Krapuul Newsroom 10-febr-2011

PVV verwijt PvdA geen goed bestuur – Goed voorbeeld doet goed volgen? – EU oppassen dat Nederland niet relatie met Iran opblaast – Kenniseconomie? Welnee, afbraakonderwijs zult u bedoelen – Zijn christenen meer waard dan mensen van een andere religie? – Kabinet wil rechtspraak weer alleen voor ‘zij-die-hebben’


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 PVV verwijt PvdA geen goed bestuur
😀 😀 Ja sorry, hoor maar ‘goed bestuur’ en ‘PVV’ in een zin doen dit met mij. 😀 😀


#O5 Goed voorbeeld doet goed volgen?

Twee rabbijnen, een bisschop, moslims en een aantal protestanten hebben woensdag gewandeld in Amsterdam. Ze willen hiermee een statement voor religieuze tolerantie maken.

Tja, iemand moet toch het goede voorbeeld geven? En de politiek heeft iedereen al lang in de steek gelaten voor wat betreft fatsoen.


#O4 EU oppassen dat Nederland niet relatie met Iran opblaast
Nou dat zal nog moeite kosten met die Gekke Geert en die malle Uri die tegen het huisje van Iran staan te puffen als de boze wolf.
D66 heeft Ben Bot voorgesteld als bemiddelaar om een en ander weer glad te strijken, maar dat zal Uri wel te ver gaan. Beetje in de kale kuif gepikt?


#O3 Kenniseconomie? Welnee, afbraakonderwijs zult u bedoelen
Het kabinet gaat lekker. Bezuinigen op onderwijs is een makkie, niemand die er wat aan kan doen. Terugschroeven die budgetten. Merel en Robert-Jan gaan wel naar een privé-school en de rest zoekt het maar uit.


#O2 Zijn christenen meer waard dan mensen van een andere religie?
Blijkbaar wel 😥 SGP, CDA en ChristenUnie willen dat er niet zomaar meer uitgeprocedeerde asielzoekers naar Egypte worden uitgezet, zeker niet nu de veiligheid van koptische christenen niet gewaarborgd kan worden. Die van moslims wel dan? En die van Sahar? Waar waren onze mannenbroeders toen? Die CDA minister wilde haar gewoon uitzetten, hup wegwezen, ga maar in een burka lopen.


#O1 Kabinet wil rechtspraak weer alleen voor ‘zij-die-hebben’
Het kabinet wil de rechtspraak duurder maken, griffierechten moeten omhoog en op opleidingen voor rechters wordt gekort. Misschien wordt dat door het hele kabinet wel gezien als linkse hobby. Rechtspraak, hebben we niet nodig, we kunnen allemaal de wetboeken lezen, hebben we geen D66 rechters voor nodig. 😥
Maar als dit zo doorzet, dan betekent dat dus minder rechters en veel hogere kosten om een gang naar de rechter te maken. Wat betekent dat dan? Nou dat zij die niets hebben niet meer naar de rechter kunnen en zij die hebben, dat wel kunnen. Precies de tweedeling die het kabinet met aanhangwagen wil. Of Henk & Ingrid zich dat ook bewust zijn? Ik betwijfel het.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

16 gedachten over “Krapuul Newsroom 10-febr-2011”

 1. ad 4:

  Stassen reageert fel. ‘Halalvlees is vlees waarbij dieren zijn geslacht zonder verdoving en daar zijn we faliekant tegen. Dat willen we überhaupt niet of het nou in het gouvernement is of God weet waar.’
  MvH: ‘Maar dat mag toch ook helemaal niet meer in Limburg?’
  LS: ‘Natuurlijk wel. Bijna 80 procent van het vlees dat bij de slager ligt is halal. Daar is gewoon veel vraag naar.’

  Voorzover ik weet wordt in NL 80% van alle halalvlees verdoofd geslacht (ook in Limburg) en 20% niet omdat het voor die 20% sterk de voorkeur heeft en er toestemming voor is. Zonder die toestemming zou er immers ook niet meer koosjer mogen worden geslacht.

  Die 20% kan nog omlaag door simpelweg onverdoofd slachten te verbieden (al is nog steeds niet onomstotelijk bewezen dat vakkundig onverdoofd slachten pijnlijker is). Moslims moeten zich namelijk aan de wet houden van het land waar ze verblijven en als het niet anders kan, kan het niet anders.
  Inderdaad, Moslims zouden eventueel zonder onverdoofd slachten kunnen…. 😈

  P.S. bij mij thuis eet alleen poes Poes vlees (onsje runderhart per dag) sinds ze geen brokjes meer kan eten en blikvoer meestal laat staan tot ik het moet weggooien omdat er groene draadjes uitkomen. Discussies over verdoofd / onverdoofd / halal / koosjer leven hier dus niet zo. (Ja, miauw miauw miauw, ik weet het, etenstijd, ik kom al!)

 2. Posters voor de tentoonstelling “Beter dan God” (met als thema “het dilemma van maakbare schoonheid”) zullen in de gemeente Rijssen-Holten op verzoek van dominee Lassche van de Hersteld Hervormde Gemeente niet langer te zien zijn vanwege het “blasfemisch karakter”.

  Wanneer Lassche een imam was geweest en de kerk een moskee had dit bij de Telegraaf al minstens 1200 reakties opgeleverd. Nu komen ze niet verder dan 70. 😛

  http://www.depers.nl/binnenland/544403/Posters-Beter-dan-God-verwijderd.html
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8978849/__Rijssen_verwijdert__godslasterlijke__posters__.html

 3. http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/288997/Agenten-schamen-zich-voor-hoge-verkeersboetes.htm

  Normaliter hebben Nederlanders en dan met name rechtse Nederlanders de mond vol over “regels zijn regels”, “iedereen moet zich aan de wet houden” en “wie de wet overtreedt moet keihard gestraft worden”. Gelet op het gros v.d. negatieve reacties v.d. Elsevaag tokkies op de verkeersboetes gelden al die principes blijkbaar niet wanneer zij zelf de wet overtreden.

 4. #5

  Off topic

  Alles goeds met de poes Poes en ermee!

  Voor onze poes, bivakmuts boeffie, doen wij het zo:
  Eens per week week pate uit blik van de biologische winkel, een beetje apart en een beetje door de brokjes.
  Wij vriezen de stukjes daarvoor in zodat ze goed blijven..
  Dit alles inderdaad om te voorkomen mocht ze geen brokjes meer kunnen eten, ze aan nat voer is gewend.

 5. ATTENTIE DIRECTIE: ik heb van #10 een post gemaakt, ook omdat Nevine best nog wel wat extra morele steun kan gebruiken! (ze moest in ieder geval al lachen om mijn andere poespromotiepogingen)

  (vind het niet erg indien niet bruikbaar, zie zelf maar) 😉

Reacties zijn gesloten.