Krapuul Newsroom 16-jan-2011

Wat moet Nederland eigenlijk met JSF’s? – Rutte (VVD) snapt het echt niet – De Rotary Club van Mopperdorp – Nog even over Abiram en Leers – CDA leus PS verkiezingen: ‘Recht uit het hart’ – Amerikaanse druk onfatsoenlijk – Halbe Zijlstra (VVD), zelf een artistieke kronkel – ‘Kopstoot’ Hernandez (PVV) een gelovige bekeerling – Partijraad GroenLinks voelt niets voor missie Afghanistan


– M I D D A G – E D I T I E –


#M4 Wat moet Nederland eigenlijk met JSF’s?
Heeft iemand buiten het leger zich dat wel eens afgevraagd? Voor zover ik heb begrepen zijn ze alleen maar nodig om ingezet te worden in buitenlandse missie’s (volgt nog wel eens een uitgebreider stuk over). Natuurlijk il de luchtmacht leuke nieuwe speeltjes en als we geld zat hadden en iedereen het beregoed in Nederland, had ik er niks geen bezwaar tegen. Laat die mensen dan maar lekker vliegen. Maar in deze tijden, mensen, denk eens even na, waar zijn ze voor nodig?


#M3 Rutte (VVD) snapt het echt niet
Nou heeft Goudpruikje het al zo vaak gezegd en nog wil die Rutte het niet begrijpen! Zegt die Rutte bij Buitenhof dat de frontlijn tegen het islamitisch extremisme in Afghanistan ligt! De dombo. Hij moet toch weten dat Goudpruikje vindt dat welke frontlijn dan ook in Israël ligt? Zal wel weer strafregels opleveren voor Mark, 100 keer: Het front tegen de islam ligt in Israël en wij zijn Israël. Afghanistan is fout!


#M2 De Rotary Club van Mopperdorp
Mooie benaming voor nieuwe commentatoren van WNL! 😀 Verder is stukje wel grappig om te lezen, vanwege alle vergelijkingen, maar niet heel serieus zoals het gewoonlijk wel is. Maar voor een keer wel leuk voor een zondagmiddag.


#M1 Nog even over Abiram en Leers

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) gaat serieus kijken naar de zaak van de doodzieke basisscholier Abiram en zijn moeder, die mogelijk terugmoeten naar Sri Lanka.

Eh, hij gaat serieus kijken? Dat doet hij alleen omdat er zoveel commotie is ontstaan? Normaal worden zaken niet serieus bekeken? Maar gewoon naar willekeur: jij niet, jij niet en jij ook niet? Geheel volgens de regels die de ambtenaren hebben gekregen? Ik moet hier toch een beetje van 😥


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 CDA leus PS verkiezingen: ‘Recht uit het hart’
Mag ik even 😥 CDA en hart? Dat hebben ze al lang verkwanseld voor een bord linzen. Alles voor de macht! Zelfs heulen met een PVV en de minderbedeelden aan hun lot overlaten en asielzoekers het land uitschoppen, alles om maar mee te regeren. Die Elco Brinkman staat ook al zo te janken, net als Maxime Verhagen over dat de oppositie het kabinet ten val wil brengen, huil, huil. Ja wat wil je met zo’n gedrocht en zulke partners? In dit geval, eigen schuld, dikke bult.


#O4 Amerikaanse druk onfatsoenlijk
Ja, dat mag je wel zeggen. Maar eh, nog onfatsoenlijker vind ik het dat die guiperds van het CDA doen alsof zij de vermoorde onschuld zijn en alle schuld bij de PvdA lag bij de breuk vorig jaar. Wat vind ik het mooi (als Keira!) dat dit nu naar buiten is gekomen. Mijn gevoel heeft me altijd gezegd dat Maxime Verhagen een vies spelletje heeft gespeeld, daar heb ik later ook over gelezen dat dat waar is, alleen dat is niet zo ver doorgedrongen in de maatschappij. Maar met deze WikiLeaks, prima! Laat hem maar voor schut staan.


#O3 Halbe Zijlstra (VVD), zelf een artistieke kronkel?

Niet de Raad voor Cultuur of andere deskundigen moeten bepalen wat goede kunst is, maar het publiek.

Nou eh, kom op met die palingsound ipv een mooi klassiek concert en hop dat jongetje met de traan moet natuurlijk wel in het stedelijk! Ben ik nou simpel, of is Zijlstra echt van het pad af?


#O2 ‘Kopstoot’ Hernandez (PVV) een gelovige bekeerling

Hoewel de PVV’er in het begin sceptisch was en Genesis in eerste instantie “maar niets vond”, werd hij gegrepen door het geloof toen hij samen met een vriendin in de Bijbel ging lezen:

Dit was in 2007. Nu vindt ‘Kopstoot’ Hernandez dat hij alle wijsheid in pacht heeft (want hij heeft de bijbel gelezen) en beweert zelfs dat de PVV de enige partij in Nederland is die actief voor het joods-christelijke én humanistische gedachtegoed opkomt. 😀 Volgens mij is de man in de war en weet hij echt niet wat hij zegt. Totaal de weg kwijt!


#O1 Partijraad GroenLinks voelt niets voor missie Afghanistan
Jolande Sap heeft in reactie hierop gezegd dat de fractie nu een zorgvuldig besluit moet nemen. Nou, ik hoop dat ze de partijraad en de leden zullen volgen en het kabinet gewoon het bos insturen. Voor deze ene keer mag de PVV zijn zin krijgen van mij. 👿


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

18 gedachten over “Krapuul Newsroom 16-jan-2011”

 1. #O3 “‘Er is nog nooit aangetoond dat bepaalde vormen van kunst later doorbreken als je ze nu subsidieert.”

  Nee, van al die componisten en schilders en andere kunstenaars die door koningen, keizers en bisschoppen werden gesubsidiëerd hebben we later nooit meer iets gehoord. 😐

  Inderdaad, totaal van het pad af. 😛

 2. DarkSkywise en Laurent, dank! Dan weet ik dat ik niet simpel ben of aan mezelf moet twijfelen, want man, man, man, wat gaat dit kabinet tegen alle logica in. Als ik niet zo sterk in de schoenen stond, zou ik denken dat ik gek ben geworden. 😀

 3. Shakespeare had een Mecenas toen de theaters dicht moesten vanwege een epidemie. Theater gezelschappen werden ook gesponsord door de adel inclusief die van Shakespeare. Bach was ook zo’n subsidie kneusje. :mrgreen:

 4. @O3
  Die ZIjlstra is toch misschien wel de grootste griezel van dit horrorkabinet.
  Ruim baan voor het gezonde Volksondervinden – waar komt deze VVDer eigenlijk plotseling vandaan?

 5. @O2
  Wat waren Van Kooten de De Bie toch profetisch…
  Op zeker ogenbllik voeren ze de Tegenpartij, op een gebed prevelend en zeggend dat zij zich op Het Schrift baseren (Van Es houdt bijbel omhoog)…
  Heb er nog geen filmpje van gezien, het zou er toch wel moeten zijn op Youtube.

 6. Hier een beginnetje en zie ook een recruut van Bolkestein, verbaasd me niet. Is het eigenlijk het kabinet Bolkestein?

 7. @10
  Aha, aan dit stuk vreten danken we de Voetbalwet (een echt mooi Paars idee).

 8. @#11
  De voetbalwet weer zo’n onzalige constructie waar het OM meer macht heeft en buiten de rechter om mag handelen.

Reacties zijn gesloten.