Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je artikel van 200 a 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

86 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. De Pers redden?

  Sinds vorige week zijn we overspoeld door duizenden reacties van lezers en honderden van bedrijven: ga door, laat De Pers niet verdwijnen! Optimistisch als we zijn, hebben we dag en nacht gerekend en gepraat: zou het mogelijk zijn, een vervolg op De Pers? Op tablets, op papier, dagelijks, wekelijks, hoe dan ook? En wanneer dan?

  http://goo.gl/GwkDi

 2. #5 Zeer vreemde zaak overigens… het schijnt dat de man bewijsstukken moest aanleveren dat hij geen oorlogsmisdadiger was (hij had de zogenaamde -behoorlijk omstreden- 1F-status voor personen die officier of onderofficier zijn geweest in het Afghaanse leger, want die zijn per definitie schuldig aan oorlogsmisdaden tot ze het tegendeel kunnen bewijzen) en daar een paar dagen te laat mee was.

  O ja, zijn zieke vrouw wordt ook nog met terugwerkende kracht gekort op haar uitkering omdat ze een (met terugwerkende kracht) illegaal in huis had 😐 en geld voor het gezin inzamelen kan niet, want dat wordt dan ook op haar uitkering in mindering gebracht.

  meer: http://www.vngmagazine.nl/archief/2989/omstreden-vluchtelingenstatus-brengt-burgemeesters-geweer
  en: http://www.rijnmond.nl/nieuws/23-03-2012/giessenlanden-wil-afghaanse-vader-houden
  en: http://www.gisbert.nl/eeneerlijkproces2.html
  en: http://www.gisbert.nl/images/eeneerlijkproces/PDF/Persbericht%20Mohammed%20Naibzay%2024%20mei%202011.pdf
  etc etc etc

 3. Eerst het nieuws over Fredje T. die weer eens een plannetje heeft om een deel van de bevolking te controleren, tot aan (in?) de grafkist toe.

  Net van de bank gelazerd bij het zien van (de herhaling) Zembla dat over commerciële bedrijven ging die grof geld verdienen aan zieke werknemers. De directie: een onopgeleide gnoom, niveautje prof dr ir R de Mos en de, met even onbetrouwbare tronie gezegende, ex-voetballer J. van Halst, ook wel bekend van gewichtigdoenerige computeranalyses van het toch ozosimpele voetbalspel. Leve de vercommercialisering van de zorg.

  Dat het kan, dat het mag, dat het bestaat. Kijk en huiver op: http://goo.gl/Ogmrp

  Aan de politiek (Samsom! de boodschap: VRAAG en VEBIED!

 4. @9
  “Eerst het nieuws over Fredje T. die weer eens een plannetje heeft om een deel van de bevolking te controleren, tot aan (in?) de grafkist toe.”

  Het lukt niet eens om deze mensen tijdens een (begeleid) verlof goed in de gaten te houden.

 5. pas op voor uri, de gevaarlijke gek

  Ambtenaren hebben vrijheid van meningsuiting. Maar dat betekent niet dat ze zomaar op internet mogen zeggen wat ze willen.

  Vorige maand ontstond ophef op BuZa, nadat André Haspels, ambassadeur in Zuid-Afrika, de site Nederland Bekent Kleur op Facebook had ‘geliked’.

  http://goo.gl/ZSufe

 6. Brabants PVV-Statenlid beledigd en bedreigd

  http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3232445/2012/03/28/Brabants-PVV-Statenlid-beledigd-en-bedreigd.dhtml

  ..”Beide keren werd ze via internet uitgemaakt voor nazi, zo vertelde ze vandaag.”..

  ..”Het Statenlid heeft geen idee waarom mensen het op haar hebben gemunt. …

  Wat doet die fascist van een Joyce Kardol dan ook bij een fascistoïde partij als de PVV. Oh..wacht ‘es.

  Joyce Kardol doet het ‘huillie huillie’ van de PVV ere aan. Naief trutje, dat ze is.

  ..”Dreigementen en beledigingen had ze niet verwacht toen ze begon met haar werk voor de PVV, legde ze uit.”..

 7. Het Nederlandse drugsbeleid en de discussie erover wordt al jaren op basis van valse aannames gevoerd. De ministers en de rechterflank van de Kamer er vrolijk mee verder.

