Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

69 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Mei Li Vos wil terug in de Kamer

  Bij de komende verkiezingen keert Mei Li Vos (42) terug op de PvdA-kieslijst voor de Tweede Kamer. Dat heeft Mei Li Vos bevestigd tegen Dit is de Dag.

  In 2010 verliet Mei Li Vos de Tweede Kamer toen de PvdA bij de verkiezingen flink wat zetels verloor.
  Weliswaar kreeg Vos 10.200 voorkeurstemmen, maar dat bleek te weinig om een kamerzetel te bemachtigen. Sindsdien is ze columnist, fulltime-moeder en onder andere als vaste gast verbonden aan Dit is de Dag.
  Bij de verkiezingen in september doet Mei Li Vos een nieuwe poging om in de Kamer te komen. Ze rekent op een gunstige plek op de PvdA-kieslijst.

  Mei li Vos werd bekend als één van de oprichters van het Alternatief voor Vakbond, dat ontstond uit onvrede over de koers van de FNV.
  Vos studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Op 1 maart 2007 werd ze voor het eerst tot Kamerlid beëdigd.

  Mei heeft haar wachtgeldregeling goed gebruikt als full-time moeder (sic!) Net zoals die zingende verpleegkundige in het CDA dat vanaf 12 sept kan doen aansluitend aan haar (lange) zwangerschapsverlof

 2. @2: “Mei li Vos werd bekend als één van de oprichters van het Alternatief voor Vakbond, dat ontstond uit onvrede over de koers van de FNV.”
  Als je het zo formuleert klinkt het allemaal heel onschuldig. In feite was zij een van de aanstichters van de Pensioenopstand, een monsterverbond van het AvV met alle jongerenafdelingen van de politieke partijen (beh. de SP) die de ‘egoistische babyboomer’ kwalijk nemen dat-ie zich verzet tegen neoliberale pensioen-ingrepen.
  (zie http://www.sp.nl/nieuws/spanning/201110/generatiekloof.shtml)

 3. ‘Schiphol behandelt Turkse zanger schandalig’

  ISTANBUL – Een concert van de Turkse zanger Arif Sag is afgelopen weekend niet doorgegaan wegens het strenge toelatingsbeleid voor niet-EU-burgers in Nederland. Sag werd op Schiphol zo lang ondervraagd en hij moest zo lang wachten, dat hij Nederland niet meer in wilde en het eerste vliegtuig terug naar Istanbul nam.
  (http://www.bndestem.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11048380/Schiphol-behandelt-Turkse-zanger-schandalig.ece)

 4. @7 En dit is dus een Alewitische zanger , dezelfde Alewiten die zo handig zijn als voorbeeld van een “liberale Islam “waar alle moslims aan moeten voldoen .. volgens de Liberale Dwingelanden .. Een van mijn favoriete zangers trouwens ….

 5. Ik dacht dat alcohol op het werk verboden was in dit land …. zie net op die vergader tafel van de Kunduz coalitie flessen bier en wijn staan. Ach het goede voorbeeld he, proost

 6. #7, #8, het “leukste” in dit zuiver racistisch verhaal is dat dezelfde zanger heeft paar dagen geleden voor repetities probleemloos de grens gepasseerd.

  Conclusie: Officiele racisme. Probeer maar een ambtsdrager aan te klagen die onder smoesjes (“kdoe alleen mn wek, hoor!”) racisme bedrijft.

 7. In een politiestaat is dit per definitie niet mogelijk.
  Gebruik deze definitie om de staten te beoordelen.

 8. #6 Ik snap ook werkelijk niet wat zij te zoeken heeft bij de PvdA in de TK. Heeft de vorige periode nou niet bepaald iets wezenlijks toegevoegd behalve zich regelmatig voor de camera weten te schuiven.
  Ik hoop dat de kandidaten commissie van de PvdA begrijpt dat ze een koekoek binnenhalen wanneer ze mevr Vos weer op een verkiesbare lijst zetten. Laat ze zich maar verder bezig houden met haar full-time moederschap op (voor nog een tijdje) kosten van de belastingbetaler. Ik weet het het klinkt vervelend maar ik heb een hekel aan mensen die zo berekend zijn dat de kinderwens mooi uitkomt met het krijgen van € 6500 per maand

 9. Metro:
  Mei Li Vos staat bij de aankomende verkiezingen weer op de kieslijst van de PvdA. Dat zei het 42-jarige oud-Kamerlid donderdag in het radioprogramma Dit is de Dag.

