Krapuul Newsroom 18-dec-2010

Kansen voor de PvdA zijn er – Femke kreeg koninginnegedrag – Omstreden PVV-schilderij niet in Rijksmuseum – Kabinet van hun tegen ons -Lichtgewicht kabinetje Goudpruikje – Nationale politie, foute weg! – Femke Halsema kan niet regeren: gaat keuken schilderen – Bruin kabinet ideetje Maxime Verhagen – Nog meer dode overvallers? – Opstelten wil zwaardere repressie


– M I D D A G – E D I T I E –


#M6 Kansen voor de PvdA om iets te doen tegen dit kabinet van ‘Ons tegen hun’
Hans Goslinga schrijft in Trouw dat de PvdA nu zijn kansen moet pakken, dat ze er nog steeds zijn. Dat gevoel heb ik ook. Sterker nog, ik denk dat de PvdA op de goede weg is. Steeds vaker komen er geluiden vanuit de PvdA hoek over dit kabinet en over de samenleving. Als de PvdA nu even doorpakt en zich niet laat weghonen door de rechtse kliek, dan is er nog hoop voor Nederland. O en mag ik even op persoonlijke titel reageren op de hoon van Ephimenco over ‘de zo snel van de troon gevallen Cohen’. Cohen heeft zichzelf nooit op de troon gehesen, daar is hij veel te bescheiden voor, hij heet geen Geert Wilders en Job Cohen heeft ook geen hofhouding zoals Geert Wilders. Hij vond al die overdreven halleluja-geluiden sterk overdreven en volgens mij voelde hij zich ook erg ongemakkelijk.


#M5 Oud-Senator Platvoet: Femke kreeg koninginnegedrag
Daar kon Leo Platvloet (oud GroenLinks Senator van PSP huize) wel eens helemaal gelijk in hebben. Femke als debater kon ik enorm waarderen, alleen doordat ze een ‘instituut’ is geworden denk ik dat dat niet de beste weg was voor GroenLinks. Als mensen te lang ergens zitten en verantwoordelijk zijn krijg je koninkrijkjes en een daarbijbehorend gedrag. Altijd slecht voor de organisatie.


#M4 Omstreden PVV-schilderij niet in Rijksmuseum
Met dank aan @Nutwerk! Gelukkig zijn musea nog niet toe aan het pleasen van de nieuwe machtshebber.


#M3 Kabinet van hun tegen ons
Mooie diagnose:

Stand en klasse werken niet meer, wel: ons soort mensen, met ons soort opvattingen. Dat geldt ook voor de bestuurlijke elite en de ambtenarij waar de partijkaart de laatste jaren alleen maar onmisbaarder is geworden. ‘Je herkent ze zo.’

En deze:

Nederland heeft nu een regering die zich weinig van de weldenkende mensen aantrekt.

Nou, eh, daar heb ik helemaal, maar dan ook helemaal niks aan toe te voegen.


#M2 Lichtgewicht kabinetje Goudpruikje
Mark Rutte, onze giechelende premier, stelt vandaag in de Volkskrant: “Wij willen de samenleving terugveroveren op de hufters.” Daar gaat hij voor mij voorbij aan het feit dat hij wel samenwerkt met de grootste hufter van Nederland, ene geachte afgevaardigde Geert Wilders aka Goudpruikje en zijn roversbende.

Verder moet het land meer naar de economie luisteren, ja dat wisten we al. Als je niet voor jezelf kunt zorgen, dan ben je het haas met dit kabinet. Alleen veelverdieners hebben baat bij dit beleid.

Verder zetten mij aan het denken: ‘Zo min mogelijk post naar de Kamer.’ Hier lees ik, alles wat op papier staat kan tegen je gebruikt worden en de Tweede Kamer hoeft niet alles te weten. Kortom de volksvertegenwoordiging zo dom als mogelijk houden. En deze vind ik ook heeeeel typerend: ‘Minder onderzoeken. Aanpakken.’ Ja zonder enige kennis rouwdouwt dit kabinet door de regels en de Nederlandse samenleving, dat was ook al bekend.