  Dat de politiek en politie al jaren moedwillig een verkeerd beeld schetsen van de situatie rond softdrugs in Nederland gaat elke Nederlander aan. Ook degenen die nooit een jointje rookten, die ‘nooit inhaleerden’ en die niks met coffeeshops hebben. De prioriteit die op basis van valse informatie aan hennepteelt wordt gegeven en de honderden miljoenen die erin gepompt worden hebben consequenties.

  http://goo.gl/BfxyN

  zie ook:
  I.O.: Er zijn verder meneer de voorzitter, en dan rond ik gelet op de tijd denk ik eh toch maar af eh op eh, met een heleboel dingen, wetsontwerpen bezig eh ik zit midden in een drugsdebat ehm. Eh, dat zal u misschien interesseren, misschien ook niet, eh maar eh…etcetc

  https://krapuul.nl/nieuws/71721/ivo-opstelten-vvd-brabbelt-korsakovpatint-drugsbeleid/

 8. trrrrringgggg: belletjes rinkelen

  kijk- / leestip:
  zondag 1 april (hahahahahahahahahaha frans bouwer…)
  vpro met boeken
  http://boeken.vpro.nl/televisie/2012/april/1-april.html

  NSB-leider Anton Mussert heeft in Nederland het imago van een wat sullige, brave burgerman die met meer geluk dan wijsheid de leider van de Nationaalsocialisten werd.

  (…)

  In die jaren na de oorlog is het nu nog heersende beeld van de NSB gecreëerd; dat van een wat krukkige, lachwekkende los-zand partij met een niet al te ver reikende invloed en blunderende, wat dommige leiders.

  (…)

  Pollmann toont in haar boek aan dat Mussert gedurende zijn loopbaan als ingenieur al een hebzuchtig, leugenachtig en eigengereid man was. Hij kon slecht samenwerken

  (…)

  Gedurende haar onderzoek kwam Pollmann tot de conclusie dat Mussert een politicus in de slechtste zin van het woord was; een intimiderende, gehaaide en dictatoriale machtswellusteling. De historica stelt dat de NSB een buitengewoon gewelddadige partij was, met een doortimmerde ideologie en een ambitieuze leider die rijkdom, goederen en invloed vergaarde door afpersing en roof.

 9. BREKEND: KRAPUUL.NL IS OP STERVEN NA DOOD…. 🙁

  Nu kom ik hier nog niet zo lang, en ben ook meer een meelezer dan een meeschrijver, maar op een dergelijke (dictatoriale) wijze een site bestieren, dat betekent een vroegtijdige dood.

  Het gebeurde in deze draad: Frankrijk: zal radicaal-links iets leren van de antisemitische moorden in Toulouse?

  Emoties kunnen en mogen best wel eens oplopen, zolang het fatsoenlijk blijft hoeft dat geen probleem te zijn. De discussie spitste zich toe op de vraag of deze moordaanslag al of niet anti-semitisch genoemd kon te worden.

  Gedurende de discussie worden zo hier en daar wat emotionele uitspraken gedaan, waarop jvdheuvel in #31 terecht schrijft: “Kan het wat minder ad hominem @iedereen?”

  Een alleszins verstandige post, het mocht idd wel wat minder. Helaas gaat het daarna fout, met name tussen Henk Veldman en jvdheuvel,. Dit ontaardt uiteindelijk in de volgende postings van jvdheuvel:
  #58: “Henk Veldman je lult maar een end weg maar ik neem je niet serieus. Al sinds reactie 1 niet.”
  #60: “Veldman je spoort niet. Flikker maar op.”
  #61: “Domme klootzak. Wegwezen.”
  Volstrekt verwerpelijke postings, met name aan het adres van iemand als Henk Veldman die, voor zover ik weet, altijd zeer genuanceerde en onderbouwde stukken schrijft op Krapuul . Ben het overigens vaak niet met hem eens, maar dat terzijde.

  Maar het wordt (helaas) nog erger, jvdheuvel schrijft in #76: “Ik laat Veldman weer toe. Niet vanwege wat Abdul hierboven zegt maar gewoon omdat ik inderdaad ook vind dat een ban wat ver gaat. Het geven van opdrachten in de gebiedende wijs is zoals iedereen weet niet toegestaan volgens het gewoonterecht op deze site. Dus toen ik opdracht kreeg van Veldman om mij niet als Wilders te gedragen had ik er even genoeg van. Verder is deze discussie mislukt/contraproductief en dus bij deze gesloten.”