  Vos zat tussen 2007 en 2010 ook al in de Kamer voor de sociaaldemocraten. Bij de verkiezingen van 2010 werd ze op een onverkiesbare 38e plek op de kieslijst gezet.

  Vos, een van de oprichters van het Alternatief voor Vakbond, hoopt bij de verkiezingen op 12 september wel op een hoge plek op de kieslijst te komen.

  Kan iemand mij uitleggen waarom mevr Vos denkt 2 jaar later van plaats 38 op te schuiven naar een verkiesbare plaats op de kieslijst . Dat zou volgens de peilingen rond de 20 moeten zijn. Heeft mevr Vos een kruiwagen binnen de PvdA? Kent ze Samsom goed? Of heeft ze binnen de partij iets goeds gedaan de afgelopen 2 jaar?

 10. Mos heeft een moeilijk woord geleerd: De PVV wil het Hedwigedossier controversieel verklaren eveneens de SP
  GL en D66 willen duidelijkheid voor de Zeeuwen (alweer samen?)
  PvdA wil de polder onder water = ook duidelijk

  Laatste stuiptrekking van Heldere Henk van het Collaborende Draaikont Appel vandaag?
  In het kader van zijn kandidaatstelling kan het een mooi debat worden

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3256072/2012/05/15/Opnieuw-debat-Hedwigepolder.dhtml

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12142923/__Debat_over_Hedwigepolder__.html

 11. Voor het wachtgeldoverzicht:

  Ministers Henk Kamp, Ivo Opstelten, Uri Rosenthal, Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Paul de Krom hebben laten weten dat zij niet op de lijst voor de Tweede Kamer willen. Mogelijk zijn zij nog wel te porren voor een functie als minister of staatssecretaris in een nieuw kabinet.

 12. Niet het eerste leugentje van Schultz / Sorry ik moet natuurlijk zeggen: niet het eerste vergeetje van Schultz
  In het jaarverslag geeft de minister wel aan dat de files op snelwegen met 18 procent dalen door de ingebruikname van extra rijstroken, maar ontbreekt er een verwijzing naar een onderzoek van Rijkswaterstaat waaruit naar voren kwam dat de instelling van 130-kilometerzones gemiddeld slechts 1 procent tijdswinst opleveren. Dat terwijl de minister begin vorig jaar nog uitging van een tijdwinst van 8 procent.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3256626/2012/05/16/Tegenvallende-tijdwinst-130-kilometerzones-ontbreekt-in-jaarverslag-Schultz.dhtml

 13. Rutte doet poging om een staatsman te zijn met gevoel voor humor

  Rutte zei verder dat alle vijf onderhandelingspartijen ‘hun vingers af kunnen likken’ bij het akkoord. Vanuit het perspectief van de huidige coalitie zei Rutte dat hij tevreden was met de aangekondigde maatregelen in de zorg, de AOW, het ontslagrecht en de WW.

 14. “…Nederland wordt op deze manier naar de verdoemenis geholpen’, aldus Wilders…”

  Vroegâh, waren er van die ‘straatpredikers’, die ‘hel & verdoemis’ verkondigden. Volgens hun eigen intrepetatie ‘kommer & kwel’ schreeuwen. Luidkeels. (De sexy jaren ’80, dus eigenlijk kortgeleden.)

  Als Ongelovige hund (SGP’er), kost het mij weinig moeite om Wilders op de plek van ‘die schreeuwers’ te plaatsen. Islam is ook religie. Anti-religie, daarentegen, is een ander ‘iets’*. Anti-Islam is te debiel voor woorden. Greet uit ze, op een destructieve wijze. Zoals helaas bekend is. Evengoed is het alom ook bekend dat ‘gelovigen’ (als zodanig; inter-religieus) hedendaags naar elkaar toe gaan. Elkaar omarmen, alsof ze daadwerkelijk in ‘de Verlichting’ aanwezig zijn. Greet schreeuwt kommer en kwel, maar waarheid of oplossingen..nah.

