Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je artikel van 400 à 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

63 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Daar zullen ze waarschijnlijk erg blij mee zijn.
  Waarom wordt zo’n zakkenvullende man niet gedegradeerd tot (maximaal) bollenpeller?
  Vragen stellen dames/heren politici!

  NOS: Baan voor ex-bestuurder Maasstad

  Smits stapte vorige zomer op bij het Maasstad Ziekenhuis, waar lange tijd een uitbraak van een multiresistente bacterie ONDER DE PET was gehouden. Ten minste DRIE PATIËNTEN STIERVEN aan de gevolgen van een infectie die was veroorzaakt door de Klebsiella-bacterie.

  (…)

  Bij zijn vertrek kreeg Smits van het Rotterdamse ziekenhuis 236.000 euro mee. Daar ontstond grote ophef over, onder meer in de Tweede Kamer. PVV, SP en CDA wilden dat Smits zijn vergoeding inleverde.
  http://goo.gl/2d669

  Column VK, Sander van Walsum

  Het probleem is dat zijn ethiek de achterliggende jaren is gelegitimeerd door irreële beloningen. Een hele generatie managers is gevormd door de bonuscultuur. En een hele generatie managers heeft ter rechtvaardiging van die toestand naar de mores in de angelsaksische wereld verwezen, maar vergat dat daar in beginsel het bonus-malus systeem geldt: wie het goed doet krijgt een bonus, wie het slecht doet krijgt niets. In Nederland is het bonus-bonus systeem in zwang geraakt.

  http://goo.gl/VIQFi

 2. #1
  Ieder weldenkend europeesch denkend mensch begrijpt dat er geen weg terug is, dat het tijd vergt en moeite kost om een overhaaste, slecht gecommuniceerde en als 1-2-3 pakket gepresenteerde EU-droom te realiseren.
  Alleen de slapende krant van NL (reeds in coma?) pruttelt nog wat om het van hersencellen gespeende dommelvolk nog wat voeding voor hun alledaagse chagrijn en lange schuldvingers te serveren.

  Een zinloze expeditie die de oplagecijfers nog verder zullen doen dalen. Een hoopvolle gedachte!

 3. #4 geheel mee eens!
  Het wordt overigens steeds grappiger dat die veel geroemde 3%-norm die door Nederland (De Jager / Rutte) zelf ingebracht is toch voor vele uitleg vatbaar is en dat er een verwachting is uitgesproken dat Eurocommissaris Olli Rehn 12 mei die regel zal versoepelen voor alle landen. Daarnaast orakelt mevr Lagarde van het IMF het volgende vandaag:

  ”Aangezien volgend jaar al aan de horizon te zien is, moeten landen een stevige hand op het stuur hebben. Als de groei tegenvalt, moeten ze zich houden aan de aangekondigde maatregelen, in plaats van aan de aangekondigde bezuinigingsdoelen”, zei ze.

  ”Met andere woorden, ze moeten een daling in de belastinginkomsten of een stijging in de uitgaven die veroorzaakt wordt door een zwakkere economie niet proberen te bestrijden.”

  Het ziet er dus naar uit dat zowel het Catshuis-akkoord als het wandelgangen-akkoord bepaald (beide Rutte en De Jager) geen voorbeeld zijn van hoe Rehn en Lagarde zien hoe men een land economisch leidt.

  Erg interessant vanwege de aankomende verkiezingen lijkt me, want waar de VVD halsstarrig zal blijven in het gelijk zien in de eigen opvatting zal het CDA een versoepeling aangrijpen om weer te draaien en achteraf te zeggen dat ze eigenlijk geheel niet eens waren met de twee akkoorden. Wat gezien kan worden als een knieval voor wederom een kabinetsdeelname zonder VVD

 4. Met dank aan Pechtold’s kroonjuweel mag ieder volgend jaar al een maand meer werken

  Eerste Kamer zet pensioenakkoord in de wacht
  Kamp werkt nu met spoed aan een nieuw wetsvoorstel, omdat VVD en CDA in een crisisakkoord met D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben afgesproken de AOW-leeftijd sneller te verhogen dan met sociale partners is afgesproken.

