Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je (unieke, dus geen copy-pasta) artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

86 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Het financiële nieuws zoals het hedenochtend tot mijn nog slaperig brein kwam.

  – Op 3 oktober 2008 heeft de overheid Fortis Bank Nederland (inclusief de overgenomen onderdelen van ABN AMRO) gekocht. http://goo.gl/6Tx03
  Hiervoor was een adviesje broodnodig vonden Wouter B. en Nout W. Adviezen zijn niet gratis maar KASSA!
  “Financiën betaalde in 2008 4,8 miljoen euro aan zakenbank Lazard. Die bepaalt in nog geen drie dagen tijd dat voor ABN Amro, Fortis Bank Nederland en de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van Fortis (ASR) tussen de 12 en 20 miljard euro mag worden betaald.” http://goo.gl/jLn0N

  – Geen bonussen meer, dan doen we het gewoon anders: http://goo.gl/vwXWB
  Samen met de FLB (Firma List en Bedrog, voorheen de vvd) roept Joey: HAHAHAHA Gefopt!

  – Media bedrijf FIC, olv Rupert ‘ik wist niets van afluisteren’ M., koopt voor 1 miljard de rechten van de nl mikkiemouse-voetjebalcompetitie waarin dikbetaalde, verwende middelmatige voetballertjes wekelijks een groot deel van de nl-gemeenschap proberen te ‘vermaken’. http://goo.gl/Uv8wz

  En nu we het toch over geld hebben…
  Die superrijken met hun verborgen schatten…
  ‘Superrijken hebben ‘genoeg om Afrika op de been te helpen en eurocrisis op te heffen’
  http://goo.gl/BDLU3

 2. Groene stroom is geen groene stroom maar een marketingtruc van Eneco, de Nederlandse Energie Maatschappij, Nuon en Oxxio.

  Helaas. Gek genoeg stijgt de productie van groene stroom in Nederland niet of nauwelijks. Die is nog geen tien procent van het totale stroomverbruik. De rest wordt ‘vergroend’ met certificaten uit Zweden, Denemarken, Finland, Oostenrijk en met name Noorwegen.

  Met andere woorden, het echte resultaat van campagnes voor groene stroom – meer productie van groene stroom ten koste van grijze – ontbreekt. Er vindt windhandel in papieren plaats, vooral door energiebedrijven die zichzelf graag profileren als groene elektriciteitskampioen, zonder dat ze deze in voldoende mate zelf produceren

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3298167/2012/08/08/Groene-stroom-is-succes-maar-helaas-niet-groen.dhtml

 3. Giga resultaat in de eerste drie maanden bij het project Westland heeft Werk in Rotterdam. Wel acht uitkeringen gestopt

  ROTTERDAM – In de eerste drie maanden van het project Westland heeft Werk, bedoeld om bijstandsgerechtigden in de kassen aan een baan te helpen, heeft Rotterdam acht uitkeringen gestopt. De betrokken uitkeringsgerechtigden verleenden onvoldoende medewerking bij het aannemen van werk. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Rotterdam woensdag gezegd.

  In totaal werden 24 uitkeringen beëindigd; 16 mensen zegden de uitkering zelf op, onder meer vanwege een andere baan of omdat ze verhuisden.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12716883/__R_dam_trekt_uitkeringen_in__.html

 4. BREKEND: Olympische Spelen naar Nederland!

  Al is daar nog wat discussie over… 😆

  Heerlijk, wat een land…

  Een greep:
  Ik zou zeggen dank je Rutte dat jou minister van Defensie wel geld genoeg heeft voor wapengekletter maar niet om ons verder te steunen.Hoe durft hij daar te staan.Ik zou hen ook absoluut niet willen zien.Ik hoop dat de sporters daar een statement maken,en hem lekker laten voor wat hij is,die gladjanus.

  Top voor de sporters! Ik hoop dat hun inzet eens iets kan veranderen aan de negativiteit in den lande. Wat zijn we tegenwoordig enorm aan het zeiken. Over echt alles. Niks is goed en alles en iedereen is niks.

  Ja populistische Mark, speel jezelf maar weer in de kijker met deze sportgiganten. Met zalvende praatjes en zeggen dat je zo enorm trots op ze bent. Het had je gesierd dat je in je (gelukkig) korte kabinetsperiode had ingespannen om de sport goed in te bedden in onze samenleving.

  Ze kunnen mooi aan Rutte vertellen hoe het voelt om een winnaar te zijn, want daar heeft Rutte natuurlijk geen idee van.

  http://goo.gl/dgQSI

 5. Gerd L. MISLEIDER & GOOCHELAAR

  Zou het zomaar prima kunnen vinden met de FLB (Firma List & Bedrog, voorheen vvd)

  Ik denk dat Gerd eigelijk een stomme opa is, eentje waar je voor op moet passen.
  Ga je morgen mee naar de zoo?
  De dag erop weet ie van niks: ik heb je niets beloofd!

  http://goo.gl/iBKpo

 6. Comedienne Roseanne Barr wil – serieus – president van de Verenigde Staten worden namens de Peace and Freedom Party, die staat voor “socialism[!!!], democracy, ecology, feminism, and racial equality.” Ook wil de partij kappen met oorlog voeren, foute bankiers naar de gevangenis sturen, marihuana legaliseren en nog een aantal opmerkelijke dingen. Haar running-mate is de bekende anti-oorlogsactiviste Cindy Sheehan:
  “Barr says she and Sheehan met through documentary filmmaker Michael Moore. “We are like a lot the same,” she says of Sheehan, calling the antiwar activist “someone who deserves to be heard—a mother who lost her son.””
  (http://www.thedailybeast.com/articles/2012/08/08/roseanne-barr-why-you-should-vote-for-me-for-president.html)

