Krapuul Newsroom 29-jan-2011

Meino Schraal (CDA) eigenlijk gewoon PVV’er – Kankerjoden en kutmarokkanen – Een twijfelaar die toch om is gegaan – Zo ziet een voorstander van de missie het – Alles voor een foto! (column van Youp) – Mensenrechten? Daar hebben we in Nederland geen boodschap aan – Gaan de jongeren van D66, GL en CU ook zelf naar Kunduz? – Het ingooien van eigen glazen – Rutte laat Blackberry in toilet vallen – Rekenwonder Bosma (PVV) – Kabinet schrapt plannen ‘villabelasting’ – GroenLinks krijgt klappen


– M I D D A G – E D I T I E –


#M5 Meino Schraal (CDA) eigenlijk gewoon PVV’er
Meino is in Iran geboren en opgegroeid in het fundamentalistische Urk, ja hoe raar kan het lopen in de wereld? Maar klederdracht prima, beperking van geloofswege voor kledij vrouwen in Nederland (geen lang broel mogen dragen, hoed op, ouder dan(?) alleen in het zwart) geen enkel probleem, dat is geen onderdrukking hoor, is allemaal vrijwillig! Maar hoofddoekjes, dat kan natuurlijk niet!!!! Hoe hypocriet kun je zijn? 😥


#M4 Kankerjoden en kutmarokkanen
Ewoud Butter stelt dat er in een voetbalstadion heel andere wetten gelden dan daarbuiten en vindt het niet uit te leggen aan zijn kinderen. Ik ook niet. 😥


#M3 Een twijfelaar die toch om is gegaan

Al met al valt de nu voorliggende trainingsmissie heel goed te verdedigen, hoeveel twijfels er ook na al die debatten overblijven. De PvdA heeft bijvoorbeeld geen ongelijk met de bij die partij levende sterke twijfel of die missie wel zal bijdragen tot een duurzame politieorganisatie in Kunduz.


#M2 Zo ziet een voorstander van de missie het
Goslinga in Trouw ziet die missie naar Afghanistan helemaal zitten en pakt even uit met wat platitudes tegen de tegenstanders er van.
Of zoals een van de reageerders schrijft:

“De PvdA heeft zich met haar afwijzing van de missie met de PVV, de SP en de Partij voor de Dieren achter de Hollandse waterlinie teruggetrokken.”

Goedkope sneer. Je kunt ook tegenstander zijn van de missie op grond van INHOUDELIJKE argumenten.

Tijdens de hoorzitting kwamen namelijk ontwikkelingsorganisaties met decennialange ervaring in Afghanistan aan bod. Zij zeiden dat hun werk BEMOEILIJKT, niet bemakkelijkt wordt met de aanwezigheid van de buitenlandse troepen. Ook Arnold Karskens, kenner van het gebied, raadde een missie af.

Het is zo goedkoop en makkelijk om tegenstanders als “nationalistisch” af te doen. Valt me tegen van Goslinga.

Ellen, Wageningen op 29-01-2011, 10:44

Zowiezo zijn veel reacties het lezen waard, doen!


#M1 Alles voor een foto!
Youp van ’t Hek leeft zoch weer helemaal uit over kabinet en missie naar Afghanistan. Vol humor weet hij de vinger op de juiste zere plekken te leggen. Heb het met plezier gelezen, maar werd er zo verdrietig van. De waarheid is hard, ik weet het, maar soms komt het aan als een moker.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 Mensenrechten? Daar hebben we in Nederland geen boodschap aan
Terreurverdachten, al dan niet terecht opgepakt, moeten KEIHARD worden aan gepakt. Alle rechten ontnemen en breken! Tuurlijk! Maar gelukkig hebben we Europa nog.


#O6 Gaan de jongeren van D66, GL en CU ook zelf naar Kunduz?
Denk het niet, maar vindt de vraag van Leon Botter wel heel terecht. Want lekker makkelijk roepen vanaf de bank vanachter een of ander spannend spel is natuurlijk wel leuk, maar donderse jong, het gaat hier wel om mensenlevens die op het spel worden gezet. Niet een of ander ‘Tour of Duty’ spel, dit is echt! Mensen gaan hier gewoon dood door geweld en kogels.


#O5 Het ingooien van eigen glazen
Mooi column van Han van der Horst over hoe verkeerd D66 en GroenLinks hebben gehandeld met het instemmen met de ‘politie-missie’ naar Afghanistan. Het lezen meer dan waard!