 5. Het vreemdelingenbeleid werpt ook in Amsterdam, voormalige wereldstad, inmiddels (sinds ik daar gillend ben vertrokken ;-)) ) gedegradeerd tot aangeharkt dorpje achter de dijken, z’n vruchten af:

  De politie heeft de Dam schoongeveegd van levende standbeelden die de voorwaarden overtreden.

  http://goo.gl/0swxE

 6. “…ChristenUnie-leider Arie Slob zei vandaag tegen BNR dat hij de ivf-behandeling uit het basispakket zou willen zien…”

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9824/De-zoektocht-naar-miljarden/article/detail/3253015/2012/05/09/Eerste-dag-Kunduz-onderhandelingen-in-fractiekamer-D66.dhtml

  Waar haalt dat stuk onbenul het lef vandaan, om mensen kinderen te weigeren? Middels een vrij simpele (edoch zéér kostbare, “dankzij” marktwerking) ‘ingreep’, kunnen mensen kinderen “krijgen” (sic). Dit IS een proces, welke voor sommigen meerdere jaren “kost”. Dit vanuit liefde. Aan Liefde is nimmer kosten verbonden.

  Let wel:
  Mannetje & vrouwtje kunnen neuken wat ze willen, maar het is onmogelijk dat de (actieve) spermacel het ‘vrouwtje’ bevrucht met ’toekomstig leven’. Biologie 1:1. Een baby, inderdaad. Een zuiver biologisch proces, welke mede mogelijk gemaakt wordt door de wetenschap.

  Op langere termijn wenst Arie Slob dus minder leerlingen in de klas, en dat als voormalig leraar zijnde.

  Heeft Arie Slob, als leraar, ooit mensen een onvoldoende gegeven, omdat ze ‘anders denken’? Lijfstraf, zoals hij zeer wel mogelijk zelf heeft ontvangen, op ‘de school met de bijbel’?

  Deze ‘oorlogs-coalitie’ maakt mij dagelijks meer & meer ziek…
  😥

 7. Het Heartland Instituut (een conservatieve anti-klimaat think thank) die vorige week nogal wat opschudding veroorzaakte met reclameborden waarop mensen die “geloven” in opwarming van de aarde werden vergeleken met terroristen en massamoordenaars, is door deze aktie flink wat financiers kwijtgeraakt. Alleen al vanuit het verzekeringswezen zijn ruim 20 financiers (samen goed voor een miljoen dollar per jaar) opgestapt.

  Heartland verwachtte dit jaar 170% meer aan donaties te ontvangen dan vorig jaar, maar dat zit er zo te zien niet meer in. Ik zou zeggen: doe nog eens zo’n reclamebord? 😛

  http://www.guardian.co.uk/environment/2012/may/09/heartland-institute-donors-lost-unabomber-ad

 8. VVD malloot en Kamerlid Charlie Aptroot is het helemaal zat met ProRail

  Volgens De Telegraaf wil de VVD zelfs dat ProRail weer volledig in handen komt van het Rijk.

  Omdat Charlie het wil, gaan we de veelgeprezen marktwerking weer terugdraaien? Ik dacht dat alleen CDA’r draaien

 9. We wisten het al, maar Elsevier is het clubblaadje van PVV en PVV-light de VVD

  reactiesWoef! op donderdag 10 mei 2012 11:37

  @ Herman 11:06

  Inderdaad, mijn kritische reacties op VVD zijn vanochtend weggehaald, inclusief een reactie op jouw uitspraak dat je als al die lastenverzwaringen doorgaan niet meer VVD zal stemmen.

  PS Elsevier redactie – ik werk in de marktsector en ben geen PvdA troll – ik snap niet waarom er geen waarschuwingen richting VVD geplaatst mogen worden hier. Conservatieven en FDP laten zien dat je als partij die belooft lasten niet te verhogen of zelfs te verlagen hard afgestraft wordt als je dat niet doet.

 10. Bestuurlijk gerommel in limburg onderzocht.
  Plus het gejank van de zich in hun eigen onwelriekende scheten wentelende PVV’ers (‘frisse wind’ ,,,,) .

  Bestuurlijk Limburg is blij dat er een einde is gekomen aan de provinciale coalitie met daarin de PVV. 70 procent van de gemeente- en provinciebestuurders oordeelt dat het CDA Limburg een dienst heeft bewezen door de stekker uit de samenwerking te trekken.