  En dit is ronduit schandalig. Veldman had dus inmiddels een ban aan de broek!? Argument hiervoor van jvdheuvel was: “Het geven van opdrachten in de gebiedende wijs is zoals iedereen weet niet toegestaan volgens het gewoonterecht op deze site. Dus toen ik opdracht kreeg van Veldman om mij niet als Wilders te gedragen had ik er even genoeg van.”
  Dit zou dan gebaseerd moet zijn op #59 Henk Veldman:
  “Als je een discussie aanzwengelt, discussieer dan ook en maak je er niet af als je er niet uitkomt door te zeggen dat een ander zit te lullen en er verder niet op in gaan. Wat jij doet is typisch “Wilderiaans” maar aangezien ik weet dat je precies het tegenovergestelde bent gedraag je er dan ook naar.”
  Nou staat daar naar mijn mening geen onvertogen woord in, maar kennelijk was het voldoende om geband te worden. Een eenmansactie van jvdheuvel of in goed overleg met de redactie?

  Abdul Alhazred schrijft in #71: “Ik vind dat Henk Veldman in 60 & #61 ernstig geweld wordt aangedaan. De woorden wil ik niet eens citeren. Zo’n behandeling verdient Henk niet. Henk is geen trol, hij is een bezield lid van de Krapuul-meedenkers en schrijft commentaren die tot nadenken stemmen. Hij mailde me, n.a.v. dit, helaas kan ik hem niet terugmailen, Henk is je box soms vol? Mocht dit niet in stijl worden opgelost, zal ik niet meer aan Krapuul meewerken als redactielid. Jammer.”
  En bij deze woorden sluit ik me aan, zo ga je niet met elkaar om.

  Ik hou er overigens ernstig rekening mee dat deze post spoorslags verwijderd zal worden, en ook dat ik geband zal worden, het zij zo. Mijn voorstel zou zijn om jvdheuvel maar ’s een tijdje te bannen, maar gezien bovenstaande zal dát wel niet gebeuren.

 10. Merkwaardig genoeg heb ik een andere smaak aan topic : Frankrijk: zal radicaal-links iets leren van de antisemitische moorden in Toulous , overgehouden.
  Ik heb de meeste reacties., echt verbazen deden ze gezien de gemaks verwijzingen op Krapuul onwelgevallige reacties naar “Zio”” niet , met afkeer over de minachting voor joodse kinderen , drogredeneringen, vergoeilijkingen van Merehs moordpartij onder zijn vermeende spijtbetuigen , het mom van het Isreali Palestijns conflict en wat meer, gelezen.

  Uiteindelijk kwam het tot:

  #75

  Salonsocialist
  30 mrt 2012 – 7:54 pm

  Ik heb het naast me neergelegd. Noem het maar zoals je het wil noemen, ik noem het kindermoord met als doel de samenleving te ontwrichten en daar is hij aardig in geslaagd als ik dit allemaal lees.

  Als een forum je dierbaar is waarom naast je neerleggen met “ noem het zoals je het wil noemen “om met slechts de conclusie kindermoord naar ontwrichting te komen ?””
  #76

  jvdheuvel
  30 mrt 2012 – 7:58 pm

  @75 dat zal iedereen met je eens zijn.
  Dan is het nu tijd voor mijn slotwoord(je).
  1 De schrijver beweert dat er linkse mensen zijn die ontkennen dat de moord op Franse Joodse kinderen uit wraak vanwege dode Palestijnse kinderen anti-semitisch is. Uit een aantal reacties hierboven blijkt dat die constatering klopt als een bus.
  Belachelijk maar waar”” .

  Kijk, ik zag jvdheuvel niet “”buigen”: voor zijn vertrouwde forumluitjes.

  En stapje verder had er wat mij betreft voor de volledigheid gecontateerd mogen worden dat ordinaire joden haat onder linkse mensen en onder die met moslim identiteit leeft.

  Het is m,.i. even belachelijk en ernstig maar waar gebleken dat het jvdheuvel niet gelukt is om dit m.i. veelal waardevolle forum van latent aanwezige joden haat , te saneren.

  Wat jvdheuvel verder met zijn vertrouwde krapulisten wel of niet qua bans of spams of waarschuwingen doet boeit mij niet, is zijn zaak en wat betreffende(n) daar mee wel of niet mee doen.

 11. #27 Borf en #30 Katja. Het draadje is gesloten! Klachten erover worden niet gehonoreerd. Gewoon niet terugkomen wie daar moeite mee heeft.

