Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je (unieke, dus geen copy-pasta) artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

69 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. @2, Paranoia wordt doorgaans met PR in stand gehouden.

  Je moet maar een ding steeds blijven herhalen en telkens weer zullen meer mensen het leugentje oppikken en erin gaan geloven.

  De gebruikelijke leutertje: “De Zorgkosten rijzen de pan uit!”

  De verzwegen feit: (“De miljarden winsten van de Verzekeraars rijzen de pan uit, terwijl ze de chronisch zieken stelselmatig gaan uitsluiten”)

 2. [ Het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag heeft in de afgelopen decennia afgeschermde persoonsgegevens van miljoenen burgers gedeeld met de mormonenkerk. ]

  Mag ik even weten wie uit “onze”betrouwbare overheid dit hebben toegestaan , wat hun straf zal zijn, en welke politici hier paal en perk aan gaan stellen???

  Zo zal het met al onze gegevens gaan, ook met het DNA.

 3. [ De vete tussen Vestia en KPMG is geëscaleerd. Vestia dient toch een tuchtrechtelijke klacht in tegen KPMG wegens het toch goedkeuren van boekjaar 2010 ondanks de enorme derivatenrisico’s van de woningbouwcorporatie. ]

  http://www.ftm.nl/copypaste/vestia-en-accountant-kpmg-verder-in-de-clinch.aspx

  Wirst Wouter Bos dit? Die werkt voor een schamele 400.000 euro per jaar voor KPMG.( voor minder gaat een sociaal-democraat het niet doen namelijk) Is hij een baantje in de politiek aan het zoeken? Invloed? Wat doet hij ineens weer in den Haag? Opdracht van KPMG?

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3318480/2012/09/18/Wouter-Bos-vertrouweling-van-Samsom.dhtml

  en dit dan:

  http://managementscope.nl/manager/wouter-bos/kmpg-plexus-overname

  [ Plexus zal per 1 oktober van dit jaar geïntegreerd worden in KPMG Health, de zorgtak waaraan voormalig minister van Financiën Wouter Bos leiding geeft.]

  Hoezo, belangenverstrengeling?

 4. @16 “Klein grut mag altijd betalen.”
  Hoewel een schikking meestal natuurlijk ook niet gratis is…
  😉

 5. Tot nu toe valt uit het regeerakkoord o.a. het volgende op te maken (met dank aan diverse twitteraars):

  – PvdA stemt in met “plicht tot tegenprestatie naar vermogen voor iedereen”.
  – de participatiewet (nieuwe naam wwnv) houdt in dat de wsw van 100.000 plekken naar 30.000 moet krimpen. Er geldt geen cao.
  – er komt een extra korting op reïntegratie-middelen.
  – de eigen bijdrage in de GGZ wordt niet afgeschaft, er komt zelfs een nieuwe eigen bijdrage voor de 1ste en 2de lijns GGZ.
  – bezuiniging op jeugdzorg wordt niet teruggedraaid, maar verhoogd met 150 mio (totaal 450 miljoen).
  – het budget voor ontwikkelingssamenwerking daalt naar 0,55% (was 0,7%) .

 6. Mevrouw Smitsmans laat via een persbericht weten er met betrekking tot de affaire van Rey verder het zwijgen toe te doen en het volste vertrouwen in de verdere rechtsgang te hebben. http://bit.ly/V9OZM1

 7. Het lijkt wel oorlog, wat een gezeik en gejammer en gedrein.

  Allemaal op de voorpagina van de Telegraaf vandaag:

  Achterban VVD ziedend

  Werkend Nederland wanhoopt

  Berekenen zorgpremie ingewikkeld

  Mail VVD bevestigt forse stijging

  Rutte het land in voor uitleg

 8. @32 toch een beetje vreemd dat Jezus die de Griekse beginselen toegedaan is verwerpelijk zou zijn

 9. Gadverdamme, zie een sloot pvda ers die het alleen maar hebben over datr VVD spelletje van de ziektekotsen premie. de ww, ontw. samenw. etc hebben ze het niet. krijg weer meer een hekel aan dat pvda tuig als dat vvd tuig. gadver.tuig.

