Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je (unieke, dus geen copy-pasta) artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

78 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Corruptie ziekenhuizen en zorginstellingen #Marktwerking ook #VVD omkopen in ruil voor het doorverwijzen van patiënten

  Vier ziekenhuizen hebben zich door thuiszorgorganisaties laten omkopen in ruil voor het doorverwijzen van patiënten. Zo betaalden thuiszorginstellingen in de regio Hilversum 90 euro als de Tergooiziekenhuizen een cliënt naar hen doorstuurden.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3302238/2012/08/17/Ziekenhuizen-kregen-geld-voor-verwijzingen-van-patienten.dhtml

 2. Politbureau van #VVD geeft raadslid #Salman te kennen dat hij zijn kop moet houden. Hoofd Stef Blok hekelt eigen mening

  Een VVD-woordvoerster bevestigde donderdag berichtgeving van Omroep West dat Salman is uitgelegd hoe er binnen de VVD over de politie wordt gedacht. Ook fractievoorzitter Stef Blok van de Tweede Kamerfractie had contact met Salman.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3302171/2012/08/16/VVD-top-tikt-raadslid-op-de-vingers-Wij-staan-vierkant-achter-de-politie.dhtml

 3. @#1 Ik heb hier in regio noordoostbrabant ook een vreemde willekeur gezien bij het doorverwijzen. Meegemaakt dat mensen voor niks in het ziekenhuis lagen te wachten op ontslag omdat een grote thuiszorginstelling een wachtlijst had terwijl wij ze met gemak konden opvangen, krijg je als reden dat het voor de transfer te lastig is om naar een instelling te verwijzen die geen direct contract met de zorgverzekeraar heeft. (Dit is overigens in de meeste gevallen geen enkele moeite)
  Als je dit combineert met mijn linkje in de vorige draad krijg je een aardig beeld waarom die kosten in de AWBZ toch zo oplopen.

 4. “…. I wrote the infamous report that led Homeland Security to gut its right-wing terrorism unit
  By Daryl Johnson…”

  http://www.salon.com/2012/08/17/daryl_johnson_i_tried_to_warn_them/

  “….Since the DHS warning concerning the resurgence of right-wing extremism, 27 law enforcement officers have been shot (16 killed) by right-wing extremists. Over a dozen mosques have been burned with firebombs – likely attributed to individuals embracing Islamaphobic beliefs…..”

  Extra leesvoer, met betrekking tot de laatste zin in bovenstaand citaat:
  http://www.socialistworker.co.uk/art.php?id=29276

 5. [ Zo’n 150 beleggers hebben miljoenen verloren aan een Nederlander die opereerde vanuit Zwitserland.
  Onder de gedupeerden zijn ook VVD-prominent Hans Wiegel en Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven ]

  Ach gut, Wiegel van de VeeVeeDai. Zo wel leuk zijn om erachter te komen of het om stiekem geld gaat van dit heerschap, want:

  [ Veel klanten waren bang voor aandacht van de Belastingdienst of gezichtsverlies en hielden het verlies stil, schrijft de Volkskrant zaterdag.]

 6. http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/3303023/2012/08/18/Staat-moet-in-multinationals-zitten.dhtml

  Over de Nederlandse politiek is Van der Leegte niet enthousiast. ‘De politiek doet te weinig voor de werkgelegenheid. KPN kan duizenden banen outsourcen naar India en het geld dat ze overhouden aan de aandeelhouders geven. Ze gooien wel 4000 mensen bij de overheid op het bordje. Het is veel logischer om geld te heffen op het outsourcen van banen.”

  http://www.quotenet.nl/quote-500/wim-van-der-leegte-scoort-nedcar-voor-1.php

 7. Apart. Wijffels begint ook al over een ander politiek bestel.

  [ Er zou een veel lossere verhouding moeten komen tussen regering en parlement, geen dichtgetimmerde regeerakkoorden en regeren met wisselende meerderheden.]

  http://www.bnr.nl/topic/verkiezingen_2012/939723-1208/wijffels-pleit-voor-nieuw-politiek-bestel

  Nu dus ook de slimmerikken van de G500. Toevallig?

