Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je (unieke, dus geen copy-pasta) artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

67 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. #Rutte verspreekt zich en noemt #Kamp informateur. Opstelling #PvdA cruciaal

  Mocht Kamp zijn werk donderdag voortzetten als informateur, dan is het de vraag of zich bij hem nog een PvdA-informateur zal voegen. Vooralsnog lijkt hij het prima alleen af te kunnen. Of een tweede informateur nodig is, zal echter afhangen van het succes van de toenaderingspogingen tussen VVD en PvdA en de opstelling van de laatste partij.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3317722/2012/09/17/Rutte-verspreekt-zich-en-noemt-Kamp-informateur-een-voorbode.dhtml

 2. Meerdere messen in de rug van #Sap niet genoeg dan maar frontaal denkt #GroenLinks lid in #VK

  De partijcultuur is om elkaar erg lief te bejegenen en op inhoud radicaal te zijn. Als nieuw lid weet je niet wat je overkomt als je voor het eerst een vergadering bezoekt. Maar de liefheid leidt er helaas ook toe dat niemand een ander eens de waarheid durft te zeggen. Zo eiste de kandidatencommissie voor de Tweede Kamer ’teamgeest’, maar toch zette ze acht mensen uit de huidige, voortdurend ruziënde fractie gewoon hoog op de lijst. En nog tekenender: partijbestuur en andere verantwoordelijken voor deze verkiezingscatastrofe blijven gewoon zitten, en de leden hebben geen andere middelen om daartegen te protesteren dan met een brief aan de krant.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3317820/2012/09/17/De-10-redenen-waarom-GroenLinks-is-weggevaagd.dhtml

 3. #Consent: geen skybox maar een platform dat ons makkelijker met elkaar in contact brengt – Ons met elkaar?

  Onderwijsinstelling Consent die 45.000 euro heeft uitgetrokken voor een skybox in het stadion van FC Twente, neemt het woord ‘skybox’ liever niet in de mond. “Dat heeft een negatieve associatie”, zegt bestuurder Marcel Poppink. Liever spreekt hij van een “platform dat ons makkelijker bij elkaar brengt.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12957726/__Liever_geen__skybox___.html

 4. toelaten
  en helaas
  terugsturen

  de mafketel zoekt gewoon weer heisa.

  nog nooit gelezen dat ie in Jemen een lezing wil houden.
  DAT zou nieuws zijn.

  stop de aandacht voor wat ie vreest. dat heeft ie al genoeg gehad.

 5. Zo, de gore sociaal-democraten bedrijven nu al politiek over de ellende van kinderen en hun familie, om vooral hun bruine vieze VVD-kabinetje niet in gevaar te brengen, het pluche lonkt het Samsom? Vierzerik!

  [
  PvdA-leider Samsom lijkt er weinig voor te voelen om vandaag te stemmen over een generaal pardon voor asielkinderen.
  Voor zo’n generaal pardon is in de nieuwe Tweede Kamer een meerderheid van 78 zetels, maar omdat de VVD fel tegen is, kan een stemming de relatie tussen PvdA en VVD bij de kabinetsformatie onder druk zetten.]

  http://nos.nl/artikel/420685-politieke-spanning-om-kinderpardon.html

 6. @7 , ik zou hem een politieke hoer noemen , maar ik wens die dames niet te beledigen .. 😥

 7. @jvdheuvel: Ik kan de reacties van degene die post onder de naam ‘Reclame’ nooit zien, en ervaar dat toch wel als een gemis. (Ik zie geen tekst en de reactie eronder wordt ingesprongen weergegeven. Via de rechterkolom kan ik de inhoud van zijn/haar reacties wel lezen, door er met mijn cursor op te gaan staan.) Enig idee hoe dat te fixen zou zijn?

 8. @12: joke:

  Ja, en dan krijg je ook nog zo’n motie “gedurende de formatie” blabla geen kinderen meer uitzetten. Was denk ik al “uitgeruild” , – wat een woord-, met de VVD. emn daarna lekker doorgaan met het beleid van Cohen, die o zo redelijke man.
  Typisch weer de PvdA met die rotgeintjes. Vooral wanneer het kinderen ( en familie uiteraard) betreft word ik woest. Het verraad van de sociaal-democraten, nooit ver weg geweest.
  Ik geloof dat er een draadje is over dit onderwerp trouwens.