  Zulk soort oplossingen jat de PVV gewoon van de SP.

  http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3256730/2012/05/16/PVV-Een-verschrikkelijk-akkoord.dhtml

  *Seculier

 15. @27 het Politbureau heeft gesproken , hun beslissing is democratisch genoeg ( Dhibi word straks als tweede man geposeerd om toch nog wat Allochtone stemmers te werven , onder de conditie dat hij een cursus “Tamme huis-Mocro” volgt bij de “Abu Taleb School voor Plezierig Geïntegreerde Allochtonen” )

 16. hij zal wel vertrekken
  het blijft een rommel-partijtje
  kunnen die eventuele extra ‘moedige’ zeteltjes nu wel vergeten

 17. @30 Dat is wel een erg geinig verhaaltje. Ik ben een beetje fubar van verhuisactiviteiten vandaag maar ik ga daar zeker nog over berichten.

 18. “Gemeenten laks bij aanpak bijstandsontvangers” zo luidt de kop
  De inhoud: jaarverslag 2011 van de Inspectie SZW

  met o.a. Bij 64% van de gecontroleerde bedrijven zijn overtredingen van de van de regels voor arbeidsomstandigheden vastgesteld, voorts arbeidsmarktfraude, ontduiken van het minimumloon of illegale arbeid.
  Dat gegeven is uiteraard geen kop waard
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/persberichten/2012/05/21/jaarverslag-inspectie-szw-2011.html

 19. Jan Marijnissen bemoeit zich er tegenaan en slaat de spijker op z’n kop!

  GroenLinks is “een elitepartij, een grachtengordelpartij, geleid door hoogopgeleide mensen, die geen oog hebben voor mensen die anders in het leven staan”

  http://goo.gl/65Shc

 20. denk er de kop van kgb fredje bij

  Nederland koploper in afluisteren telefoons

  In Nederland worden ruim 22 duizend telefoons afgeluisterd. Dat is 1 per 1.000, gemiddeld zo’n 50 per gemeente. Nederlandse opsporingsambtenaren luisteren daarmee veel meer telefoons af dan hun collega’s in omringende landen.

  http://goo.gl/sFo2D

 21. #43, inderdaad lijkt erop. Wat een menigte cipiers in burger kleding, zeg.
  Slim bedacht want anders zou het aantal uniformen te opvallend zijn. Met geweld gebruiken hebben ze bij de politie reeds geleerd dat je makkelijk in de nieuws komt. Dus zo min mogelijk uniformen zichtbaar houden.

 22. Kristallnacht in Israël?

  Op verschillende plaatsen in Israël werden gisteren tijdens landelijk georganiseerde protesten door duizenden Israëliërs Soedanese immigranten belaagd. Hun auto’s werden vernield, hun ruiten werden ingegooid en hun winkels werden leeggeroofd. Deze pogroms, die sterk aan het fascisme uit de jaren 30 doen denken worden door veel leden van het Israëlisch kabinet gesteund.

  Enkele quotes:

  MK Danny Danon (Likud): “these infiltrators are a national plague, must be deported.” Bron: http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=271210

  Danon is naast parlementslid ook voorzitter van “Deportation Now” een beweging die de (ras)zuiverheid van Israel en het ‘Israëlische volk’ nastreeft…

  MK Miri Regev (Likud): “the Sudanese were a cancer in our body.” Bron: http://www.haaretz.com/news/national/demonstrators-attack-african-migrants-in-south-tel-aviv-1.432262

  Zoiets werd ook wel eens gezegd over joden…

  Interior Minister Eli Yishai (Shas) “most of the migrants from Africa are engaged in criminal actions and should be placed in detention facilities” Bron: http://www.haaretz.com/news/national/israel-s-interior-minister-all-african-migrants-should-be-jailed-1.430800

  Doet nogal denken aan kampen waarin men mensen met bepaalde ‘ongewenste eigenschappen’ concentreert…

  Dit is slecht een ‘bloemlezing’ van wat er geschikt werd geacht in de Engelse vertalingen van betreffende Israëlische kranten te verschijnen. Maar het moet gezegd: het wordt daar ten minste in de media besproken. Het is opvallend en griezelig dat de Westerse media hierover in alle toonaarden zwijgen.