  [ In de ochtend van 12 september word je wakker met een sms’je met daarin een advies op welke partij je moet stemmen om zo de coalitie mogelijk te maken die het meeste overeen komt met jouw standpunten.]

  http://nos.nl/artikel/408178-g500-adviseert-bij-verkiezingen.html

  Geniaal die Sywert van Lienden en Wijffels. Weg met de huidige politiek.

 8. Ja geniaal. Ik zag op twitter overigens wel dat SP niet in dat advies van G500 voorkwam al ging je op zijn kop staan. Ze zouden er naar kijken. Hoe het op 12 september is weet ik niet.

 9. Ja, en je krijgt gewoon een smsje : Wij adviseren je stem uit te brengen op de VVD of het CDA.

 10. @19:

  Hehehe, maakt de hitte weer dragelijk 🙂
  maar moet nu toch maar weer naar bed van de charmante liefdevolle thuiszorg . gewoon flauw. en ik ga er weer uit als ze weg is, maar dat mag ze niet zien want anders word ik genoteerd en aangegeven als zijnde erg eigenwijs en lastig . en dat klopt.-P

 11. 100% voorspelbaar, maar toch goed om onder ogen te krijgen:
  het Zwartboek Ramadan van de PVV.

  Conclusie
  “De PVV pleit er verder voor totaal te stoppen met gesubsidieerde iftar-maaltijden en Ramadan-evenementen, scholen te verbieden dicht te gaan tijdens het Suikerfeest, geen islamitische propaganda meer op de staatsomroep, de kosten van extra politie-inzet te verhalen op het Ramadan-tuig, geen speciale behandeling van islamitische militairen tijdens de Ramadan en nooit en geen enkele nationale feestdag in te ruilen voor het Suikerfeest”‘

 12. @ 21 vanmorgen vierde de kindjes suikerfeest op “het zandkasteel ” met trouwens hetzelfde filmpje als vorig jaar .. duidelijk islamisering ..

 13. 2006, maar het is inderdaad werkelijk onbegrijpelijk dat men Opstelten minister in het kabinet “Rutte 1” heeft laten worden. Hieruit blijkt toch duidelijk dat hij volledig ongeschikt is in wat voor functie dan ook?

 14. Mirror van dat pdf’je mogelijk? Alle pvv (-gerelateerde) sites/ url’s zijn geblokt, ergens heel diep in mijn computertje. En even geen proxy mogelijk.

  Ik wil graag een beetje meer duidelijkheid over INcomplete bioscopen, namelijk.
  “…dat complete bioscopen terroriseert…”

 15. Ik zou dat ook 6 jaar na dato in mijn zwartboek ramadan zetten, dat Opstelten de moslims in 2006 een prettige ramadan wenste. We hebben allemaal kunnen zien tot welke vreselijke rampspoed dit heeft geleid.

 16. Nog even een aanvulling op @ 13:

  [ Weg met de oude orde ]

  Parlementen en vakbonden: opiniemakers zoals Jean-Luc Dehaene en
  Maurice de Hond
  vinden ze niet langer van essentieel belang. De georganiseerde inspraak van de bevolking is een obstakel voor goed bestuur en een maatschappelijk middenveld dat zich organiseert rond de belangen van grote delen van de bevolking is dat eveneens. Dat zijn allemaal immers restanten van een oude orde, en de wereld is nu eenmaal veranderd. ]

  Artikel: Vaarwel democratie?

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/08/18/vaarwel-democratie

 17. aanvulling op 31

  Het verbaasde me al dat de Hond met een prognose kwam, waarin de SP als heel groot uit de bus zou komen. Veel groter dan de andere onderzoeksbureaux voorspelden, terwijl het normaliter andersom is. Strategie denk ik nu: angst aanjagen voor de socialisten: ” oe nee, dit wordt gevaarlijk”.

  Er is een beweging gaande naar het buiten spel zetten van de democratie. Naar buiten kwamen totnogtoe die enge G500 club, en lieden als “opiniemaker” de Hond en ex-baas van de Rabobank Wijffels. Is natuurlijk het topje van de ijsberg.

