Krapuul Newsroom 28-dec-2010

Pechtold (D66) moeite met meewaaiende VVD en CDA – Ach ja, ze lijken ook allemaal op elkaar, hè? – Wanneer komen er lees- en schrijftesten voor PVV aanhangers? – Kan Geert zonder kleerkasten? – PVV Almere, hoe sneu kun je zijn? – En hier maakt niemand zich druk om – Marokkaanse ettertjes de schuldigen of toch niet helemaal? – Mooie infographic bij de Telegraaf – Belg ga je huiswerk doen – CDA is bang voor (nog) een flutvoorzitter – Rosenthal (VVD) heeft nu al de Atlantische reflex – PvdA wil dat progressief Nederland zich laat horen


– A V O N D – E D I T I E –


#A1 Pechtold (D66) moeite met meewaaiende VVD en CDA
Alexander Pechtold van D66 zegt dat hij eerder ziet dat de VVD, CDA en PVV in elkaar opgaan dan dat zijn partij met de PvdA, GL en de SP fuseert. Nou volgens mij zijn de eerste stappen voor de fusie van de PVV(C)DA al gezet. Ze weten het alleen zelf nog niet.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M6 Ach ja, ze lijken ook allemaal op elkaar, hè?

Tijdens de invallen was er geen tijd om uit te zoeken of andere aanwezigen wellicht niks met de terreurdreiging te maken hadden.

Als ik het zo lees, dan moest er direct ingegrepen worden want op 1e of 2e kerstdag zou er een aanslag zijn ergen in Nl. Die hebben ze nu voorkomen doordat ze deze mensen onterecht hebben opgepakt. 11 zijn weer vrijgelaten omdat er geen bewijs was. Eh, ben ik dan erg dom dat als het terroristen zijn ze gewoon morgen die aanslag kunnen plegen als ze alles al hadden gepland en zijn gestoord in de uitvoering, dan doe je het toch gewoon op een andere dag? Wat een ge***!


#M5 Wanneer komen er lees- en schrijftesten voor PVV aanhangers?
De PVV is blij met immigrantje-pestende nieuwe maatregelen. Maarre, de immigranten die wel slagen voor alle testen, zijn wel een bedreiging voor de PVV aanhangers. Want a. ze kunnen goed Nederlands schrijven en b. ze kunnen goed Nederlands lezen. Ik zie de volgende bijstelling al weer aankomen, of zouden er ook mensen opstaan die vinden dat ook Nederlanders eens aan een bepaald minimum niveau moeten voldoen voor ze mee mogen doen? Ik zie dat met plezier tegemoet 😀 Zullen in ieder geval een aantal posts en comments duidelijker leesbaar worden.


#M4 Kan Geert zonder kleerkasten?
Nou, op zich lijkt het me wel dat het minder kan, net als met elke bedreigde politicus zal er bewaking moeten zijn. Maar dat dat op zo’n overdreven manier moet? Maar ja, Obama heeft het ook en Goudpruikje heeft het natuurlijk wel hoog in de bol (waar wij als belastingbetalers dan voor moeten bloeden). Maar niemand durft dat hardop te zeggen in Den Haag, want je zal het maar zeggen en vervolgens is er een gek die een poging waagt, dan ben je op alle fronten goed zuur. Nog een Fortuyn trauma er bij. Dus de angst regeert, overal en Goudpruikje maakt er dankbaar gebruik van. Beetje als met de AIVD en Somaliërs, om de ‘dreiging’ zichtbaar te maken en je bestaan te rechtvaardigen, klop je gewoon een niet bestaand verhaal op.


#M3 PVV Almere, hoe sneu kun je zijn?
PVV gunt kinderen geen eigen plaats om te spelen en te ontdekken. Waarom niet? Omdat het mede een iniatief is van de NPS en je weet wel, die heeft 15 jaar geleden dat liedje uitgezonden waar nog al veel Allahu Akbar in werd gezongen. Dat mag niet van de PVV. Daarom mogen de kindertjes van nu niet een leuk ontdekhuis, stelletje rancuneuze azijnpissers (had Jorritsma toch gelijk).


