Krapuul Newsroom 27-jan-2011

Hoe simpel kun je zijn? – Leers is echt kwaadaardig – Leren lezen is beter dan leren schieten – PVV niet alleen laf maar ook kwaadaardig – Naaktlul in het nieuws – VS: Nederlands klimaatbeleid meer woorden dan daden – Deze mensen moeten in Afghanistan gaan opleiden? – Krijg je een schop onder je kont, moet je er nog voor betalen ook! – Missie Afghanistan: besluitvorming lichtzinnig, onverantwoordelijk, schokkend – Afschaffing stadsdelen Amsterdam – Rechten homo’s en vrouwen komen niet in gevaar – Wereldvreemdheid door Thomas von der Dunk – Een tsunami van vragen


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 Hoe simpel kun je zijn?
Nou behoorlijk! Maar dat een Nederlandse regering en een Nederlands parlement zo simpel en zo wereldvreemd zijn dat ze een garantie vragen om politiemensen niet aan gevechten mee te laten doen. En die garantie vragen ze aan de Afghaanse regering. 😀 Ik bedoel, ik eh, nou ja, laat maar. ❗


#A1 Leers is echt kwaadaardig
Leers (CDA) vindt echt dat regels belangrijker zijn dan mensen en vindt ook dat hij niets met de rechterlijke macht waar dan ook te maken heeft. Als minister sta je daar klaarblijkelijk boven, lijkt een beetje op Goudpruikje en Bersluconi in Italië. Leers vindt dat hij alle recht heeft om Sahar en haar familie uit te zetten, ik vind het om te 😥


– M I D D A G – E D I T I E –


#M1 Leren lezen is beter dan leren schieten
Daarbij, volgens mij kunnen alle Afghanen al schieten, dus daar hoeft geen les meer in gegeven te worden. Ze willen alleen wel graag onze wapens hebben, daar hebben ze nog gebrek aan.
Marcel van Dam zegt dat het geld van de missie beter besteedt kan worden aan leren lezen en schrijven, laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn! Maar ja, dan maak je mensen misschien wel wijzer en dat is misschien ook weer niet de bedoeling. 👿


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O10 Laffe PVV
Als alle partners die nu in Afghanistan actief zijn de PVV-mentaliteit zouden overnemen, zou de taliban weer binnen de kortste tijd heer en meester in dat land worden. Dan zouden de trainingskampen worden heropend, het internationale terrorisme nieuwe 9/11’s kunnen voorbereiden en Bin Laden worden gefêteerd. (Ephimenco in Trouw)


#O9 Peter Breedveld het brein
Hij heeft het voor mekaar hoor; de Telegraaf gehaald met een smakeloze grap. Overigens word ik misselijk van de verontwaardiging bij Brinkman en Wilders e.d. Die hebben normaal gesproken geen enkel probleem met het afmaken van tegenstanders wanneer dat wordt gepromoot op de favoriete webstek van diverse PVV’ers. Daar hoor je dan niemand over. Met andere woorden 😥 en wat hebben wij toch goede REGELS op onze site.


#O8 VS: Nederlands klimaatbeleid meer woorden dan daden

In het klimaatbeleid “gaat de retoriek van de Nederlanders veel verder dan hun daden”.

Zo, dat kan dan maar weer even vastgesteld zijn! 😀 DarkSkyWise heeft daar later vast meer zinnigs over te zeggen. 🙂


#O7 Deze mensen moeten in Afghanistan gaan opleiden?
Bange politiemensen die niet weten wat ze moeten doen, dat is toch een probleem. Zeker als het zo iets eenvoudigs is als een dronken man in Nederland. Dat zal toch geen uitzondering zijn. Ik vraag me af hoe dat dan straks in Afghanistan moet. Oke, daar zullen ze niet dronken zijn, maar ze kunnen wel 10 keer zo kwaad als ze de juiste tegen komen. Dus mijn advies, beter van niet!


#O6 Krijg je een schop onder je kont, moet je er nog voor betalen ook!
Die Leers (CDA) en de PVV zijn toch wel erg hetzelfde hoor. Was die Leers ooit anders en is hij gehersenspoeld, of was hij altijd al zo? De ware VOC mentaliteit van onze kleinburgelijke medemens komt weer volop tot wasdom. Onder luid geroeptoeter van ene Sietse Fritsma van de PVV.