 10. Kummels Bullshit en nog meer

  Beste Halbe, beste Benk,

  Wat was het verhaal na de verkiezingen? Niet naar heilige huisjes kijken maar handelen in het belang van het land. Bezuinigen maar niet nivelleren! Ordinair graaien, zo je wilt. Uitgerekend de PvdA heeft de heilige huisjes binnengehaald ten koste van de VVD: nivelleren en de hypotheekrente aanpakken!

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/03/verrijkingsonderdelen/de_e-mail_van_marcel_kummel.xml

 11. [ ‘Schippers dwarsboomt anti-rookplannen Europa’ ]

  Ze heeft haar baantje binnen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3342414/2012/11/04/Schippers-dwarsboomt-anti-rookplannen-Europa.dhtml

  [ Ze keert zich ook tegen een verbod op sigarettenautomaten, daarover schrijft de minister: ‘een dergelijk verbod is een te grote belasting voor het bedrijfsleven’.]

  Ze had toch eerder iets met die tabaksboel? Het zal je minister van gezondheid maar wezen.

 12. [ Volgens Jian Feng was het onmogelijk dat hij en zijn knappe vrouw een lelijk kind op de wereld konden zetten. Hij verdacht haar er in eerste instantie van te zijn vreemdgegaan.
  Na enige tijd ontdekte Feng dat zijn partner haar uiterlijk te danken heeft aan 70.000 euro plastische chirurgie.]

  En hij kreeg gelijk van de rechter.

  [ Mirror meldt dat de rechter Feng in het gelijk heeft gesteld. De vrouw moet een schadevergoeding van 80.000 euro betalen en bovendien van Feng scheiden.
  De rechter neemt het haar kwalijk dat ze Feng onder valse voorwendselen in een huwelijk heeft gelokt en vader heeft gemaakt.]

  Hup allemaal naar de rechtbank, lelijk zijn is een keuze, mooi zijn kan gewoon, dus alle lelijkerds opgehoepeld.

  Lekker Keira de vliertinctuur ; )

  http://www.nu.nl/opmerkelijk/2950335/chinees-klaagt-echtgenote-lelijk-kind.html

 13. Rombouts ( Burgemeester van den Bosch, CDA, LRD.) heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer geld besteed aan cursussen dan alle leden van het college bij elkaar. [..] 13.636 euro [..]

  Bart Eigeman ( GroenLinks, LRD.) heeft na zijn vertrek in februari als wethouder van de gemeente Den Bosch voor 4900 euro aan cursus- en coachingskosten gedeclareerd.

  [..]

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/183228922/Vraagtekens+bij+declaraties+burgemeester+en+wethouder+Den+Bosch.aspx

 14. @52, mij is verteld dat in de Oude Romeinse Rechtspraak, indien een echtgenoot achteraf bewijzen kon dat de vrouw voor de huwelijk zich van opknappende middelen heeft bediend, werd de huwelijk meteen ontbonden, want op misleiding gebaseerd en aangegaan.

 15. @61: aanvulling:

  Als je 8000 euro per maand netto hebt, en je moet daar 5000 van inleveren, heb je nog steeds 3000 over.
  Een minimaal nkomen misschien nog 100 euro om boodschappen te doen, ik bedoel maar.

 16. @65, Daarom heet dit kabinet Flans II en niet Rutte II.

  Het regeerakkoord is blitzsnel in elkaar geflanst om de neoliberale politiek van VVD door te zetten en de PvdA te laten regeren, maakt niet uit wat de gevolgen zijn.

  De enige voorwaarde van PvdA – iets nivellering in het akkoord opnemen en dit moet nog gezien worden of het uitkomt nu dat de achterbaan van VVD in opstand tegen deze maatregel gekomen is.

Reacties zijn gesloten.