Krapuul Newsroom 21-jan-2011

Kruimeltje van de PVV mag los twitteren – Kwestie Sahar: wie heeft er nou zo lang geprocedeerd? – Bayboomers de volgende slachtoffers van rechts? – VVD: Arm zijn is een keuze – Kabinet bevoordeelt met studieplannen zij die al hebben – Nieuwe column van Thomas von der Dunk over rat Verhagen – Aantal leden politieke partijen neemt toe – Rusland ook een moslimland? – JSF, wat de Tweede Kamer nog niet wist – WNL presentatoren lobbyen elkaar de politiek in – De PVV in Drenthe wil sterrenwachten sluiten


– A V O N D – E D I T I E –


#A1 Kruimeltje van de PVV mag los twitteren
Ja, ja, Jacky Stevens van de PVV, u weet wel het hulpje van Hero Brinkman om een jongerenafdeling op te richten voor de PVV, mag helemaal alleen twitteren. Uiteraard doet zij dat geheel in de traditie van haar grote voorbeelden! Zonder enige kennis van zaken en vol vooroordelen! Heb haar even geantwoord, maar naar goed PVV gebruik ook niets terug gehoord natuurlijk! Die Goudpruikje weet ze goed te drillen!!!!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O10 Kwestie Sahar: wie heeft er nou zo lang geprocedeerd?
Volgens Hans Spekman (PvdA) is het de overheid zelf die door zo lang te procederen heeft gezorgd dat Sahar en haar familie nog steeds in onzekerheid zijn. Ik kan die Spekman zeer waarderen, een strijder tegen onrecht!


#O9 Bayboomers de volgende slachtoffers van rechts?
Veel van wat hier in staat komt ook uit mijn hart. Hoezo zijn babyboomers alleen maar profiteurs? Velen zijn vroeg begonnen met werken en werken nog steeds. Gaan die jongeren van tegenwoordig ook werken met 14 of 15 jaar en gaan door tot aan hun 67ste? Zonder sabbaticals? Want die hadden de Babyboomers ook niet, die hadden amper vakantiedagen, veel langere werkweken en minder studiejaren.


#O8 VVD: Arm zijn is een keuze
Ja, als je je talenten niet gebruikt is dat je eigen schuld, conclusie uit officieel rapport van de Teldersstichting, wetenschappelijk bureau van de VVD, over eerlijkheid bij de liberalen (kuch).


#O7 Kabinet bevoordeelt met studieplannen zij die al hebben
Maar ja, dat is toch niet zo nieuw voor een rechts kabinet? Zorgen dat zij die al hebben, het vooral houden en moge het alleen maar meer worden. Zij die toch al niks hebben kun je ook wel meer afpakken, als je maar van de ‘haves’ afblijft. 😥 Lees wat Evelien Tonkens over de kabinetsplannen van Halbe Zijlstra (VVD) schrijft en zie dan in wat dit kabinet het land aandoet. Ik hoop dat er vandaag een hoop demonstranten zijn in Den Haag!!!!!!!

Eenzaam avontuur
Als docent zie ik weinig echte langstudeerders. Maar de enkelen die ik zie, hebben er steevast dringende redenen voor. Vaak zijn het oudere studenten met een grote deeltijdbaan of voltijdbaan en soms ook nog kinderen. Gaandeweg zijn ze door vertraging hun medestudenten uit het oog verloren. Afstuderen wordt een eenzaam avontuur achter hun computer in de avonduren. De relatie met de partner lijdt er onder, met al te vaak scheiding tot gevolg. Waarbij meestal de vrouwen met de kinderen achterblijven. Dus nog hogere werkdruk en meer studievertraging. Bij een collegegeld van 5.000 euro haken ze zeker af. Weg is hun bijdrage aan de kenniseconomie.

Jongere langstudeerders hebben een andere achtergrond. Vaak ijlen ernstige problemen uit hun jeugd na of is bijvoorbeeld een van de ouders doodziek. Of ze komen uit een milieu waar nooit iemand heeft gestudeerd en ontberen studiezelfvertrouwen. Of ze kampen met oorlogstrauma’s en taalproblemen. Eén type student heb ik nooit onder de langstudeerders aangetroffen: Norman de norm-man.