  Ook PVV’ers verwerpen de breuk; politici van die partij treuren vooral vanwege de ‘frisse wind’ waar de PVV voor zou hebben gezorgd.

  http://goo.gl/9ew0y

 11. Ook het laatste speerpunt van de PVV, uittreding van Nederland uit Europa, begint scheurtjes te vertonen. De ruggengraatloosheid van de PVV’ertjes schijnt weer eens door. Het terugkrabbelen is begonnen:

  Madlener: kost tijd, niet over een nacht ijs, eerst onderhandelen…

  http://www.nu.nl/politiek/2807435/nederland-eu-gaat-niet-nacht-ijs.html

  Mannetje Madlener is al aardig aan het inkomen en de ‘onkostenvergoedingen’ gewend geraakt zeker…

 12. barry, die er goed van leeft en eet – een echt uitdijende proleet in wording – aan het woord in studio brussel
  half uurtje babbelen met ostendorf , van de camp en eickhout : http://goo.gl/RJ6NC

 13. Mona Keijzer op radio 1
  Oeps die weet haar kinderen op te voeden, althans dat vind ze zelf

  een goede lijsttrekker kandidaat voor het
  Collaborerende Draaikonten Appel

 14. @16 *stormt meteen het dak op met een emmer Hoogglans Wit Buiten*

  *sploetsj* :mrgreen:

  Ik vind het een heel mooi gedachtenexperiment (als je alle bovenkanten reflecterender maakt, gaat het albedo omhoog, wordt er meer zonnewarmte weerkaatst en warmt de aarde minder op – daar kan niemand een speld tussenkrijgen), maar organisatorisch…. brrrr….

  – bij bestaande bouw wordt het niks want zoiets lukt natuurlijk niet met een emmetje latex van de Hema over je dak of je stoep kieperen… volgens de onderzoekers kan er reflecterend materiaal worden aangebracht tijdens het “gewone” onderhoud, maar ze zijn iets te enthousiast hoe vaak dat gebeurt (eens in de 10 à 30 jaar) en je bent volgens mij een stuk goedkoper uit als je over donkere onbewoonde gedeelten van onze aardbol een wit / reflecterend zeil spant. Bovendien heeft reflecterend dak of trottoir VEEL onderhoud nodig en staan de meeste daken schuin zodat ze niet erg efficiënt zullen zijn.

  – er wordt uitgegaan van een verbetering van 0,07 graden als 10% reflecterend is, maar zelfs 10% lijkt me erg optimistisch. Toch maar een wit zeiltje spannen in Canada en Siberië dus (waar je in het laatste geval meteen het vrijkomen van methaan vermindert, dus dubbel effectief).

  – zonnepanelen zijn juist *niet* refelecterend en die moeten er ook zijn. En de luchtvaart zal ook niet echt blij zijn met al die reflecterende voorwerpen op de grond. Oeps, daar ging weer een vliegtuig met een verblinde piloot…

  – veel mensen zullen uit principe niet willen meedoen zolang nog niet 100% is bewezen dat de aarde opwarmt (een bewijs dat ze nooit zullen krijgen, want 100% bestaat alleen maar in de wiskunde en als het te laat is) en die gaan dan klagen bij welstandscommissies etc etc etc.

  – zoals in het artikel staat is 0,07 graden niet erg veel. Okee, alle beetjes helpen, maar gezien het tempo van de huidige opwarming winnen we hier maar 3 jaar mee

  – en tot slot is daar: de mens. Die zal niet zeggen: “mooi, nu hebben we 3 jaar extra waarin we naar een oplossing kunnen zoeken”, maar “mooi, nu kunnen we 50 jaar langer autorijden”. 😐

  Conclusie: geweldig idee, helaas niet uitvoerbaar in de tijd dat we het nodig hebben (=nu).

 15. Mona Keijzer op radio 1 kandidaat-lijsttrekker voor Collaborerende Draaikonten Appel heeft tijdens het beroemde congres “verschrikkelijk goed nagedacht” en VOOR gestemd

 16. De jugendclub van het Collaborerende Draaikonten Appel helpt de ambities van “De engel van het CDA” om zeep door amateuristisch gedoe met een websitje en oproepen om jezelf met fototje te plaatsen.

  http://monakeijzer.nl/

 17. @29 Minder leuk is dat de Nederlandse samenleving kennelijk zodanig is geconditioneerd dat zelfs wanneer een ‘zogenaamd-joods-clubje’ dreigt met actie het hele land, justitieel apparaat incluis, buigt als een butler…

 18. @25: Hartelijk dank voor dit ’tegengas’, want het zou me niet verbazen als dit maffe idee rond blijft zingen.
  Het lijkt me dat albedo niet alleen van de kleur maar ook van de structuur van het materiaal afhangt, maar daar hebben ze het wijselijk niet over.

  @22:

  Ook het laatste speerpunt van de PVV, uittreding van Nederland uit Europa, begint scheurtjes te vertonen.