  Ze zijn sluw. Het wordt gepresenteerd als `de markten`die dit vragen. Het klinkt zo `modern`. In feite is het een coup van de Neoliberalen om ook na alle sociale protesten gewoon door te kunnen gaan met hun mensonterende praktijken.
  Ik hoop dat de SP dit op tijd ziet, de stemmers, en het restje mensen dat nog kan denken en grotere verbanden kan zien.
  Ook voer voor politcologen lijkt me :-), want er is hier iets gaande wat we op tijd op moeten pikken en bestrijden.

  Het is heel wat leesvoer, maar toch verdomde belangrijk, komt ie nog een keer:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/08/18/vaarwel-democratie

 18. @32 De Hond heeft een verklaring geschreven over het verschil. https://n8.noties.nl/peil.nl/
  als opinieleider wordt de Hond in België misschien serieuzer genomen als in Ned.
  De groei van de SP is idd heel beangstigend voor het establishment. Daarom is men blij met de conservatieve raming van Synnovate, waarbij de VVD de grootste blijft. Een volk krijgt de regering die ze verdient. De onverholen haat jegens links (meestal de SP en soms GL) is opvallend. De aanhoudende populariteit van Rutte en zijn VVD onbegrijpelijk. En hoe betekenisvol is het politieke debat op Lowlands, waarbij waardering voor Zijlstra en Pechtold en hoon voor Gesthuizen (“Roemer had het iets te druk vandaag, sneerde de presentator. ” Ja allicht hij was bij de aftrap van de SP campagne in Arnhem)
  De politicologen zijn er verder ook alleen maar om de status quo van de neo-liberalen te bewaken.
  Solidariteit is slecht voor de portemonnee. Zolang je de entree voor Lowlands en de consumpties kunt betalen hoor je nog bij de happy many

 19. @33: Witte Duif:

  Zeker. Hier en daar loopt nog wel een goeie politicoloog rond hoor, afgestudeerd in de 70-er jaren bijvoorbeeld.
  Ook dit vond ik tekenend, de VPRO geeft vrij baan aan deze superkapitalist, mag al zijn smerige VVD-praatjes uitbraken, er kom niet één kritische vraag, en het volk zit aan de buis gekluisterd

  quoot Waar Zomergasten de laatste weken werd geplaagd door tegenvallende en teruglopende kijkcijfers, steeg het aantal kijkers gisteren opeens radicaal. De vijfde gast van dit seizoen, Ben Verwaayen, de CEO van het in Parijs gevestigde telecombedrijf Alcatel-Lucent , bleek populair. Van slechts 323.000 kijkers vorige week steeg het aantal gisteren naar maar liefst 556.000.

  Bas Paternotte
  Zoals voorspeld: beste VVD-campagnespot ooit dit.

  Humberto Tan
  Ben Verwaayen bij is helder, oprecht, gepassioneerd, realistisch, wereldburger. Hij zou een inspiratiebron moeten zijn voor politici

  Verwaayen durfde zelf weinig. Zijn keuzes voor fragmenten waren zo behoudend, dat de afdeling corporate communications van Alcatel-Lucent opgelucht adem kan halen.

 20. Bas Paternotte heet tegenwoordig Flaternotte of Patersnotter. Hij vormt samen met zijn kompaan Brulmuis Brullen het duo Huilie & Huilie.

 21. Het (C)DA snakt naar Rechtsrabiaat kiezersvolk. Stoer hoor!
  Siebrand van Haarema Buursema Etcetera BlaBlaBla!
  Buma: “Na 2015 minder ontwikkelingshulp”
  http://goo.gl/2Wls5

  Stuitend om dat uit de mond van een (verworden) Gristenhond te vernemen.
  Even goegelen…
  Ene ‘Richard Stearns…

  Buiten het ge’HIJ’, dat ‘koninkrijk’ (Gerard Reve: Dat Koninkrijk van U, weet U wel, wordt dat nog wat? http://goo.gl/mYw3g) en andere geloofsgedoe, na het lezen van een stukkie Sterns kan die ‘C’ regelrecht de prullenmand in
  Het wordt dus Siebrand van Haarema van Buurema Etcetera BlaBlaBla van het ‘DA’

