Krapuul Newsroom 10-jan-2011

Is de christelijke cultuur er een van dom houden? – Ook Rutte gaat Afghanistan niet redden – PvdA wethouder Jan Hamming pleit voor schaduwkabinet – Wet overtreden met 130 km per uur moet kunnen, maar kraken moet afgestraft – CDA’er Ormel gaat door met mythe verspreiden over Afghanistan – Zo rekent CDA af met kritiek – ‘Gonggrijp Assange’s adjudant’ -Quotum vrouwen in top bedrijven onzeker – PVV kandidaten Zeeland bekend – 2 kandidaten PVV NH stappen op -Tegenstanders Afghanistan missie winnen in peiling – Fel tegenstander van de boerka steunt Welten


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 Is de christelijke cultuur er een van dom houden?
Oftewel een achterlijke cultuur? Nou, dat lijkt er erg veel op! 😥 De oude man uit Rome heeft weer gesproken. Seksuele voorlichting en maatschappijleer moeten maar geschrapt worden op school, dat is verderfelijk! Ja stel je voor, dat leerlingen inzicht krijgen in hoe de samenleving werkt en ook hoe ze moeten voorkomen dat ze jong of oud zwanger worden. Dat zou toch wel een doodzonde zijn. Ook zit hij even voor te schrijven hoe mensen hun kinderen moeten noemen. En dan zijn er nog mensen die zeggen dat het een veel betere religie is dan een andere? Voor mij niet hoor, ook hier zijn er mensen die zich menen te bemoeien met anderen omdat ze bang zijn dat ze macht verliezen. Want daar gaat het om bij deze institutie’s: MACHT!


#A1 Ook Rutte gaat Afghanistan niet redden
Hele mooie column van Thomas von der Dunk weer over de ‘politie’missie naar Afghanistan. Ook Rutte zal Afghanistan niet gaan ‘redden’ en al helemaal geen antwoord gaan geven op de vraag ‘waarom’?

Men had mogen verwach­ten dat, nu deze oorlog al tien jaar zonder veel duurzame vooruitgang voort­zeurt, eens werd ingegaan op de vraag of zij – hoe legitiem zij ook mag zijn en hoe vitaal ze ook voor onze belangen mag heten – wel te winnen valt, ongeacht de zoveelste volgende strategie waarvan dan nu weer de verlossing wordt verwacht. Ook gezien de ervarin­gen van de Britten en de Russen in de laatste anderhalve eeuw.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M4 PvdA wethouder Jan Hamming pleit voor schaduwkabinet
Als ze nu eens samen het doel van een beter Nederland in praktijk gaan brengen door samen te strijden tegen dit waardeloze kabinet, dan zou het nog wat kunnen worden. O en van mij mag de SP er ook bij, hoe meer zielen hoe meer vreugd!


#M3 Wet overtreden met 130 km per uur moet kunnen, maar kraken moet afgestraft
Tja wat wil je hè? VVD doet ook zaken bij de winkel met de 2 maten, net als de PVV. Eigenlijk is het een pot nat en kunnen ze beter samen verder gaan als PVVD, maar ja, dat heb ik al zo vaak aangegeven. 😀 Maar zolang de VVD niets doet om te zorgen dat er meer huizen komen voor alle mensen, dan mag dat kraken van lege panden van mij doorgaan. Er staat 7 miljoen m2 leeg aan kantoorpanden!!!! Hoe bestaat zoiets?

”Kraken is nooit begonnen omdat het mocht, dus waarom heeft men de illusie dat het stopt omdat het verboden wordt?” zegt kraker Jochem. ”Sterker, nog, hoe harder de regering het volk het recht op een woning ontzegt, hoe meer actie wij zullen voeren.”


#M2 CDA’er Ormel gaat door met mythe verspreiden over Afghanistan
Volgens van Ormel móet Nederland er wel heen, want anders moeten we uit de NAVO stappen. Wat is dat voor onzin? Als je het een keer niet eens bent met elkaar, dan hoef je toch niet gelijk te scheiden? Wat een flauwekul!
Ook zijn argument dat het anders een broeinest wordt voor terrorisme (zucht). Het enige terrorisme is dat wat ín Afghanstan plaatsvindt. De rest van de wereld heeft er geen last van, wat natuurlijk erg genoeg is voor de bewoners. De Russen hebben er gezeten, toen kwam de Taliban en toen kwam het westen wel ‘even’ orde op zaken stellen. 🙄 Maar ze kunnen er helemaal niets zolang de corruptie in stand blijft en Karzai en zijn bende de zakken blijft vullen. Daar zal geen westerse mogendheid ooit tussen kunnen komen, tenzij met een berg geld en dan los je nog niets op.


#M1 Zo rekent CDA af met kritiek
Je wordt na 10 jaar ’trouwe dienst’ gewoon aan de kant gezet. Zo doen we dat in CDA kringen!

– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 Amerikaanse OM zit Rob Gonggrijp achterna
“De Amsterdamse meesterhacker Rop Gonggrijp wordt door de Amerikaanse justitie beschouwd als de adjudant van WikiLeaks-voorman Julian Assange” (Telegraaf)


#O5 Quotum voor vrouwen in top bedrijven is onzeker
Voorstel dat bedrijven in 2016 30% vrouwen in bestuur moeten hebben, stuit alsnog op weerstand bij CDA, VVD en PvdA in Eerste Kamer. Tweede Kamer was met algemene stemmen akkoord in 2009. In regeerakkoord hebben VVD, CDA en PVV diversiteitsbeleid echter ter zijde geschoven. (FD)


#O4 PVV belooft gratis tunnel
PVV kandidaten Zeeland bekend (PZC)


#O3 Twee PVV’ers trekken zich terug van kandidatenlijst
Twee potentiële PVV’ers hebben zich teruggetrokken van de kandidatenlijst van deze partij voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Zoals gewoonlijk weer schimmig verhaal. (RTV-NH)


#O2 Tegenstanders Afghanistan missie winnen in peiling
Kiezers geven de voorkeur aan partijen die zich hebben uitgesproken tegen een nieuwe missie in Afghanistan Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. (FD)


#O1 Een boerkadraagster voer je niet af als boef
Schreeuwerigste Krant van Nederland wakkert vuurtje aan door ieder gesproken woord in het interview uit zijn verband te rukken. De politiek betoont zich betrouwbaar als altijd: ze laat Welten onmiddellijk vallen. (volkskrant)


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

33 gedachten over “Krapuul Newsroom 10-jan-2011”

 1. Dank je voor de tip, Lieke. Ik heb ook een vraag gesteld:

  @minpres Hoe kun je verantwoorden dat je verantwoording aflegt aan een onverantwoordelijke Islam-hater en haatzaaier? #vraagaanMP

 2. Onder andere die vraag van Neal heb ik de MP laatst per brief gestuurd. Niet dat ik een antwoord verwacht…

 3. #07 LOL Peter Siebelt wordt door de Telegraaf “inlichtingendeskundige” genoemd.

  Echt de krant voor zwakker Nederland.

 4. #O3.. …waaronder dus nummer 2. Opmerkelijk is natuurlijk dat deze Carlo de Bruijn stopt omdat hij de functie van Statenlid niet kan combineren met zijn nieuwe baan, terwijl nummer 1 van de lijst vindt dat het prima valt te combineren met een volledig Tweede Kamerschap. :mrgreen:

  Heeft iemand trouwens Zuid-Holland al gezien (de kandidatenlijst, niet de provincie)? Niet dat ik daar woon, maar ik verwacht zo half-en-half een naam op de lijst waar wel een leuk stukje in zit. 😛

 5. @O4
  Geweldig dat de PVV een tweede kerncentrale bij Borssele wil. Alsof het een provinciale kwestie is.
  Misschien willen ze ook meer gas in de lucht van de Dow?
  En weet men dat de Zeeuwsch-Vlamingen niet op die tunnel hebben zitten wachten?

 6. @O7
  Aha, er is een Telegraafconnectie: Gonggrijp is de zoon van de gelijknamige Telegraafredacteur.
  Het is natuurlijk te gek om los te lopen dat die krant een parlementslid van IJsand en anderen als verdachten (waarvan dan?) presenteert. Misschien moet iemand bepaalde mensen in de VS eens aan het schamele verstand brengen dat niet-VS-burgers moeilijk hoogverraad kunnen plegen ten aanzien van deze vreemde mogendheid waar het usance is op te roepen tot het neerknallen van Congresleden.

  En Siebelt als inlichtingendeskundige…
  Je verstand staat er bij stil.

 7. As for who’s responsible, forget Islamists. The overwhelming majority of the attacks — 237 of 294 — were carried out by separatist groups, such as the Basque ETA. A further 40 terrorists schemes were pinned on leftist and/or anarchist terrorists. Rightists were responsible for four attacks. Single-issue groups were behind two attacks, while responsibility for a further 10 was not clear.

  Islamists? They were behind a grand total of one attack. Yes, one. Out of 294 attacks. In a population of half a billion people. To put that in perspective, the same number of attacks was committed by the Comite d’Action Viticole, a French group that wants to stop the importation of foreign wine.

  Read more: http://www.vancouversun.com/news/great+Islamist+menace/4084610/story.html#ixzz1AdWFJ0k4

  http://www.vancouversun.com/news/great+Islamist+menace/4084610/story.html

 8. @19
  Dat die man toch nog zo’n gedocumenteerd stuk kan schijven naast zijn welverdiend hoogleraarschap, Petje af hoor.

 9. #21
  Het is al jaren bekend dat mensen die veel downloaded ook doorgaans meer legaal kopen.

  Warner Brothers heeft zo´n tien jaar terug in een totale aanval vak gekte geprobeerd Harry Potter fanart en dergelijke te verbieden. Alsof dat ook maar iets te maken heeft met de de verkoop van boeken en films De copyright histerie ergert mij al jaren. Vrijheid van Menigsuiting en Recht op Privacy worden onnodig geschonden om een paar grote mediabedrijven te bevredigen.

  Copyright is er zodat creatieven een lekkere boterham kunnen verdienen, niet zodat multinationals een politiestaat kunnen promoten.

 10. @27
  Zonder deze brief zou ik vermoedlijk nooit van de Verenigde Communistische Partij (verenigd met wie of wat?) gehoord hebben.

Reacties zijn gesloten.