 7. EU-organisatie CPT ziet voorstellen van Teeven #VVD grenzen aan het onmenselijke. CPT gelast ministerie te reageren op rapport,

  Het voorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid om de faciliteiten en verlofregeling voor tbs-veroordeelden en longstaypatiënten fors te beperken, grenst volgens het rapport aan het ‘onmenselijke’. Het CPT heeft het ministerie gelast binnen afzienbare termijn op deze beschuldiging te reageren.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3298646/2012/08/09/Nederland-telt-in-EU-meeste-vrouwelijke-gedetineerden.dhtml

 8. Piratenpartij, LibDem, MenS varen de kieskring-eilanden voorbij. SOPN , PvdT zijn niet in de buurt gekomen

  Voor de kieskring Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn de lijsten van de Piratenpartij, de Partij voor Mens en Spirit (MenS) en de Liberaal Democratische Partij (LibDem) ongeldig verklaard omdat er onvoldoende ondersteuningsverklaringen zijn overgelegd, meldt de Kiesraad. De SOPN en de Partij van de Toekomst (PvdT) leverden helemaal geen lijst op de eilanden in.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3298384/2012/08/08/Van-alle-972-Kamerkandidaten-is-nog-geen-derde-vrouw.dhtml

 9. @8
  Een nieuw hellend vlak.
  Hoe komen ze in godsnaam aan die telefoonnummers?…

  En wat als je in ‘de hoorn’ blaft: “sodemieter op, daar heb je geen donder mee te maken”
  Krijg je dan een penalty, ipv nieuwe, gebruikte luiers, huisbezoek van de pispolitie?
  En wat als je opeens meer gaat lekken, moet je dan een update geven aan diezelfde pispolitie, die dat wel even komt controleren?
  Ik zou ervoor zorgen dat er in mijn profiel ‘lekt doorlopend’ komt te staan.
  De pakken Tena zijn niet aan te slepen.
  En wat ik overhoud, verkoop ik door…

  Jaja, zo sluipt het marktwerkingsgif de samenleving verder binnen
  Ach, het zijn maar 6-700.000 ‘gevallen’, ‘profielen’…

  Het lijkt onschuldig, maar ist zum kotzen!

 10. Mijn zoon gebruikt geen Tena produkten maar Pampers , omdat die Tena dingen met zijn kleine heupjes gewoon niet passen , gaat Tena nu straks beslissen welke luiers hij moet gebruiken … ????

 11. @10 Waarom vind ik op de site van de kiesraad niks van de bewering dat er door Piratenpartij, de Partij voor Mens en Spirit (MenS) en de Liberaal Democratische Partij (LibDem ongeldige lijsten zijn ingeleverd bij Bonire?

 12. Sabine Uitslag gebruikt haar geritseld wachtgeld om kind te zien opgroeien en danseres te worden #graaiers #CDA

  Mag ik in mijn lijfblad lezen dat Sabine Uitslag danseres wordt, dan denk ik ondanks mijn dirty-mind niet direct aan paaldansen. Dat laat ik aan Die CDA onbenullen over die haar in 2008 naar binnen hebben gehengeld zodat ze na 4 jaar kan zeggen: “niet nog een keer vier jaar. Dat trek ik niet”. Die CDA luitjes gunnen Sabine natuurlijk haar aanspraak op vier jaar wachttijd zodat ze met haar geliefde waar ze zo graag mantelzorg voor doet (lees eitje bakt) het Uitslag kindeke kan zien opgroeien totdat het kotertje naar school mag. Eind goed al goed van weer een CDA sprookje.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12705867/__CDA_Kamerlid_wordt_danseres__.html

  Voor de geïnteresseerde die Sabine als groot danseres beroemd ziet worden:
  onderstaande domeinnaam komt vandaag vrij
  sabineuitslag.nl
  Datum uit quarantaine 2012-08-09

  bron: SIDN

 13. Goed nieuws over topsport in Nederland!
  Als de samenleving achteruit kachelt dient de topsport gewoon mee te kachelen.
  Zo is dat!

  Dus geen OS wou k maar zeggen.
  Ga er eerst maar es voor zorgen dat zinkend schip NL nog enigszins zichtbaar blijft.
  Dan praten we verder…topsporters…prins pils…grinnikslang…

  http://goo.gl/FFFdG

 14. #19
  Het is een keuze: goede medicatie tbv de ziekte van Pompe óf 100 kilo voedingssuplementen voor de spiertjes van mensen die dagelijks graag en veel rondhuppelen op sportterreinen, springen en zwemmen, voorzien van alle geneugten en verzorging – en daarna gaan uitmaken, op een gigantisch veel geld kostend evenement waar soms zelfs hele sloppenwijken voor plat moeten, wie het hoogst of snelst kan. En dan lachen en juichen…

  Nu wil een zieke van Pompe misschien wel naar topsportonzin kijken, maar een topsporter heeft niets aan zo iemand, een broertje dood zeg maar.