  Op de vraag hoe het is gekomen dat de kerk in de VS een gat in haar Evangelie heeft laten ontstaan, dus eenzijdig de Schrift is gaan lezen, reageert Stearns met „cultuurblindheid”, waarmee hij het onvermogen om de heersende cultuur door Gods ogen te zien, bedoelt. Die heersende cultuur is te typeren als „de Amerikaanse droom”: een streven naar materieel succes en naar een leven van persoonlijk geluk en materieel comfort. Daar hoort het idee bij dat „we recht hebben” op het inkomen dat we krijgen, simpel omdat we ervoor gewerkt hebben. „De Bijbel leert ons heel iets anders: dat alles wat we hebben van God afkomstig is. Hij heeft het ons toevertrouwd en Hij verwacht dat we het gebruiken met het oog op Zijn koninkrijk.”

  http://goo.gl/xYemv

 22. Een vrouw van rond de dertig jaar is gistermorgen tussen zeven en acht uur verkracht aan de zuidoostoever van de Sloterplas in Amsterdam-West. Ze was aan het hardlopen over het Christoffel Plantijnpad toen ze ter hoogte van het watersportcentrum aan de Christoffel Plantijngracht de bosjes in werd gesleurd door een naar schatting 25-jarige man. .
  De dader is volgens de politie ‘een Turks uitziende’ man. Hij was gekleed in een korte, beige, geruite broek tot net iets boven de knie en een lichtkleurig T-shirt. Hij droeg witte sokken in sportieve schoenen, waarschijnlijk gympen, meldt Het Parool.
  Het slachtoffer is een blonde vrouw die zwarte hardloopkleding droeg.
  Rechercheurs deden gisteren tot in het begin van de middag uitgebreid sporenonderzoek en een groot gebied dat met linten was afgezet.
  Het onderzoeksteam wil iedereen spreken die in de buurt is geweest rond het tijdstip van de verkrachting, of die anderszins relevante informatie heeft.
  De recherche wil in het bijzonder weten of getuigen gezien hebben of de vrouw werd gevolgd en of andere vrouwen de afgelopen dagen waren lastiggevallen in de omgeving van de plas.

  Ik vond dit bericht vandaag in de Volkskrant.
  Afgezien van het feit dat het een schandelijke misdaad is komt bij mij toch een klein vraagje boven. Wat is een “Turks uitziende man”? Draagt zo’n man een tulband of een fez? Jaagt hij schapen over de weg? Waaraan zie je dat iemand een “Turks uitziende man”is? Gezien de beschrijving van de heilige Hermandad gaan mijn gedachten meer uit naar een VVDer welke zijn golfclubs vergeten was en uit frustratie…..! “geruite beige broek, net boven de knie, witte sokken. sportieve schoenen……inderdaad in de optiek van het journaille en de politie ben je zo dus een “Turks uitziende man”! 2e vraag: waarom verbaas ik mij al niet meer over dit soort journalistiek of politie mededelingen? Ik mag toch hopen niet ook zo afgestompt te worden.

 23. Fijn dat dit ook eens ergens te lezen is.
  Wat een heerlijke foto daarbij…..

  ‘Nederland wordt steeds dommer’

  Het gaat in culturele zin niet goed met Nederland. Domheid en onfatsoen zijn eerder regel dan uitzondering. Bovendien versterken die twee elkaar, waardoor de snelheid waarmee ons beschavingsniveau achteruit holt, alsmaar toeneemt.

  http://goo.gl/vxOg4

 24. das noggus grappig te lezen op de joop…

  ‘Roemer Europeser dan zijn tegenstanders’
  Hoogleraar Ewald Engelen: Red Europa van de bezuinigers!

  Nadat eerder al Merijn Oudenampsen op Joop de kritiek op Roemers Europa-standpunt had ontleed, houdt nu ook hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen Roemers standpunten met betrekking tot Europa tegen het licht.

  http://goo.gl/GcDVj

 25. Potsierlycke Peter…

  Peter Brabeck, de topman van Nestlé, ’s werelds grootste fabrikant van (luxe, JR) levensmiddelen, wil niet meer dat voedsel wordt gebruikt voor de productie van biobrandstof.

