Krapuul Newsroom 13-jan-2011

Richard de Mos’ niveau van klimaatredenering – Niet per se blauwe cavia’s (politie) op straat- PVV heeft last van lekkage – Ouders weten dat al lang – Heeft het een met het ander te maken? – Waar blijft de cavia-politie? – Politietrainers helemaal niet nodig in Kunduz – Sarah Palin gaat nog een keer op haar bek – Marianne Thieme (PvdD) wast minister Schippers (VVD) de oren – Je moet er wat voor over hebben – Als je eigen regering/overheid niet voor je opkomt


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O11 Richard de Mos’ niveau van klimaatredenering
Tja, zo kun je het ook brengen. In een leuke verpakking (pas, op blote jonge dame!) en dan de mensen laten denken dat het helemaal niet erg is. Ligt nog een hoop werk voor onze DarkSkywise (die weer in de uitzending mag komen!) 🙂


#O10 Niet per se blauwe cavia’s (politie) op straat
Ja, ja, hoe gaat de PVV begrip krijgen voor zoiets serieus als caviapolitie? Hebben ze toch een imagoprobleem mee. 😀 Let wel, kom niet aan dieren, want dan kom je aan mij. Maar deze idioten hebben echt een gaatje in het hoofd en dan met zoveel tamtam dit brengen en geen grote broek aantrekken over de bio-industrie, daar gaan ze niet over! 😥 😥 😥 😥 😥


#O9 PVV heeft last van lekkage
In Friesland is de lijst met PVV kandidaten voor de PS uitgelekt en al geplaatst. Tja, wie is daar nou nieuwsgierig naar? Nou leuk om een beetje te googlen misschien? Of de selectie van Goudpruikje alle kopstoten, dronken geweld en fraude heeft gevonden.


#O8 Ouders weten dat al lang
Dat wat je verbiedt is tien maal zo interessant als dat wat mag. Maar ja Goudpruikje is geen ouder, hè? Maar gelukkig is aandacht voor Europa niet gevaarlijk! 😀


#O7 Heeft het een met het ander te maken?
PVV kampt met zich terugtrekkende leden her en der, toch niet genoeg tijd of zou het met het laatste deel van de laatste zin in dit stukje te maken hebben?

Belangrijke punten uit het verkiezingsprogramma van de PVV zijn dat er geen cent mag gaan naar de strijd van de vijf grote Brabantse steden om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden en dat de opbrengst uit de verkoop van energiebedrijf Essent moet worden ingezet voor de Brabantse burgers. Verder is de partij tegen megastallen en moet het salaris van de gedeputeerden omlaag.


#O6 Waar blijft de cavia-politie?
Of geldt niet voor hele grote cavia’s of haarloze dieren? Dat Dion Graus een merkwaardig denkbeeld heeft, dat weten we al lang. Maar waar is de PVV schreeuwert als het over de Sea Sheperd gaat??? Huh? Nou? Helemaal stil. Hier kan de regering wel consequenties verbinden aan ‘agree to disagree’, wat ze met die rellert Goudpruikje niet kunnen. Het is om te 😥


#O5 Politietrainers helemaal niet nodig in Kunduz
Rutte zit er helemaal naast, kabinet heeft huiswerk niet gemaakt, kortom, alles om in een goed blaadje te komen bij de VS en de NAVO. Maar wel van onze belastingcenten!


#O4 Sarah Palin gaat nog een keer op haar bek
Weet dat het niets met Nederland te maken heeft, behalve dat dezelfde domme retoriek en schelle toon ook hier inmiddels gewoon is. Maar wilde jullie deze toch niet onthouden.


#O3 Marianne Thieme (PvdD) wast minister Schippers (VVD) de oren
Er zijn harde woorden gevallen in het debat over de Q-koorts en niet van Goudpruikje nu eens. Die was nergens te horen, zo te zien. Zat geduldig te gedogen. 👿


#O2 Als je eigen regering/overheid niet voor je opkomt
Dan doen de Europarlementariërs het wel. Ga ik toch meer waardering voor dat Europarlement krijgen!


#O1 Je moet er wat voor over hebben
Hoe graag wil je in de Provinciale Staten zitting nemen en hoe graag wil je dat doen voor de PVV? Nou sommigen gaan daar heel ver in. 😀 👿


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

30 gedachten over “Krapuul Newsroom 13-jan-2011”

 1. #11 Ik ben waarschijnlijk één van de weinige idioten die álle rapporten van IPCC heeft gelezen- inclusief alle bijlagen e.d. – in mijn “capaciteit “als weeramateur en laat me dit 100% zeker stellen: klimaatverandering is niet verzonnen,niet overdreven,geen samenzwering en is dusdanig sterk onderbouwd met gegevens dat mensen die het ontkennen randdebielen zijn .

 2. @2 het wordt daar niet ontkend, maar gebagatelliseerd, middels die foto van die zonnende dame.

