Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je (unieke, dus geen copy-pasta) artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

58 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. VVD lonkt als PVV-light alvast naar de kiezer die Wilders zat is

  Maar ook op migratiegebied kiest de VVD dus voor een duidelijke koers, door in te zetten op een zogeheten ’opt-out’. De liberalen willen dat Nederland net als Denemarken zich niet langer aan gezamenlijke afspraken over bijvoorbeeld gezinshereniging hoeft te houden, en in plaats daarvan een eigen, strengere koers vaart. „We hebben liever een sterk Nederlands beleid dan een slap Europees beleid”, aldus VVD-Kamerlid Dijkhoff.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12501365/__VVD__Migratie_harder_aanpakken__.html

 2. VVD wil populistisch een kleiner kabinet
  CDA bewindslieden beweren juist dat het weer groter moet

  Rutte: bewindslieden vaker naar Brussel

  Rutte zou na de kritiek over de afwezigheid van Nederland in Brussel zijn bewindspersonen hebben aangegeven dat ze vaker naar Brussel moeten. Vice-premier Verhagen, tevens minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, vindt dat Rutte makkelijk praten heeft: hij heeft maar één raad in Brussel. “Ik moet soms kiezen uit vier raden.”

  De inkrimping van het kabinet was volgens Verhagen symbolisch. “We moesten als politici het voorbeeld geven.” Maar volgens Bleker moet worden opgepast dat zo’n streven geen ‘doel in zichzelf’ wordt. Hillen stelt dat de bewindslieden in de praktijk op grenzen stuiten. “Wij hebben hiermee de kritische ondergrens bereikt.”

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/07/bewindslieden-cda-vinden-inkrimping-kabinet-geen-succes/

  Wie van de twee partijen komt niet in het volgende kabinet?

 3. Het grappige is dat links georiënteerde media niet eens hoeft te liegen om te bewerkstelligen dat Rutte minder populair wordt.. Hij doet het zelf !

  Volgens De Hond levert niet alleen de VVD als partij in, maar is ook de positie van premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte verzwakt. Op de vraag wie de kiezer als premier wil, Rutte of Roemer antwoordde 44 procent Rutte en 43 procent Roemer. Twee maanden geleden was de score 54-38 procent en 3 weken geleden 48-44 procent.

  Het grappige is dat links georiënteerde media niet eens hoeft te liegen om te bewerkstelligen dat Rutte minder populair wordt.. hij doet het zelf ((-;

 4. Jaap Jansen ‏@JaapJansen

  Geen fijn nieuws in mailbox Wilders. Om 11.00 uur meer.

 5. drie zetels eraf en drie zetels naar VVD
  GL halveert dus de L is er definitief vanaf ((-;
  Op naar de G halvering

 6. oke, dan blijft de L van liberaal over
  Volgens Maurice de Hond is de vijfde zetel te danken aan de lijstverbinding met PvdA en SP
  ook ziet hij de deathmatch tussen Sap en Dibi als oorzaak.
  Gek genoeg zie ik het geheul met het kabinet over kunduz-uitzending en het kunduz-akkoord als oorzaak van de halvering. Maar volgens Jolanda Sap ligt het niet aan Jolanda Sap dus die zekerheid hebben we dan weer wel ((-;
  Wordt leuk na 12 sept
  4 zetels waarbij Sap en Didi voorkeurstemmen hebben, een restzetel en de oproep dat Sap moet opstappen. Wie volgt haar dan op? Nummer 2? Eentje van de oude stempel? Of die student die sneller praat dan zijn gedachten?

 7. Trots wil peilingen Maurice de Hond beïnvloeden

  TROTS Zoetermeer ‏@tonlammertink
  @HansdeBoer18 kleine reminder.Zou jij mee willen helpen DPK in de peilingen te laten komen door ook in te schrijven op http://www.peil.nl

 8. MEER VVD-LEUGENS!!!

  Bij de presentatie, vrijdag, van het VVD-verkiezingsprogramma noemde lijsttrekker Rutte Denemarken als voorbeeld van een land met een spectaculair succesvol streng immigratiebeleid. Maar de Deense regering heeft juist enkele maatregelen teruggedraaid. Het aantal toegekende verblijfsvergunningen stijgt nu snel; dit jaar zijn al bijna meer permanente verblijfsvergunningen toegekend dan in heel 2011.

