Krapuul Newsroom 31-jan-2011

Drukte bij ledenadministratie GroenLinks – Daily Telegraph: Klimaatverandering niet oorzaak smelten gletsjers – Hoeveel heeft het kabinet over voor een plaatsje in de Grotemensenwereld? – Cohen (PvdA): Rutte (VVD) bedondert Nederland – Heeft Rosenthal lot Bahrami bezegeld? – Achterlijke landen? – Fleur windt zich op – PVV wil provincies teruggeven aan burgers – Urkse Christen-fundi’s weren striptease-act – Steun voor Kunduz kost zetels – De geboorte van GroenLinks 2.0


– M I D D A G – E D I T I E –


#M1 Leden administratie GroenLinks heeft het druk
Ja dat kan je wel eens hebben in een partij met leden. Partijen zonder leden, we kennen er eigenlijk maar 1 (PVV), hebben dit probleem dus echt nooit. (Telegraaf)


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O10 Daily Telegraph: Klimaatverandering niet oorzaak smelten gletsjers
Ik ben benieuwd wanneer de ‘briljante’ prof.dr.mr.ing. Richard de Mos (PVV) met eenzelfde stuk komt gebaseerd op de bevindingen van deze even briljante krant. 😀


#O9 Hoeveel heeft het kabinet over voor een plaatsje in de Grotemensenwereld?
Afghanistan, heet hangijzer afgelopen week, en kabinet heeft gewonnen. Maar de rest van Nederland en Kunduz heeft volgens mij verloren.

De woordvoerders van coalitiepartijen VVD en CDA waren, als grown-ups, opvallend kort van stof – weinig idealisme. Zij lieten het aan het kabinet over om het voor civilisatie vatbare deel van de oppositie naar binnen te lokken. Waren zij niet ten minste aan de uitvoerders van straks en hun familie verplicht om iets meer moeite te doen om de echte argumenten te verwoorden? Nederland heeft een half miljard euro en een onbekend aantal mensenlevens over voor een plekje in de grotemensenwereld.


#O8 Cohen (PvdA): Rutte (VVD) bedondert Nederland

Het kabinet bedondert Nederland en voert een oneerlijk beleid. Dat was de boodschap van PvdA-leider Cohen vandaag in zijn toespraak tot het PvdA-congres in Groningen. Hij richtte zich rechtstreeks tot de premier en zei: “Mark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen maar niet heel Nederland en niet voor eeuwig.”


#O7 Heeft Rosenthal lot Bahrami bezegeld?
Rosenthal (VVD) heeft in december met zijn harde PVV-kop misschien wel het lot van Bahrami bezegeld. Ja je kunt hartstikke gelijk hebben en toch verliezen. In dit geval heeft mw. Bahrami het leven verloren.


#O6 Achterlijke landen?

Het is tijd om al die clichés over het Arabieren, moslims en het midden oosten bij het grof vuil te zetten
Zo, dat weten we nu ook weer. Of beter gezegd, wat ieder weldenkend mens als wist wordt nog eens onderstreept. De landen die door onze grote leiders Fortuyn en Wilders als achterlijk werden beschreven omdat ze zogenaamd in de grip van de islam zitten, zijn gewoon landen onder de knoet van dictators die met steun van onder andere islamofobe westerlingen aan de macht kunnen blijven. Verlichting gemist? Ach, vertel dat maar aan die jongeren die in Tunesië, Egypte en Iran hun leven wagen en communiceren met alle social media die beschikbaar zijn.

Zo en als we dat nou allemaal veen lezen en even in de oren knopen en die mensen gaan helpen in plaats van constant als achterlijk weg te zetten, wordt het toch nog een heel mooi 2011 en heeft die PVV ook gelijk geen poot meer om op te staan!


#O5 Fleur windt zich op
Op de radio windt Fleur zich flink op: “Ze zijn een plaag, ze terroriseren de stad, ze komen uit het buitenland, ze horen hier niet thuis!” 😡

Fleur Agema over Marokkanen? Not exactly…. 😀
Met dank aan mederedacteur DarkSkywise


#O4 PVV wil provincies teruggeven aan burgers
“Heb jij de provincie al teruggekregen?”
“Ja, ik ook, leuk hè? Wat ga jij ermee doen?”
“Ik weet het nog niet, misschien weet mijn schoonzus wel wat, biertje?”

