Krapuul Newsroom 23-dec-2010

‘Leuke’ Kerstbrief van Hillen voor militair personeel – Zo, VVD die kun je in je zal steken – 2010: we namen afscheid van de PVV – Moslims moeten iets doen (?) – Geert waarschuwt weer – Job Cohen en de les van Hannie Schaft – Waarom sommige politici zoveel vijanden hebben – Waarom NL lieverdje van VS is – 2011 wordt het jaar van de waarheid – Coalitiering lijkt sterk gesmeed – Antisemitisme komt juist van autochtonen


– A V O N D – E D I T I E –


#A1 ‘Leuke’ Kerstbrief van Hillen voor militair personeel
Wat een timing! Dit zijn toch echte ouderwetse Krapulenstreken à la Scrooge.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M4 Zo, VVD die kun je in je zal steken
Haagse PvdA’er Gerard Verspuij spuugt even op het vestje van de VVD 😀 Mooi stuk en alles staat even op een rijtje, goed om te lezen.

De VVD zou dat in betere tijden gewaardeerd hebben in de zin van ondernemerschap. Die tijd is over. De VVD heeft Thorbecke niet meer als inspirator, nee was het maar zo, want met liberalen samen bereik je een betere wereld en stad. De hoogte van de onroerendezaakbelasting (ozb) is leidend geworden. De PVV is hun leidraad geworden. Ze kunnen daar (denken ze) niet voor onderdoen in spierballentaal.


#M3 2010: we namen afscheid van de PVV
👿 Als dat eens waar was! 😆 Zou 2011 zomaar een heel goed jaar kunnen worden!!!!


#M2 Moslims moeten iets doen (?) omdat antisemitisme toeneemt onder autochtonen
Nou als jullie die redenatie snappen, snap ik hem ook. Steeds vaker lees ik dit soort onzin en kan het nog steeds niet begrijpen. Of toch wel. Het is allemaal de schuld van de moslims! Dat is de teneur, om te 😥

Want zeg nou eerlijk, wat moeten moslims hier aan doen?

Geweld tegen joden is toegenomen. Van veertien incidenten vorig jaar naar achttien nu. Vreselijk. Maar hoe vaak was de dader een moslim? Eén keer. Inderdaad, dat is een keer te veel. En zeventien keer te veel door autochtonen. Cijfers van de Anne Frank Stichting. Meten is weten.

Gelukkig zie ik bij de reacties een zelfde verwarring. Dat geeft me dan wel weer hoop.


#M1 Geert waarschuwt weer, ja hoor, bla, bla, bla
Zou willen dat meer mensen er zo op zouden reageren, als Goudpruikje zijn mond weer eens open doet. 👿


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 Job Cohen en de les van Hannie Schaft
Dat Job Cohen veel te aardig is blijkt wel uit bijgaand verhaal. Zijn tegenstanders zullen bereid zijn om hem ervoor aan de hoogste boom te hangen en zelf blijft ie lief.


#O5 Waarom sommige politici zoveel vijanden hebben
Een artikel bij MT “Hoe autoritair communiceert u?”. Met verrassende bevindingen: “Wie aanvallend en autoritair communiceert creëert vijanden.” Klopt. Heb ik ook al gemerkt 😀 . Maar de vraag is of je bepaalde mensen liever als vriend ziet dan als vijand.


#O4 Waarom NL lieverdje van VS is
Een artikeltje bij Retecool over Wikileaks:

Ook opvallend is de accreditatie dat we pro-Israel zijn maar wel het vertrouwen genieten van de Arabische wereld. Het doet vermoeden waarom de VS Wilders niet als een vriend van de VS ziet. (Retecool)

Ben benieuwd of VS nu nog steeds zo dol op ons is nu onze nationale clown rondreist om etnische zuiveringen van Palestijnen te propageren.


