Krapuul Newsroom 2-febr-2011

PVV, CDA en VVD blokkeren meer openheid tuchtrechtspraak – Wilders roept rechter Schalken op als getuige – Vrijspraakje wegens “bedreiging” Wilders – Brabantse PVV-kandidaat ‘lult zich steeds vast’ – Het kabinet wil een peespas – Hillen (CDA) wil geen verantwoording afleggen over misstanden – Kloof tussen Den Haag en kiezer wordt groter – PVV Brabant heeft liever dat de stront ná de verkiezingen boven water komt – De ene levert in, de ander krijgt 20 miljard cadeau van het kabinet – Wilders (PVV) doet huilie huilie over Egypte


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O10 Bruin I houdt foute notarissen hand boven het hoofd
Goh waarom verbaast me dit nu weer helemaal niks? (SP)


#O9 Wilders roept rechter Schalken op als getuige
Rechter Schalken is een van de drie rechters van het Amsterdamse gerechtshof die het openbaar ministerie (OM) in 2009 hadden opgedragen de politicus te vervolgen, daarnaast heeft hij een etentje gehad met “arabist” Hans Jansen. Dit vindt Wilders “bananenrepubliek-achtig” en “Nigeria in het kwadraat.” (Telegraaf)


#O8 Uitspraak bedreiging Wilders
Vandaag staat een man terecht wegens bedreiging van Wilders. Geert heeft namelijk aangifte gedaan. Alleen heeft de man helemaal niemand bedreigd (staat in de krant) dus dan zal dat wel een vrijspraakje worden. Vreemd toch dat het toegestaan is dat Wilders zo vaak valse aangiftes doet. Die man schiet met hagel op een mug in de hoop dat-ie wat raakt; kan-ie lekker zielig doen.


#O7 Brabantse PVV-kandidaat ‘lult zich steeds vast’
Ach ja dat heb je als je daar alleen zit en Geert er niet is om te souffleren.


#O6 Het kabinet wil een peespas
Nee, dat is geen chipknip voor prostitués, maar een registratiebewijs. Het naïeve kabinet denkt zo dat de illegale prostiués geholpen worden. Ik denk dat ze alleen maar van de wal in de sloot geholpen worden en dat ze zo nog verder de illegaliteit ingedrukt worden. Maar ja, dat is gewoon mijn gezonde boerenverstand, iets waar ze in Den Haag geen weet van hebben.


#O5 Hillen (CDA) wil geen verantwoording afleggen over misstanden
En zeker geen nieuw onderzoek naar misstanden bij het hoofdkantoor van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Uit eerdere rapporten bleek dat er sprake was van machtsmisbruik, intimidatie en handel in onder meer drugs. Ook zouden dienstauto’s en andere militaire auto’s voor privédoeleinden worden gebruikt.
Kortom een leger onwaardig! Maar Hillen ziet geen reden om nog eens een onderzoek te doen. Welnee, gewoon dom houden dat parlement.


#O4 Kloof tussen Den Haag en kiezer wordt groter
Ja, hoe komt die er en hoe hou je hem lekker in stand, zodat hij ook nog groter wordt. Nou zo!

De discussies in Den Haag over de Afghanistan-missie zijn daar een prima illustratie van. Wat de kiezers ervan dachten speelde, alleen zeer indirect, een rol. En dan op een typische oneigenlijke wijze. Net zoals bij de Kamerdiscussies over missies naar Afghanistan in 2006, 2008 en 2010 werd de missie beschreven in termen die ervoor kon zorgen dat politici van die partijen, waarvan een forse meerderheid van de kiezers tegen was, er toch mee konden instemmen. Het werden mantra’s.

“Opbouwmissie”. “We gaan zeker in 2008 weg” (in 2006). “We gaan zeker in 2010 weg” (in 2008). En nu dan “Politieagenten worden niet militair ingezet”.

Het boeiende is dat hoewel de politici van die partijen uiteindelijk wel instemden met die missie en dan ook deze mantra’s direct gingen uitdragen, de meeste kiezers die mantra’s al direct niet geloofden. En daarmee werd een Haagse werkelijkheid gecreëerd die amper overeenkwam met de werkelijkheid in Afghanistan, noch door de Nederlandse kiezer werd geloofd. Dat is nu precies één van de factoren die zorgt voor die toenemende kloof.


#O3 PVV Brabant heeft liever dat de stront ná de verkiezingen boven water komt

De PVV in Noord-Brabant weigert mee te werken aan een onderzoek van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. Dat heeft woordvoerder Alexander van Hattem namens de Brabantse PVV-kandidaten aan de kranten laten weten. De dagbladen hebben onder meer dan honderd Brabantse kandidaat-Statenleden van alle partijen een vragenlijst verspreid.

Maar dan ook straks niet gaan zitten janken als er toch nog een kopstoot, een fraudegevalletje, een zwangere vrouw in elkaar geramd-gevalletje of anderszins boven water komt hè? Dan ook gewoon doorbijten!


