Krapuul Newsroom 22-dec-2010

Zet het CDA het begin van het einde in? – Aantal bijstandstrekkers, waar hebben we het over? – JMNA heeft betere aanpak dan Wilders – Bram Moszkowicz als minister? – Doe de fundi-test – Wilders gebruikt veel te grote woorden – Rouvoet gaat in de aanval – Mogen raadsleden met wachtgeldregeling ook sneeuw gaan scheppen? – Roemer ziet niets in linkse lijstverbinding – Senaat laat nog een keer tanden zien


– M I D D A G – E D I T I E –


#M4 Zet het CDA het begin van het einde in?

De huidige regering moet stoppen als de coalitie in maart volgend jaar geen meerderheid haalt in de Eerste Kamer. Dat zegt de huidige fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer, Jos Werner, vandaag in een interview in NRC Handelsblad.

Zo, wil het CDA er van af? Gaat het gezonde verstand eindelijk zegevieren? (O. wouldn’t that be wonderful?

Jullie weten allemaal wat dat betekent hè? Als je tegen dit kabinet bent, GA STEMMEN OP 2 maart 2011!!! Schrijf het op, vergeet het niet!!! Neem het op als goede voornemen voor 2011 (veel makkelijker dan stoppen met roken of afvallen 🙂 )


#M3 Aantal bijstandstrekkers, waar hebben we het over?
Op een werkende bevolking van 7,4 miljoen, zijn er 302.000 bijstandstrekkers, dat is ca 4%. Dit zijn mensen die heel weinig krijgen en maximaal worden geschoffeerd, zeker deze dagen. Als je er eens wat meer over wilt weten hoe het echt zit, lees dan dit stuk eens en ook alle bijlagen! Moet zelf nog wel de laatste twee links geheel lezen, maar dat ga ik zeker doen.
Wat ik mij afvraag is, waarom wordt er zo op deze groep mensen ingehakt, terwijl we over de politieke wachtgelders die toch een veel riantere uitkering krijgen van onze belastingcenten, amper iets horen? Omdat dat ‘ons soort mensen’ is van de heren en dames poltici, omdat ze weten dat ze er zelf ook eens van gaan genieten?


#M2 JMNA heeft betere aanpak dan Wilders (PVV)
Als ik dit zo lees, heeft de JMNA een betere aanpak van problemen oplossen dan brulboei Groudpruikje. Die wil alleen maar alles op de spits drijven met zijn gekrijs. Is er dan toch nog hoop voor normale mensen? Ik denk het wel!


#M1 Bram Moszkowicz als minister?

De bekende strafpleiter Bram Moszkowicz is „zeer recent“ benaderd om minister van Justitie te worden.

Man, man, wat een raar bericht weer. Zal ik even proberen er wat over te filosoferen, voor we het in de prullenbak gooien als aandachttrekkerij van Bram?

Bram zegt ‘zeer recent’ benaderd te zijn. Dat is na 14 oktober? Dat zou betekenen dat Ivo al weer weg moet. Geleufde gij da? Ik niet. Hij wil niet zeggen welke partij hem heeft gevraagd. Nou ik durf wel een gokje te doen: PVVD. Volgens mij zijn de ministerposten naar zwaarte verdeeld over de partijen en is Veiligheid en Jusititie toebedeeld aan PVVD.

Misschien is hij wel gevraagd, maar mocht hij niet van Goudpruikje, wie zou hem dan moeten begeleiden in het volgende optreden van Circus Wilders (kaartjes te koop met 6% BTW). Maar dan is hij al langer geleden gevraagd. Als dit waar is, dan zou Ivo tweede keus zijn, nou dat lijkt me toch niet, gezien de inspanning die hij heeft verricht om dit wangedrocht van een kabinet tot stand te brengen. Ik denk dat Bram een beetje aandacht zocht en uit zijn goedgeschoren nek kletst. Het ws misschien een beetje stil om hem heen en had weer zijn dosis aandacht nodig.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 Doe de fundi-test
Doe ook de fundi-test bij Trouw. Ondergetekende (=jvdh) scoort 46% fundi.


#O5 President van het gerechtshof in Amsterdam: Wilders (PVV) gebruikt veel te grote woorden

President van het gerechtshof in Amsterdam Leendert Verheij vindt de opmerkingen van Geert Wilders eerder dit jaar ‘echt een brug te ver’ en ‘volstrekt buiten de orde’. De PVV-leider beschuldigde plaatsvervangend raadsheer bij het hof Tom Schalken toen van maffiapraktijken.

Nou ben benieuwd wat Goudlokje hier weer over gaat twitteren. 😥 Overigens ben ik het helemaal eens met Leendert Verheij. Goudlokje moet eens normaal gaan doen en taal gaan gebruiken die in een normale beschaving hoort. Niet dat gebral voor de buhne en je bek maar een douw geven. Ooit worden mensen het beu als er alleen maar 😥 uitkomt.


