Krapuul in vogelvlucht. Kort nieuws 26 maart 2016

Wilders eist 21 jaar gevangenis en daarna 21 jaar uitzetting voor gearresteerde antifa-demonstrante

De rechtstaat daar heeft Geert Wilders lak aan en meten met twee maten is zijn middle name. Dat blijkt maar weer uit zijn reactie op de arrestatie van de jonge vrouw van 21 voor het scanderen van de leuze: Als je Thierry dood wil schieten zeg je paf”.

Over het afhakken van neuzen (Clairy Polak), ophitsen van meutes (Geldermalsen) en een keur van doodsbedreigingen vanuit zijn achterban jegens andersdenkende zwijgt dit sujet in alle talen.
 

Asjemenou! Nederland is een belastingparadijs!

“Nederland is een belastingparadijs. Dat heeft het Europees Parlement bevestigd door in te stemmen met een resolutie met die boodschap van PvdA-Europarlementariër Paul Tang. Het is voor het eerst dat het parlement een EU-land als belastingparadijs aanmerkt.”- bron NOS

Opmerkelijk vind ik dat de resolutie is ingebracht door een PvdA’er, hoewel moet je dat verbazen, van een partij die met vele monden spreekt en waar links niet weet wat rechts doet. Maar goed, het EP vindt dat dus. Heeft dat verder consequenties voor Nederland? Welnee. Was weer een GGG’tje; Gezien, Gelezen en Gelachen.

Dit vond de PvdA er in november 2013 nog van, maar ja toen zaten ze nog in de regering met de VVD:

“Nederland is géén belastingparadijs, dat heeft de Tweede Kamer in 2013 duidelijk gezegd. In een motie van de PVV, aangenomen met de steun van VVD, CDA en PvdA, werd vastgesteld dat de ‘kwalijke kwalificatie belastingparadijs’ voor Nederland ‘geenszins gerechtvaardigd’ was.” – bron Trouw

Iedereen wist dat dat gelogen was en er gewoon weer een toneelstukje werd opgevoerd, maar er werd verder niets mee gedaan. Het was wel zo, maar we mochten het niet meer zeggen.

 
Brabant gaat 150.000 euro uitgeven aan het afknallen beheer van wilde zwijnen

In Noord- Brabant net als in andere provincies overigens vind men natuur leuk maar het moet niet in de weg zitten.
Ook hier zie je weer vangkooien opduiken. Wat niet betekent dat ze diervriendelijk verplaatst worden. Nee de gevangen zwijnen worden ook gewoon afgeschoten.

Het wild zwijn is een beschermde diersoort. Daarom zijn in Gelderland en Limburg gebieden aangewezen waar de zwijnen vrij kunnen leven. Buiten deze gebieden, en dus ook in Noord-Brabant, gelden géén instandhoudingsverplichtingen. In Brabant mogen dus alle zwijnen worden geschoten, maar dat is geen verplichting en in de praktijk ook uiterst moeilijk realiseerbaar. Alle betrokken partijen moeten er via een gebiedsaanpak samen voor zorgen dat er geen overlast en schade door wilde zwijnen optreedt. En dat het risico op de introductie van besmettelijke dierziekten zo laag mogelijk is. De gebiedsaanpak moet er ook voor zorgen dat de soort zich niet verder verspreidt over Brabant en dat de dichtheden in de genoemde gebieden zodanig worden beperkt dat migratie naar omliggende gebieden uitblijft. De mogelijkheden om vangkooien in te zetten, is verruimd.

Natuurbeheer is verworden tot vernietigen wat in de weg zit.

(bron)