  Het gaat met Israël in een schrikbarend rap tempo de verkeerde kant op.

 23. Tristan van de Vliet heeft een schutter in Hyvinkaa(Finland) blijkbaar geïnspireerd, of is het Breivik?

 24. de hond op een eerste pinksterdag

  In de peiling van Maurice de Hond is de PVV deze week boven de VVD uitgekomen. De VVD zakt sinds de val van het kabinet steeds verder weg. De partij staat bij De Hond nu op 24 zetels, één minder dan vorige week en 9 minder dan kort voor de val van het kabinet.

  http://nos.nl/artikel/377409-de-hond-vvd-levert-al-9-zetels-in.html

  nu de pvv nog electoraal afslachten. moet kunnen.

 25. ‘als dat de veiligheid bevorderen zal, daar is over te praten’, zal dickerdack glimlachend brommen

  het is toch zum kotzen…
  m’n gedachten dwalen af naar ijzeren gordijnen
  ook voor mijn raam

  “Privédetectives willen graaien in overheidsdatabases”

  http://goo.gl/JzVlD

 26. De Overheid en Privatiseren

  Tjeenk Willink sprak over een verzwakte democratische rechtsstaat als gevolg van het op afstand plaatsen van politieke verantwoordelijkheden, het uitbesteden van taken aan de markt, het teruglopen van inhoudelijke kennis bij de rijksoverheid en de kleinere rol voor het maatschappelijk middenveld. Ook beschouwt de overheid de burger steeds meer als klant, waardoor het algemeen belang op de achtergrond dreigt te raken, aldus Tjeenk Willink.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3265712/2012/06/04/Tjeenk-Willink-Democratische-rechtsstaat-is-verzwakt-door-privatisering.dhtml

 27. Wat gaat het kabinet doen? Boycot of toch maar wel een vertegenwoordiger omdat volgens Hans van Baalen, Timosjenko geen boycot wil, maar ‘een groot sportfeest’ (???)

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/04/ek-boycot-of-niet-vrijdag-neemt-het-kabinet-een-besluit/

  Onderstaande mensen hebben duidelijk meer ballen dan een Rosenthal die eerst ” van plan was ” maar nu tevreden is met Timosjenko in het ziekenhuis.

  Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, de Duitse president Joachim Gauck en bondskanselier Angela Merkel hebben eerder aangegeven het EK te mijden als Oekraïne niet spoedig werk maakt van een verbetering van de mensenrechten.

 28. Gerton van Unnik ‏@GertonvanUnnik

  De #PVV in Noord-Holland flipflopt over subsidieslurpend duurzaamheidsgeneuzel en stemt vóór laadpalen voor elektrische auto’s. Zucht. #PSNH

 29. Kinderen institutionaliseren is goed voor de economie.

  Groen Rechts, eh…Links komt vandaag met een plan om de basisscholen voortaan open te houden van 7 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds. http://bit.ly/MD4BEr
  Heel erg handig voor pappa’s en mamma’s die de hele dag als loonslaaf aan het werk zijn om de eigen bijdrage van de zorgverzekering en de belasting van hun reiskosten (op advies van meneer Kamp is papa 60 km verderop gaan werken natuurlijk) terug te verdienen.

 30. VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani – wie kent hem niet – zien bijstandgerechtigden er zo uit:

  „Als je echt wilt werken, dan zet je alles op alles”, aldus Azmani. „Op tijd je bed uitkomen, zorgen dat je niet met een kegel een gesprek in gaat. Niet stinkt naar zweet en dat je er een beetje normaal bijloopt. Doe je dit niet, dan kun je op je vingers natellen dat je met 1-0 achter staat op andere sollicitanten.”

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/arbeid/12294497/__Geen_steun_voor_viezerik__.html

Reacties zijn gesloten.