  De EU, Bob, niet Europa. Of willen ze ons loskoppelen van het continent?
  Hier staat wel een grappig artikel over wat dat zou betekenen voor onze handelspositie: http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/nederland-uit-de-eu-rotterdam-onder-water/.

 19. @31 Ik denk zelf niet dat dit idee (hoe leuk ook) lang zal blijven hangen, want het blijft een lapmiddel. Het enige dat we tegen verdere opwarming kunnen doen is de uitstoot van broeikasgassen terugdringen.

  Maar daarvoor zullen er helaas eerst nog veel te veel hitterecords moeten sneuvelen.

  (Zie voor de werking van broeikoeigrassen: https://krapuul.nl/blog/22265/klimaat-deel-2-koolzuur-met-worst-1/ )

 20. En het is weer eens zo ver… 18 maanden oude peuter blijkt terreurverdachte en mag niet mee met het vliegtuig: http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/18-month-old-baby-pulled-flight-parents-interviewed-175521187.html

  (*leeft mee, is zelf ooit ook 2 uur verdachte geweest -inclusief ondervraging- omdat een of andere #$%& van een Amerikaanse paspoortcontroleur geen idee had hoe een NL noodpaspoort eruitziet, aannam dat het dus wel vals zou zijn en er pas na 2 uur iemand op het briljante idee kwam de NL marechaussee te faxen*)

 21. De ‘onbelaste’ Mona Keijzer blijft als enige van de zes voorstemmers voor samenwerking met de PVV zich houden aan de collaborerende lijn die ingezet is op dat beroemde “feest voor de democratie” congres.
  Haar motto: niemand uitsluiten ook de 1,5 miljoen kiezers op de PVV niet.

  Haar standpunt: eenmaal kiezen voor bruin dan ook bruin blijven kiezen wordt blijkbaar over het hoofd gezien door de CDA-raadsleden maar zo blijkt uit een peiling door EenVandaag onder ruim 700 CDA-leden dat de leden dat niet willen en zetten de “engel van het CDA” op de derde plaats.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12104998/__Ook_CDA-leden_willen_Buma__.html

 22. Petitie Nederland bekent Kleur

  “CDA en VVD accepteerde de discriminerende standpunten van de ondemocratische PVV om een regering te vormen. Dat past niet in een rechtsstaat. Ik wil geen discriminatie accepteren in ons land. Nooit meer een regering met de PVV!”

  http://tinyurl.com/PVVpetitie

 23. Altijd leuk om uit te zoeken http://www.jajo.com/ hun rotondes staan hier in het dorp (euh) stad nog steeds vol met reclamebordjes van die JaJo gasten …… de (SP) gemeenteraad (Riet de Wit, ja de echtgenote van die gast van die parlementaire enquete) gaat gewoon lekker verder met het spekken van dit soort gasten (Maankwartietr en zo voor zo’n slordige 250 miljoen geloof ik) ….. pffffffff. Maar goed let op, het openbaar ministerie eist 218000 euro terug (teletekst pagina 108 …. krijg dat niet gekopieerd).
  Jemig what a wonderfull world …….

 24. Pornowethouder vindt wachtgeld terecht

  Mooie kop van de wakker NL krant
  Deze CU wethouder klaagt over opgelopen imagoschade en neemt het de gemeente kwalijk dat die de pikante reden voor het ontslag naar buiten bracht.

  Kok: „Het wordt nu voor mij wel heel moeilijk om aan een baan te komen. Normaal wordt zoiets met de mantel der liefde bedekt.”

  Ik weet niet wat er in de bijbel staat over porno kijken maar over begeren staat er toch wel iets in, een of ander gebod geloof ik en ik heb begrepen dat de God van de CU Christenen niet zo ” met de mantel der liefde bedekken” is.

  Gezien de leeftijd is blote meisjes kijken in de baas zijn tijd voor deze CU wethouder een slimme manier geweest om vervroegd met pensioen te gaan

 25. Ries van Kersbergen ‏ @RiesvK

  Optreden van Mark Rutte in Paul & Witteman was weergaloos goed, zowel qua inhoud als presentatie. Eerlijk en betrouwbaar, zoals het moet.

 26. #37
  Ik huiver; mevr Sap ontkent een hoop en het ligt aan anderen.
  In het kader van wat ze beweert in dat interview is het grappig dat Rutte bij P&W beweert dat GL de PvdA uitsloot. Rutte nu ook een leugenaar volgens mevr Sap?