  Vandaar ook dat veel, zo niet de meeste topsporters (ook met een 3e, 4e en 5e plaats of lager – deelnemen is immers belangrijker…) hun politieke stem lenen aan de Firma List en Bedrog voorheen de Volkpartij Verlakkerij en Dedain.
  En als ik dat merk…oooooo, dan valt zelfs de sympathiekste sporter 26 kilometer door de mand!

  Maar diezelfde partij zorgt er dan wel voor dat de basis van eventuele successen, gym en zwemlessen op school verdwijnt. Ik mag hierna concluderen dat de meeste topsporters gezegend zijn met een beperkt aantal hersencellen oftewel dom zijn of op een FLB-leest zijn geschoeid – ze weten niet beter, hun succes is hun keuze en fuk de rest.

 15. Amsterdam Stad met olympische aspiraties kan niet eens taxichauffeurs in toom houden en waarschuwt toeristen ipv aanpakken

  Het asociale gedrag van taxichauffeurs op Centraal Station heeft de gemeente er toe gebracht een grote abri met waarschuwingen voor toeristen te plaatsen. Op de abri staat onder andere dat taxichauffeurs geen korte ritten mogen weigeren en dat toeristen moeten controleren of de meter aan staat.

  Een aantal weken terug werd ook al een dubbele slagboom geplaatst om bumperklevende taxichauffeurs te voorkomen. Ze kunnen nu alleen één voor één op de taxistandplaats komen. Bij de standplaats staan bijna permanent begeleiders die de toeristen moeten helpen aan een goede taxi en de chauffeurs in toom moeten houden.

  http://www.dichtbij.nl/amsterdam-centrum/regionaal-nieuws/artikel/2404166/amsterdam-waarschuwt-toeristen-voor-taxi39s.aspx?

 16. Tena vindt achteraf gezien lekkende patiënten toch een beetje vies en stopt met informeren na de hoeveelheid verlies.

  Tena, een fabrikant van incontinentiemateriaal, heeft het onderzoek voor apothekers om te bepalen welk incontinentiemateriaal en hoeveel daarvan patiënten nodig hebben, voorlopig stopgezet. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het besluit is genomen om „in overleg te treden met alle betrokken partijen”.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12726912/__Tena_stopt_onderzoek__.html

 17. Wildplakkende evangelist verdrijft duivelse politieke partijen van de verkiezingsborden met Jesus Redt Opgelet plaatjes ondanks hoge boetes in het verschiet

  De evangelist uit Giessenburg die landelijk bekend werd met de tekst ‘Jezus redt’ op het dak van zijn boerderij, verspreidt zijn boodschap tegenwoordig met affiches op borden die eigenlijk bedoeld zijn voor politieke partijen. Joop van Ooijen zorgt voor flinke irritaties met zijn posters, waarop de tekst ‘Kies voor Jezus’ prijkt.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12726964/__Flinke_irritaties_over_wildplakkende_evangelist__.html

 18. De patientenvereniging voor #CDA Uitslag deelt mee dat sabineuitslag.nl als middel niet heeft gewerkt en vrij is gegeven voor ander gebruik

  zie ook #16

 19. Salland heeft genoeg van kinderlijke #VVD verkiezingsleuzen #GL slechte (s)lijm #CDA Samen met de PVV kunnen we meer

  Vorige week had de VVD een campagne-avond in Nijverdal. Leden twitterden vrolijk dat ze naar die avond gingen en nog vrolijker dat het heel interessant was allemaal. We vroegen om een verslag, want we wilden natuurlijk graag meedelen wat de strategie ging worden. Maar toen het inhoudelijk werd, gaven de liberalen niet thuis.

  Neem de leuzen die we tegenkwamen. ‘Niet doorschuiven, maar aanpakken.’ Dat kan iedere partij roepen. Maar was het niet juist de VVD die met het vorige kabinet tijd verspeelde? En was het niet het Kunduz-akkoord waarvan met name ook de VVD zegt dat daar dingen in staan die eigenlijk niet gelden? Was het niet de VVD die tegen weigerambtenaren was, maar wel voor stemde?

  ‘Meer straf en minder begrip voor criminelen.’ Want Nederland straft al bijna als zwaarste van Europa en onderzoek wijst ook telkenmale uit dat van straffen niks preventiefs uitgaat. En handen ophouden willen ze bij de VVD ook niet. Behalve dan de hypotheekrenteaftrek. Dat is de grootste subsidie die Nederland kent en daar houden vooral de rijken lekker hun hand voor op.

  http://www.sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=34704

 20. Jvd heuvel. U heeft topic CU blaast moslimhaat nieuw leven , mij anderen naar de gaza strook verwezen. Met dank dat de mijne voor wat de inspanning waard was er nog staat , heeft u heeft de meegeven link misschien waarin Tariq Ramadam stelt dat MO Isreal niets hoeft te doen zolang grote moslim stromingen zich zelf niet als eenheid laten zien, niet gelezen .
  Ik noem dit het m aar even , hoe men daarover denkt is weer een 2e en kan dit als onderwerp van discusssie ook beter naar de gaza afdeling van krapuul worden verwezen.
  Dat ik ook een reactie over intrigant Seegersin in de pen had , jammer dan.

 21. @31 het gaat (ging) over de CU. Al het andere heb ik niet of nauwelijks gelezen maar ging niet over de CU. Dat heet hier: off topic en is niet toegestaan, al helemaal niet omdat ik heb gezegd in dat topic dat ik het on topic wou. Dat was ten overvloede want ik wil hier altijd alles on topic. Off topic mag ook. Alleen niet hier. Het staat iedereen vrij om waar dan ook behalve hier, maar eventueel ook op digitalgaza te kletsen waarover je maar wil.