 12. @26 Gevaarlijk hoor, nu weet iedereen hoe we er van dichtbij uitzien! 😮

  😛

 13. @32 het leuke van die pagina is dat ik alleen maar iemands rol hoef te veranderen en de pagina verandert vanzelf mee. En een auteur met meer dan 3 berichten verschijnt vanzelf op de pagina.

  😀

 14. #31

  Spreek voor uzelf over dit onderwerp dat bepaald geen kattepis is. !
  Dat het draadje maar een kort leven heeft mogen hebben ligt niet aan trollen of wilders adepten of dat ik de tijd niet had om snel
  te reageren, ik was er qua ”’verwerking” nl al wel mee bezig.
  Mocht mijn chapeau aan het adres van uw hoofdredacteur als ..” klacht.> of niet verdiend bij hem zijn aangekomen, laat hij me dit zelf wel weten.
  Verder bepaal ik nog altijd zelf of ik op krapuul topics reageer of niet.

 15. @34 ik begrijp wat je bedoelt maar de draad is niet voor niks gesloten. Het heeft geen zin om de discussie hier over te doen.

 16. @33 Er was zeker geen status “Undercover Oepsjesverbeteraar”? 😆

  Nou ja, ik heb een hoop zonnebrillen, dan zet ik die wel op. 😎

 17. Nou, dan moeten wij toch maar eens een leuk paaspruikpermanentje ( 666 woordwaarde) laten aanleggen voor op de foto van speciale pagina, met broedende kippetjes of eieren erdoorheen gedrapeerd, daar ben ik nog niet helemaal uit.

  About is mooi geworre 😉

 18. Ik heb undercover oepsjesverbeteraar toegevoegd maar in het kader van de aesthetica hebben we nu een hoofdredactie te veel of een eindredactie te weinig. Vind ik.

 19. @37 Ook geen hoge prioriteit, maar misschien kun je er makkelijk bij: de regelafstand bij “Gerelateerde berichten” (terug van weggeweest! :mrgreen:) is nét even te groot… 0,2 of 0,1 er af staat volgens mij een stuk netjeser.

 20. @39

  *had gelukkig niet net een slok koffie ofzo genomen, anders had ik nu een nieuw behangmotiefje gehad*
  PS. echt geweeeeeldig dit 😆 nooit meer weghalen! 😆

 21. Ja, meestal is de top te zwaar en de bottom te licht in het kader van de neoliberale omhooglikprocedures en de daaraan gekoppelde emolumenten ( te weinig handen aan het bed enzo, maar topzware directie).

  Maar wij vormen hier wel een hele vette bottom zeg, het socialisme werkt dus echt blijkbaar.

 22. De BEST-klimaatdatasets (zie vorige alarmdraad) doen het weer, ben nu aan het downloaden en dan even kijken of er een leuk grafiekje voor een stukje in zit.

  .

  *update*

  .

  niet

  dat

  het

  erg

  snel

  gaat

  (160 KB/s)

  .

  pfff

  .

  (vroeger zeiden we dan “de hamster is zeker moe” :P)

  .

  .

  *update2*

  .

  …godsamme, schiet eens op…

 23. Nou, dat was het dus niet. (Ja, per meetstation, dat krijg ik niet in een spreadsheet. 😐 Geen wonder dat het zo lang duurde.) Toch maar even wachten tot ze zo aardig zijn de nieuwste gemiddelden uit te rekenen, want de gemiddelden t/m mei 2010 heb ik al en het zou juist zo leuk zijn om het hele mede-recordjaar 2010 te kunnen laten zien.

  Ander nieuws: De staat Texas heeft eigenlijk geen geld meer voor executies… het “spuitje” is vorig jaar ruim 1500% duurder geworden terwijl de staat met een tekort van 4,1 miljard dollar zit: http://www.huffingtonpost.com/2012/03/30/lethal-injection_n_1391408.html

 24. En in Chrome krijg ik dan dit:

  Geen toegang tot het netwerk
  Google Chrome heeft problemen met toegang tot het netwerk.

  Dit kan worden veroorzaakt omdat uw firewall of antivirussoftware ten onrechte denkt dat Google Chrome niet op uw computer thuishoort en daarom de internetverbinding blokkeert.
  Hier zijn enkele suggesties:
  Voeg Google Chrome als toegestaan programma toe aan de instellingen van uw firewall of antivirussoftware. Als dit al een toegestaan programma is, kunt u het verwijderen uit de lijst met toegestane programma’s en het opnieuw toevoegen.
  Fout 138 (net::ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED): Geen toegang tot het netwerk.