#O6 Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel
Geldt ook voor superrat Verhagen (CDA), uit de WikiLeaks documenten blijkt meer en meer het spel dat Verhagen heeft gespeeld en ik heb dat altijd al zo ingeschat, maar kon het niet bewijzen. Bos (PvdA) kreeg de schuld van de val van het kabinet vorig jaar, maar als ik alle informatie op een rijtje zette, dan had ik het helemaal door, het werk van Verhagen. De man die 11 jaar over een studie heeft gedaan en daarna de politiek in is geglibberd. Misschien daarom wel dat hij zo dom is om zo dociel tegen de VS te doen. Heeft geen werkervaring zoals Bos had bij een grote multi-national. Daar leer je wel dat iedereen respect verdient, maar het ook moet verdienen en niet automatisch moet krijgen. Weer hele mooie column van Thomas von der Dunk!


#O5 Aantal leden politieke partijen neemt toe
Behalve bij de PVV natuurlijk 😀 , die doet niet aan democratisering, (en het CDA, oké, daar lopen ze weg). Maar dit berichtje bracht me op het idee eens te zoeken of die aantallen bekend zijn, en ja hoor ook daar bracht internet weer uitkomst.


#O4 Rusland ook een moslimland?
Waarom horen we Goudpruikje niet over de maatregelen die de Russisch-Orthodoxe Kerk graag ingevoerd zou willen hebben? Ik zie het verschil niet met Iran of Saoedie Arabië of welk ander streng moslimland. Voor de Russische vrouwen binnenkort: allemaal een chador aan!!! Tegen de onbeheersbare wellust van mannen die zich niet kunnen bedwingen!!!! 👿 Man, man, wat een waanzin.


#O3 JSF, wat de Tweede Kamer nog niet wist
Ja dat heb je als je informatie achterhoud, ook dan komt het ooit aan het licht. Of je wilt of niet, alles komt een keer uit. Snap niet dat de liberalen, die toch zo voor openheid zijn (kuch) tegen een spoeddebat zijn hierover. Lijkt me niet onbelangrijk. Waarom is de VVD nooit tegen een of ander kulspoeddebat dat Goudpruikje eist? Wel toevallig.


#O2 WNL presentatoren lobbyen elkaar de politiek in
Ja, ja, eerder melden we al de nieuwe presentatorenploeg voor WNL, maar let op,
met deze heren zijn grootste plannen. WNL is nog maar het begin! 😀 Want let op, de rechtse politicus doet het niet voor het land, maar vooral voor zichzelf, dat moge hier maar weer eens duidelijk gemaakt worden.


#O1 De PVV in Drenthe wil sterrenwachten sluiten
Ook Dwingeloo en Westerbork moeten er aan geloven.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

21 gedachten over “Krapuul Newsroom 21-jan-2011”

 1. @O4
  Hoho, het valt wel mee hoor. Dit soort opinies kun je vanuit elk kerkgenootschap verwachten en het patriarchaat (wel een veelzeggende naam) van Moskou kijkt wel uit zich achter zo’n verhaaltje over zedeloos geklede vrouwen te stellen.

 2. Omdat de vaste Krapuul-lezer inmiddels meer van het klimaat weet dan de hele PVV-fractie bij elkaar (hoe zou dat toch komen? 😛 ), snapt hier iedereen dat Groenland niet te veel moet smelten, anders zou het hier nog wel eens erg kkkkkkkoud kunnen worden door het wegvallen van de invloed van de Golfstroom en ook wel eens erg nat, want als al het ijs op Groenland is gesmolten, zitten we hier met zo’n 6 meter extra zee (verticaal, niet horizontaal).

  Helaas heeft Groenland de betreffende stukjes nog niet gelezen en is er in 2010 weer een recordhoeveelheid ijs verdwenen. http://nos.nl/artikel/213090-ijskap-groenland-fors-gesmolten.html

  Toch is NL niet geheel onvoorbereid en heeft ten zuiden van Kijkduin (ZH) iets ontworpen om voor natuurlijke zandsuppletie te kunnen zorgen: de Zandmotor:
  http://www.kustvisie.nl/zandmotor/vraag_antwoord.html

  PVV vindt het allemaal onnodige klimaathysterie (al deden we volgens mij al aan zandsuppletie toen de media nog dachten dat er een ijstijd aankwam) en is TEGEN! TEGEN! TEGEN!
  http://www.hethelewestland.nl/n-a/4893/p/

  Zou Geert al begonnen zijn met de bouw van 300 logeerkamers? Gewoon voor het geval dát? 😈

 3. #O9 Daarbij. Ook voor hun vijftiende hadden ze het niet breed. De babyboomers kregen met sinterklaas warme sokken en wanten. met verjaardagen een glaasje fris. Hun kroost reageert als verwend kind.

