt gewoon een groep mensen of ze een griepprik hebben gehad, je vraagt diezelfde groep of ze griep hebben gekrégen, je trekt van het laatste aantal arbitrair 40% af voor de mensen die alleen maar dáchten dat ze griep hadden en voilá: een griepprik blijkt nergens voor nodig! Allemaal geldklopperij!

  Euh… Maurice? Waarom denk jij eigenlijk dat de groep die niet in aanmerking komt voor een griepprik (dwz. mensen met een lager risico) een geschikte “blanco” is voor de groep die er wél voor in aanmerking komt? En hoe bepaalde je ook alweer hoe ernstig de griep in alle gevallen was? 😛

  Maurice de Hond, epidemoloog-par-excellence. 😐 (P.S. de klusjesman heeft het NIET gedaan.)

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/428085/1/1/50/de-hond-griepprik-verkleint-kans-op-griep-niet.html

Reacties zijn gesloten.