Krapuul Newsroom 30-dec-2010

De grondwet, een geschrift om de vingers bij af te likken! – Het christendom is geen religie, maar een imperialistische ideologie – Doet dit kabinet wat het volk wil? – Job geeft niet op – Laatste Somaliër ook vrijgelaten – Plannen nieuwe kabinet met aanhang toch niet zo waterdicht – Politieke quotes uit 2010 – Was oppakken Somaliërs gevolg van chantagepoging? -Weekers (VVD): geen belasting over DSB-spaartegoed – Waart er weer een Jan Saliegeest door ons landje? – “Stond want ik schoot!” – Volgens GeenStijl is dit wat de PvdA wil


– A V O N D – E D I T I E –


#A3 De grondwet, een geschrift om de vingers bij af te likken!
Dit lijkt sarcasme, maar is het tegendeel. Als op een kersttoespraak van de koningin die zo vol van vanzelfsprekende dingen staat, voor mij en gelukkig ook voor veel anderen, wordt gereageerd als of ze bijna een verzetsdaad begaat, dan is er misschien iets mis in dit land? Denk het wel. Allemaal opgejut door Goudpruikje en co, allemaal angstige mensen die niet willen dat Goudpruikje boos wordt. Nou van mij mag hij zo boos worden als hij wil, zolang hij maar om zijn bloeddruk denkt 😀

Laat de grondwet voorlopig maar lekker blijven en laten we ons er allemaal maar gewoon aan houden, ook ene heer G.W.


#A2 Het christendom is geen religie, maar een imperialistische ideologie

Zo dat is een leuke binnenkomer zo vlak voor het nieuwe jaar 😀

Als je zoals de PVV van alles en nog wat aan en door elkaar vlecht, dan krijg je dit over het christendom:

De PVV telt onevenredig veel Kamerleden met een strafblad. Dat moet komen door de christelijk-westerse waarden die de PVV propageert. En inderdaad, het christendom kenmerkt zich door een ongekend agressieve intolerantie. In 1494 verdeelde paus Alexander VI de wereld tussen tussen de koloniale mogendheden Spanje en Portugal om alle ongelovigen te kerstenen. Het christendom is dus geen religie, maar een imperialistische ideologie. De Bijbel zet aan tot discriminatie van vrouwen en homo’s. Mohammed mag dan pedofiel zijn geweest, maar dat geldt ook voor verdacht veel katholieke priesters. Kortom, zo’n fascistische ideologie is onverenigbaar met de Nederlandse rechtsstaat.

De auteur, Cees Maris, is hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wijst erop dat in het debat over religie en de staat de politieke theorie van de wederkeringe tolerantie én de Europese praktijk genegeerd worden.

Laat ik het dáár nou helemaal mee eens zijn!!! Er wordt met twee maten gemeten en door teveel mensen geaccepteerd, laten we daar voor 2011 maar eens gewoon één en dezelfde maat van maken. Lijkt me goed voornemen! 😎


#A1 Doet dit kabinet wat het volk wil?
Het CPB heeft er weer een onderzoekje aan gewijd. Wat vindt ‘het volk’ van de politiek. Laten de PVV’ers nou toch bar hoog schoren in tevredenheid over de politiek en de VVD’ers met hun premier sinds een eeuw ook. CDA’ers vinder er niets van, want ze zitten toch altijd in de regering 😥

Maar even een vraag. Is het wel zo goed voor het land dat de wensen van deze verwende kinderen worden ingewilligd? Als ouder moet je het toch ook beter weten voor je kind en ook wel eens ‘Nee’ zeggen? Ik ben helemaal niet tevreden over dit a-sociale kabinet en mij hebben ze niks gevraagd. ❗


– M I D D A G – E D I T I E –


#M2 Job geeft niet op
Ook al pakken de verkiezingen slecht uit op 2 maart, Job blijft! Over Job zijn de meningen verdeeld in Nederland, ook onder het ‘linkse volk’ 🙂 Maar van mij mag Job blijven. Een beschaafd geluid tegen de grote bekken en de achterbaksheid van dit kabinet, prima.