 22. Jammer dat het onderwerp afgesloten is , nog jammerder dat een heel stuk verdachtmakingen richting Tariq Ramadan kan blijven staan . insinuerend én niet on topic …

 23. #Telegraaf moet weer eens rectificeren nadat ze eerst iemand verdacht hebben gemaakt #GVB op basis van niet bestaande stukken in handen van

  Wij hebben Geldhof ten onrechte in verband gebracht met fraude en het structureel negeren van aanbestedingsregels binnen de directie van het GVB door te berichten dat Geldhof daarvan op de hoogte was en dat zou hebben verzwegen en dat hij een goedkope illegale dienstwoning zou bewonen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12732504/__RECTIFICATIE_INZAKE_GER_GELDHOF__voorzitter_ondernemingsraad_GVB__.html

 24. #34

  Bakra,ik vind het jammer dat jij je mening maar dan zonder mij aan tegaan vallen daarover niet meer kan geven.
  Wellicht had je inzichten of antwoorden o.d. die ik niet in huis heb.
  Wat heeft het voor zin als ik de mijne voor me houdt , er geen uitwisseling tussen moslim en niet moslim mogelijk is.. . Ik had me verder verdiept en vond het fijn dat mijn reactie mocht blijven staan juist ook vanw ege de gegeven link naar Tari q actuele visie s.

  Ik moet beter op letten dat ik niet off topic ga als er een onderwerp bijkomt terwijl het al weer voorbij is, er geen plaats meer voor is.

  Mocht ik er schuldig aan zijn dat het onderwerp gesloten is , zou jvdheuvel kunnen overwegen het weer te openen al begrijp ik even goed daar geen beginnen aan kan zijn..
  Overigens jvdheuvel, met alle respect voor dit werk, het lijkt mij niet makkeljk om de grens cq wanneer te veel off topic te leggen.

 25. Nr 43 bij de #PvdA probeert stemmen van studenten te werven met gratis drank. Roelof van der Laar noemt dat ludiek!

  Roelof van der Laar, nu nog raadslid in Leiden, had het ludieke idee uitgedacht om studenten tijdens een kroegentocht te paaien met een gratis drankje. Iedereen stem is er tenslotte een.

  Maar het idee met ”likeurtje 43” viel bepaald niet in de smaak bij het commitee dat de kroegentochten voor de studenten organiseert. Veel te alcoholisch en gratis. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12735877/__PvdA_er_stoot_neus_aan_likeurtje__.html

 26. D66-grote mond leider Alexander Pechtold #D66 opent aanval op #VVD en #CDA die al op de grond liggen en verloren hebben.

  VVD en CDA hebben volgens D66 anderhalf jaar niets aan de economie en ons land verbeterd. „De staatsschuld is opgelopen, evenals de werkloosheid. Anderhalf jaar populisme heeft ons land geen goed gedaan.” Dit verwijt aan het adres van de regeringspartijen maakt D66-leider Alexander Pechtold zaterdag in Utrecht tijdens de aftrap van de campagne van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12736502/__D66_opent_aanval__.html

 27. #VVD en #CDA proberen schandvlek met #PVV regeren weg te wassen. Maar kunnen niet wegduiken voor wat er kapot is gemaakt #PvdA

  De PvdA wil het roer om naar links na het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV. „Nederland kan het chagrijn achter zich laten, zich ontworstelen aan de ieder-voor-zich mentaliteit die de afgelopen jaren vanuit Den Haag werd gepredikt en samen de schouders eronder zetten”, aldus PvdA-leider Diederik Samsom in Den Bosch zaterdag bij het startsein van de campagne voor zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen 12 september.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12737095/__Samsom__Schandvlek__.html

 28. #28
  Zegt ‘sorry’ maar bedoelt natuurlijk: ‘HAHAHAHA Gigantisch Gefopt!’

  Volgens Jacobs zag hij de Facebook-foto op vakantie voorbij komen en wist hij niet dat iedereen zou kunnen zien dat hij de foto leuk vond.

  http://goo.gl/L2qUt

 29. Van mij mag ie bij de proefballonnen.

  Op=op, dood=dood, aan mijn lijf geen polonaise.
  Dat was het dan, stop me in een kist of in een pot en bemoei je met je eigen zaken!
  Vooral dat woordje ‘MAKEN’…brrrrrr
  Heeft iets gristelijks, paternalistisch.
  Zie ook direct Pechtold erbij met dat wij-weten-wat-goed-voor-u-is hoofd.

  Iedereen automatisch orgaandonor maken

  http://goo.gl/oaecp

 30. Sporten…
  Al win je nog zoveel medailles, al trek je er nog zoveel geld voor uit, je hebt er weinig aan.
  Bovendien vluchten je burgers ook nog de grenzen over.

  http://goo.gl/hhARS

  Mijn tip aan de Grinnikslang, Opperhoofd van de Volkpartij Verlakkerij en Dedain Iook wel genoemd de FLB, Firma List & Bedrog): babbel gerust met je moeder aan de keukentafel over het naar NL halen van de OS en houdt de rest er buiten.

  O ja, en zorg ervoor dat je na 12 september niet meer elke vrijdag op de buis bent. Afgesproken?!