De PVV wil de provincies “teruggeven aan de burger”. Kennelijk zijn ze ooit van diezelfde burgers afgepakt, dus moeten ze terug! Maar wat de brave burgers verder met zo’n provincie moeten… tja…. 😛
Met dank aan mederedacteur DarkSkywise


#O3 Urkse christen-fundi’s weren striptease-act
De door christen-fundi’s gedomineerde gemeenteraad van Urk heeft besloten dat private horecagelegenheden geen striptease-acts meer mogen organiseren.
Ik ben benieuwd of Wilders bezwaar gaat maken tegen deze actie v.d. gristentaliban, iets zegt me dat hij dat niet gaat doen.
Met dank aan vaste reageerder Ram


#O2 Steun voor Kunduz kost zetels
De partijen die voor een nieuwe missie in Afghanistan zijn, hebben in de peiling van De Hond allemaal zetels verloren. Gelukkig zijn er nog mensen met gezond verstand die dit niet pikken.


#O1 De geboorte van GroenLinks 2.0
Zoals elke geboorte gevaarlijk is voor de moeder, zo is deze dat ook voor Jolande Sap. Gaat ze het redden of heeft ze afgelopen week haar hand overspeeld?

Femke Halsema positioneerde Groenlinks de afgelopen jaren aldus: “Groenlinks is geen machtspartij op zoek naar idealen, maar een idealenpartij op zoek naar macht”. In die ambitie vinden alle bloedgroepen binnen Groenlinks zich. Die toorts heeft Jolande Sap nu overgenomen. Het was niet voor niets dat Sap in haar emotionele toespraak tijdens het debat over de missie naar Kunduz zo vaak refereerde aan de idealen van de partij.

Maar het zou kunnen dat Sap en haar medestanders met de Kunduz-missie nu een stap te ver gegaan zijn in hun streven het onbestemde plafond te doorbreken en de partij te hervormen.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

11 gedachten over “Krapuul Newsroom 31-jan-2011”

 1. @#O10
  kunnen we die klimaatontkenning niet gelijkstellen aan holocaustontkenning? 😐

  Het aantal slachtoffers zal die van de holocaust zelfs overtreffen. Bovendien is het zo dat die ontkenning al die toekomstige slachtoffers medeveroorzaakt.

  Zo, nu eerst maar eens wakker worden met een kop koffie…

 2. GJ_ Schreef:

  @#O10
  kunnen we die klimaatontkenning niet gelijkstellen aan holocaustontkenning?
  Het aantal slachtoffers zal die van de holocaust zelfs overtreffen. Bovendien is het zo dat die ontkenning al die toekomstige slachtoffers medeveroorzaakt.
  Zo, nu eerst maar eens wakker worden met een kop koffie…

  Ja, maar stiekem mag dat van Rutte ook hè, de holocausst ontkennen. Mag-ie alleen niet meer hardop zeggen.

 3. Door alle aandacht voor de historische beslissing van GroenLinks is een ander aspect van het Kunduz-debat onderbelicht gebleven. Want de openlijke worstelingen van Jolande Sap en Ineke van Gent waren helemaal niet zo belangrijk geweest als de PVV, de meest voor de hand liggende partner van het kabinet, zich niet als eerste met de staart tussen de benen uit de voeten had gemaakt zodra het woord Kunduz viel.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7745/Het_gebrek_van_Wilders

 4. #O10: Kom op, Richard, je kunt het! (En er zijn zulke leuke & leerzame quizjes van te maken. :mrgreen: )

  En ja, ongetwijfeld zijn er gletsjers die groeien, ook al neemt de totale hoeveelheid gletsjerijs af. Eigenlijk precies zoals het in Nederland kan sneeuwen, terwijl de gemiddelde temperatuur op aarde stijgt.

  Maar goed, dat wisten we dus al. 😉

  @1: Het zou me niet verbazen als over een jaar of 10 à 20 een aantal mediabedrijven zich zullen moeten verantwoorden voor het agressief pushen van een minderheidsstandpunt (nog geen 3% van alle klimaatwetenschappers die bovendien al 20 jaar niets houtsnijdends meer hebben gepubliceerd) waardoor belangrijke maatregelen te lang uitbleven.

  Of misschien nog wel eerder, als er in de VS zó’n hittegolf uitbreekt dat mensen al voor de derde keer dat jaar een grotere airco moeten kopen – moet je eens opletten hoe snel de public opinion dan omslaat. 😛 (Kom bij Amerikanen niet aan het recht om in de zomer binnenshuis verplicht een trui aan te moeten, want dan breekt dus echt de hel los.)

  PS. @ directie: dat “met dank aan” is echt reuze lief, maar hoeft bij mijn nieuwstips echt niet iedere keer te worden vermeld. Ik krijg er zo’n rood hoofd van. 😳

Reacties zijn gesloten.