Krapuul Newsroom 21-dec-2010

VVD vindt het onacceptabel dat er sneeuw ligt – Uitstel BTW verhoging zure druif voor Kabinet – PVV kandidaat PS Brabant kapt ermee – Lot Kabinet ligt in handen Senaat – Weekers (PVVD) BTW verhoging moet doorgaan – Halsema inspireerde Verhagen tot deelname aan Bruin I – Gehele Senaat ook tegen AOW korting – Sap loopt wat hard van stapel – Kabinet zal crisis laten merken in portemonnaie – VVD Senaat niet in gareel van Rutte


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 VVD vindt het onacceptabel dat er sneeuw ligt
Ja dat heb je als je grootheidswaanzin hebt hè, dan denk je dat je alles kunt regelen.
Wat erger is, is dat de VVD de dwangarbeid al in wil voeren voor bijstandstrekkers. Voor mij zijn ze van de pot gerukt.


#A1 Uitstel BTW verhoging zure druif voor Kabinet
De Senaat heeft beetje tanden laten zien vanmiddag en kabinet heeft eieren voor het geld gekozen. De BTW verhoging gaat pas in 1 juli 2011, bij het begin van het nieuwe seizoen. Maar de meerderheid van de Senaat is tegen deze verhoging. Het is dus zaak dat we met zijn allen gaan zorgen dat VVD-CDA-PVV na de Prov. Staten Verkiezingen geen meerderheid hebben in de Senaat. Heeft zowiezo veel meer voordelen om dit domme kabinet in het gareel te houden.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M3 Superkandidaat PVV voor PS in Brabant trekt zich terug
Vorige week met veel poeha aangekondigd en nu bij nader inzien toch maar mislukt (omroepbrabant)


#M2 Lot Kabinet ligt in handen Senaat
Wat gaat de Senaat vandaag doen? Wat gaan ze stemmen over het voorgestelde belastingplan? Gaat ze het kabinet de hand boven het hoofd houden, of gaat ze de tanden laten zien? Ze maken het Rutte in ieder geval moeilijk. Als dat dan maar niet alleen voor de vorm is. Hij is bij de Senaat ontboden om daar einde van de middag te moeten verschijnen voor een debat. De Senaat is ontstemd over het feit dat het kabinet de Tweede Kamer boven de Eerste Kamer stelt. VVD, CDA en de gezagsgetrouwe 😥 SGP hebben samen 37 zetels van de 75, als alle oppositie partijen nee tegen het plan zeggen plus de OSF (Onafhankelijke Senaatsfractie) met 1 zetel, heeft het kabinet het nakijken en zal het geen goed doen aan de toekomst. Ik hoop dat de Senaat kiest voor tegen stemmen. Iemand moet deze mannen en vrouwen toch een halt toeroepen?


#M1 Weekers van de PVVD: geen mogelijkheid om BTW verhoging tegen te houden

Weekers weersprak ”met de hand op het hart” dat de btw-verhoging van 6 naar 19 procent voor de podiumkunsten het gevolg is van rancune.

Als mensen dit beweren, vallen ze in de categorie:,, Met alle respect”-zeggers. Hij liegt dus dat dat hij barst. Er is niet gekeken naar alternatieven en Weekers van de PVVD wil gewoon dat het zo gebeurt. Puur om mensen die van theater en schone kunsten houden te pesten omdat ze vermoedelijk niet rechts stemmen. Zo kinderachtig is dit kabinet bezig onder leiding van Goudpruikje, die mede mogelijk wordt gemaakt van uw en mijn belastingcenten!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 ‘Verhagen werd in armen PVV gedreven’
CDA-leider Maxime Verhagen is bij de kabinetsformatie pas serieus over samenwerking met de PVV gaan nadenken, toen GroenLinks-leider Femke Halsema bedankte voor een middenkabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. (AD)


#O4 Gehele Senaat ook tegen AOW korting
Het kabinet wil per 1 januari 2011 korten op de partnertoeslag van de AOW, en wel 8%. Ja Rutte zei het al bij zijn aantreden: Snoeien om te groeien. Nou volgens mij is dit roofbouw zoals er gebeurt in de bossen van Brazilië. Kappen, kappen, net zolang tot er woestijn is. Maar de gehele Senaat inclusief VVD en CDA zijn dus tegen. PVV heeft niks te zeggen, want………. die zitten helemaal nog niet in de Senaat! 😀


#O3 Sap van GroenLinks loopt wat te hard van stapel
Dat de toon waarop GroenLinks laat weten dat de PvdA maar moet kiezen wat arrogant was, vond ik dus niet alleen. Toen ik Sap haar verhaal las, dacht ik, zo, zo, die durft. Gelukkig zijn er in de PvdA nog meer die daar zo over denken.

En op de laatste zinnen van de schrijver

Progressieve samenwerking blijft vooralsnog een droom. Maar wie weet: een zware verkiezingsnederlaag voor de linkse partijen bij de komende Statenverkiezingen kan de zaak zo maar in een stroomversnelling brengen.

wil ik alleen maar zeggen, ha en als de linkse partijen een meerderheid halen in de Senaat, kon het wel eens heeeeeel erg moeilijk worden voor Bruin 1. En dat is iets wat ik met plezier zou aanschouwen. 😀


#O2 Economische crisis zal gemerkt gaan worden in portemonnaie
Iedereen zal de daling in koopkracht gaan merken. Maar met dit kabinet zullen de zwakkeren het erger ondervinden dan de rijken. Van hen die weinig hebben zal ook het laatste beetje worden afgepakt, in landsbelang 😥


#O1 VVD Senaat niet in gareel van Rutte

De Eerste-Kamerfractie van regeringspartij de VVD maakt partijgenoten premier Mark Rutte en staatssecretaris Frans Weekers van Financiën harde verwijten.

VVD-senator Biermans zei het zo: „geen sprake is van een fatsoenlijk wetgevingstraject”. Biermans vindt het dus ook een onfatsoenlijk kabinet.

Het is duidelijk, het kabinet wil niet anders. Er worden allerlei oplossingen aangedragen, maar het kabinet is onwrikbaar en wil per se dat de theaterwereld de dupe wordt. De PvdA draagt zelfs een prachtige uitweg aan, maar Rutte weet van geen wijken.
Ik ben heel benieuwd wat vandaag zal brengen, gaat de Senaat zijn tanden laten zien aan het kabinet? Zal wel niet 🙁


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

5 gedachten over “Krapuul Newsroom 21-dec-2010”

  1. #05 dus eh, ‘het dank je wel Job Cohen’ van Goudpruikje had moeten zijn: ‘dank je wel Femke!’ Nou dat heeft ze dan lekker voor elkaar gekregen. (ps, deze post was niet door mij geplaatst, vandaar reactie hier 🙂 )

  2. #A2: kunnen ze daar Lucassen en Van Bemmel niet voor inzetten? Die hebben bovendien toch een overontwikkelde rechterarm, dat veegt lekker goed.

Reacties zijn gesloten.