Krapuul Newsroom 13-dec-2010

Het is zover, ons eerste Newsroom bericht. Voortaan verschijnt iedere ochtend een nieuw Krapuul Newsroom artikel. Hierin verzamelen wij dagelijks korte berichtjes, nieuwtjes en links die zo op ons pad komen. Gedurende de dag wordt de post opgebouwd en uitgebreid. Krapuul Newsroom vervangt tevens de Tipdraad: u kunt uw tips rechtstreeks in de commentaarsectie van de Newsroom kwijt. Of nog mooier; schrijf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.


– B R E K E N D –
Check uit die kerstgroeten van het krapulaat hier.


– A V O N D – E D I T I E –
Zijn toch leuke vergoedingen in dat EU parlement
Laat ik allereerst zeggen dat ik pro-Europa ben, de kop komt dus niet voort uit een anti-Europa gevoel. Maar als ik lees dat de gachte afgevaardigden in het Europese Parlement een dagvergoeding krijgen van euro 300,– per dag, dan moet ik wel even slikken. Zeker als ik dan denk dat er PVV-ers zijn die dit wel kunnen combineren met een Tweede Kamerlidmaatschap of een Provinciale Statenzetel. Loopt het schip leuk binnen.
Me afvragend wat ze nog meer kregen heb ik het maar even opgezocht, nou het is niet het enige.


Geen WikiLeaks, maar ‘Fokking Hell’
Column van Jan Marijnissen (SP) op de SP-website, verdere woorden zijn overbodig:

Van alles is ons verteld over de zogenaamde opbouwmissie waaraan wij meewerkten in Uruzgan. Gisteravond gaf de NOS ons – met de film ‘Fokking Hell’- aan de hand van door de militairen zelf gemaakte beelden een inkijkje in wat daar zich in werkelijkheid heeft afgespeeld. ‘Fokking Hell’ is het antwoord op de propaganda die we van defensie gewend zijn.


Er is maar één islam
Althans dat hoor je Geert Wilders en co altijd zeggen. Wel vreemd dat een islamitisch meiske dan door enge fundamentalistische mannen wordt bedreigd en beperkt in haar bewegingen. Voor mij toch het bewijs dat er net als met het chistendom en jodendom, meerdere stromingen zijn. Dat vastgesteld hebbende zullen we dan ook maar ophouden met te zeggen dat alle moslims eng zijn? Graag!


– M I D D A G – E D I T I E –
Ook op vakantie houden Nederlanders niet van ‘den vreemde’
Veel Nederlanders gaan wel van huis, maar nemen hun ’thuis’ gewoon mee op vakantie. Maar dat is toch niets nieuws? Sinds de caravan opmars heeft gemaakt zijn er al heel wat van de weg gehaald omdat ze te zwaar waren beladen. Met? Juist: aardappels, pindakaas, hagelslag, drop en potten van ‘onze’ groenten. Rare jongens doe vakantie-Nederlanders  😆


Keuzes kabinet desastreus, straks wegen onder water
Het kabinet heeft verkeerde keuzes gemaakt voor het beschikbare geld. Wel nieuwe wegen plannen, maar niet de dijken versterken van ons lage kikkerlandje is vragen om problemen. Dijken zijn toe aan onderhoud en ophogingen, maar daar is het kabinet niet mee bezig geweest. Ik hou mijn hart vast als bewoner van een van de laagste punten van Nederland.


Nog steeds geen vrijbrief voor PVV-geweld
Vanaf 1 januari 2011 zal iemand die tegen een inbreker geweld gebruikt niet meer afgevoerd worden als misdadiger. Ik hoop dat de PVV-fractieleden zich goed realiseren wat dat inhoudt. Dit betekent dus alleen maar actie als reactie als je thuis wordt bedreigd en niet zoals dat gebruikelijk is bij de PVV, gelijk er op rammen als iets je niet aanstaat!


Wanneer voegt Halbe Zijlstra (VVD) de daad bij het woord?

De staatssecretaris zei ook dat we moesten ophouden om cultuur als een ‘linkse hobby’ neer te zetten, zelfs als het ironisch wordt gedaan. Zijlstra voegde eraan toe: ‘Cultuur is van ons allemaal’. Eerder die avond was hij te zien in het NOS-Journaal en verkondigde hij dat alle culturele instellingen zich zorgen moeten maken, aangezien ‘niemand’ zich na 2013 van staatssteun verzekerd kan weten, ook het Rijksmuseum in Amsterdam niet.

Als cultuur van ons allemaal is, waarom wordt er dan zo enorm op subisidies bezuinigd? Waarom wordt er dan zo gehakt op cultuur? Wanneer gaat dit kabinet zich realiseren wat een verantwoordelijkheid ze hebben voor de toekomst en stoppen ze met het leven voor de waan van de dag en van de uitslagen van de poll’s van Maurice de Hond?


Martin Bosma (PVV) snapt het echt niet!
Vandaag is het debat over de cultuurbegroting. Van de PVV is daar Martin Bosma voor aanwezig en hij beweert dat de PVV geen partij van cultuurbarbaren is. Waarom niet? Nou hij heeft een map bij zich met gemeentelijke voorbeelden dat gemeenten zonder een PVV gemeenteraadslid ook bezuinigen! Briljant!
Want hoe komt dat ook al weer dat die gemeenten moeten bezuinigingen? Juist omdat ze minder geld uit Den Haag krijgen! En wie zit daar achter als grote drijfveer? Nou wat dacht je van de PVV die uit rancune de kunst en cultuur wil korten omdat het misselijk makende linkse hobbies zijn. Voor mij is het om te 😥  Die Bosma heeft echt het verdraaien van feiten en van oorzaak en gevolg uitgevonden.