#O4 Rutte laat Blackberry in toilet vallen
“Ik praat poep” krijgt zo een geheel nieuwe dimensie. :mrgreen:
met dank aan DarkSkywise


#O3 Rekenwonder Bosma (PVV)
Een schitterende column van Martin Hulspas over het rekenwonder Martin Bosma, mensen ik hield het niet droog, de tranen liepen over mijn wangen, ik heb zo vreselijk gelachen. 😆 😀 😀 😆


#O2 Kabinet schrapt plannen ‘villabelasting’
Ja ja, beste lezertjes we wisten het al, maar het kabinet wil het nog even bevestigen. Zij die hebben, mogen alles houden, zij die niets meer hebben, moeten ook dat inleveren. Frans Weekers (PVVD) staatssecretaris Financiën heeft laten weten dat de voorgenomen plannen om dure villa’s meer belasting te laten betalen zijn gestopt! Want stel je voor dat die arme zielen meer moeten betalen.


#O1 GroenLinks krijgt klappen

GroenLinks heeft donderdag en vrijdag ongeveer tweehonderd opzeggingen gekregen van partijleden wegens onvrede over de koers van de partij in het debat over Afghanistan.

Ja wat kan ik daar nog anders van zeggen dan: eigen schuld, dikke bult? 😎


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

27 gedachten over “Krapuul Newsroom 29-jan-2011”

 1. Volgens lijstrekker Marjolein Faber (volgens CV incident manager in Duitsland) kunnen in Gelderland joden niet veilig over straat lopen. Geen wonder, ze ziet er ook uit als een kampbeul.

 2. wltr Schreef:

  Volgens lijstrekker Marjolein Faber (volgens CV incident manager in Duitsland) kunnen in Gelderland joden niet veilig over straat lopen. Geen wonder, ze ziet er ook uit als een kampbeul.

  :mrgreen:

 3. Het contract dat Uri Rosenthal gaat afsluiten met de Afghanen over de inzet van de door ons getrainde agenten is zo volkomen absurd, dat zelfs de doorgaans ook van ernstige geloofsijver vervulde Taliban er de slappe hiklach van krijgen. Maar het was noodzakelijk om de illusies van Jolande Sap te stutten – en zonder Saps illusies geen missie.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7742/Geweld?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=columnisten

 4. dienstmededededeling @ directie:

  Ben nog iets te bleh voor wetenschapsresearch, maar heb uit de rechtbankstukken (ook een soort wetenschap om daar doorheen te komen 😛 ) een timeline van de zaak-Sahar gemaakt. Kan ik dat zo plaatsen of moet dat via Open Podium?

 5. @#14 Iedereen moet wat aardiger zijn voor elkaar. GL is begonnen met de hetze tegen de SP trouwens. De SP verzoekt al jaren om samenwerking met GL en PvdA.

 6. Iedereen moet idd aardiger tegen elkaar zijn, maar als het de hele tijd van één kant (lees: de SP) moet komen zie ik het zelf nogal somber in.

  Ik heb zelf het idee dat GL de bui al ziet hangen en probeert het vege lijf te redden cq. voorkomen dat de achterban richting SP en PvdA gaat ipv echt een links/progressief blok te willen vormen. Maar misschien ben ik ook wel veels te cynisch geworden. Dat zou ook heel goed mogelijk zijn.

 7. @#16
  We hebben een kabinet met de VVD aan het hoofd. Natuurlijk bezuinigen ze op zaken die de rijken niet zo dringend nodig hebben en verlagen ze de belasting voor de hoogste inkomens. De VVD doet dat altijd als ze de kans krijgen. “Lastenverlichting” noemt zij dat.

 8. OK. 🙂 😎

  Maar ja, beter netjes vragen (van mijn moeder geleerd) dan HEE, WAT FLIK JE NOU?! DAT GAAT HELEMAAL NIET OVER CO2!! 😡

 9. @18
  Verbazend hoe weinig media aandacht dit heeft gekregen , hebben ze er even vrijdag middag doorheen gedrukt vlak voor het weekend zeker?!
  De media hadden het te druk met afghanistan en egypte waarschijnlijk.
  Een heel klein lullig stukje erover in trouw en maandag weer verder met de waan van de dag.

  Kost wat zo’n lobby machine maar dan hebbie ook wat!

 10. “Tour of duty” was dan wel weer een TV serie waarin de Amerikanen werden neergezet als helden, vechtend tegen de enge communisten in Vietnam. Die serie had dan ook bitter weinig met de werkelijkheid te maken, laat staan dat er ook maar iets over de gruwelijkheden van die oorlog te zien was.

 11. @ #M4
  Tja ik kan het ook niet uitleggen aan anderen waarom men in dit land ongestraft het woord kutmarokkaan mag gebruiken maar dat er wel wordt opgetreden bij het gebruik v.h. woord kankerjoden. De enigste zinnige verklaring is dat het een typisch gevalletje van een dubbele NLse standaard is. Hoerenloper Rob Oudkerk werd niet eens vervolgd voor zijn uitlating kutmarokkanen maar een marokkaanse jongen die in de buurt vam Leidseplein “joden, joden” riep werd gelijk door de politie opgepakt en een weekend vastgehouden.

Reacties zijn gesloten.