#O4 Rouvoet (CU) gaat in de aanval
Rouvoet gaat voor de stemmen van de weggelopen CDA’ers. Laat hij er dan ook gelijk nog een paar bij dat niet-christelijke CDA weghalen. Wordt dat gelijk een beetje minder in de Senaat. Kan me niet vinden in de visie op levensbeschouwelijke punten, maar de CU is voor mij wel een partij die oprecht en integer is. Geheel in tegenstelling tot het CDA (Conservatief Demagogisch Appèl). Dus ik zou zeggen: Go, André!!!


#O3 Wil de VVD in Amsterdam ook gemeenteraadsleden met een wachtegeldregeling sneeuw laten scheppen?
Mooi artikel van Evelien van Roemburg over het onzalige idee van de VVD in Amsterdam om mensen met een uitkering tot dwangarbeid te dwingen. Zoals gisteren al geschreven, zouden ze ze misschien graag naar Siberië sturen, maar ja, wij hebben dat gelukkig niet bij de hand.


#O2 Roemer (SP) ziet niets in een linkse lijstverbinding voor de Prov. Staten Verkiezingen
Emile Roemer laat weten dat praten over hoe dit kabinet aangepakt moet worden natuurlijk altijd kan als gezamelijke partijen, maar gaat niet mee in de ideeën die GroenLinks oppert van lijstverbindingen. Voor een Tweede Kamerverkiezing is dat een hele andere zaak, zo stelt hij. Voor Prov. Staten Verkiezingen (2 maart 2011!) heeft dat geen zin. Laat ikhet daar nou helemaal mee eens zijn! En hup allemaal aan het werk, zagen aan die pootjes van Kabinet Bruin I en zorgen dat ze in de Senaat geen meerderheid krijgen!


#O1 Senaat heeft tanden laten zien
Ook bij de wijziging van het AOW voorstel om te korten op de partnertoeslag heeft de Senaat haar tanden laten zien aan het kabinet. Als het kabinet niet mee was gegaan met deze aanpassing en aanpassing van de BTW verhoging, hadden ze de kans gelopen dat het hele belastingplan was misgelopen. Wat me enorm opviel was dat de Senaat uitermate gepikeerd was dat de regeringspartijen zo aan partijpolitiek deden en dat zelfs tot in de Senaat wilden doorvoeren. Dit heeft de Senaat niet geaccepteerd en het kabinet op zijn vingers getikt!
Natuurlijk hopen VVD-CDA-PVV nu dat er op 2 maart 2011 een meerderheid in de Senaat wordt behaald door de partijen van dit onzalige kabinet, maar als de mensen die dat niet zien zitten allemaal gaan stemmen, gaat het niet gebeuren!


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

19 gedachten over “Krapuul Newsroom 22-dec-2010”

 1. 25%

  Het onzinnige van dit soort quizjes is de reductie van ingrijpende vragen tot binaire of eendimensiopnale antwoorden.
  Ik had hem geloof ik al eens eerder gedaan, een jaar geleden of zo, en ik ben nog steeds geen fundi. Er waren toen nog niet van die suggestieve illustraties bij meen ik.
  Enfin.
  Hoera. 🙂

 2. Deed ‘m al eerder, haalde toen 18 procent. Met mij wordt het dus niks op dit punt, ben ik bang.

 3. t.a.v. meneer #5 (jvdheuvel):

  meeladres per Contact toegestuurd, kon helaas in oude Newsroomthread niet meer bevestigen dat ik dit gedaan had, dus dan maar hier (’t is tenslotte een soort nieuws 😛 )
  😆

 4. #M4 Ga stemmen op 2 maart, maar NIET op PVV, VVD of CDA (overbodige maar noodzakelijke toevoeging).

 5. #M3 Nou, als die allemaal gaan sneeuwruimen hebben we geen zouttekort meer. (Moet het niet weer gaan sneeuwen).

 6. @13: Ik ben een typische “linkszwevende vrouwenkiezer” en ga dus altijd tegen de tijd dat er verkiezingen op handen zijn noest op zoek naar een kandidate links-van-het-midden (inderdaad, een soort “DarkSkywise Zoekt Vrouw” :mrgreen: ) die dingen zegt waarvan ik denk: “ja, dat vind ik nou ook” – tenzij ik de kandidaat van de vorige keer gewoon prolongeer omdat ik dat nog steeds denk / vind.

  Voor mij dus weer mijn mede-Alkmaarse Liesje Klomp, jongste Statenlid (29) en in september 2009 zelfs helemaal opgeklommen tot vicefractievoorzitter. 😎 (Oja, ze is van de PvdA.)

  Kortom: NEE! VOOR MIJ GEEN PVC! 😆

 7. #M3 Sneeuwruimen door bijstandtrekkers alleen en uitsluitend bij villa’s waar nog minimaal 300.000 euro hypotheek op zit.

 8. Andreas Schreef:

  AVRO organiseert 20 januari thema-avond over moslims: http://tvtime.nl/?p=1993

  Wie worden de bekende Nederlanders in dat Programma ??? Hirshi A ?? Frits B?? met Ali B voor “het moslim geluid ??? ( mits ie niet te mild en genuanceerd is ) of de Agitator Izz ud Din ??? zal die wel een heeeeel harde plasser krijgen als hij al een bekende Nederlander is …

Reacties zijn gesloten.