Krapuul Newsroom 28-jan-2011

Should I stay or should I go – Daling zetels voor coalitiepartijen plus aanhanger – VVD én PVV weigeren samenwerking met raden MBO en HBO – VVD: terrorisme komt alleen uit Afghanistan – De Westerse obsessie met het moslimfundamentalisme – Nieuwe woordvoerder – Kabinet Rutte en het tragikomische theater rond Afghanistan


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 Should I stay or should I go
Sahar en haar familie moeten terug naar een Afghanistan in de middeleeuwen en onze jongens en meisjes ook. Wat klopt hier niet? Nou, alles! 😥


#O6 Daling zetels voor coalitiepartijen plus aanhanger
Wat is hier de oorzaak van?

De drie samenwerkingspartijen VVD, PVV en CDA verliezen gezamenlijk drie zetels in de jongste politieke barometer van bureau Synovate. Samen komen ze nu op 78 zetels, waar ze twee weken geleden nog op 81 zetels stonden. In de Tweede Kamer staan ze op 76 zetels.


#O5 VVD én PVV weigeren samenwerking met raden MBO en HBO
Dit zijn door ons betaalde volksvertegenwoordigers, die weigeren te gaan praten en te onderzoeken of samenwerking mogelijk is.

HBO-voorzitter Ter Horst nodigde Beertema eerder dit jaar uit voor een gesprek, maar de PVV’er ging daar niet op in, omdat Ter Horst volgens hem ’tot dezelfde verzetsbeweging behoort als (oud-voorzitter) Doekle Terpstra’.

‘Dus ik ga er vanuit dat zij het beleid van haar voorganger ongewijzigd zal voortzetten. Daarom zie ik voorlopig geen aanleiding om nader kennis te maken.’


#O4 VVD: terrorisme komt alleen uit Afghanistan
Ja volgens Stef Blok hoor! En die Nederland gaat dat wel even tegenhouden. Dûh!


#O3 De Westerse obsessie met het moslimfundamentalisme

De geschiedenis lijkt zich bovendien te herhalen. Ten tijde van Koude Oorlog was het grote gevaar het communisme. Om het rode gevaar tegen te houden steunde het Westen autoritaire regimes die de mensenrechten keihard schonden, zoals Zuid-Korea, Zuid-Vietnam en Chili. Nu steunt het Westen autoritaire regimes in de islamitische wereld die hard tegen het moslimfundamentalisme optreden, denk aan Egypte, Jemen en Afghanistan. Mubarak werd jarenlang gesteund met miljarden, omdat anders de Moslimbroederschap (die overigens het geweld heeft afgezworen) de macht zou overnemen. In Afghanistan steunt de NAVO nu Hamid Karzai, wiens regering niet alleen door en door corrupt is, maar ook lak heeft aan eerlijke verkiezingen.

Wanneer stopt het eens, dat steunen van regimes waar ‘we’ wat aan hebben, koste wat kost?


#O2 Nieuwe woordvoerder


#O1 Kabinet Rutte en het tragikomische theater rond Afghanistan
Over een rare dans rond mensenlevens en de honderd dagen van een kabinet Rutte. Mooi verwoord door Maarten van Rossem.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

6 gedachten over “Krapuul Newsroom 28-jan-2011”

  1. Ik zie steeds meer argumenten om die 30 of 40 Afghanen gewoon naar Apeldoorn uit te nodigen. Kost veel minder en prima opleiding met zandverstuiving en taliban-achtige Veluwedorpen. Met dit voorstel had je kunnen aantonen, Jolande SAP, dat het de regering HELEMAAL niet om politietraining gaat, maar om een symbolische militaire aanwezigheid in Afgh.
    Tot nu toe gaf ik GL the benefit of the doubt. Dat is nu afgelopen. Verlaat massaal GL en kies voor een serieuze partij!! 🙂

Reacties zijn gesloten.