  …ende krietische boer’n (reacties onder artikel)

  http://goo.gl/M9L7O

 26. Een aanstaand Balie-debatje, met ene ‘joost’ die het lijkt te weten. maar die – lafaard als hij is – ‘ons’ er ook brutaalweg bij betrekt.
  Waarom niet heldhaftig geschreven: IK, Joost N., weet dat NL er op achteruit gaat…”
  Joost N., Lul met Vingers!
  (trouwens, met je kloteblaadje van weleer genaamd Vinyl…)

  “We weten dat Nederland er op achteruitgaat door immigratie, zowel op economisch als sociaal gebied. maar we hebber niets meer over te willen. De immigratie is onvermijdelijk.” Deze conclusie trekt Joost Niem…..

  http://goo.gl/EvJUv

 27. waanzinnig, dat extreemrechtse vvd beleid
  je moet je eigenlijk doodschamen dat je überhaupt nog aan de verkiezingen meedoet
  en maar lachen en maar grinniken, het electoraat incluis

  De huizenprijzen zijn in juli met een recordpercentage gedaald.

  wat het betekent laat zich raden
  hypotheek afbetalen voor iets dat er niet meer is
  en dan de banken…
  ik hoorde al zeggen dat nl moet oppassen niet in eenzelfde sitautie als ierland of spanje terecht te komen
  spanje…..

  http://goo.gl/YDEl4

 28. heel fraai
  leuk om te lezen
  dag geert, tot nooitweerziens

  Vooraanstaande Joodse organisaties en rijke Joodse particulieren in de Verenigde Staten zijn woedend op Geert Wilders

  http://goo.gl/6iJ4Q

 29. ook leuk om te lezen.
  de zelfingenomen, in luxe en weldaad opgevoede ben verwaaibomenhout, schrijver van een of ander vvd-programma in een of ander jaar.
  ik moest al geeuwen toen hij zei dat zijn kinderen hem hadden gezegd dat hij naar ‘zomergasten’ moest gaan omdat ie anders een ongelooflijk arrogant e indruk zou maken.
  had ie maar thuisgebleven, alhoewel: na 3 minuten heb ik ben verwaaibomenhout al uitgeknipt
  idd, wat een arrogante, oppervlakkige waaiboom.

  – de meest oppervlakkige gast ooit!
  – Jammer dat de naam Wilders niet viel, en het salaris van Verwaayen, vorig jaar 2,25 miljoen euro – in verhouding tot al die ontslagen mensen. Ook jammer: dat je niets vroeg over het gevallen kabinet van rascommunicator Rutte. Misschien dacht je, terecht, dat er dan nog meer holle vaten opengetrokken zouden worden.

  http://goo.gl/wBkYF

 30. hans hillen, heel veel drank en de pest aan oude mensen

  hoe je het uit je bek krijgt….
  pure zwakzinnigheid, laat ik het daarbij houden

  Hillen schetste een situatie waarin alle Nederlanders een rollator hebben, maar dat het land vervolgens wel bezet wordt.

  http://goo.gl/74Lpz

 31. ”We zijn niet ziek geworden. Die stijging lijkt alsof we in de afgelopen jaren doodziek zijn geworden.”

  Nee, maar jij wel, Hansworst, terminaal…

  😆

 32. Kijk nou, Bernhard – z’nverstopte neus ruikt geen crisis – neemt het op voor de gewone man: advocaten, accountants en hun slaven…
  Joey schreeuwt: kom op met die 65% en jaag ze allemaal het land uit!

  U zegt: lonen matigen en niet de belastingen verhogen, anders komt het vestigingsklimaat voor Europese hoofdkantoren in de knel. Maar wat wordt Nederland eigenlijk wijzer van die hoofdkantoren?
  ‘Dat gaat toch om ongeveer 100.000 banen. De hele Amsterdamse Zuidas draait erop. Van advocaten via accountants tot onderhoud en catering. Dat is een enorme hoop toegevoegde waarde.’
  ‘Met toptarieven van 60 of 65% voor de inkomstenbelasting en met de aanpak van de renteaftrek of deelnemingsvrijstelling die ik in veel programma’s lees, komt dat in gevaar. Nederland heeft Schiphol, met dagelijks KLM-vluchten op verschillende Chinese bestemmingen, en na Cyprus de meeste internationale belastingverdragen. Zorg dat die goede positie overeind blijft.’

  http://goo.gl/10Xcq

 33. Is deze kolom van TvdD al in het krapuliteitenkabinet te lezen geweest…

  “Drie weken heb ik gewacht of dit bericht in de Volkskrant van 23 juli tot een felle discussie zou leiden. Tot mijn verbazing bleef enige reactie evenwel uit.