  http://goo.gl/wf8sI

 9. een echt ‘mensenmens’ die ries, beroep: toppoliticus
  zie em daar staan rechtop in de wind
  komkommertijd, dus flink de ruimte in de bruine bode

  Mijn grootmoeder zei altijd: boos zijn is menselijk, boos blijven is des duivels. Ik ben op dit moment laaiend op Geert, maar dat gaat over. Ik besef heel goed dat ik Kamerlid was dankzij hem. Helaas is het door hem ook binnen een minuut weer afgelopen.’

  http://goo.gl/ZXhgr

 10. Werk aan de winkel voor de SP!

  De Partij voor de Vrijheid is geen partij, maar een eenmanszaak. Volgens het woordenboek is een partij een ‘groep of vereniging die bepaalde (vooral politieke) beginselen voorstaat’. Maar de PVV is helemaal geen groep of vereniging. De PVV is niets meer of minder dan een truc, een slim handigheidje van een listige notaris.

  http://goo.gl/oEW7H

 11. Ben je 36 jaar, niets bereikt in je leven, een bekend cv-oppoetser en nog rond de 1100 dagen wachtgeld te goed. Zelfs op nujij wordt je niet bemoedigend toegesproken door de reageerders. Wat moet je dan met je leven?
  Toch knap, dat je dan nog waardering kunt uitspreken voor de Grote Lijder die jouw leven binnen 1 minuut naar de klote heeft geholpen. Of is het dat je ontslag op staande voet via de telefoon ging ipv via twitter dat je nog dankbaar terugkijkt naar de man die jouw de mogelijkheid heeft gegeven om je zielig bestaan te verruilen voor een meer dynamisch leven. Rest nog de plakboeken en de DVD’s met alle opnamen wanneer je kop weer eens allerlei onzin en leugens uitkraamde. Ik heb geen medelijden met je wel met al die mensen die op jou persoonlijk stemde want die hadden geloof in je, maar uiteindelijk ben je totaal niet uit de verf gekomen met al je onzinretoriek en je slap geouwehoer. Jouw Grote Lijder heeft een wijs besluit genomen en dat kan ik waarderen.

  http://www.nujij.nl/politiek/pvv-kamerlid-de-mos-ik-ben-nu-laaiend-op-geert.17869474.lynkx#axzz207B69MRi

 12. @27 Volgens de Kieswet gaat een vrijkomende zetel naar de persoon die van de oorspronkelijke kieslijst (die dus bij een bepaalde partij hoort) volgens de uitslag van de verkiezingen als eerste aan de beurt zou zijn geweest.

  Doorgaans betreft dat iemand die dan nog steeds bij dezelfde partij zit, maar het is natuurlijk (zeker bij de PVV) goed mogelijk dat die persoon inmiddels voor zichzelf is begonnen.

 13. #28 dank voor het antwoord, maar dat zou in dit geval betekenen dat Unnik zich heeft aangesloten bij OBP maar zijn zetel nog tot de PVV behoorde terwijl hij toch echt naast Brinkman en Nunes zat als OBP statenleden. Daarna hebben Unnik en Nunes afscheid genomen van Brinkman die nu alleen zit en Nunes zit alleen en Unnik stapte afgelopen vrijdag op.

  Als ik die lijn doortrek dan zou wanneer Hernandez, Kortenoeven en van Bemmel besluiten om tijdens het reces hun zetels in te leveren ze weer beschikbaar zijn voor de PVV.

  Dat is iets wat ik nooit geweten heb

 14. @23 het ontluisterende in het artikel is hoe de Kamerleden met dit gegeven omgaan. Ze accepteren het en wanneer nodig dealen ze zelfs met de PVV terwijl deze beweging geen Politieke Partij is en zelfs (volgens de schrijver) evident kiezersbedrog. Een schandvlek voor de genoemde politici en dat al 7 jaar.

  Vanwege de lafheid van alle andere Nederlandse politici, linkse boegbeelden als Jan Marijnissen en Femke Halsema inbegrepen. Ook quasi-principiële politici als Alexander Pechtold, Mark Rutte en Emile Roemer hebben nog geen enkele poging gedaan de wet te veranderen zodat deze truc niet meer mogelijk is.

  Een eyeopener!