 25. Piratenpartij zwicht voor stichting BREIN

  Persbericht:

  De Piratenpartij stopt met de proxy-dienst.

  Wat ons vooral raakte was het vurige pleidooi van BREIN voor de belangen van de Industrie. Het is dan ook volkomen terecht dat ruim 400.000 ‘legale’ torrents en een blog worden afgesloten voor het Nederlandse publiek. Onafhankelijke muzikanten zouden beter moeten weten dan hun muziek vrij aan jan en alleman aan te bieden. Immers, het is keer op keer aangetoond dat downloaders op geen enkele manier bijdragen aan het succes en het levensonderhoud van artiesten.

  Het vonnis dat het Europese Hof van Justitie onlangs wees tegen SABAM en waarin deze nogmaals het belang van de vrijheid van het ondernemerschap, de vrijheid van meningsuiting en het recht op bescherming van privacy onderstreepte is duidelijk een dwaling. Gelukkig zal een en ander snel rechtgezet worden met een spoedige ratificatie van het ACTA-verdrag.

  http://depiratenpartij.wordpress.com/

 26. Zomaar een observatie:

  Als we tegen Wildersfans zeggen hoeveel mensen niet op Geert hebben gestemd, slaat dat nergens op en moeten we onze kop houden, maar nu 40 burgemeesters een brandbrief aan Leers hebben geschreven, is het opeens relevant hoeveel burgemeesters die brief niet hebben ondertekend? 😐

 27. Gerekend naar het aantal inwoners van de voorstemmende gemeenten, heeft de motie Kinderpardon inmiddels een ruime meerderheid, namelijk bijna 60%

  http://www.peterspagina.nl/blog_commento.asp?blog_id=1470

  In 163 gemeenten is de motie aangenomen, in 41 gemeenten verworpen, in de rest de motie ingetrokken of moet nog steeds worden gestemd. Piquant détail: in 24 gemeenten hebben 60 VVD’ers voor de motie gestemd en in twee gemeenten was de VVD zelfs mede-indiener van de motie.

 28. Senioren zetten eindelijk cookies en oude emails bij huisvuil

  Vrijwilligers van SeniorWeb hebben vandaag vuilniszakken vol oude e-mails, cookies en ongebruikte software op straat gezet. Senioren houden hun computer graag netjes, 30% schoont deze dan ook dagelijks op, maar toch weet nog niet iedereen hoe dit moet, zo wijst onderzoek van SeniorWeb onder 2.888 vijftigplussers uit.

  http://www.perssupport.nl/apssite/persberichten/full/2012/04/03/Senioren+ruimen+digitale+zolder+op (via @petrakramer)

  .
  en:

  Leers grijpt weer eens mis, Raad van State grijpt in bij uitzetting Abu Kurke Kebato: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3235298/2012/04/03/Raad-van-State-verbiedt-uitzetting-vluchteling-Kebato.dhtml

  Diverse mensenrechtenorganisaties waaronder Amnesty International en Human Rights Watch vinden dat Kebato op humanitaire gronden in Nederland moet blijven, Gerd mag niet van Geert, wie zal er winnen?

  .

  en:

  Presidentskandidaat Rick Santorum noemt Obama per ongeluk bijna een “nikker”: http://www.youtube.com/watch?v=IgrhJSAaYIc (via @SofiavdLinde)

  Nee, dan horen wij Ricky-boy toch liever zó:

  http://www.youtube.com/watch?v=js3BYcHmBhE

 29. in diverse bladen gemeld…

  een stampende kleuter
  met roodaangelopen smoelwerk
  onder wit lelijk nephaar
  in een bedompt achterkamertje
  in een toren

  De Amsterdamse gemeenteraad wil dat mbo-scholieren die geen verblijfsvergunning hebben, stage kunnen lopen bij de gemeente. Amsterdam gaat hiermee lijnrecht tegen het kabinetsbeleid in. Asscher vind het goed dat illegalen stage lopen bij de gemeente.

  Voorstel GroenLinks
  Een voorstel hierover wordt waarschijnlijk vanavond aangenomen in de gemeenteraad. Het initiatief van GroenLinks krijgt steun van de PvdA, D66 en de SP, samen goed voor tweederde van de zetels in de gemeenteraad.