 31. Ik heb al vaak verkondigt: BLIJF DAAR WEG uit dat achterlijke, door angst en geweld geteisterde ‘beschaafde’ land waar het geld van gezonde mensen de dienst uit maakt!

  Trouwens: Het loopmaatje (running mate) van Mit Romnie gezien (die van dat belastinggeld waar niemand iets van mag weten)? Mijn god ‘direct from the tea party’. Het wordt erg als dat geteisem daar aan de touwtjes gaat trekken. Erger dan met Boesj.
  Voor minder en zwakbegaafden is geen plaats in de usa-samenleving.

  dood 1
  …ze dachten dat hij marihuana stond te roken…
  http://goo.gl/bD5O4

  dood 2
  …hij bleek over een IQ van 61 te beschikken…
  http://goo.gl/BAs7K

 32. ‘de peilingen’…

  zou het waar zijn, ik bedoel dat men de peilingen ook in het stemhokje trouw blijft
  in elk geval goeie reclame: join the winners!

  De SP is in de peilingen naar grote hoogten gestegen. Precies een maand voor de verkiezingen komt de partij uit op 37 zetels.

  http://goo.gl/Hgylv

 33. Sarah Palin heeft niets meer te zeggen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn op de vroege stralende maandagochtend

  Ongeleid projectiel
  Palin werd de afgelopen jaren geprezen om haar frisheid en het vermogen het ultraconservatieve deel van de Republikeinse aanhang te mobiliseren. Ze werd verguisd om haar gebrekkige kennis van zaken, die geregeld leidde tot flaters en lachwekkende uitspraken, en om haar kwaliteiten als ongeleid projectiel.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4004/Verkiezingen-in-de-Verenigde-Staten/article/detail/3300168/2012/08/13/Sarah-Palin-heeft-niets-meer-te-zeggen.dhtml

 34. Dit klinkt dan wel weer leuk, al had er natuurlijk moeten staan:
  D66 gaat macht FI breken, NU!

  Gerbrandy (D66): proberen macht farmaceutische industrie te breken
  http://goo.gl/ooBMw

  Maar dit is een proefballon van het zuiverste water, gehalte led zeppelin:
  http://goo.gl/VFipL

  Goh, lijkt de pvv wel dat d66, elke dag een nieuwe proefballon en aandacht van de media.

 35. Hillen heeft het verkiezingsprogramma van de #VVD gelezen: Het is tijd voor een pas op de plaats – er wordt niet bezuinigd op onze krijgsmacht.

  De minister sprak zich eerder ook al uit tegen mogelijke nieuwe bezuinigingen, onder meer in vergaderingen met de Tweede Kamer. Maar nu in sommige partijprogramma’s staat dat na de verkiezingen het mes in de organisatie kan worden gezet, neemt zijn bezorgdheid verder toe. Nederland moet een duidelijke waarschuwing krijgen dat de veiligheid in het geding is, vindt Hillen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3300415/2012/08/13/Hillen-verder-snijden-in-Defensie-maakt-krijgsmacht-invalide.dhtml

 36. Kartelvorming van #CDA #CU #SGP zorgt voor ophoepelen van pragmatische leden die meeregeer aspiraties hebben #refdag

  Bij kartelvorming, schetst de politicoloog, kunnen de drie partijen hun zelfstandigheid behouden, maar vormen ze een gezamenlijke kieslijst. De drie verschillende ‘leveranciers’ aan de kieslijsten kunnen hun eigen achterbannen blijven aanspreken. „Vervolgens kunnen de drie partijen gezamenlijk wel een steviger stempel op de coalitie­onderhandelingen drukken. Zeker in het gefragmenteerde partijpolitieke landschap is zo’n christelijk kartel moeilijker te vermijden bij coalitievorming. Terwijl ze gewoon drie aparte fracties kunnen blijven, verdelen de drie partijen dan in goed onderling overleg kabinets­posten.”

  http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/cda_cu_en_sgp_vorm_kartel_voor_meer_politiek_gewicht_1_666671

 37. Onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek, het werk en de koopkracht door bezuinigingen Ook #VVD #Rutterecessie

  Al drie jaar dalende prijzen

  Inmiddels dalen de huizenprijzen al meer dan drie jaar. Dat is net zolang als in begin jaren tachtig. Toen daalden door de oplopende hypotheekrente de prijzen met 34,8 procent aanzienlijk sneller ten opzichte van de 12,3 procent nu. Maar in tegenstelling tot 30 jaar geleden is het volgens de Rabobank nu onwaarschijnlijk dat prijsdalingen na ruim drie jaar voorbij zijn. Dit komt onder meer door de zwakke economie, onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek, het werk en de koopkracht door bezuinigingen.

  Onzekerheid blijft

  Dat huizenprijzen dalen heeft te maken met onzekerheid bij consumenten over hun baan, hun pensioen en de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Of het plan om de hypotheekrenteaftrek voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken af te schaffen, dat overeengekomen werd in het Lenteakkoord, doorgaat is de vraag met de verkiezingen in aantocht.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/12746627/___Huizenprijzen_dalen_door_in_2013___.html

 38. Alleen Lijsttrekkers blijven StemWijzer op eigen partij uitkomen #CDA #GL #D66 #CU Kiezers op #SP zien dat toch anders

  DEN HAAG – De lijsttrekkers van de politieke partijen konden maandagmiddag in Den Haag opgelucht ademhalen. Geen van hen kwam bij het invullen van de StemWijzer uit bij een concurrerende partij. „Ik mag blijven”, reageerde CDA-lijsttrekker Sybrand Buma na afloop opgelucht.