  Een bovenklasse is erin geslaagd om zich aan elke medeverantwoordelijkheid te onttrekken, door haar vermogen onbelast naar elders weg te sluizen ten koste van de landen waar zij dat hebben vergaard. Daarin worden zij gefaciliteerd door andere landen die zelf vaak ook het slachtoffer van zulke praktijken zijn, maar hen maar al te graag onderdak willen bieden. Dat geldt niet alleen voor de Kaaimaneilanden of de Kanaaleilanden, maar ook voor Nederland.”

  http://goo.gl/5fWgm

 34. Kijk da’s nog eens gedurfd en innovatief.
  Hier schijten ze in de broek voor Google en spioneert men het liefst mee bij bedrijven en mensenvolk.
  Een labbekakkerig volkje eigenlijk, dat NL’se…laf, slap, gemakuchtig, lui…

  De Noorse privacytoezichthouder heeft na een inspectie onder overheidsbedrijven besloten dat het gebruik van Google Analytics in strijd is met de privacywetgeving

  http://goo.gl/ZkBzM

 35. *woest*

  http://www.nu.nl/politiek/2890189/sgp-heeft-begrip-pvv-standpunt-islam.html

  “…We tornen niet aan de geloofsvrijheid, maar….”

  Daarmee geeft hij dus al aan, dat hij juist *wel* tornt aan (het recht op!) geloofsvrijheid. In dit geval die van de Moslims.

  “….We hebben namelijk ook oog voor de donkere kanten daarvan…”

  Wereldwijd menig Atheïst/ Secularist/ theologen en andere schriftgeleerden al langer.[**] En hiermee doel ik dus niet op de ‘zelfbenoemde’ Atheïsten/ Secularisten, die mede omdat de valse profeet/ proleet Wilders/ PVV het wil, graag een ‘Joods-Christelijke’ samenleving zien, zoals “we” dat van de PVV-schaapjes kennen.

  Let wel, krachtens de beginselen van de SGP behoort iedere ‘andersdenkende’ *niet in het straatbeeld thuis*. De ‘(r)overheid’ is door god in haar positie geplaatst.

  [**]
  Hetgeen van de kansel wordt gepredikt is van een geheel ander niveau, als de continu doorlopende internationale/ interreligieuze discussie over religie is. Om eerwaarde Muskens maar eens te citeren:
  “God bestaat niet!”
  “Het Paradijs? Kijk eens om je heen, dat is het Paradijs!”

  Internationaal is men al tijden “op zoek” naar de vele overeenkomsten tussen de vele verschillende reli-stromingen. Beseffende dat er altijd zwaar geindoctrineerde idioten zullen zijn. Idioten zoals van der Staaij. Of mafketels die vanuit ‘Gods woord’ een abortuskliniek opblazen, en erger. Of halvezolen, met een bomgordel in naam van allah.

 36. [ Het VUmc ontslaat een van de twee medewerkers die de noodklok luidden over de patiëntveiligheid in het ziekenhuis.]

  zo doe je dat dus hier in NL, wég met mensen die hun mond nog openm durven trekken.

  […] Postmus was vanwege een slepend conflict op de longafdeling naar de raad van toezicht gestapt omdat hij zich ernstig zorgen maakte over de patiëntveiligheid.[…] [ Ook had hij intern felle kritiek geuit toen voor een televisieprogramma heimelijk video-opnamen waren gemaakt op de eerste hulp.]

  http://www.nu.nl/binnenland/2890800/vumc-ontslaat-klokkenluider.html

  En nu is E. Schippers natuurlijk wél ineens helemaal demissionair en kan “dus” niets doen? Hou je maar bezig met snelwegen , is beter stomme sukkels.