 4. @7: Zoals mijn goede moeder vroeger altijd zei: “Beter méé verlegen dan óm verlegen.” 😉

 5. @7 ik dacht vanochtend ook hoe kan Keira die gemist hebben en ik wou m dus plaatsen maar toch voor de zekerheid de newsroom 3 x doorgelezen en toen bleek ie er toch bij te staan. 😀

 6. #09 Babyboomers. (bbb’s)
  Sinds een paar jaar zit er inderdaad een rancuneus soort discriminatie aan te komen tegen de generatie die kort na 1945 is geboren.
  Nou valt het niet te ontkennen, dat sommige opvallende voormannen en -vrouwen van mijn generatie (ik ben van 1941, dus een “oude” bbb) een paar onhebbelijke trekjes vertonen. Laten we het deze keer eens niet over arabarbarist Jansen hebben, maar over de man, die in 1958 al de Amsterdamse Scholieren Pers Organisatie om zeep hielp en die in 2001 met de Leefbaren aan Pim Fortuyn een kiezersbasis en schietstoel verschafte.
  Ik kan me helemaal vinden in de grondige afkeer die de pseudo-linkse populist Jan Nagel (1940) bij voorbeeld oproept. Nu weer met z’n partijtje “50+”.
  Omringd door een stelletje van warrige grijze baarden voorziene losers van het LPF-type, speelt hij precies in de kaart van rechtspopulisten (VVD en PVV, maar ook op halfbakken Links lopen er een paar bbb-bashers rond).
  Het is hoog tijd dat iemand eens uitlegt, dat de bulk van de bbb’s evenzogoed te lijden hebben van de afbraak van sociale stelsels, gezondheidszorg en geldverjubelende privatizeerders, als de volgende generaties. Het enige antwoord is solidariteit, geen verdeeldheid.
  Misschien is het tijd voor een beweging zonder eigen partijpolitieke ambities die zoaiets als “Solidariteit 18-99” heet? 💡

 7. #1, Nolly, mag ik ook eens ongenuanceerd zijn? Gelukkig wordt dat hier altijd weer gecorrigeerd, hier wel, gelukkig 🙂

 8. #6 Lieke precies, weet niet of ik een BabyBoomer ben, ben van 1956, maar ben opgegroeid in een arm arbeidersgezin, zonder vetpot zeg maar en ben niet gaan studeren omdat dat dat not-done was voor arbeiders in een klein dorp, maar ook omdat ik niet wist hoe dat geregeld moest worden financieel (mijn ouders ook niet). Dus niks gebruik maken van regelingen. Ik ben gaan werken toen ik net 17 was en heb verdere opleiding gedaan tijdens mijn werk (40+ uur) en ik had een huishouden te runnen. Is wat anders dan de meeste jongeren tegenwoordig hebben te doen. Dus ik kan van dat rancuneuze gedoe behoorlijk 😡 worden! Omdat ik zoveel belasting heb betaald door de jaren heen van een salaris waar ik hard voor gewerkt heb en niets gratis heb gekregen (was nog niet de tijd van bonussen en gratis auto’s van de baas en jobhoppen – steeds veanderen van werkgever – heb ik niet gedaan), konden anderen studeren, wat ik ze volop gun, maar heb nu het gevoel dat we stank voor dank krijgen.

 9. @#13: ja, dan ben je babyboomer. In de ruime zin van het woord ben ik (1963) dat zelfs ook nog; ik zag laatst dat het in de krappe betekenis 1945-1955 is, en in de ruime 1945-1965, omdat pas na 1965 de geboortecijfers echt scherp begonnen te dalen.

 10. @14
  De val in geboortecijfers na 1965 is enerzijds een gevolg van de loonexplosie (zoals dat heette) van 1963 en anderzijds – de PIL!

 11. @4
  Collega DSW, voor nog beter effect hadt ge gerust hiervan een apart blogstukje kunnen maken (het hoeft echt niet altijd lang te zijn).

 12. @ #A1
  Lol, dat huppeltrutje weet echt niet waarover ze het heeft. Ach tja dat zal wel een basisvereiste zijn voor alle PVVers, zonder kennis van zaken allerlei onwaarheden rondbazuinen.

 13. @18: Niet aan gedacht 😳 maar had waarschijnlijk tóch voor de Newsroom gekozen omdat ik eerst een aaneensluitende serie van ±5 artikelen wil doen (ja, dat gaat rustig aan, ik heb deze weken erg veel ziekenhuistoestanden). Maar ik hou het in mijn hoofd, thanks for the tip!

  Bovendien was het enige leuke wat hier verder nog uit te halen was de af-schu-we-lij-ke site van het aktiecomité: http://www.stopzandmotor.nl/

Reacties zijn gesloten.