Krapuul Newsroom 30-jan-2011

Veel Nederlandse Moslims in 2030 geseculariseerd – COC: kabinet heeft conservatieve opvatting van relaties – Cohen (PvdA): Kabinet moet zich schamen – Van Gent (GL) wil niet-aanvalsverdrag – De schijnheiligheid van de politiek – Behandel vreemdelingen niet als criminelen – D66, links-rechts-links – Als het geweld zich niet gaat beperken tot Oudejaarsavond


– A V O N D – E D I T I E –


#A1 Veel Nederlandse Moslims in 2030 geseculariseerd
Tenzij die haatzaaiers van de PVV natuurlijk aan de gang blijven en domme mensen ze de kans geven, dan heb je kans dat het wat langer gaat duren. Maar mensen, verwelkom mensen gewoon in onze samenleving en geniet van de diversiteit, doe toch niet zo bang!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 COC: kabinet heeft conservatieve opvatting van relaties
Ja wat wil je? Een kabinet van CDA en VVD en dan een aanhanger die terug wil naar de jaren ’50 van de vorige eeuw. ‘Toen geluk nog heel gewoon was’, 😥 Maar het COC is erachter gekomen dat het regeerakkoord dat mede tot is gekomen door hun grote ‘voorvechter’ de PVV, een wassen neus is.


#O6 Cohen (PvdA): Kabinet moet zich schamen
Maar ja dat doen ze niet. Ze zijn het met zijn allen plus die mennekes van de PVV hartstikke eens dat ze het hartstikke goed doen, voor zichzelf en hun stemmers (alleen de PVV stemmers hebben het nog niet helemal door dat het niet zo goed voor hen uit gaat pakken, maar dat komt nog wel).


#O5 Van gent (GL) wil niet-aanvalsverdrag
Is ze een beetje laat mee, denk ik. 😀 Afghanistan gaat gewoon door, lijkt me dat ze daar meer hadden gehad aan een niet-aanvalsverdrag.


#O4 De schijnheiligheid van de politiek
We gaan naar Afghanistan en Rosenthal (VVD) gaat afspraken maken voor onze politiemensen en hun peleton begeleiders. KEIHARDE afspraken! Mooi stuk van Bert Wagendorp.

Het contract dat Uri Rosenthal gaat afsluiten met de Afghanen over de inzet van de door ons getrainde agenten is zo volkomen absurd, dat zelfs de doorgaans ook van ernstige geloofsijver vervulde Taliban er de slappe hiklach van krijgen. Maar het was noodzakelijk om de illusies van Jolande Sap te stutten – en zonder Saps illusies geen missie.


#O3 Behandel vreemdelingen niet als criminelen
Op dit moment worden vreemdelingen opgesloten als criminelen en buiten dat het onmenselijk is, is het ook nog erg duur. Dus mensen zonder hart zouden toch voor dat laatste vatbaar moeten zijn.


#O2 D66, links-rechts-links
D66 weet de weg, alleen is de vraag waar naar toe.


#O1 Als het geweld zich niet gaat beperken tot Oudejaarsavond
Een aantal mensen zijn bang voor de moslims (het wordt wel ‘bang voor de islam’ genoemd, maar dat is het niet), maarre eh wat gebeurt er als die jonge heethoofden uit de Biblebelt gaan ontsporen en zich het hele jaar in de rest van Nederland gaan uitleven? Precies! Of je nou verongelukt door de ene fundamentalist of door de andere, een ongeluk blijft het.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

11 gedachten over “Krapuul Newsroom 30-jan-2011”

 1. “Heb jij de provincie al teruggekregen?”
  “Ja, ik ook, leuk hè? Wat ga jij ermee doen?”
  “Ik weet het nog niet, misschien weet mijn schoonzus wel wat, biertje?”

  De PVV wil de provincies “teruggeven aan de burger”. Kennelijk zijn ze ooit van diezelfde burgers afgepakt, dus moeten ze terug! Maar wat de brave burgers verder met zo’n provincie moeten… tja…. 😛

  http://www.vpinfo.nl/opinie/2030-geef-de-provincie-terug-aan-de-politieke-partijen

 2. @6
  Veel xenofobie begint met jammeren over “exoten” – waarmee dieren of planten bedoeld worden.
  De Nederlandse rivierkreeft is zo goed als ten onder gegaan aan de vervuiling. De Amerikaanse doet het geweldig in de Nederlandse wateren. Schande!
  (En zo nog tientallen of honderden verhalen).

 3. Als ik hier de weg oversteek en ik ga in het water zitten, ben ik een Nederlandse KanaalKreeft… telt dat? :mrgreen:

 4. @7 – Ik heb ooit eens een Amerikaanse rivierkreeft in het “wild” gezien in Gouda. Ik vraag me af hoe lang het duurt voor de Marokkaanse gemeenschap in Gouda daar ook nog eens de schuld van krijgt.

  NB: Ik heb wel iets tegen exotische planten en dieren als deze inheemse soorten verdrukken, of een gevaar voor de volksgezondheid (bijtschildpadden die ontsnappen e.d.) opleveren. Voor de rest zal het mij werkelijk waar aan de bips oxideren als de ene kreeft door de andere wordt vervangen.

 5. Wanneer de Nederlandse Natuur niet zoveel gaten zou vertonen hadden die exoten ook niet zo snel kunnen uitgroeien , Die PVV meeuw is trouwens ook een exoot die met ze zeilschepen uit Amerika over is gekomen …

Reacties zijn gesloten.