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3283894/2012/07/09/Gevestigde-politiek-moet-zich-schamen-voor-PVV.dhtml

 15. Als ik die lijn doortrek dan zou wanneer Hernandez, Kortenoeven en van Bemmel besluiten om tijdens het reces hun zetels in te leveren ze weer beschikbaar zijn voor de PVV.

  Yep, mits de drie eerstvolgende personen op de toenmalige PVV-lijst nog steeds Geertsdienstigen zijn, anders worden ze de zoveelste eenmansfracties.

 16. Nu slaat ie echt door, de gewezen krapuul-columnist!
  Fijn dat Jhimh er nu ook achter is.

  Wat overigens te denken van de VVD eigenlijk in dit perspectief.
  Ook niet mis!

  “Wij hadden altijd kritiek op de baantjesmachine van de PvdA en het CDA. Die kritiek kun je nu ook op de PVV hebben.”

  http://goo.gl/cCQ7v

 17. @24 jajaja, kan nooit genoeg worden gezegd, jvdh

  voor de nieuwe volgers, zeg maar.
  de afvalligen, de laat-wakker-worders, het luie, zichzelf in coma gewiegde, rabiaatrechtse electoraat ,-)

 18. #38, #39 Bestaat er geen plugin om steunbetuigingen te verzamelen voor een burgerinitiatief tegen het toestaan van 1-mans partijen?

 19. ‘Tientallen miljoenen mensen gaan dagelijks door een hel omdat jij een domme blonde muts bent die fascisme gedoogt’

  En o.a. om deze belediging van Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert maf oud advokaat Jeroen K. voor de rechter verschijnen.
  We weten allemaal dat deze fanatieke holocaustontkenner jammerlijk de weg is kwijt geraakt maar in bovenstaande belediging zit toch een waarheid. En dan bedoel ik niet dat Jeanine blond is.

  http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/3283999/2012/07/09/Oud-advocaat-voor-rechter-om-beledigen-Kamerlid-Hennis-Plasschaert.dhtml

 20. de internationale vermaatdheid stijgt onder leiding van het rechtse addergebroed plus grinnikinden gedogers naar grote hoogte.

  reisadviesje: mijd turkije!

  Wilders’ ‘ideal’ Dutch family beats Turkish man to death

  http://goo.gl/kqrjD

 21. De truc van de PVV en 1,4 miljoen kiezers

  Ach, een tweede (trouw) lid is zo gevonden als het moet om de PVV volgens de kieswet in een partij te transformeren. De PVV van Wilders is formeel misschien een ’truc’, een ‘eenmanszaak’, maar daaraan hebben zijn kiezers een broertje dood. En ze waren vorige keer met 1,4 miljoen om op die eenmanszaak te stemmen. Wat doe je dan met ze? Zou het misschien een optie zijn om hun kiesrecht definitief af te pakken?

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/3284427/2012/07/10/De-PVV-van-Wilders-is-een-eenmanszaak.dhtml

 22. http://www.houddemosindekamer.nu
  Is dit geen mooi begin voor een tweede “de Mos Award”

  Het is trouwens wel frapant dat beide PVV- kamerleden die hun plaatsje op Krapuul veroverd hadden (Jhimh met zijn cholumh/rheacthiehs en de professor, doctor, ingenieur met zijn award) niet op de lijst van de PVV zijn terug gekomen.

 23. Ook grappig dat Pechtold net zoals Verhagen en Rutte ook een langstudeerder is geweest\
  maar liefst 11 jaar! Maar hij heeft tenminste een doctoraal examen gedaan

 24. @49

  houdRDMzovermogelijkbuitendepolitiek.com:

  RICHARD (=HIJ) heeft zich in de Tweede-Kamer op TAL VAN TERREINEN LATEN GELDEN:

  – Door ZIJN STRIJD staat de Hedwigepolder nog steeds droog;
  – HIJ HEEFT GESTREDEN tegen de klimaathysterie;
  – HIJ LIET HET SPORTHART VAN DE PVV KLOPPEN; samen met de PvdA en het CDA kwam hij met een initiatiefnota ‘Voetbal een feest voor iedereen’! (NED-DEN 0-1, NED-DUI 1-2, POR-NED 2-1, J.R.)
  – Hooligans worden met gebiedsverboden keihard aangepakt;
  – HIJ HEEFT GEPLEIT VOOR HET TERUGHALEN van de Formule 1 naar Zandvoort (ries geeft om milieu, J.R.!)
  – HIJ STREED TEGEN CO2-heffingen en de vliegtaks (ries geeft om milieu, J.R.!).

