Krapuul Newsroom 17-jan-2011

Ontroerend inzicht – Rosenthal (VVD) is eng bezig – Ware beweegredenen van PVV-kandidaten – De lijdensweg van een JSF aanschaf – Hoeveel van Wilders’ (PVV) lijfwachten rapporteren aan de VS? – Waarom Assange de berichten nu aan de NOS gaf – Toch een hart? – De ‘Hardwerkende Nederlander’ van Rutte (VVD) – Rutte (VVD): Wilders (PVV) bedrijft ‘oude politiek’


– A V O N D – E D I T I E –


#A3 Ontroerend inzicht
Een ontroerend verhaal van Kader Adbolah over de gedachtewereld van een vluchteling. Iets wat niemand die dit niet heeft meegemaakt zich kan voorstellen, maar proberen kan altijd. Tijd dat Leers dat eens leest.


#A2 Rosenthal (VVD) is eng bezig
Met zijn verwijten aan ICCO begeeft Uri Rosenthal zich op heeeeeeel glad ijs. Gaat het kabinet bepalen wat ngo’s met subsidiegeld gaan doen? Dan zijn het geen ngo’s meer. Maar dat dit rechtse ballenkabinet natuurlijk worst zijn, ‘Samen voor ons eigen’, zoals Jacobse en Van Es al zeiden. En nee J en Van E. hebben zich niet aangemeld bij de PVV. 😀


#A1 Ware beweegredenen van PVV-kandidaten
Carlo de Bruin doet een boekje open over de kandidaten voor de PVV. Zijn dus net als zoveel andere mensen, niks missie voor de gemeenschap, eigenbelang eerst!

De Bruin trekt fel van leer: “Bij de PVV doen ze het niet vanuit hun idealisme. De meesten willen wel wat veranderen, maar het gaat ze ook om de extra’s: aanzien, respect, en om de kans op een goede baan.”


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 De lijdensweg van een JSF aanschaf

De slepende politieke discussie in Nederland over de aanschaf van JSF-gevechtstoestellen is een groeiend hoofdpijndossier voor de Verenigde Staten.

En wat is het fijn dat die info nu al even beschikbaar is voor onze parlementariërs, dan kunnen ze zelf even verder invullen hoe er gemanipuleerd wordt. Als ze daar al geen idee van hadden, maar nu hebben ze in ieder geval ook de bewijzen in handen.


#O5 Hoeveel van Wilders’ (PVV) lijfwachten rapporteren aan de VS?
Ja, vraag schoot zo maar door mijn hoofd toen ik dit zat te lezen. 😀


#O4 Waarom Assange de berichten nu aan de NOS gaf
Reden? Mogelijk nieuwe missie naar Afghanistan. Hij en de anderen van WikiLeaks vonden dat het Nederlandse parlement en haar bevolking moesten weten welke politieke spelletjes er worden gespeeld en welke krachten er aan het werk zijn. Voor er gestemd wordt over een nieuwe missie naar Afghanistan.

Trouwens, waarom horen we Goudpruikje niet over hoe schandalig het is dat Assange en ander mensen van WikiLeaks en hun familie’s met de dood worden bedreigd? Goudpruikje is toch zo voor het vrije woord? Dan zou hij deze bedreigingen toch hartstikke moeten veroordelen? Of wil hij dat niet omdat Assange dan in zijn zonnetje komt te staan en hij misschien in de schaduw?


#O3 Toch een hart?
Of gewoon leuk doen in aanloop van verkiezingen? Ik weet het niet hoor, ik vind het na al dat verbale geweld wat makkelijk. Maar Abiram mag blijven zijn moeder ook en oma mag op bezoek komen!


#O2 De ‘Hardwerkende Nederlander’ van Rutte (VVD)
Ja, ja, hoe lul je je daar weer uit? Nou zo! 😥


#O1 Rutte (VVD): Wilders (PVV) bedrijft ‘oude politiek’
Ja, hij kan toch niet anders? Goudpruikje heeft bijna zijn hele werkende leven in de politiek gezeten, dan ga je dat niet zo maar kwijt raken, hoor. Hij doet wel alsof hij met nieuwe politiek bezig is, maar alles is zo achterkamertjesachtig als het maar zijn kan. Alles wordt vanuit het kamertje in het hoofd van Goudpruikje geregeld. Inspraak? Doet hij niet aan! Overleg? Zal toch niet?


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

12 gedachten over “Krapuul Newsroom 17-jan-2011”

 1. #O3: Van de PVV-aanhang op Internet lijkt 3/4 begrip te kunnen opbrengen voor de beslissing dat Abiram in NL mag sterven, maar is over het algemeen behoorlijk pissed dat zijn moeder nu rustig in haar eigen tempo mag beslissen of ze naar haar familie in Sri Lanka teruggaat.

  Ook voor het visum voor Oma hebben weinigen een goed woord over: men verwacht dat nu de hele familie er wel achteraan zal komen en dat die “natuurlijk” allemaal meteen een permanente verblijfsvergunning (en een gratis huis en een plasma-TV en een levenslange uitkering) zullen krijgen, om nog maar zwijgen over vlietuigladingen zieke gekleurde jongetjes met (waarschijnlijk vervalste) doktersverklaringen die nu allemaal naar NL zullen komen.

  Nee hoor, totáál niet racistisch. 😛

 2. Tja, daar noemt u zowat.
  1 van Balkenende.s parades paardjes was Platform Kennis Innovatie waar hij voorzitter van was.
  Ik heb de antecendenten/ namen van betrokkenen P K I ooit opgezocht omdat er bar weinig van zijn MP visie in deze als lands ”opkikker” terecht leek te komen.
  JPB ’s K I platform kwam op mij over als meer een soort rotary club dan bewogen voor brede kennis innovatie.
  Zie link Balkenende sluit af http://www.innovatieplatform.nl/
  Naar platforms / braintanks 2 : Dank betuigingen aan 1 en veel bijval voor de economische agenda als Innovatieplatform Rutte 1 etc etc.. 🙁 🙁 🙁 en 😈

 3. #8vdheuvel

  Niet aflatend siepelt Krapuul gestaag door….. 😛

  En ach dat onnozel leids wezen, wat ezel, arabist Jansen zijn naam, wist niet meer waar het GeeWie omme gaan!

 4. Sap sprak zondag, net als SP-leider Emile Roemer, op de bijeenkomst in de Brakke Grond. Ze pleitte voor een „coalitie van optimisten, mensen die ja in plaats van nee zeggen en die werken aan een groene, sociale en hoopvolle toekomst van Nederland”.

  Sap bekritiseerde het kabinet-Rutte dat volgens haar werkt aan schijnoplossingen, met symboliek en valse retoriek. „ Terwijl we in de grootste crisis van de laatste tachtig jaar leven, terwijl we echte problemen hebben, werkt dit kabinet aan schijnoplossingen. Wat heeft Nederland aan een boerkaverbod en caviapolitie? Wat moeten we met kernenergie en 130 kilometer per uur?”
  (Trouw)

  De “missie” naar Afghanistan wordt even niet meegenomen. Die liefde voor missie, is dat om de katholieke vleugel van de PPR-bloedgroep te plezieren? 😈

  Verder heel aardig gezegd hoor, Sap.

Reacties zijn gesloten.