Krapuul Newsroom 15-dec-2010

‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.


– A V O N D – E D I T I E –


#A4 Waarom nam Rosenthal gisteravond niet direct afstand van oorlogszuchtige praat van PVV’er Kortenoeven?
Tja, dat weet hij zelf ook niet denk ik. Maar hier mee wachten tot de volgende dag getuigt niet van daadkracht en helemaal niet van begrijpen wat de geachte afgevaardigde Kortenoeven gisteravond stond te doen. Of zitten de ministers te bibberen als er een PVV’er spreekt en moeten ze dan eerst de tactiek bespreken over hoe ze dat kunnen beantwoorden, zonder de geachte afgevaardigde gedoger Wilders tegen de geperoxydeerde haren in te strijken?


#A3 Morgen Assange weer voor de rechter
Gaan we allemaal duimen dat het lukt om hem uit de gevangenis te krijgen? Het is toch te absurd voor woorden dat hij a. in de gevangenis zit voor een gescheurd condoom en b. dat die Zweden bang zijn dat hij vlucht? Hij heeft zichzelf aangegeven! En zie wat de voorwaarden zijn voor zijn op vrije-borg-voetenstelling.
“..een elektronische enkelband, het inleveren van zijn paspoort en een dagelijkse gang naar een politiebureau”


#A2 Wordt Nederland met de nek aangekeken in het buitenland omdat ze niet meer mee wil spelen in Afghanistan of omdat er een stelletje fascisten meeregeren?
Hier hadden de Tweede Kamerleden het erg druk mee. Mag ik nog even in de herinnering van de mensen die het eens zijn met het VVD/CDA standpunt brengen dat er al lang geleden afgesproken is dat Nederland zich in 2010 zou terugtrekken uit Afghanistan? Dit was geen nieuw standpunt van de PvdA, maar een afspraak is afspraak.


#A1 De Telegraaf is Groot, en hoofdredacteur Sjuul Paradijs is zijn Profeet
Wow, als zelfs Sylvain Ephimenco dat zegt, nou dan zal het wel waar zijn. 😀


– M I D D A G – E D I T I E –


#M5 Het is nu officieel vastgesteld Hillen is een hypocriete CDA-er

“Een van mijn oude favorieten is Ab Klink. Zijn vertrek is een van de vreselijkste drama’s die het CDA is overkomen. Ik hoop dan ook dat hij gauw terugkomt en meedoet. Ab is een groot denker en heeft een uitstekende presentatie. Hij is een van de waardevolste mensen die we hebben. Als hij terugkomt, hang ik de vlag uit.”

Toen het drama met Ab Klink bezig was, heb ik Hans Hillen daar nooit over gehoord, ondanks dat hij in die tijd niet van de TV was af te slaan.

Ook een leuke voor een twitterberichtjepavlov van de geachte afgevaardigde Wilders is deze:

Op de vraag of het fenomeen PVV iets blijvends is, is Hillen eveneens duidelijk: “Ik denk dat de PVV een tijdelijk verschijnsel is. Politiek-filosofisch is het allemaal niet zo diepgaand.”


#M4 Rutte toch de premier van alleen rechts vingerlikkend Nederland
Stemadvies van ‘onze’ premier van VVD huize, maakt niet uit wat u stemt, als het maar VVD, CDA of PVV is. In het Elsevier interview kunt u ook lezen dat de VVD de vlaktaks nog niet heeft opgegeven, ontzien van de rijken is dat. Worden ze er nog beter van met de hypotheeksubsidie en minder belasting zullen het hieronder genoemde #M1 en #M2 nog wel meer waarheid worden.


#M3 Gaat Rutte mee met bezwaren Senaat over BTW verhoging?
Of gaat hij nu al ruzie zoeken met de Senaat en zo vier lange jaren van conflict in (als het kabinet zo lang kan blijven zitten)? Hoe groot is de invloed van Geert Wilders? Heeft Rutte genoeg ballen om ‘Nee’ tegen hem te zeggen, of heeft de geachte afgevaardigde Wilders Rutte bij de ballen en kan giechelmannetje Rutte geen kant op? Zelfs niet de goede, in het belang van het land?