  Ik denk dat voor de klimaatalarmisten onder ons er een schone taak ligt om aan te tonen dat de opwarming van de aarde (die we immers niet kunnen ontkennen) ernstigere gevolgen dan zonnende dames kan hebben.

 3. In 2008 minstens 1 en in 2009 3 personen overleden door Q koorts. Q koorts kan leiden tot miskramen.
  http://www.parool.nl/parool/nl/265/GEZONDHEID/article/detail/265919/2009/10/29/Onderzoek-naar-miskramen-door-Q-koorts.dhtml
  Thieme vindt dat zwangere vrouwen gewaarschuwd hadden moeten worden om niet in de buurt van besmette bedrijven te komen. Over miskraam door q koorts is te weinig bekend, maar algemeen wordt aangenomen dat dat risico er is.

  het lijkt erop dat de aanpak van q koorts vertraging opliep door wrijving tussen belangen van de geitenhouders (landbouw) en die van de mensen. (volksgezondheid) .

 4. @3 denk niet dat het zal lukken. Die lui zijn niet in staat onderscheid te maken tussen het “weer ” en het “klimaat ” dus waar moet je dan beginnen ?

  Overigens ben ik de mening toegedaan- en velen met mij – dat deze verandering onomkeerbaar is en de discussie moet derhalve niet gaan over het tegengaan van deze verandering maar compensatiemaatregelen en de financiering daarvan . Voorbeeld : landbouw gaat dusdanig veranderen dat bv. gewassen die nú nog in Afrika worden verbouwd vervangen zullen moeten worden , dijken die als adequaat bekend stonden zullen moeten worden verhoogd etc.
  Voor rijke westen op zich geen probleem, maar het is een heel ander verhaal voor 3e wereld en de “peanuts” die tot nu toe zijn toegezegd zijn lachwekkend .

 5. # 3 en de dame op de foto moet ook gewaarschuwd worden voor de mogelijk ernstige gevolgen van te veel zonnebaden.

 6. #O11 Ook al in de vorige Newsroom iets over gepost: https://krapuul.nl/newsroom/23358/krapuul-newsroom-12-jan-2011/#comment-39570 maar de volgende keer gaan we het eerst hebben over klimaat in het verre verleden en in de toekomst, daarna komt óf een verrassing :mrgreen: óf een stukje over hardnekkige internetmythes / klimaatpseudowetenschap en daarna komt hetzelfde maar dan andersom. 😛

  Heb inmiddels voor alle 3 een beginnetje, helaas ook nog een hoop ziekenhuisgedoe tussendoor (deze maand alleen al nog 4 afspraken af te werken), dus niet adem inhouden please. 😉

 7. Rutte heeft twittervragen beantwoord;

  http://www.youtube.com/DeMinPres

  mijn vraag over moslimdiscriminatie zat er niet bij

  wel een uitleg over het belang van behoud hypotheekrenteaftrek,
  en erg leuk: kwalliteit van het hoger onderwijs kan beter, maar daarvoor moet hij een beroep doen op de student. Investeer in je toekomst door studielening.

 8. #9 Eigen verantwoordelijkheid is Rechtse code voor “iedereen die niet al rijk is zoekt het zelf maar uit.”
  Als je ouders voldoende geld hebben dan hoef je niet “te investeren in jezelf” lees “jezelf in de schulden steken.”

  We hebben een tekort aan bepaalde hoogopgeleide mensen. Als je mensen wil aanmoedigen om zich goed te scholen dan moet je ze niet afschrikken met schulden. In Duitsland is studeren goedkoper en is er minder tekort aan geschoold personeel.

  In Nederland bezuinigen we liever op onderwijs om de Villasubsidies voor de rijken in stand te houden. De VVD heeft een paar terug ook gewoon toegegeven in de Elsevier dat de hervorming van ons ziektekostensysteem vooral voordelig is voor bovenmodaal. Als je het netjes vraagt dan geven ze gewoon toe dat ze de levenskosten voor beneden modaal opvoeren om de rijken te kunnen bevoordelen.

  Alleen mensen zonder opleiding en kritisch denkvermogen geloven dat de VVD een volkspartij is. Geen enkel weldenkend Rechts- en Links persoon gelooft dit.

 9. Precies , de vvd is er voor de aller rijksten en de rest kan stikken.
  Toch zullen hier heel veel mensen voor vallen (voor deze vorm), geen wonder dat de vvd het zo goed doet op dit moment.Dat vind ik dus ook zo eng van deze ontwikkeling want ik heb niet het idee dat er veel mensen zijn op dit moment die er door heen prikken.
  Rutte is een verleng stuk van de corporaties.
  Die afghanistan missie die komt er gewoon , net als de jsf let maar op.

 10. Sofia van der Linde Schreef:

  De VVD heeft een paar terug ook gewoon toegegeven in de Elsevier dat de hervorming van ons ziektekostensysteem vooral voordelig is voor bovenmodaal. Als je het netjes vraagt dan geven ze gewoon toe dat ze de levenskosten voor beneden modaal opvoeren om de rijken te kunnen bevoordelen.