  Oja, hier:
  https://krapuul.nl/nieuws/87496/christenunie-roept-rabiaatrechts-immigratiebeleid-halt-toe/

 9. Als je een login neemt hier dan zie je nooit ads, of je kan die reclamegast vragen een andere naam te nemen.

 10. WordPress.com heeft eigenlijk niks met dit te maken. Wij hebben een eigen installatie van het systeem van wordpress.org. Org ipv com dus.

  Je kan zien of je ingelogd bent o.a. aan het reactieveld waarboven staat “ingelogd als”, aan geen advertenties, als je geen adblocker hebt, en rechtsboven staat het tekstje “inloggen/registreren” alleen als je niet ingelogd bent. Oh en als je ingelogd bent zie je, althans ik zie dat, ook nog een grijze balk bovenin je scherm die zegt “hallo”+ je naam en je ava.

 11. A-politiek maar rechtlijnig politicus #Brinkman is het niet eens met het vonnis en gaat in hoger beroep.

  De politierechter in Haarlem heeft de politicus Hero Brinkman (47) uit Middenbeemster dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 500 euro. Brinkman kreeg die straf voor het bedreigen van zijn voormalige buurman, met wie hij jarenlang in de clinch lag.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3321837/2012/09/25/Hero-Brinkman-veroordeeld-voor-bedreiging-met-bijl.dhtml

 12. Stroomstootwapens voor alle agenten.
  Dat wil van Opstelten.
  Inmiddels in de gaten dat die lui doorregeren alsof ze missionair zijn?

  [ ‘Opstelten: taser voor alle agenten’ ]

  [http://nos.nl/artikel/423898-opstelten-taser-voor-alle-agenten.html]

 13. #PVV Triest dat democratisch ingestelde aanhangers de moed opgeven en domeinnamen morgen inleveren

  Onderstaande domeinnamen komen morgen vrij. Het begin van het einde voor de PVV?

  pvvarnhem.nl
  pvvbrabant.nl
  pvveindhoven.nl
  pvvettenleur.nl
  pvvgelderland.nl
  pvvmaastricht.nl

 14. huh??

  [ Van der Plas in Amerika: Nederlandse media gemuilkorfd over Demmink ]

  [ Criminele organisaties in Nederland hebben echter invloed op ambtenaren en zelfs rechters”, aldus Van der Plas. De huidige staatssecretaris van Justitie Fred Teeven was voorheen heel flink, maar doet opeens niets meer sinds hij deel uitmaakt van het systeem.]

  en nog veel meer

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2663-van-der-plas-in-amerika-nederlandse-media-gemuilkorfd-over-demmink.html

 15. Frauderen doe je zo.

  http://www.bndestem.nl/regio/11813114/Breda-geschokt-door-problemen-Laurentius.ece

  quote
  Woensdag werd bekend dat Laurentius in acute geldnood verkeert en dat 2012 met een tekort van 41 tot 118 miljoen euro eindigt.
  unquote

  gelukkig is er voldoende sociale woningbouw in Breda. en beschikt men over meer dan genoeg huurwoningen. wachtlijsten bestaan niet.

  en dit heeft maar 10 jaar geduurd en nu is men geschokt.

  http://www.bndestem.nl/regio/11812568/ROC-West-Brabant-doet-aangifte-tegen-voormalige-directeur.ece

  bijstand en een zwart baantje? je buren doen wel anoniem aangifte.

  in het groot schijnt het niet op te vallen.

 16. Ton #Hooijmaijers (ook #VVD) vervolgd voor omkoping,
  voormalig VVD-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, wordt strafrechtelijk vervolgd wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) donderdagavond bevestigd.

