Krapuul Newsroom 17-febr-2011

PvdA: CDA laat gezinnen voor crisis opdraaien – Geert Wilders (PVV) 10,6 % van de Koran is anti-semitisch – Kabinet: kiezers lokken met zoete broodjes – PVV jankt en Donner (CDA)doet er niets aan – Leers (CDA) krijgt veer in de reet van PVV – Wordt het CDA opgegeten door het Slangenburgberaad?


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 PvdA: CDA laat gezinnen voor crisis opdraaien

Het CDA en de PvdA hebben elkaar vandaag in een verkiezingsdebat op televisie harde verwijten gemaakt over de verdeling van de lasten van de economische crisis. De PvdA vindt dat de kleinste regeringspartij de rekening legt bij de gewone gezinnen en de rijke mensen ontziet.

En voor je verder gaat met janken dat het altijd links is dat veel geld uitgeeft, kijk dan even hiernaar en vergelijk de kabinetten met de al dan niet oplopende staatsschuld. Dan scoort rechts lekker hoog, dus maak de borst maar nat!


#O5 Geert Wilders (PVV) 10,6 % van de Koran is anti-semitisch
Hoeveel stagiaires zouden daar aan gewerkt hebben om precies op die 10,6 % te komen? 😀 Wat een flauwekul en terecht een hele mooie column over geschreven door Marcel Hulspas!


#O4 Kabinet: kiezers lokken met lekkers

Dinsdagmiddag werd de lijn van de ‘samenwerkingspartijen’ VVD, CDA en PVV pijnlijk duidelijk. Het liberale Kamerlid Erik Ziengs vroeg uitstel van een debat over de verruiming van de koopzondagen.
…………..
Altijd streden de liberalen fier voor het verruimen van de winkeltijden. ‘Shoppen is ook zondagsrust’, was de campagneleus van de VVD afgelopen juni nog. Maar tijdens de formatie werd dat standpunt snel losgelaten. De steun van de mannenbroeders van de SGP bleek weleens hard nodig te kunnen zijn voor de minderheidscoalitie die werd gecreëerd. Dus staat in het regeer- en gedoogakkoord dat er geen uitbreiding van de koopzondagen komt.

Ja zo kennen we de heren weer! 😥


#O3 PVV jankt en Donner (CDA)doet er niets aan
Minister Donner is niet bereid gehoor te geven aan het verzoek van de PVV om Sharia4Holland “op te rollen, te verbieden en de organisatie en haar leden het land uit te zetten” en “de politiek-correcte bagatelliserende houding van het NCTb” te corrigeren. (Iets met “vrijheid van meningsuiting”.)
Met dank voor tekst aan DarkSkywise


#O2 Leers (CDA) krijgt veer in de reet van PVV
Nou daar kun je blij mee zijn! 😥 Heb al eens geschreven of de echte Leers op wil staan, maar de man wordt steeds meer een gedrocht van zichzelf.
Heb ik toch meer met de reactie van Hans Spekman 😀


#O1 Wordt het CDA opgegeten door het Slangenburgberaad?

Bijna 250 betrokken CDA’ers hebben zich verenigd in een alternatieve groep die praat over de toekomst van de partij. De oprichters van het zogeheten Slangenburgberaad voelen zich niet gehoord in het CDA.

Ach ja, volgens de bijbel gaat het altijd fout als er slangen tevoorschijn komen, dus CDA kan de borst vast nat maken. En ik gun het ze van harte! 😀


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

25 gedachten over “Krapuul Newsroom 17-febr-2011”

 1. #04
  Ze hebben hier de supers dicht gegooid op zondag , wat een waardeloos besluit.
  Het was er druk zat op zondags dus verlies gevend zal het ook niet geweest zijn.
  Dank je wel VVD 😥

 2. Politieke partijen niet open genoeg over financiering
  http://www.nu.nl/politiek/2449067/te-weinig-openheid-geldschieters-partijen.html

  Dat roep ik nou al jaren. Waar blijft dat wetsvoorstel?
  ————————
  @#O5
  Mien Kampf is verboden omdat Nazi Duitsland Nederland heeft bezet en meer dan 100.000 Nederlandse burgers heeft vermoord. Er zijn wel meer anti-Semitische geschriften maar daarvoor gelden niet die regels. Gewoon omdat die niet deze historische context hebben. Vragen om de Koran te verbieden omdat deze anti-Semitisch zou zijn is dus onzin.

 3. En dan de volgende ochtend het nieuws dat de PVV dolblij is met CDA-minister voor Integratie Gerd Leers. De minister die juist voor de christelijk-sociale achterban van het CDA de PVV-drakendoder moest worden, maar in plaats daarvan naar de pijpen van Geert Wilders danst. Inderdaad, een judaskus van de PVV. Want omarmd worden door Geert Wilders, dat is precies wat linkse CDA’ers absoluut niet willen. (En reken maar dat het een bewuste actie was van de PVV om de toch al grote kloof tussen linkse en rechtse CDA’ers nog groter te maken.)

  http://www.geencommentaar.nl/2011/02/17/de-strijd-om-de-ziel-van-het-cda/

 4. @#O6
  Rechts doet al jaren aan lastenverlichting. De linkse partijen mogen wel wat vaker vragen waarom de mensen met het meeste geld zo nodig ontzien moeten worden.

  Dankzij die lastenverlichting moeten we al zo’n 20 jaar bezuinigen zelfs tijdens de hoog conjunctuur onder Paars. Een heleboel problemen kun je gewoon oplossen met progressieve belasting- en premiestelsels. Zwart sparen en kapitaalvlucht zijn veel moeilijker dan 20 jaar geleden. De mythe dat alle capabele bestuurders dan onmiddellijk emigreren is ook al lang doorgeprikt. Dus lastenverzwaring kan redelijk ongestraft worden doorgevoerd. 70% van de bevolking heeft daar geen last van, sterker nog ze heeft daar alleen maar baat bij.

 5. Laurent Schreef:

  Waaah, dat zag ik ook al, ik durf er bijna niet op te hopen!

  Mijn gevoel zegt zelfs dat ze het ook samen met de SGP net niet gaan redden.

  Als je kijkt naar de provinciale peilingen in bv Drenthe en Overijssel blijft de PVV ver achter op de percentages die ze bij de vorige verkiezingen haalden en veel potentiële kiezers hebben vanwege de wartaal die uit sommige lijsttrekkers komt nog steeds een “ik weet nog niet of ik daar wel helemaal voor naar het stemburo wil”-gevoel.

  Ik denk: 34 zetels in de EK voor VVD+CDA+PVV+SGP.

  (Aan de andere kant: mochten ze gezamelijk wél een meerderheid halen, zal het over 3 jaar aan een deel van de achterban van de PVV erg moeilijk te verkopen zijn waarom er dan nog steeds bepaalde minderheden in NL rondlopen. 😛 )

Reacties zijn gesloten.