  Richard (=HIJ!) was ALTIJD duidelijk:
  – BYE BYE mileuzones,
  – BYE BYE windmolens,
  – GEEN kilometerheffing,

  Richard kwam in de Tweede-Kamer met VERNIEUWENDE (ACHTERLIJKE J.R.) voorstellen:
  – Met ZIJN AANDELENPLAN Staatsbosbeheer, wilde HIJ zorgen voor een SUBISIELOOS (sic!!!), maar kapitaalkrachtig Staatsbosbeheer;
  – Met ZIJN A3-PLAN wilde hij de verkeersdoorstroming in Nederland bevorderen;
  – Met 140 KM PER UUR DOORRIJDEN (geeft om milieu, J.R.!) waar het kan en dijken van topkwaliteit.

  Richard GEEFT OM HET MILIEU maar BESTRIJDT DE KLIMAAATWAANZIN:
  Zo WIL HIJ de plasticsoep bestrijden die de oceanen bevuilen (pak em en sluit em op die smerige, laffe soep, J.R.),
  Zo HEEFT HIJ GEZORGD voor een VERVIERVOUDIGING van boetes voor ZWERFAFVAL
  Zo HEEFT HIJ GEPLEIT voor een REALISTISCH AFVALBELEID (een heel sterk punt van ries!, J.R.).

  http://www.houddemosindekamer.nu/index.php?page=Bereikt
  Bereikt???

 25. Amsterdam is goed vertegenwoordigd met Ans van der Velde op negen bij DPK. Alle Amsterdammers zijn daar verguld mee en zien de toekomst van de stad een stukje rooskleurig in.
  In de allerijl gehouden steekproef onder vrienden en kennissen leert ons dat 90% Ans gunt om met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen. Wij roepen dan ook alle DPK stemmers op om hun stem aan Ans te geven ipv aan die nare Brinkman.

  http://www.youtube.com/watch?v=amtHWjoOVOs

  niet verwarren met:

  http://www.youtube.com/watch?v=kCiWEveXx3M&feature=related

 26. ” De geur van corruptie…blablabla” Edith S. van de Graaipartij
  http://goo.gl/QlpxX

  Dan zegt Joey (ff gauw bijeen gesprokkeld):

  – Oud-politicus Sjoerd Swane heeft van de rechter twee jaar celstraf gekregen wegens corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude.
  http://goo.gl/JpDIY

  – Corrupte Kleine VVD- Gangster- Burgemeester mr. drs. G.A.A. Verkerk te Delft in brandpunt van belangstelling
  http://goo.gl/rn59n

  – Partijen willen onderzoek naar corruptie Hooijmaijers
  http://goo.gl/3mvG9

  aan aanvulling zal het niet ontbreken
  ‘vergat’ gerrit z. ooit niet eens zn belastingaangifte

  kortom: een broeinest van inhalige egoïstische smeerpijpen deze nationale graai en verduisterpartij, ook wel genoemd vvd

 27. #57

  “Er is een bedrag naar u onderweg vanwege uw geweldige bijdrage aan Leugens.nl.

  De feiten van machtsmisbruik en intimidatie, vastgesteld door Bing (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) uit aanvankelijk vijf dossiers , later uitgebreid tot 17”

  http://goo.gl/NLclI

 28. Gehandicapte vrouw moet maar oprotten als het aan de studenten ( excellente studenten!) ligt, en aan wetenschappers. De Bruine Bode geeft alle ruimte voor de denkbeelden onder het kopje: bezuinigen op onderwijs.
  Het zou wat hè. Stel dat de vrouw gewoon een fijn leven heeft zo, heerlijk toch?
  Stelletje miezerige lui. Gatverdamme.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4884/Bezuinigingen-in-het-hoger-onderwijs/article/detail/3286614/2012/07/14/Amsterdamse-academie-faalt-met-gehandicapte-vrouw.dhtml

 29. @58
  Sceptici zijn over alles sceptisch, behalve over hun scepsis. (Shuhmacher)
  Dit gaat over de dochter van mijn huisarts, is klein beetje dichtbij dus.

Reacties zijn gesloten.