#M2 En hier maakt niemand zich druk om
Ik weet het, dit gaat niet over Nederland. Maar als ik de stroom vuilspuiterij lees over hoe rechts Nederland, veilig en wel wonend en vegeterend in Nederland, vindt dat vermeende ’terroristen’ aangepakt moeten worden, dan vraag ik me af hoe ze hier over zouden oordelen als dit op eigen bodem gebeurde. Natuurlijk, Pakistan is een broednest van terroristen (zeggen ‘ze’), maar als daar de economische en daardoor de leefomstandigheden zouden verbeteren, zou er misschien ook niet de voedingsbodem voor haat en terreur zijn die er nu is. En dan maar roepen dat de ‘islam’ zo gevaarlijk is. 😥


#M1 Marokkaanse ettertjes de schuldigen of toch niet helemaal?
De wereld zit ingewikkeld in elkaar, dat weet elk weldenkend mens. Voor sommige mensen is de wereld gewoon zwart/wit (vaak ook nog letterlijk), maar of dat alles nou simpeler maakt, ik geloof er niks van.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 Somalische terroristen wilden Apache neerhalen
Wie zo vaak met die krengen geconfronteerd wordt als ondergetekende kan ze nauwelijks ongelijk geven maar dat terzijde. Maar die infographic bij de Telegraaf doet me denken aan dat ding wat de Telegraaf had in 2002 of zo, van die ondergrondste monstersuperbunkerberg van Bin Laden in Torah Borah. Had je die gezien toen? Was echt lachen. Anyway toen en nu: bij gebrek aan bewijs maakt Telegraaf wel een mooie tekening en dan is het weer goed.


#O4 Hollandse nuchterheid??
Een tenenkrommend slecht geinformeerde Belg probeert de Nederlanders de les te lezen in een verbazingwekkend slecht stuk je zou er bijna van gaan janken zo slecht. Gelukkig is het maar een Belg en de bedoeling is goed (DeMorgen).


#O3 CDA is bang voor (nog) een flutvoorzitter

De manier waarop het CDA de vacature voor partijvoorzitter tracht in te vullen, ligt onder vuur. CDA’ers zijn bovendien bang voor reacties van ‘tweede garnituur’.

Tja, ik kan hier van alles gaan zeggen, maar eh, vul zelf maar in, verbind de puntjes en maak zelf verder het plaatje af, zou ik zeggen. 👿


#O2 Rosenthal (VVD) heeft nu al de Atlantische reflex
Oftewel Rosenthal is nu, na slechts 2 1/2 maand al marionet van de VS en diens belangen.

Als het aan hen en hun PVV-spreek­koren lag hadden we allang het Mid­den-Oos­ten tot ontploffing ge­bracht door een bombardement op Iran.

Zo onverstandig is de huidige Nederlandse regering gelukkig niet, al scheelt het niet veel. Want aan het denken zetten: dat blijkt ook voor de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, duidelijk te hoog gegrepen. Nog slaafser dan zijn voorganger loopt hij achter Israël aan. In één opzicht heeft hij daar wel een logische consequentie getrokken: men­senrech­ten vormen niet langer meer een speerpunt van beleid. Dat valt daarmee ook inderdaad met geen mogelijkheid te combine­ren.


#O1 PvdA wil dat progressief Nederland zich laat horen
Op 16 januari organiseert de PvdA een manifestatie om een geluid tegen dit rampenkabinet te laten horen. SP en GL zijn van de partij. D66 weet het nog niet en CU is niet links.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

14 gedachten over “Krapuul Newsroom 28-dec-2010”

  1. @O4 Ik vind de eerste reactie 😀 : Als ik dit lees was er dus bij ons geen enkele redenen voor een cordon sanitaire ?

  2. Aanvulling: al die inburgeringscursussen en toetsen zijn dus niets meer dan de zoveelste vorm van immigranten pesten.

  3. +++ USER: DARKSKYWISE BEVINDT ZICH MOMENTEEL IN ADMINISTRATIEVE DETENTIE EN KAN NIET REAGEREN +++ PROBEERT U HET LATER NOG EENS +++ EXCUSES VOOR HET ONGEMAK +++ MVG MINISTERIE VAN VEILIGHEID +++

Reacties zijn gesloten.