  Maar ook bij de lijsttrekkers Alexander Pechtold (D66), Jolande Sap (GroenLinks) en Arie Slob (ChristenUnie) prijkte de naam van de eigen partij bovenaan in het lijstje met welke partijen er de meeste overeenkomsten waren.

  „Dat is toch geruststellend”, zei Slob.

 39. Rutterecessie Brussel voorspelt dat de Nederlandse economie met 0,9 procent zal krimpen. #VVD #CDA

  In het eerste kwartaal profiteerde de Nederlandse economie van een sterke export. De uitvoer zal over heel 2012 waarschijnlijk de economie niet overeind kunnen houden. Brussel voorspelt voor dit jaar dat de Nederlandse economie met 0,9 procent zal krimpen. Vorig jaar was nog sprake van een groei van 1 procent.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3300900/2012/08/14/Nederlandse-economie-in-tweede-kwartaal-gekrompen.dhtml

 40. PVVers op campagne van je af slaan met proportioneel geweld mag dat van Lilian Helder ook? #PVV #VVD #SP

  Burgers die dieven met proportioneel geweld hun huis uit werken, moeten door de politie niet worden gezien als verdachte. Dit wetsvoorstel komt uit de koker van Tweede Kamerlid Lilian Helder van de PVV. Volgens haar moet een inbreker eerst maar eens uitleggen wat hij in een vreemd huis deed.

  Volgens de PVV zijn de afspraken uit het gedoogakkoord met VVD en CDA over noodweer niet goed uitgewerkt.

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/08/pvv-nieuwe-regels-rond-noodweer

 41. #VVD brouwsel Hans Wiegel behartigt niet langer de belangen van hopgebruikers. #JOVD in staat van opwinding en onrust

  Wiegel stopt bij Nederlandse Brouwers
  RIJSWIJK – Hans Wiegel stopt per 1 oktober 2012 als voorzitter van de Nederlandse Brouwers. Dat liet de overkoepelende belangenbehartiger van de grootste Nederlandse brouwerijen dinsdag weten. De VVD-coryfee was ruim 28 jaar voorzitter van het genootschap. Daarmee is hij de langstzittende voorzitter.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12752267/__Wiegel_stopt_bij_Brouwers__.html

 42. Rutterecessie CBS meldt dat het aantal banen verder afnam Groei banen in de zorg duidelijk afneemt. #VVD #CDA #PVV

  Op de arbeidsmarkt blijft het beeld ongunstig. Het CBS meldt dat het aantal banen verder afnam, met 0,2%. In het eerste kwartaal werd hier al een min van 0,4% genoteerd. In een jaar tijd gingen er 55.000 banen verloren. De grootste klap vond plaats bij de overheid. Door de bezuinigingen vervielen er in het openbaar bestuur 15.000 banen. Opvallend is verder dat in de groei van het aantal banen in de zorg duidelijk afneemt.

  http://fd.nl/economie-politiek/983900-1208/nederland-op-kousenvoeten-uit-recessie

 43. Na drie maanden waren rust en orde hersteld, ten koste van 3.500 dode Indonesiërs, veelal gedood via het standrecht.

  Westerling was de held van de veteranen. Hij was commandant van het regiment Speciale Troepen toen dat in december 1946 naar Zuid-Celebes werd gestuurd om het revolutionaire geweld de kop in te drukken. Na drie maanden waren rust en orde hersteld, ten koste van 3.500 dode Indonesiërs, veelal gedood via het standrecht. De Nederlandse autoriteiten grepen in, toen ondergeschikten van Westerling zelfs veroordeelde gevangenen executeerden.

  Kapitein Raymond Westerling heeft op Zuid-Celebes mensen standrechtelijk geëxecuteerd. In een nooit eerder uitgezonden tv-interview erkent hij dat zonder terughoudendheid. Het gesprek is vanavond te zien in het NCRV-programma Altijd Wat. ‘Ik ben verantwoordelijk en niet de troepen die onder mijn bevelen hebben gestaan. Ik neem de daden persoonlijk voor mijn rekening’, zegt Westerling.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3300918/2012/08/14/Kapitein-Westerling-geeft-in-tv-interview-wandaden-op-Zuid-Celebes-toe.dhtml

 44. Holle woorden van #Sap #ToenLinks #GL over Holle woorden #CDA #Buma Alleen #D66 handtekening blijft onder Kunduz-akkoord staan

  In het Vijfpartijenakkoord spraken het CDA, GroenLinks en de andere drie partijen af om voor 2013 te bezuinigen op de kinderopvang. Dat stond ook al in het regeerakkoord. Gezinnen met lagere inkomens zouden worden ontzien.

  http://nos.nl/artikel/406713-sap-holle-woorden-van-cda.html

 45. Weer Imagoschade Amsterdam ZuidOost volgens #CDA Weer geen rekeningen betaald door Kwakoe is minder belangrijk

  Imagoschade
  Verschillende politieke partijen in Zuidoost hebben ontzet gereageerd op de ontruiming van het festival. Ze vinden zelfs dat met de vroegtijdige beëindiging van het festival het imago van het stadsdeel wordt aangetast. Henk de Boer van het CDA noemt de gang van zaken ‘diep treurig’. ‘Het imago van Zuidoost heeft opnieuw een flinke klap gekregen’, aldus de politicus tegenover AT5.