#O2 De ene levert in, de ander krijgt 20 miljard cadeau van het kabinet
Ja dat heb je met een goed rechts kabinet. Mensen met een uitkering, die werken er niet voor dus die moeten extra betalen, want dat gaat de hardwerkende Nederlander niet ook nog eens betalen. Maar die erg hardwerkende Nederlander die moet natuurlijk wel vreselijk ontzien worden opdat hij in zijn villa kan blijven wonen (zie ook Newsroom 29-1 #O2). En zo krijgen zij die al hebben, nog meer, 20 miljard om precies te zijn (zijn overigens bedragen die ik niet meer snap).


#O1 Wilders (PVV) doet huilie huilie over Egypte
Man wees blij dat de mensen daar in opstand komen! O nee, Mubarak is een VS pion en dat had je graag zo gehouden, met onderdrukking, marteling en al. Omdat het een vriend van een westers land is. Mogen die mensen svp zelf uitmaken door wie ze onderdrukt worden? Zonder dat daar een of andere buitenlander zich mee bemoeit? Ja? Graag! 😥


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

29 gedachten over “Krapuul Newsroom 2-febr-2011”

 1. Pvda Gelderland wil niet samenwerken met de PVV

  Co Verdaas, de PvdA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland, weigert elke vorm van politieke samenwerking met de PVV. Hij wil met deze partij onder geen enkele voorwaarde in een college zitten.

  Ook in de andere provincies is elke politieke samenwerking met de PVV voor de PvdA uitgesloten. Behalve landelijk en provinciaal werkt de PvdA ook op gemeentelijk niveau niet samen met de PVV vertelde Co Verdaas.

  Net op de radio bij De Gids.fm

 2. @#O6 De laatste paar regeringen zijn wel zo dol op pasjes: de OV chipkaart, de wietpas en nu weer de peespas.

  Een pas is echt niet de oplossing als je gedwongen prostitutie wil tegen gaan.

 3. @#5 Peter Breedveld geeft tegenover de HP/de Tijd toe dat hij naïef is geweest. 😀

 4. #08, de op de aangiften gerichte dwangneurose van Wilders begint steeds meer op te vallen.

  Had ik ooit vernomen dat de politie in de afgelopen jaren weigerde aangiften m.b.t. gevallen van xenofobie en racisme ingediend door vreemdelingen op te nemen – want “te veel gezeik”, moesten ze maar eraan wennen of opkrassen (onoficeel uitspraak).

  Misschien is het tijd dat deze oude Hollandse traditie ook op Wilders toegepast wordt, zodat het wat rustiger wordt en mede hierdoor aan zijn dwangaangiftengedrag iets gaat doen.

 5. #05, “,,Het ging om geruchten en verhalen”, zei Hillen.

  Juist hier is weer de crux: zolang dat er geen degelijk onderzoek ingesteld is, zal altijd weer om geruchten en verhalen gaan.
  Pas als je het onderzoek heb ingesteld en succesvol afgerond, heb je harde feiten en geen geruchten meer.

  Maar dat wil een oud maffioos nooit echt hebben.

 6. @#10 Ondanks officiële regels zijn er genoeg agenten die om tal van redenen aangiftes weigeren. Teveel burgers laten zich met een kluitje in het riet sturen. Het komt nog altijd voor dat aangiftes worden weggegooid. Als de politie je binnen een week geen schriftelijke bevestiging van je aangifte stuurt dan kun je ervan uitgaan dat die is weggegooid.

  Voor het geval je ooit slachtoffer wordt van een overval, mishandeling of erger. Je mag altijd bij het dichtstbijzijnde politiebureau aangifte doen. Laat je niet afschepen; ze mogen je niet weigeren.

 7. jvdheuvel Schreef:

  Passagiers die in Flevoland buschauffeurs molesteren moeten een levenslang busverbod krijgen. Dat vindt de PVV Flevoland. Er wordt gesproken over een busverbanning.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8911368/___Levenslang_busverbod_na_molestatie___.html?sn=binnenland,buitenland

  ik vraag mij af wat de straf voor misdragende buschauffeurs zal zijn … de ”’doorrijders als er alleen hoofddoekjes of zwartmenschen staan ” de “op halte A een turkse mevrouw met kinderwagen niet binnenlaters “omdat er al twee kinderwagens binnen staan ” maar op halte B wel een Nederlandse mevrouw als derde kinderwagen ” ect ect

 8. Het was weer een leuk dagje. Met die gekken van de PVV. 🙂
  Nu moet Hero kiezen voor of tegen opheffing tramlijnen in zijn provincie. Fleur en Bosma idem dito.
  Hoe kan je vanuit Almere op je werk komen als lijn 25 niet meer rijdt?
  Wat zegt de PVV in Almere daarvan?
  Hoeveel PVVers zullen tegen Rutte’s plannen met het openbaar vervoer stemmen?
  😈

 9. Huib Schreef:

  Hoeveel PVVers zullen tegen Rutte’s plannen met het openbaar vervoer stemmen?

  nul ? dat zagen we toch in Den Haag met de HTM .

Reacties zijn gesloten.