Krapuul Newsroom 26-jan-2011

PNL in Limburg voert anti-campagne tegen PVV – Waarom een PVV kandidaat opstapte – Atlantische Reflex van Nederland gaat boven belangen in Europe – VVD, CDA én PVV herstellen bewust oude elite – Rechtse politieke rakkers van de SGP – Bennie mag muziek blijven maken – Rosenthal (VVD) echte meter met twee maten – Reactie Leers buiten alle proporties – Afghanistan: Rutte snapt het niet – Weer die hoofddoekjes! – Waarom stemmen we in met dat wat we niet willen?


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 PNL in Limburg voert anti-campagne tegen PVV

De Partij Nieuw Limburg heeft een open brief geschreven aan alle wethouders, raadsleden en gewone leden van lokale partijen in Limburg.

PVV-lijsttrekker Laurence Stassen noemt de uitspraken van Wolff onzin en kinnesinne.

Ja en dan moeten we Laurence maar op haar woord geloven hè? Want te vinden is er niets over op een PVV website.


#A1 Waarom een PVV kandidaat opstapte
Mooi kijkje in de keuken van de PVV. Een kandidaat wordt goedgekeurd, maar trekt zich terug omdat hij niet bij die brievenbuspissende en scheldende bende wil horen. Verstandige man! Zouden er meer van moeten zijn.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M5 Atlantische Reflex van Nederland gaat boven belangen in Europe
Nederlandse politici willen zo graag voor vol aangezien worden door de VS dat ze er alles, maar dan ook alles voor over hebben. Dit wist ik al, maar als ik dit lees, moet ik als opstandige, zelfdenkende, Nederlandse toch even slikken. Staat wel erg op een rijtje en is erg confronterend. 😮


#M4 VVD, CDA én PVV herstellen bewust oude elite
En daar hebben ze alledrie absoluut geen moeite mee, weg met de kansen voor iedereen! Alleen, degenen die nu tegen de door deze partijen uitgeroepen elite (de linksen) zijn, realiseren zich niet dat elite iets anders betekent. Van oudsher zijn het de mensen die ‘hebben’ en die dat ‘hebben’ graag willen houden. Iets waar dit kabinet plus aanhanger ontzettend graag hun best voor doen en zich met man en macht voor inzetten.

Om de stap naar schulden te zetten, is echter wel veel zelfvertrouwen nodig. De toplaag van de bevolking, de elite, heeft dit vertrouwen. Kinderen van goede komaf zullen de universiteiten blijven bevolken. De sociale stijgers, kinderen uit milieus waarin studeren niet normaal is, zien echter huizenhoog op tegen het aangaan van grote verplichten.

Terwijl het kabinet zegt een steeds groter deel van de bevolking hoog te willen opleiden, is er het gevaar dat het deel dat twijfelt nu juist niet over de streep wordt getrokken. Dat is meer dan jammer.
Paradoxaal is dat het ‘anti-elitaire’-beleid van dit kabinet, de elite juist verstrekt. Allerlei linkse hobby’s sneuvelen. De hoogleraren moeten minder hoog van de toren blazen. De studenten moeten meer hun eigen broek ophouden.


#M3 Rechtse politieke rakkers van de SGP
SGP-leider Kees van de Staay zegt dat D66 aan uniformallergie lijdt. Ja, daar heeft de SGP geen moeite mee. Alles voor het bestrijden van de foute religie, waar dan ook. De mannen in de zwarte pakken hebben niets tegen uniformen, die moeten er juist zijn om het onderscheid te laten zien. Behalve natuurlijk als het niets met hún godsdienst te maken heeft, dan is het helemaal hartstikke fout! Daarom zijn het ook zulke vreselijke walgelijke kruipers naar dit kabinet MET gedoger toe. Alles om de islam buiten de deur te houden. Want in Nederland is alleen plaats voor ware gristenen! 😥


#M2 Bennie mag muziek blijven maken
Nou, het heeft wat commotie gekost, maar blinde Bennie Volkens mag van Stadsdeel Centrum Amsterdam muziek blijven maken, waar hij dat al 20 jaar zonder problemen doet. En het is niet eens Kerstmis! 😀 (zie ook Newsroom 12-1 #O6 en 14-1 #O3)


#M1 Rosenthal (VVD) echte meter met twee maten
Vremdelingen moeten buiten Nederland gehouden worden, Bouterse mag Nederland niet in. Maar voor hooggeplaatste buitenlandse misdaad plegers wil Rosenthal wel heel erg graag een uitzondering maken en zoekt in de wet naarstig naar uitvluchten. Daarbij moet natuurlijk het beeld als internationale ‘vinger omhoog houder tegen boeven’ wel in stand blijven, maar moeten de belangen van de internationale relaties cq de marktbelangen wel hierboven gesteld worden. Zoals het een VOC’er betaamd! Mag ik even? 😥