  http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/3300962/2012/08/14/Kort-geding-tegen-vroegtijdige-ontruiming-Kwakoe.dhtml

 46. De toegezegde 173 miljard aan Griekenland is niet genoeg. Verdere kwijtschelding ligt op de loer Ook #Rutte #VVD #CDA #Jager

  De bankiers waarschuwen dat het groeiend aantal slechte leningen de twijfel oproept of het EUR173 miljard bedragende reddingsprogramma dat in maart werd toegezegd door internationale kredietverstrekkers van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, wel voldoende is. Zo’n EUR50 miljard van deze steun is bestemd voor de herkapitalisatie van de banken.

  bron dow jones nieuwsdienst

 47. Geloofwaardigheid #CDA Buma brokkelt verder af met draai over boete langstudeerder. CDA bestaat uit verkieziezings opportunisten

  CDA: langstudeerboete afschaffen
  UTRECHT – Het CDA wil de boete voor langstudeerders afschaffen. CDA-lijsttrekker Sybrand Buma zei dat dinsdag tijdens een lijsttrekkersdebat in Utrecht. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil van de langstudeerboete af.

  Het CDA was altijd pleitbezorger van de maatregel, maar Buma zei dat duidelijk is geworden dat de boete op te veel weerstand stuit. „Die langstudeerboete gaan we afschaffen”, aldus Buma. Hij wil niet dat als alternatief een sociaal leenstelsel wordt ingevoerd, waarbij de studiebeurs een lening is die na de studie moet worden terugbetaald. Het CDA wil de bezuiniging op de onderwijsinstellingen wel in stand houden.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/12755706/__CDA__langstudeerboete_afschaffen__.html

 48. als werklozen laveloos op de bank zitten
  henk en ingrid nog een shaggie draaien bij de kommersjelen
  slaapt de belegger een zachte slaap

  u snapt vast de tabakslobby van onze minister gezondheidsheks
  en wie daarmee te paaien
  dat niemand haar daar es op aanspreekt…

  ook deel van de maatschappelijke tweedeling!

  http://goo.gl/nz9x1

 49. Brinkman: Wilders verkwanselt erfenis Fortuyn #DPK Weer een boek over de #PVV Wanneer boek over #Politiek ?

  De partij van Wilders zal bij de komende verkiezingen niet meer kunnen tippen aan de monsterscore van 2010, toen zij het aantal zetels bijna wist te verdrievoudigen. Die voorspelling doet ex-PVV’er Brinkman. „De PVV zal nooit meer 24 zetels halen”, wist hij gisteren te melden bij de presentatie in Den Haag van het boek ’Achter de PVV: waarom burgers op Geert Wilders stemmen’. Volgens de huidige voorman van het DPK zijn kiezers ’niet gek’ en is er twaalf jaar na de moord op Pim Fortuyn niets veranderd. „Ik ben ervan overtuigd dat Wilders de erfenis van Fortuyn verkwanselt”, zei hij.

 50. Een paar jaar terug was één van de argumenten tegen PGB zorgaanbieders dat ze als aasgieren achter nieuwe klanten aanzaten, de aanzuigende werking van het PGB zal ik maar zeggen.
  Gezien de eisen die zorgkantoor Menzis aan een kleinschalige instelling voor gehandicaptenzorg heeft gesteld kan je wel opmaken wie hier nou echt de aanjagers zijn.
  Om met de club mee te mogen doen en zorg in natura te mogen leveren moet je als kleinschalige instelling o.a. 50.000 reserve hebben, minimaal 250.000 omzetten en minimaal 25 klanten in een jaar verzorgen.
  Met succes aangevochten door deze instelling, de eisen zijn van tafel.
  De definities van kleinschaligheid in Den Haag, bij de verzekeraars en de realiteit zijn nog niet helemaal op elkaar afgestemd.
  http://www.vgn.nl/artikel/13602

 51. #Buma #CDA schudt ToenLinks wakker om langstudeerboete. #Dibi (nog) van #GL wil dat andere kamerleden ook neuzelen over studentjes

  De Tweede Kamer moet terugkomen van reces en volgende week in een spoedoverleg zich uitspreken over de langstudeerboete. Dat wil GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, hij heeft daartoe woensdag een spoedoverleg aangevraagd zo liet hij weten.

  http://www.ad.nl/ad/nl/10640/Dossier-Verkiezingen/article/detail/3301502/2012/08/15/GroenLinks-wil-spoedoverleg-langstudeerboete.dhtml

 52. Kamp doet verkiezingscampagne Tegengeluid. Eerst Eens met Brusselse pensioenplan Nu onacceptabel ook #VVD

  Omtzigt, die door de Kamer is aangewezen om de EU-bemoeienis met de pensioenen in de gaten te houden, toont zich verrast door de uitspraken van Kamp. Volgens hem maakt de VVD-bewindsman een draai. Omtzigt wijst er in schriftelijke vragen aan Kamp op dat het kabinet eerder dit jaar zei „in den brede” achter het Brusselse pensioenplan te staan. Hij wil dat de minister deze week nog in een brief aan de Kamer uitlegt waar hij precies afstand van neemt.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/12762044/__CDA_wil_duidelijkheid_van_Kamp_over_pensioenen__.html

 53. #Sywert van Lienden laat zich inpakken door #CDA. #G500 toekomstig leverancier van namen op kieslijsten

  Sywert van Lienden, het gezicht van jongerenbeweging G500, nam het eerste boekje van Buma in ontvangst. Hij zei dat het CDA van een machtspartij, na verschillende verkiezingsnederlagen, een ideeënpartij begint te worden.

