Krapuul Newsroom 19-jan-2011

Achterbakse CDA’ers willen er nog een kliklijn bij – Bij Leers (CDA) blijft het kind de dupe – PVV gaat in elke provincie de kiezer beledigen – PVV kandidaat Drenthe haakt af – Circus Wilders, de belastingbetaler betaalt wel – VN Unhcr gaat zich met Sahar bemoeien


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 Achterbakse CDA’ers willen er nog een kliklijn bij
Klikken is een soort nationale hobby in Nederland, ik vind het altijd iets van verraad hebben en krijg er een hele vieze smaak van in de mond. Maar ja, dat roken moet wel bestreden worden natuurlijk, met alle mogelijke middelen 😥 (ben zelf geen roker en vindt het heel erg vies, maar een kliklijn gaat mij veel te ver).


#O5 Bij Leers (CDA) blijft het kind de dupe
Hoe hardvochtig moet een mens zijn om deze maatregelen te nemen? Of bekijkt hij mensen als nummers of als dossiers?
Gelukkig heeft niet alleen het kabinet het voor het zeggen hierover. Leers loopt nu al tegen de grenzen van afspraken aan, belooft nog wat voor de toekomst. 😥


#O4 PVV gaat in elke provincie de kiezer beledigen
De PVV van Goudpruikje gaat in elke provincie van Nederland meedoen aan de PS2011. Dat daarbij een niet te beschrijven minachting aan de dag wordt gelegd voor de kiezer is overduidelijk. Nergens is een partijprogramma te vinden of een complete kandidatenlijst, laat staan standpunten waar je als bewoner van de provincie iets mee kunt. Maar ja wat verwacht je ook van een partij die slechts 1 lid heeft en helemaal geen democratie of inspraak wil. Het is een dictatoriaal gebeuren bij de PVV, maar misschien vindt de PVV-kiezer dat wel lekker. 😀


#O3 PVV kandidaat Drenthe haakt af
Ton Schoo van de Drentse Ouderen Partij (DOP) wil niet meer op de PVV lijst voor de PS 2011. Reden? Hij zou op plaats 7 komen en dat vond Ton te laag. Hij moest op 6! Ja, één hele plaats hoger (kan natuurlijk verschil maken of je het net wel of niet haalt). Maar waar is het belang voor de partij, het landsbelang? Nergens dus. Allemaal opportunisten die PVV’ers die er alleen maar zelf beter van willen worden. (zie ook Newsroom 17-1 #A1)


#O2 Circus Wilders, de belastingbetaler betaalt wel
Advocaat Bram Moszkowicz wil dat gehele proces van Goudpruikje vanaf begin overgedaan wordt, uiteraard op kosten van de belastingbetaler, pot kan toch niet leeg. Zou Goudpruikje het oké vinden dat hij zo zit te slijmen dat Moors en co echt goede rechters zijn? Terwijl Groudpruikje duidelijk minachting voor het hof heeft getoond met zijn uitspraak dat hij het proces niks vindt, de rechtbank niks vindt, de rechters niks vindt. Van mij mogen de nieuwe rechters hem daar nog even de oren over wassen.


#O1 VN Unhcr gaat zich met Sahar bemoeien
Is het niet schandalig voor een beschaafd land als Nederland, dat de VN zich met ons asielbeleid moet bemoeien? De VN Unhcr heeft een brief gestuurd waarin wordt gesteld dat het 14-jarige meisje Sahar de vluchtelingenstatus moet krijgen in Nederland. Ik schaam me de ogen uit de kop dat dit moet gebeuren. Het is niet te geloven! Dat er niemand op dat departement zit die dit zelf kan of wil verzinnen allemaal bang voor Goudpruikje. Om te 😥


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

12 gedachten over “Krapuul Newsroom 19-jan-2011”

 1. @1
  Ach Geertje kent ook de kreet Fryslân boppe., Hollân yn’e groppe (of: Grins yn’ e groppe, al naar gelang de verwenste buur), en bij Elsvier zijn ze natuurlijk niet in staat het te schrijven of te vertalen.
  En zoals altijd: er zit niet eens een vernisje over het antisemitisme van die vent heen en niemand in Spraakmakend Nederland die dat gewoon zegt.

 2. @5 (en 6): Bij dit soort berichten heb ik inderdaad iets van “dat méén je niet!” 😐

  Als iemand 10 jaar geleden met zo’n voorstel was gekomen, was de rest vanTweede Kamer waarschijnlijk in lachen uitgebarsten en had de voorzitter gezegd: “Okee, nu weer even serieus…” 😛

 3. ….en je zou de PVV eens moeten horen als iemand met een wetsvoorstel kwam dat GW vanaf nu bij iedere denigrerende opmerking over minderheden een groter deel van zijn eigen beveiliging moet betalen. 😛

  Bepaalde kleding dragen (al dan niet op je hoofd)? OK, zolang je maar betaalt.
  Demonstreren? OK,. zolang je maar betaalt.
  Hele bevolkingsgroepen schofferen? Niks aan de hand, zolang anderen maar betalen.
  (en natuurlijk: Informatiesite over Palestina? OK, zolang er maar niets in staat wat strijdig is met het NL regeringsbeleid, want dan betalen we niet meer mee.)

  😐

 4. In navolging van columnist Driek Oplopers toch maar even de persvoorlichtster van de PVV (afdeling onderwijs) gebeld. “Hallo, DarkSkywise hier, kun je me vertellen wat precies de diepere gedachte is bij het korten op de salarissen van demonstrerend onderwijspersoneel?”

  Het blijft even stil, de diepere gedachte moet duidelijk van grote diepte worden aangevoerd.

  “Nou, meneer Skijhijs, het perbleem met interlectuele is datter feels te feel fan sijn. Te feel mense met ideeje en te wijnig omse uitte foere. Darom wille wij fan de PVV meer middelematighijt innut ondewijs, so dus dat onse kennis ekernemie gaat gespecifiezeert sijn inde eksprot fan uitfoeders. Wij belémdere dusnie ut ondewijs, we gefe het un púls!”

  Straks maar even naar de dokter voor een KNO-afspraak. Om de een of andere reden heb ik opeens een zeer oor.

Reacties zijn gesloten.