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O4 Reactie Leers buiten alle proporties

In het advies wordt het wetsvoorstel van de minister geanalyseerd. Hoofdbezwaar is dat de minister met een kanon op een mug schiet. Het voorstel is strijdig met het ‘evenredigheidsbeginsel’. Er wordt een zwaar middel ingezet dat te diep ingrijpt in de burgerrechten, zeker vergeleken met wat er juridisch al mogelijk is. Zo kan op dit moment vrijwel iedere uitgeprocedeerde illegaal die Nederland niet binnen de ‘vertrektermijn’ verlaat, in bewaring worden gesteld ‘in het belang van de openbare orde’. Onrechtmatig verblijvende illegalen die vervolgens overtredingen begaan of misdrijven kunnen ongewenst worden verklaard. Tot nu toe is dus alleen die groep strafbaar: illegalen die (andere) wetten hebben overtreden en (actief) ongewenst zijn verklaard.

Lekker illegaaltje pesten in opdracht van Goudpruikje! 😥


#O3 Afghanistan: Rutte tegen beter weten in nog steeds hoopvol
Zoeu hier een medische naam voor zijn, voor zoveel optimisme? Ik vind het getuigen van enige realiteitszin.


#O2 Weer die hoofddoekjes!
Moet het Don Bosco College in Volendam ook KEIHARD aangepakt worden omdat ze de CGB negeren? Lijkt me wel. Waarom horen we daar Goudpruikje en co niet over? Komt ze zeker niet uit? Nou ik vind het gewoon gezanik al dat gezeik over een hoofddoek. Mijn moeder liep ook met een hoofddoek, om het kapsel in fatsoen te houden en tegen de wind. Iedereen deed dat toen, wat is nou helmaal het probleem? Ik begrijp er steeds minder van.


#O1 Waarom stemmen we in met dat wat we niet willen?
Dat mensen dat doen wordt de Abilene Paradox genoemd. Een groep besluit iets te doen waar ze stuk voor stuk geen zin in hebben, maar toch allemaal instemmen omdat ze denken dat de anderen wel willen en zij niet degene willen zijn die niet willen.
Maar mensen, dit kabinet neemt zulke rare besluiten, zullen we nu maar eens vragen of er iemand gewoon wil gaan zeggen wat hij denkt? Ook al is hij/zij het er niet mee eens? Lijkt mij goed plan.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

5 gedachten over “Krapuul Newsroom 26-jan-2011”

 1. We horen Wilders wél over het Don Boscocollege. Via Twitter. En zoals verwacht is hij het volstrekt eens met het schoolbestuur, die de uitspraak Commissie Gelijke Behandeling weigert uit te voeren.
  http://twitter.com/#!/geertwilderspvv/status/27845190739824640
  http://twitter.com/#!/geertwilderspvv/status/24817093375426560
  Via Twitter meldt hij daarnaast dat Welten de wet moet uitvoeren en dames in boerka moet oppakken. Dus de school mag van GW de regels overtreden (is immers moslimaatje-pesten, dus PVV-gedachtegoed) maar voor anderen geldt dat de wet (die er nog niet eens is) keihard en genadeloos moet worden gehandhaafd. 😥

 2. @Herr Senf, het nationaal-chauvinisme van Geert Wilders houdt in als basisregel dat je ten alle tijde met 2 maten moet meten. Daarom vanuit de ene hand roept hij dat de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling niet opgevolgd moet worden (wat overigens laat zien dat hij niets met democratie moet hebben) en vanuit de andere hand wil hij middels bestaande wetgeving mensen zeer hard straffen.

  Verder is het de reinste kul dan het Don Boscocollege vanuit katholieke overwegingen handelt. Ze zijn bezig met man en macht 1 leerlinge hard te pesten wegens haar kledingkeuze. Deze handelwijze heeft niets met Christendom of katholiek te maken. Het is puur verborgen Racisme en Xenofobie uiten daar waar tolerantie voor de medemens en medegevoel zou moeten zijn.

  Ik heb de directeur gisteren op televisie mogen aanhoren – 100% “christelijk” huichelaar!

 3. puur verborgen Racisme en Xenofobie uiten daar waar tolerantie voor de medemens en medegevoel zou moeten zijn.
  Ik heb de directeur gisteren op televisie mogen aanhoren – 100% “christelijk” huichelaar!

  Niks verborgen.
  En Gerard Reve (toch wonderlijk om hem in dit verband te citeren) noemde iemand als zo’n directeur een roomse gluiperd.

 4. Trouwens een Gotspe dat die RMSr’s aanklachten indienen tegen Indonesiërs , Iets in de richting van in Duitsland wonende kinderen van NSBr’s die klagen over hoe hun ouders na WO2 werden behandeld en daarvoor Beatrix willen laten aanhouden ..

Reacties zijn gesloten.