#O5 Missie Afghanistan: besluitvorming lichtzinnig, onverantwoordelijk, schokkend
Han van der Horst zet het ook even op een rijtje en ik heb er verder niets aan toe te voegen. Lees het zelf en huiver.


#O4 Afschaffing stadsdelen Amsterdam: ‘Het kabinet wil democratie vervangen door bureaucratie’

Het kabinetsplan om de zeven stadsdelen af te schaffen, kost jaarlijks minimaal honderd miljoen euro. Daar komen eenmalig nog ’tientallen’ miljoenen bij voor de noodzakelijke reorganisatie van de stadsdeeltaken en het laten afvloeien van de 203 politici en de 31 bestuurders in de stadsdelen.

Anderen kunnen ongetwijfeld vertellen of de stadsdeelraden in Amsterdam wel of niet hun werk goed doen, als dit rapport waar is, is het zonde van het belastinggeld om ze af te schaffen.


#O3 Rechten homo’s en vrouwen komen niet in gevaar

Het idee dat de vrijheid van homoseksuelen en vrouwen teloor gaat door de aanwezigheid van allochtonen, is overdreven. Dat stelde de Amsterdamse wethouder Andre van Es (diversiteit, GroenLinks) woensdagavond tijdens een toespraak op een conferentie in de hoofdstad. ,,Het sentiment van de teloorgang van progressieve waarden is wat mij betreft onterecht.”

Als ze al te loor zouden gaan, is dat niet door de aanwezigheid van allochtonen, maar doordat de de intolerante autochtonen hun kansen grijpen en terug willen naar de jaren 50 van de vorige eeuw. Want laten we nou niet zo schijnheilig doen, er zijn hele autochtone bevolkingsgroepen waar homo’s niet gewenst zijn en waar het enige recht van vrouwen het aanrecht is. Zolang dat is, moeten we niet roepen dat dat van buiten Nederland komt.


#O2 Wereldvreemdheid
Thomas von der Dunk doet nog een poging om GroenLinks en D66 te overtuigen om tegen de missie te stemmen. Na de laatste berichten vanavond ben ik zelf bang dat ze niet zullen helpen. Men zal er wel iets voor terug krijgen dat ze graag willen. Dat dat een aantal mensenlevens gaat kosten boeit ze blijkbaar niet.


#O1 Een tsunami van vragen
Net als de PVV in de Tweede Kamer van het Nederlands Parlement veel tijd verdoet met onzinnige vragen, doen ze dat ik Brussel. Hier wat suggesties voor antwoorden over de zaak subsidie stopzetten aan ICCO, ja wat heeft Europa daar mee te maken? Precies! 😀


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

12 gedachten over “Krapuul Newsroom 27-jan-2011”

 1. @O4
  De stadsdelen in Amsterdam waren een gedroomde manier om al het toptalent van de Partij van de Arbeid aan banen te helpen. Onvergetelijk ogenblik toen deze partji al bij voorbaat een coalitie aanbood aan wat toen nog Klein Links heette (CPN, PSP, PPR) – alleen bleek Klelin Links groter dan de PvdA, niet Klein dus (Bos en Lommer en de Pijp, als ik het mij goed herinner). De geniale Walter Etty heeft het even doorgedreven dat de gemeente geheel opgesplitst werd voordat hij naar andere goedbetaalde sinecures kon overstappen.

  Het is voorspeld dat het vooral een manier zou worden om mensen van het kastje naar de muur te sturen en dat ze ooit weer zouden worden opgeheven. Nu is het zo ver. Het heeft goed twintig jaar geduurd, deze komedie. Het was al te gek om los te lopen dat in het kader van de decentralsiatie stadsdelen alweer weggefusered werden. Het centrum kreeg een deelraad opgedrongen ook al was dit bij referendum afgewezen – maar sinds wanneer zou dat wat uitmaken voor onze democraten op het pluche?