#M1 Laatste Somaliër ook vrijgelaten
Waarom verbaasd me dat nou helemaal niks?


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 Plannen nieuwe kabinet met aanhang toch niet zo waterdicht
Minister Kamp (VVD) van Sociale Zaken heeft na 1 januari nog wat stopwerk te doen. Hij had met het CDA en de PVV zulke mooie plannen uitgedacht om de kwetsbaren in onze samenleving een oor aan te naaien. Maar iemand heeft zijn draad gepikt en er kan niet worden aangenaaid. Hij moet zijn huiswerk opnieuw gaan doen. Net goed!


#O6 Politieke quotes uit 2010
Wat quotes uit de politiek van het afgelopen jaar, of het de meest memorabele zijn, mwah, maar er zitten wel leuke bij.


#O5 Was oppakken Somaliërs gevolg van chantagepoging?
Dat is nog eens wat anders dan voor je ex eindeloos meubels bestellen bij een postorderbedrijf als treiterij. Maar als dit waar zou zijn, pfoe, dan heeft de AIVD heeeeeeel wat uit te leggen. Hadden ze voor mij toch al.


#O4 Weekers (VVD): geen belasting over DSB-spaartegoed
Nou dat is dan toch wel weer vreselijk fideel van PVVD’er Frans Weekers. Mensen die nog een tegoed hebben van de DSB bank hoeven daar geen belasting over te betalen. Waarom niet? Omdat ze er waarschijnlijk gewoon naar kunnen fluiten! Nou da’s dan toch ook wel weer fijn dat je over niks geen belasting hoeft te betalen. Weet niet of ik moet 😆 of moet 😥 over zoveel intellect. Man, man, wat een kabinet.


#O3 Waart er weer een Jan Saliegeest door ons landje?
Mooi om te lezen en toch nog eens over na te denken.

Na het sneuvelen van onze spreekwoordelijke tolerantie en openheid ten opzichte van andersdenkenden en vreemde culturen, leek in 2010 het buitenlandbeleid aan de beurt. Raar is dat niet. Als een land meer benepen en naar binnen gericht wordt, heeft dat ook gevolgen voor het buitenlandbeleid. Het lijkt alsof een hernieuwde Jan Saliegeest door ons ontredderde landje waart.


#O2 “Stond want ik schoot!”
Het overdreven geweld bij het oppakken van de 12 Somaliërs afgelopen vrijdagavond, is niet van vandaag of gisteren. Jos Collignon had er in 1987 al een cartoon over en zoals je leest is deze nog steeds zeer actueel.

Nog erger zijn politici die zonder enigzins kennis te nemen van het geheel aan feiten al hun mond open doen. Wilders vond het nodig om op tweede kerstdag de arrestatie van de 12 Somaliërs aan te grijpen voor zijn Heilige Oorlog, en passant de Koningin schofferend en onbedoeld aan te geven dat hij zich geraakt voelde door haar kerstwoorden. Stond want ik schoot, dat is kennelijk de oproep van onze blonde profeet.


#O1 Volgens GeenStijl is dit wat de PvdA wil
Maar ja, weten zij veel. Ik heb dit nog nooit ergens gelezen in een PvdA programma. Trouwens, ze mogen wel oppassen met die regeringspartners van hun PVV, want volgens mij vond Donner (CDA) het geen probleem als de meerderheid van NL de sharia wetgeving in wil voeren, dan moest dat maar gebeuren. Dus pas op bij uw vrienden, zou ik zeggen.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

5 gedachten over “Krapuul Newsroom 30-dec-2010”

  1. Geen Stijl doet graag aan propaganda. Donner was ook een voorstander van het aanscherpen van het verbod op smadelijke godslastering vlak na de dood van Theo van Gogh. Als je dan toch een pro-Sharia partij wil aanwijzen dan is dat toch echt het CDA.

  2. #M2 van mij mag Job echt weg. Zo snel mogelijk. Niet iedereen hoeft een alleskunner te zijn. Kant was ook een geweldig persoon maar alleen niet geschikt als partijleider.

Reacties zijn gesloten.