#O3 2011 wordt het jaar van de waarheid
Wat gaat het kabinet leveren van de gemaakte toezeggingen? Als ik naar de korte tijd kijk in 2010 (sinds 14 oktober) en zie wat er al ís ingeleverd, vraag ik me af of er nog wat in te leveren is. Maar we gaan het zien. Ik denk dat het één grote teleurstelling wordt voor alle PVVD, CDA en PVV stemmers. Maar dat kan zo maar wishful thinking zijn. 😈


#O2 Coalitiering lijkt sterk gesmeed-
Maaaaaaaaaar ooit komen er barstjes in, wat ik u brom. Ze zijn nu nog in een euforische stemming, de VVD omdat ze eerste premier hebben kunnen leveren in 100 jaar, het CDA omdat het toch maar weer regeert en Goudpruikje omdat hij zoveel invloed heeft. Maar hoe lang gaat zoiets goed? Mijn ervaring is als je te vaak bij elkaar over de vloer komt, dan gaat het een keer mis. Deze simpele vergelijking gaat ook op voor dit kabinet.

Dan wil ik nog iets anders opmerken. Ook in dit stuk lees ik weer dat de Tweede Kamerleden van de PVV-fractie niet zonder last stemmen. Ze stemmen alleen wat Goudpruikje wil. Dan zijn het toch geen echte volksvertegenwoordigers die daar met een dik salaris hun werk zitten te doen? Dan zijn het toch marionetten van een dictator? En allemaal mogelijk gemaakt van uw en mijn belastingcenten.


#O1 Antisemitisme komt juist van autochtonen-

Antisemitisme in Nederland, althans op internet, komt vooral uit de koker van autochtone Nederlanders. Ook neemt het niet significant toe. Dit blijkt uit cijfers van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI).

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) meldt dit en gaat hiermee dwars in tegen de heersende tendens van de rechtse angstaanjagers en haatzaaiers. Als mensen als Bolkestein en Goudpruikje nou eerst eens een beetje hun huiswerk deden voor ze hun bek een douw gaven (sorry gebruik deze uitdrukking zelden, maar voor deze heersschappen wil ik graag een uitzondering maken). Dus zegt het voort en zegt het voort!


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

14 gedachten over “Krapuul Newsroom 23-dec-2010”

 1. Dat premier Rutte in het kerstnummer van Elsevier zegt dat mensen CDA, PVV of VVD moeten stemmen vindt Plasterk een schunnige uitspraak. „Hoeveel van zijn collega’s zouden zeggen: Stem maar op Lega Nord, Le Pen of het Vlaams Blok. Dit is geen uitgestoken hand maar een opgestoken middelvinger.”

  Komt er toch eens iets zinnigs uit die man?

 2. @O#6
  Het jammere is dat Cohen inetellectuele integriteit wil handhaven tegenover lieden die intellecetueel noch integer zijn.
  En die in hun commentaarsels dagelijks de noodzaak van zijn deportatie aan het verkondigen zijn.

 3. @#7: het gaat erom dat de PVV weer minder salonfähig wordt, en ze politiek in een isolement komen te zitten. Die anderhalf miljoen opportunistische minkukels zoeken het verder maar uit.

 4. Voor Geert is een partij een middel. Geert moet verder.

  Ruimte zat voor praatjes in achterafzaaltjes in Israel.

  In feite is het een bloedserieuze analyse in De Pers, maar het moet als een soort grap gepresenteerd worden.

  het CDA (Geert in zijn betere jaren: ‘Christenen Dienen Allah’

  Het is zo pijnlijk duidelijk dat het schelden op de moslims vooral dient als dekmantel voor de sloop van de verzorgingsstaat en het soort krapuliteiten waar VVD en CDA WIlders nooit nodig voor gehad hebben.
  Geert heeft zijn geertste jaren inderdaad al achter zich.
  Maar dat betekent nog niet dat hij onschadelijk is. Het gif werkt door.

 5. Wacht af, zei Maxime Verhagen. We krijgen ze er wel onder. En de sluwe rat van de Hofvijver heeft nog gelijk gekregen ook. 🙁 😡

 6. Een andere les van Hannie Schaft , er zijn altijd Nederlanders bereid je te verraden , en desnoods doet de regering dat , zoals bij Hannies Kameraden die slachtoffer werden van het verraad van de Nederlandse regering bij de velzer affaire … ( dit betreft niet de regering van het bezette deel , dit was de regering in ballingschap die een flink deel van het communistisch verzet in noord holland aan de Nazi’s verraadde )

Reacties zijn gesloten.