 37. Nieuw Nederlands nationalistisch pamflet blijkt minstens 6 jaar oude “blanke Vlamingen”-kettingmail. 😆

  In Hengelo zijn gisteren drie pamfletten opgedoken die de zoveelste variatie zijn op het bekende “In de VS (vul hier eventueel een ander engelssprekend land in) spreken we Engels en geen Spaans (of Russisch / Arabisch / Chinees), we doen hier zus en zo, we eten hier dit en dat en als dat je niet bevalt, dan mieter je maar op naar het land waar je vandaan komt” – wisselend toegeschreven aan diverse vooraanstaande Australische, Amerikaanse en Britse politici, maar in feite afkomstig uit een plaatselijk Amerikaans krantje als ingezonden brief van een verbitterde oorlogsveteraan en al sinds 2002 in omloop als “stuur dit aan iedereen die je kent”-inboxvervuiling.

  De Nederlandse pamfletten zijn zelfs nog minder origineel, want die zijn rechtstreeks gejat van de Vlaamse versie van deze kettingmail (al minstens 6 jaar in omloop), al hebben wij natuurlijk niet “de Duitsers, de Fransen en de Nederlanders naar huis gekegeld” en eten we hier niet “al 500 jaar friet met varkensbrochette, en brood met hesp” maar “patat met varkens saté (sic) en brood met ham” en zijn we geen “fiere blanke Vlamingen” maar gewoon “Nederlanders”. (De ironie dat “fiere blanke Vla”-teksten nodig zijn om Nederlands nationalisme te verkondigen is aan de pamflettenophangers helaas verloren gegaan.)

  Piquant detail: bij onze zuiderburen is het doorsturen van dit soort kettingmails verboden.

 38. ad 64: de redactie van Fok! heeft inmiddels mijn vondst in hun nieuwsbericht verwerkt, wél jammer voor degenen die daar al hebben gereageerd hoe ontzettend Nederlands dit wel niet was. :mrgreen:

 39. Euro ongunstig voor laagopgeleiden:

  “Ze willen het niet weten, maar je kan de euro de achilleshiel van de politieke middenpartijen noemen, oftewel de VVD, D66, GL, CDA en de PvdA. Paul Schnabel (D66), socioloog en directeur van het deftige Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), kan goed als voorbeeld dienen. In het Financieel Dagblad schreef hij onlangs dat mensen die hoger zijn opgeleid [hetgeen samenvalt met de keuze voor een middenpartij -RK], in het algemeen aanzienlijk positiever zijn over Europa en de euro dan degenen met een lage opleiding. Om eraan toe te voegen dat ‘de elite links is, het volk rechts, om het eens gemakkelijk populistisch samen te vatten’.”

  Maar dat is dus inderdaad populistische kletspraat, zoals verderop in het artikel blijkt: http://www.ravagedigitaal.org/2012nieuws/131adc/tekst.php

 40. G. Leers wilde zelf iets smerigs, bruins, viezigs doen, namelijk in heel Europa de regels voor gezinshereniging verscherpen. Dat moest hij van de bruine PVV-CDA en VVD-boel. ( Als persoon moet je natuurlijk helemaal niks, maar alla, de Limburgse Katholieken kijken niet op een lijk meer of minder).

  Dat beleid veranderen lukte niet, omdat de PVV dit land verdacht maakte in `Brussel`zegt hij nu. . HUH?

  En dát is het verschrikkelijke, dat hij het niet door kon drammen in Europa _ vanwege de PVV_ , hij wou het allemaal wel veel strenger, maar door de PVV lukte dat niet, hoe geschift kan je redeneren.

  [ De minister is de afgelopen anderhalf jaar bezig geweest om de Europese richtlijn voor gezinshereniging aan te scherpen. Maar in maart besloot de Europese Commissie de richtlijn niet te veranderen.]

  [ De toon van de PVV heeft hem niet geholpen, zegt Leers in de krant. ”Wilders maakte de bedoelingen van Nederland in Europa verdacht. ]

  Staat in Trouw ( daar kan ik het niet lezen), en http://www.nu.nl/politiek/2891720/pvv-maakte-nederland-verdacht-in-eu.html

 41. @73:

  Ook al is het gedrag van zo’n man stuitend, het hem willen pakken op de “combinatie “van VVD-er en pedosexueel zijn vind ik niet juist.

 42. #75 @Le Roi danse
  Dat is ook wel zo. Echter wordt de man al zo lang de hand boven het hoofd gehouden – door onderandere zijn eigen partijgenoten – dat wat mij betreft alles geoorloofd is vwb Joris Demmink. 🙂

Reacties zijn gesloten.