  Inderdaad de hervorming van de zorgstelsel heeft maar en verborgen doel – bovenmodaal burgers bevorderen. Ondermodaal zal in verband hiermee elke jaar steeds meer afleveren.

  Zeer goed door Sofia samengevat: ““iedereen die niet al rijk is zoekt het zelf maar uit.”

 11. De Telegraaf mag zichzelf alwéér een grotere Pinocchioneus aanmeten met het verhaal over de bijna-blinde Bennie met zijn als buikorgel vermomde radio-cassettespeler.

  Zowel het feit dat hij door 4 agenten is opgebracht, zich geheel moest uitkleden en een boete had gekregen voor het dragen van een mes zijn (let op!) …..niet waar. 😯

  http://pershoek.politie-amsterdam-amstelland.nl/pershoek/ (klik op “Deze week”)

 12. @#15 Maar als Verbeet hem een standje geeft voor onbehoorlijk taalgebruik dan brult hij “censuur!”

  @#14 Korps Amstelland staat er echter bekend om dat ze wel vaker straatartiesten schofferen ook als die wel het recht hebben om ergens te zijn. Dat de Telegraaf dit verhaal geloofde kan ik ze niet kwadelijk nemen.

 13. #2 Rik, Nou zou je geen idioot willen noemen, meer slachtoffer van de klimaatverandering 🙂

 14. @2 en 17: Doet me trouwens denken aan een persconferentie van het IPCC van ± een jaar geleden toen veel journalisten voor het eerst in hun leven het komplete rapport daadwerkelijk op tafel zagen liggen.

  Die schokken zich dus wild, ze hadden geen idee hoe dik dat rapport eigenlijk was. 😆 (Toen vonden de meesten die twee foutjes ook meteen een stuk minder erg.)

 15. @15
  Deze broodrover is nou nooit eens boos, verdrietig, teleurgesteld, ontdaan, nee hij is witheet, laaiend, woest, ziedend.
  Vergeet je betablockers niet, knul.

 16. @ #15
  het ironische is dat PVVers altijd klagen dat moslims lange tenen hebben. Nou als Wilders hierover: “In de mail vraagt het schoolhoofd zich af of een aantal leden van de PVV het ontzag voor de Westerse samenleving zelf wel op kunnen brengen.” al boos wordt en ’t ontslag begint te eisen van de betreffende directeur dan moet Wilders wel over extreem langen tenen beschikken.

 17. @19: “Met vriendelijke groeten, redactie Krapuul.nl, maximaal 2 tabletten per dag”? 🙂

  (Ik krijg die zooi altijd voor drie maanden tegelijk, dus kan voor het goede doel best wel een stripje missen.)

 18. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @15
  Deze broodrover is nou nooit eens boos, verdrietig, teleurgesteld, ontdaan, nee hij is witheet, laaiend, woest, ziedend.
  Vergeet je betablockers niet, knul.

  heeft hij wel genomen samen met wat oude kaas .. hersens zijn nu zwaar vergiftigd …

 19. #18 Het is niet alleen ontzettend lijvig ( met alle bijlagen erbij ) maar ook op momenten ontzettend saai en vaak een opsomming van data . Maar je moet het hélemaal lezen en dán een oordeel vellen. De meeste criticasters hebben dat rapport helemaal niet gelezen maar baseren hun mening op de eindconclusie van het werkje ( die conclusie is zelf ook een boek dat onderdeel uitmaakt van het hele rapport )

 20. Rik Wessels Schreef:

  #18 Het is niet alleen ontzettend lijvig ( met alle bijlagen erbij ) maar ook op momenten ontzettend saai en vaak een opsomming van data . Maar je moet het hélemaal lezen en dán een oordeel vellen. De meeste criticasters hebben dat rapport helemaal niet gelezen maar baseren hun mening op de eindconclusie van het werkje ( die conclusie is zelf ook een boek dat onderdeel uitmaakt van het hele rapport )

  Ik had er ook steevast twee boeken naast liggen :
  Metereology today van C. Donald Ahrens
  en
  Meteorology for Scientists and Engineers van Roland B. Stull
  (amazon googlen ). Dat zijn de standaardwerkjes voor weeramateurs . Dat tweede boek is gewoon een compilatie van alle rekenkundige bewerkingen die in meteorologie worden gebruikt en gebruikte ik ter verificatie .

  Er zijn dus 194 (!) landen die deel uitmaken van het IPCC en die hebben stuk voor stuk hun beste wetenschappers ter beschikking gesteld. Data en collectie van die data wordt gecoördineerd en geverifieerd door een aparte task force met statistici .De WMO houdt ook nog eens toezicht over de procedures .Kortom :het is gewoon uitgesloten dat er één of ander “klimaatcomplot ” bestaat …

  http://www.ipcc.ch/organization/organization.shtml

Reacties zijn gesloten.