 27. Collaborerend draaikont gedrag van Bleker door hem zelf geduid bij Eva Jinek:

  Ik ben een aartstwijfelaar

  Hoe zou hij zijn liegen en bedriegen gedrag zelf duiden?
  misschien wel met: Ik ben nu eenmaal een CDA’r

 28. Hear Hear
  De VVD is deze week 2 zetels gedaald naar 28 in de peiling van Maurice de Hond, de laagste score sinds het aantreden van het kabinet

 29. kappen met kappen!

  Het Braziliaanse Congres heeft zojuist een rampzalige boswet aangenomen, die boeren en houthakkers de vrijheid geeft om grote delen van de Amazone te kappen. Alleen president Dilma kan dit nog tegenhouden.

  Gelukkig hebben we de timing mee — over een paar weken is Dilma gastvrouw van de grootste internationale top over het milieu. Volgens ingewijden kan ze het zich niet veroorloven de top te openen als de leider die toestemming gaf voor de vernietiging van een regenwoud. Ze kan rekenen op toenemende binnenlandse druk – 79% van de Brazilianen is tegen de nieuwe wet. Als we ons nu bij ze aansluiten kunnen we haar het internationale vuur aan de schenen leggen en haar onder druk zetten de wet om te hakken, en niet het regenwoud.

  Dilma kan haar besluit elk moment nemen. Laten we haar zover krijgen de wet nu te vetoën. Klik hieronder en teken de petitie voor een einde aan het ‘kettingzaag-slagveld’:

  http://www.avaaz.org/nl/veto_dilma_global/?vl

 30. Interessant deze ontwikkeling
  maandag om 15.00 uur een toelichting op zijn kandidatuur in Amsterdam.

  wordt het weer Groen Links met Tofik Dibi?
  blijft het Groen Rechts met Jolanda Sap?

 31. BNR / Volkskrant 14 mei 2012

  Samenwerking PVV
  Van Haersma Buma herhaalde vanochtend bij BNR dat hij niet meer wil samenwerken met de PVV. ‘Dus ook niet als er geen enkele andere optie meer rest’, beklemtoonde hij.

  dat HIJ het niet wil, dat is uiteraard wat anders dan wat het CDA wil ten tijde dat er sprake van is

 32. Atsma zet premie op schone bedrijfsauto’s

  De verwachting is dat de subsidiemaatregel vooral de grote steden zal bereiken, omdat vier grote stadsgemeenten een eigen subsidie zullen toevoegen aan de rijksregeling. Bovendien zijn elektrische en aardgasauto’s door hun actieradius vooral geschikt in omgevingen waar relatief veel korte ritten worden gemaakt en waar voldoende laadpalen aanwezig zijn.

  Lachen! Net nu Amsterdam laat weten de laadpalen niet meer te subsidieeren en het gratis parkeren bij de laadpaal afschaft.

 33. Trouw:
  De Griekse crisis is en blijft een Europees probleem. Zelfs als Griekenland de eurozone verlaat, zullen de overige lidstaten nog altijd vele miljarden aan steun moeten verlenen. Dat blijkt uit uitgelekte plannen van het Duitse ministerie van financiën.

  En hops daar zijn weer een hoop (ex) PVV stemmers voor Geert Wilders

 34. Lachend ten onder…

  NOG STEEDS RECESSIE, DUS WE MOETEN GEWOON VEEL MEER CONSUMEREN 😆

  Als alle wereldburgers hetzelfde zouden consumeren als Nederlanders, dan zijn 3,5 aardbollen nodig. Dit blijkt uit het Living Planet Report 2012.
  http://goo.gl/JZAQl

  In 2008 nog ‘ruim’ 2 aardbollen!…
  Living Planet Report 2008 – Nederlandse Editie
  Nederland leeft op de pof. Ons land consumeert het natuurlijke kapitaal –zoals hout, vis, schoon water en vruchtbare grond- sneller dan de aarde dat kan aanvullen. Zou iedereen op onze planeet leven als de gemiddelde Nederlander dan hebben we ruim 2 aardbollen nodig om in onze behoefte te voorzien. Nederland teert daarbij niet alleen in op haar eigen kapitaal, maar put de natuurlijke reserves elders op onze planeet ook steeds verder uit.

  Publicaties: http://goo.gl/rSzon

 35. Wijffels: Bleker heeft toekomst bij pony’s

  Volgens Wijffels heeft Bleker na de verkiezingen van 2010 een bestuurlijk-ethisch dubieuze rol gespeeld. „Die heeft vooral toekomst bij zijn pony’s”,

Reacties zijn gesloten.