  Hooijmaijers moet op 18 oktober verschijnen voor de Haarlemse rechtbank voor een regiezitting. Behalve de VVD-prominent wordt zijn vrouw vervolgd en een makelaar uit Amsterdam.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3326774/2012/10/05/Ton-Hooijmaijers-VVD-vervolgd-voor-omkoping.dhtml

 17. DEN HAAG – Ouderenbonden, advocaten en belangenverenigingen zijn verbijsterd over twee vergaande wetten die in alle stilte deze week door de Eerste Kamer zijn aangenomen. De eerste wet regelt dat de overheid voortaan bij miljoenen Nederlanders het huis binnen mag treden om eventuele fraude op te sporen.

  Op grond van de tweede wet verliest iemand die voor de tweede keer fraudeert tot maximaal vijf jaar zijn complete inkomen.

  http://www.destentor.nl/regio/11814071/Fraudecontrole-mag-ook-zonder-verdenking.ece?start=16&sort=desc#reakties

 18. Laurentius

  Laurentius is een sociaal betrokken woningcorporatie in Breda. Van oudsher richt Laurentius zich vooral op het bouwen van betaalbare huurwoningen. Tegenwoordig leggen wij het accent ook sterk op leefbare wijken, duurzaamheid en seniorenhuisvesting.

  ik herinner mij wat appartementen. hemel schreiend.

  en in Breda is het ” ons kent ons” . blijf het met belangstelling volgen. dat dit 10 jaar duurde? dat moet al jaren bekend zijn geweest.

 19. [ Opstelten: hackrecht voor politie ]

  Allemaal in het landsbwuhlang volgens van Opstelten.
  In feite kan de Staat dus gewoon in je computer gaan meelezen. En dat gaat deze doen. Nederland is niet alleen koploper in de wereld met procentueel het meeste afgeluisterde telefoongesprekken, maar zal dat ook worden door gezellig mee te lezen in je computer en mobieltje et cetera.

  http://nos.nl/artikel/429720-opstelten-hackrecht-voor-politie.html

 20. Dat doen ze sowieso al dat meelezen maar het verschil is dat van Opstelten de politie het ook moet mogen.

 21. Lijkt me een kwestie van “…het einde zoek”. Niet zozeer het binnendringen, maar juist ook het vernietigen van bestanden op de binnengedrongen computer schept een extra leuk precedent. Dat lijkt er vreemd genoeg op, alsof de politie bewijsmateriaal mag vernietigen. De volgende stap zal dan wel zoiets als Schäuble’s “Bundestrojaner” zijn.

 22. @56, klopt inderdaad, maar nu willen ze het enorm uitbreiden en dat wat ze reeds onwettelijk gedaan hebben, nu achteraf met een wettelijke mogelijkheid doen verruimen en rechtpraten.

  Doet me denken aan de observatie kamera’s die paar jaren geleden op alle grensovergangen op bevel van de Crijmfijter opgesteld werden en toevallig door een oplettende journalist waargenomen werden, waarop vragen aan de Minister gesteld werden.

  Het antwoord toen luidde – “pilotproject” waarop evaluatie zou moeten komen. Niets ervan gekomen – stilzwijgend werden ze op alle grensovergangen geplaatst en registreren ze sindsdien trouw alle kenteken en gezichten van inzittenden voor de enorme database.

 23. Dit voorstel van Opstelten komt simpelweg neer tot een Openbare Declaratie naar de Nederlandse volk toe dat de Democratie in Nederland afgeschaft is en in plaats ervan is er een Politionele Regime ingesteld.

  Niets minder.

 24. De PvdA:

  Rijke arrestant, mét uitkering?

  De politie moet makkelijker en vaker informatie kunnen delen met de sociale dienst. Die oproep doet de Haagse wethouder Henk Kool (PvdA, sociale zaken) aan kabinet en parlement. Kool schetst een situatie waarin de politie geld en dure spullen aantreft bij de arrestatie van iemand die een uitkering heeft.

  et cetera.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3333865/2012/10/19/Rijke-arrestant-met-uitkering.dhtml

 25. @64, in het licht van het feit dat ze bar weinig van de Gezonheidsproblematiek verstaat, probeert deze Minister nu plaatsvervangend voor Justitie te gaan werken.

  Het is te gek voor woorden!

  Ze hoopt weer iets bij de salaristrekkers van de 2kamer door te kunnen krijgen.

Reacties zijn gesloten.