D66’er Boris van der Ham vindt dit van de bezuinigingen op cultuur:

‘Het kabinet vliegt met een bommenwerper over het cultuurlandschap en werpt een duizendponder af. Daarna wil Zijlstra de bom naspringen om ‘m alsnog richting te geven. En terwijl op de grond iedereen verstijft, moet Zijlstra zijn visie nog bedenken.’


Twee visies op de islam
Eentje van iemand die er denk ik heel nuchter naar kijkt en een goed beeld heeft van de huidige islamofobie. En een mening van een duidelijke PVV-aanhanger die geheel voldoet aan de fobieën van de eerste schrijver.


– O C H T E N D – E D I T I E –
Waarom weten wij niet wat onze Kamerleden in de Kamer doen?
Probeer voor de gein eens uit te zoeken waar leden van de Tweede Kamer zich mee bezig houden en zo een beter zicht te krijgen op het democratisch proces. Dat blijkt moeilijk zo niet onmogelijk. Wel heeft NRC Next een aantal “handige websites” op een rijtje gezet waarmee dat uitzoeken makkelijker zou moeten kunnen gaan (?).


Columnist Peter Middendorp heeft info over PVV’er Jhim van Bemmel

Ik ken een journalist die een proces-verbaal bezit, waarop je schijnt te kunnen lezen wat er allemaal aan de openbare verklaringen en bekentenissen van Van Bemmel ontbreekt (De Pers)

Maar ja he, “het momentum is verdwenen”. Nou dan publiceren we toch gewoon weer lekker niks.


Angst voor aanslag op veer om Joods ritueel
Paniekstress bij de bemanning van een Nieuw-Zeelandse veerpont die zondag de politie heeft gebeld uit angst voor een aanslag, nadat een Joodse man een gebedsritueel had uitgevoerd. Het personeel vreesde dat de man bezig was met een bom, terwijl hij in werkelijkheid zijn gebedsriemen omdeed. Zo zie je maar, die “joods-christelijke” traditie is toch een beetje schrikken als je het van dichtbij ziet. (Telegraaf)


Marokkanen moeten stelling nemen tegen bedreigingen van Marokkanen tegen Joden
Aldus fractievoorzitter André Rouvoet van de ChristenUnie (Telegraaf). Het interview met Rouvoet staat overigens hier.


22 gedachten over “Krapuul Newsroom 13-dec-2010”

 1. Ja bedacht ik me ook opeens vannacht: we hebben de melding dat er een Newsroom is en vervolgens niks erin. 😀

  Maar ben toch maar in mijn lekkere warme bedje blijven liggen.

 2. weten wat onze kamelreden doen? de meeste partijen hebben op eigen website ergens staan wie welke kamervragen stelde e.d.

 3. Waarom moetem nederlanders in het buitenland ineens niet zelf ook inburgeren? Juist van de pvv zou je verwachten dat die dit als normaal zou beschouwen. En al helemaal niet een reden vinden om kamervragen te stellen.
  http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/72-marcial-hernandez/3669-pvv-opheldering-uitspraken-hoge-militair-over-nederlandse-militairen-op-curacao.html

  Edit Keira: opgenomen als https://krapuul.nl/blog/21405/beteugel-de-woelingen-en-zoek-de-brievenbus/#comment-35748

 4. Zo zie je maar, die “joods-christelijke” traditie is toch een beetje schrikken als je het van dichtbij ziet.

  😆

 5. En overigens ben ik van mening dat het contactorgaan van Nederlanders duidelijk afstand moet nemen van door Nederlanders geuit anti-islamisme.

 6. Generaal Pardon, tsja op mijn blog op VK wilde hij mij toevoegen op de lijst van landsverraders 😀

 7. Opiniepanel Een Vandaag kiest Wilders tot Politicus van het Jaar.

  Ok. Dan wordt hierbij door het Opiniepanel bestaande uit mijzelf iedereen die op Wilders gestemd heeft als politicus van het jaar verklaard tot een braincell challenged, handelingsonbekwame, teveel-aan-Neanderthaler-verwant-DNA bevattende, Oh Oh Cherso Fan zijnde, Opel Astra kopende, Frans Bauer draaiende, tokkie-achtige, aan NSB-volk verwante, altijd op het laatste moment alsnog met de winnende partij meestemmende lafbek.

  Edit Keira: Laurent, mag ik dit als bijdrage van jou toevoegen aan de Newsroom?

 8. Laurent Schreef:

  Opiniepanel Een Vandaag kiest Wilders tot Politicus van het Jaar.
  Ok. Dan wordt hierbij door het Opiniepanel bestaande uit mijzelf iedereen die op Wilders gestemd heeft als politicus van het jaar verklaard tot een braincell challenged, handelingsonbekwame, teveel-aan-Neanderthaler-verwant-DNA bevattende, Oh Oh Cherso Fan zijnde, Opel Astra kopende, Frans Bauer draaiende, tokkie-achtige, aan NSB-volk verwante, altijd op het laatste moment alsnog met de winnende partij meestemmende lafbek.
  Edit Keira: Laurent, mag ik dit als bijdrage van jou toevoegen aan de Newsroom?

  Ja hoor.

Reacties zijn gesloten.