  Dat het nu van nog meer bovenaf gedecreteerd wordt door Bruin dat het afgelopen moet zijn kan wat sentimenten losmaken, maar behalve Noord en de weggefuseerde Watergraafsmeer, nog tot ver in de twintigste eeuw aparte gemeenten, heeft geen enkel stadsdeel enige historische “identiteit” dus geen zinnig mens gaat erom snikken. Vooral niet omdat de eerst gedecentraliseerde diensten als paspoortuitgiife schielijk weer gecentralisserd zijn. En dat dit alles geld gekost heeft en blijft kosten – tja, Etty is uit een bankiersfamilie, wat wil je (zijn schrijvende zus ook dus).

 2. @O 4, @Arnold, de stadsdelen waren inderdaad het afvoerputje voor partijleden die ergens een baantje moesten.
  De makke van deze kwesties is dat het optuigen van de stadsdelen gigantisch veel geld heeft gekocht (al die nieuwbouw van kantoren, anyone?), maar dat het afbreken ook weer enorm veel geld zal kosten. Dat heeft te maken met de enorme operaties om al die ambtenaren weer te verhuizen en in te plannen in de zoveelste reorganisatie. Dan is het verstandiger om het maar zo te laten.

  Achteraf gezien is de decentralisatie van bepaalde taken niet alleen maar flauwekul, natuurlijk, en bepaalde dingen kun je eenvoudiger oplossen wanneer je er dichter bij zit, dan wanneer elke beslissing door de stroperige afdek-bureaucratie moet worden geloodst.

  Behoud wat goed is aan de decentralisatie, en flikker de rest weg, zou ik zeggen. Voor de gewone bewoners betekent dit dat de gedecentraliseerde diensten beheer openbare ruimte en schoonmaak, en de dienst burgerzaken, best gedecentraliseerd kunnen blijven.
  Maar stadsdeel Zuid mag zich nooit meer bemoeien met de verbouwing van de musea die toevallig op haar grondgebied staan. En andere zaken moeten ook hoognodig weer terug naar de centrale stad.

 3. @5: Oepsie. Ben momenteel een beetje bedlegerig en was kennelijk niet goed wakker. 😛

  #O8: Cramer was op het moment van de betreffende cable nog eigenlijk helemaal niet zo slecht bezig [1] maar heeft zich volkomen laten inpakken door de reacties van VVD/PVV-zijde op “Climategate”, zelfs toen al snel uit een onafhankelijk onderzoek door Associated Press bleek dat er hoogstwaarschijnlijk niks aan de hand was [2], wat in de daaropvolgende maanden door IEDER onderzoek werd bevestigd. [3] (In feite is “Climategate” alleen nog maar een issue in de UK omdat het daar is gebeurd en in NL omdat PVV+VVD bleven doorzeuren.)

  Maar vanaf het moment dat Cramer (zeer onwetenschappelijk) had gesteld “geen enkele fout meer te zullen accepteren” [4] zaten we hier natuurlijk muurvast. 😐

  [1] http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/271469/2009/12/11/Cramer-Niet-gokken-met-de-toekomst.dhtml
  [2] http://www.msnbc.msn.com/id/34392959/ns/us_news-environment/
  [3] http://www.skepticalscience.com/Climategate-a-year-later.html
  [4] http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/256743/Cramer-kraakt-werkwijze-VNklimaatpanel.htm

  (Later dit jaar vast nog wel een apart stukje hierover, maar nu even geen zin in bijbehorende research, zie regel 1 van deze post.) 😉

 4. @v#O10
  Ephimenco geilt erop om moslims te martelen en te vermoorden, hij heeft een familiegeschiedenis op dat gebied. Het komt dus voor mij niet als een verrassing dat een PVV fan als Ephimenco het niet eens is met het PVV standpunt om geen troepen te sturen naar Afghanistan. Als die gozer zo graag een nieuwe missie wilt laat die slapjanus maar zelf naar Afghanistan gaan.

 5. #9 Ram, daar is hij zelf ook te laf voor. Valt me altijd op dat dit soort dingen altijd vanachter bureaus en luxe stoelen worden geregeld. Dus ook degenen die sturen zijn laf.

 6. @7: Dat heb je inmiddels al zó vaak gezegd, dat zou toch een keer moeten werken. :mrgreen:

  Ben overigens niet echt zieker dan normaal 😛 maar ben een beetje bleh van al dat gesleutel aan mij. (Duurt. Ook. Allemaal. Zo. Lang. En. We. Zijn. Nog. Lang. Niet. Klaar.)

Reacties zijn gesloten.