  CDA en D66 zijn hervormingspartijen in het midden die straks in de formatie de ‘dealmakers’ kunnen worden, voorspelde Van Lienden.

  http://www.nu.nl/boek/2885012/buma-wil-bankensector-harder-aanpakken.html

 54. Rutte en Jort doen op zondag Gaypride na. Ook #VVD De boezemvrienden houden van een goede bel witte wijn

  Terwijl de overige lijsttrekkers zich al in het zweet werken om bij de kiezer in het gevlei te komen, geniet demissionair premier Mark Rutte nog even van de tropische temperaturen. Samen met Jort Kelder maakte Rutte, slechts gehuld in een minuscuul broekje en met een bel witte wijn binnen handbereik, zondagmiddag een vaartocht op de luxe sloep van zijn boezemvriend. Een fotograaf van weekblad Privé legde het zonnige tafereel vast.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12762467/__Rutte_rust_nog_even_uit__.html

 55. De Telefoondgids doet advocaat briefje schrijven aan sterftelefoongidssterf.nl ivm reputatieschade op Twitter

  De domeinnaam doet “ernstig afbreuk” aan de “reputatie van het merk zonder dat daarvoor een noodzaak bestaat. Dat laatste zit met name op de toevoeging van het woord “sterf” voor en na de verwijzing naar De Telefoongids.” En “de onrechtmatige domeinnaam http://www.sterftelefoongidssterf.nl [is] bij een groot publiek onder de aandacht is gekomen. DTG heeft voorts moeten vaststellen dat uw verwijzing naar deze domeinnaam veelvuldig wordt geretweet.”

  http://www.alexanderklopping.nl/post/29468779041/de-telefoongids-wil-dat-sterftelefoongidssterf-nl

 56. Aan de bedelstaf.
  Nieuwsbrief Groen Links (uit zeer betrouwbare edoch zeer anonieme bron ,JR).
  Waar haal je het vandaan?
  Hoe ver kun je je vervremmeden van je voormalige electoraat?

  Und Nun: DER BRIEF. LESE!!!!!!

  (GRÜN LINKS….JR ,-) )
  GroenLinks is de partij met DE POLITIEKE AGENDA VAN DE TOEKOMST. DE ENIGE PARTIJ die zich sterk maakt voor een groene, duurzame economie. Om onze standpunten voor de kiezer zichtbaar te maken is VEEL, HEEL VEEL GELD (bakken, tonnen!, JR) nodig. GELD om ons verhaal te vertellen: het MOET GROENER en SOCIALER.

  Tot op heden hebben wij VAN JOU NOG GEEN BIJDRAGE ontvangen (ze weten je te vinden, JR). STEUN onze campagne financieel en HELP ons om een FANTASTISCH VERKIEZINGSRESULTAAT neer te zetten. VUL NÚ de eenmalige machtiging IN (klik hier).

  We hebben in het voorjaar VEEL BEREIKT om Nederland socialer en groener te maken. Mede DOOR GroenLinks:

  – zijn pijnlijke bezuinigingen teruggedraaid op bijvoorbeeld het persoonsgebonden budget, passend onderwijs, sociale werkplaatsen en natuur;

  – zijn lage inkomens gecompenseerd. De pijn van de crisis wordt EERLIJKER VERDEELD;

  – gaan vervuilers betalen en gaan vergroeners verdienen.

  Een belangrijke doorbraak, maar wat ons betreft SLECHTS EEN EERSTE S(T)AP. Hoe beter GroenLinks het doet bij de verkiezingen, hoe groener en socialer we Nederland kunnen maken.

  IK VERWACHT (weet je te vinden als je niet meewerkt!) dat je als lid of donateur van GroenLinks, in deze verkiezingsperiode, wilt helpen om nog meer doorbraken te realiseren. Want dat is van GROOT BELANG voor de toekomst van Nederland!

  Kantelen we in deze crisistijd nog verder naar rechts en nog meer bezuinigen of zetten we door naar een socialer en groener Nederland. STEUN ONZE CAMPAGNE MET EEN GIFT. Als iedereen helpt, dan kunnen we Nederland nog vaker laten zien dat GroenLinks DE ENIGE PARTIJ is die zich sterk maakt voor een GROENER en SOCIALER Nederland.

  VUL NÚ de eenmalige machtiging IN (klik HIER). IK REKEN OP JE STEUN. Met een groter GroenLinks staan we samen sterker.

  Groeten Janneke Sappel

 57. Rutterecessie ook #VVD Bronzen plak voor Rutte. Nederland internationaal op 3de plaats aantal faillissementen

  Nederland staat internationaal in de top drie van landen waarin het aantal faillissementen voor het komende jaar gaat stijgen.

  Dit jaar gaan er 25 procent meer bedrijven failliet en alleen in Griekenland (30 procent) en Portugal (50 procent) gaan er meer bedrijven op de fles.

  Landen in het Middellandse Zeegebied doen het sowieso niet erg goed, zo blijkt uit de berekeningen van kredietverzekeraar Euler Hermes op donderdag.

  http://www.nu.nl/economie/2886130/nederland-in-top-drie-stijging-faillissementen–.html

Reacties zijn gesloten.