Maar geachte afgevaardigden in de TK, haallllllllooooooooooo, heeft u dit ook gelezen en gaat u hier iets mee doen ten faveure van ons arme aan dit kabinet overgeleverde inwoners van Nederland! Ja? Dank u!


#M1 Zorgen om machtswellust kabinet
Arie Slob (CU) en voormalig minister Guusje ter Horst (PvdA) maken zich grote zorgen om het onderbrengen van politie en justitie bij één persoon als minister.

Laat ik ze daar nu helemaal gelijk in geven. Dit soort dingen moet je gescheiden houden om alles zuiver te houden. Het lijkt er steeds meer op dat dit kabinet, onder invloed van de geachte afgevaardigde Wilders, willoze meelopers zijn in het angstdenken dat Goudpruikje zaait. Goudpruikje wil er een politiestaat van maken, net als zijn grote voorbeeld ene heer H. Laat ik u dan alvast dit zeggen: Ik ben tegen!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O4 Halsema kwam nooit toe aan het echte werk
Nee ze had t te druk met twitteren. Geintje:

In de roerige tijd na de politieke moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh leidde Femke Halsema in totaal acht jaar lang de fractie van GroenLinks. Ze gaat de boeken in als iemand die haar linkse partij moderniseerde maar – tot haar eigen frustratie – nooit aan regeren toe kwam. De vertrekkende fractievoorzitter zegt maanden aan de wisseling van de wacht te hebben gewerkt. (Telegraaf)


#O3 Maxime Verhagen motor nieuw kabinet?
Dit kabinet blijkt dus gewoon uit de koker van het CDA te komen. Niks “ons past bescheidenheid” (Telegraaf).


#O2 Gaan er nog meer dode overvallers volgen?
Van de premier, politici, de minister van Veiligheid en burgemeesters mogen we ons zelf en onze bezittingen verdedigen tegen bedreigers en overvallers. Goede zaak zou je zeggen, natuurlijke behoefte. Maar de nieuwe regel is nog niet in werking getreden of er is al een dode gevallen.
Ik weet ook niet of die oproep zo’n goede was, ik twijfel heel erg. Niet iedereen kan hem genuanceerd uitleggen of opvolgen. Sommigen vinden het een vrijbrief voor geweld.

Ik kan me vinden in de slotalinea van de schrijfster:

Door de context waarin misdaad ontstaat te negeren, wordt gesuggereerd dat iedereen zelf de vrije keuze maakt om een ‘goed’ of ‘slecht’ mens te zijn. Die individualisering van het kwade legitimeert vervolgens dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. Maar dat moeten we in een beschaafde samenleving toch niet willen? (Volkskrant)


#O1 Opstelten maakt weg vrij voor zwaardere repressie
Als je angst zaait, kun je ook maatregelen nemen die normaal niet genomen kunnen worden. Het lijkt er toch echt op dat dit kabinet daar mee bezig is. Als ze tegen die malloot Goudpruikje (de geachte afgevaardigde Wilders) nu eens zeiden dat hij zijn bek moet houden over hoe Nederlanders willen leven en hoe het buitenland zijn zaken moet doen En vooral niet oproepen tot oorlog tegen een andere land, dan zou het een stuk rustiger zijn. Dan kon ook niemand de duiding ‘beperkte dreiging’ uit leggen als dat er misschien wel ergens ooit een aanslag gepleegd zou kunnen worden, je weet maar nooit. Kortom, de politiestaat zoals Goudpruikje hem voor ogen heeft gaat de fundering leggen. Arm Nederland, arme wij.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

8 gedachten over “Krapuul Newsroom 18-dec-2010”

  1. “Wij willen de samenleving terugveroveren op de hufters.”
    Die houden we er in! 😆

Reacties zijn gesloten.