#M2 Verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter in Nederland
Als ik het bericht bij #M1 lees en dan vervolgens dit bericht, dan bloed mijn hart. Hoe kan het dat in een land dat het zo goed heeft, nog steeds!, mensen in armoede moeten leven? Dat we een regering hebben die dat alleen maar erger zal maken door de maatregelen die alleen de zwakkeren zullen treffen. Hoe kunnen we dat in Nederland laten gebeuren?


#M1 Nederlanders behoren nog steeds tot de rijkste burgers van de EU
Dit maakte het Europees statistiekbureau Eurostat gisteren bekend.

Hoe komt het dan dat er zoveel ontevreden burgers rond lopen? Allemaal bang dat ze hun bezit kwijtraken of morgen niet nog meer zullen hebben? Allemaal Scrooges die te gierig zijn om iets met een ander te delen? Allemaal bang dat ze het minder zullen hebben dan de buren?


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 Michael Moore neemt het op voor Julian Assange
‘We werden meegenomen naar de oorlog in Irak met leugens. Honderdduizenden zijn er nu dood. Stel je voor, als de mannen die deze oorlogsmisdaad planden in 2002 te maken hadden gehad met een Wikileaks. Ze zouden daar mogelijk niet toe in staat zijn geweest. De enige reden dat ze dachten ermee weg te komen was dat ze een gegarandeerde mantel van geheimhouding hadden. Die garantie is nu van ze afgepakt, en ik hoop dat ze nooit meer in het geheim kunnen opereren’.


#O4 Vrijbrief van kabinet voor optreden tegen overvallers eist eerste dode
Tja, dat heb je als je Pandora’s doos opent, dan komen er krachten vrij die niet te temmen zijn. Triest, intens triest.


#O3 Wat kost dat nou? Dat uitleggen in het buitenland dat Geert Wilders (PVV) niet de baas is?

De PvdA en D66 willen weten hoeveel het kost om de gedoogsteun van de PVV aan het minderheidskabinet van VVD en CDA uit te leggen in het buitenland. De fracties hebben minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) dinsdag opgeroepen onder meer in kaart te brengen hoeveel tijd ambassades hiermee bezig zijn en hoeveel mensen daarbij worden ingezet.

Goede vraag! Het lijkt er op alsof de oppositie zich de trucjes van de PVV eigen maakt, als dat maar niet betekent dat ze ook die streken overneemt. Maar mij is ook bekend dat je vuur met vuur moet bestrijden, dus deze actie? Geweldig 😆


#O2 Niet voor de tekst maar voor de foto!
Vrij Nederland had afgelopen najaar een mooie voorkant, Rutte en Verhagen met Wilders-haar en de tekst: “Wij zijn er klaar voor!” Daar heb ik zo om moeten lachen. Nu hebben ze vanwege een ontvangen prijs deze foto wat ‘feestelijker’ gemaakt. Ik blijf hem mooi vinden (en vrees met grote vreze de dag dat we er allemaal zo bij moeten gaan lopen 😥 )


#O1 Reactie op verkiezing Geert Wilders als politicus van het jaar

Ik wil graag de dag beginnen met een mooie bijdrage van onze vaste reageerder Laurent. Hij heeft het volgende te zeggen over de verkiezing van Geert Wilders als politicus van het jaar door het EenVandaag opiniepanel.

“Ok. Dan wordt hierbij door het Opiniepanel bestaande uit mijzelf iedereen die op Wilders gestemd heeft als politicus van het jaar verklaard tot een braincell challenged, handelingsonbekwame, teveel-aan-Neanderthaler-verwant-DNA bevattende, Oh Oh Cherso Fan zijnde, Opel Astra kopende, Frans Bauer draaiende, tokkie-achtige, aan NSB-volk verwante, altijd op het laatste moment alsnog met de winnende partij meestemmende lafbek.”

Ik heb daar niets, maar dan ook niets aan toe te voegen! 😆

4 gedachten over “Krapuul Newsroom 15-dec-2010”

Reacties zijn gesloten.