  Onderwijswethouder Lodewijk Asscher (PvdA) steunt het plan om illegale stagiairs aan te nemen. ‘Als jongeren hier vier jaar les hebben gehad, waarom mogen ze dan het laatste stukje van hun opleiding niet afmaken?’ vraagt Asscher zich af.

  Boete
  ‘Wanneer ze mogen blijven, dan kunnen ze aan het werk. En als ze worden teruggestuurd, dan hebben ze extra bagage op zak om in hun onderhoud te voorzien.’

  Het kabinet vindt dat het niet mogelijk moet zijn dat illegalen hier legaal aan het werk kunnen. Werkgevers die illegale stagiairs aan het werk zetten, riskeren een boete van 8.000 euro.

 30. het dondert in het torentje
  in dat rokerig bedompte achterkamertje
  alwaar een rancuneuze stampende kleuter
  met blauw aangelopen smoelwerk
  onder geelgrijswit lelijk nephaar
  knarsetandend
  een vrolijkmakend stukje leest
  over een expositie om de hoek
  7 minuten lopen…

  Er is een groot land opgestaan in het hart van Europa en gelukkig is het stabiel, democratisch en vrij. Polen is terug, en hoe. Aan dit herrezen land wijdt het Museon in Den Haag nu een tentoonstelling. Polen is zo veranderd dat een hernieuwde kennismaking inderdaad nuttig is.

  http://goo.gl/J93zm

 31. http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3235933/2012/04/04/Gedicht-Grass-ontketent-antisemitismedebat.dhtml

  En wederom slaat de antisemietenknuppel een eerzaam literator (Günter Graas, `Blechtrommel’) in zijn gezicht omdat hij een gedicht heeft geschreven met wat kritiek op nota bene Israël….! (sic)
  Hij zal de laatste niet zijn.
  Laat dat nou net het repressiesysteem zijn waar zijn bestseller, verfilmd ook nog, de `Blechtrommel’ ,
  spelend in de de Nazitijd, over ging….!

 32. ik las het ook net, op nu.nl. Schandalig, er staat niks antisemitisch in zijn gedicht.

 33. #66 Wil er eigenlijk wel een stukje over schrijven maar ben bang dat we dan wéér worden overspoeld door
  fanatieke joodsgristelijke zeurpieten zodat het draadje weer moet worden gesloten. En dat is nou net waar de `antisemiet’-roepers op uit zijn. Tja, lastig.

 34. @68

  als je wat vaker de enter knop gebruikt in het stukje dan kan het in Duitsland voor poëzie doorgaan 🙂

  of ben ik nu een cultuurbarbaar?

 35. ad67: Ministerie herstelt oepsje, adviseert blowers nu niet meer hulp bij Scientology te zoeken. :mrgreen:

 36. Zéér verrassend: als mensen minder vaak naar de dokter gaan en minder vaak medicijnen laten voorschrijven, moeten ze vaker naar de Eerste Hulp: http://www.huffingtonpost.com/2012/04/05/health-care-costs-ims-2011_n_1405678.html

  Weliswaar in de VS, maar verzekeraars roepen hier ook al jaaaaaren dat 10x voor niks naar de huisarts nog steeds goedkoper is dan een ambulance laten voorrijden + spoedoperatie + week ziekenhuis. Let maar op, we krijgen de koppen “Bezuiniging op zorg geeft XX miljard extra kosten” nog wel.

  Drie keer raden wie dat dan mag gaan betalen…

  .
  en:

  Copyright-houder tegen Californische rechtbank: “Ik heb hier 90 IP-adressen, ik heb eigenlijk geen idee of ze allemaal in Californië wonen en of ze de betreffende film hebben gedownload, maar ik wil iedereen een pittig schikkingsvoorstel sturen zonder ze te hoeven laten voorkomen. Kunnen jullie even helpen uitzoeken waar die schikkingsvoorstellen heen moeten?”

  Rechter: “Ja, dikke vinger, bekijk het maar.”

  http://torrentfreak.com/court-kicks-out-copyright-troll-who-has-no-desire-to-litigate-120406/

 37. PVV wil weer eens wat…

  http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3237140/2012/04/06/PVV-wil-stoppen-met-hulp-voor-Suriname.dhtml

  …”Staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingshulp) zou de geplande 20 miljoen voor Suriname niet over moeten maken, stelt Tweede Kamerlid Johan Driessen. ‘Hij zou alle hulp aan Suriname direct moeten stopzetten. Wat ons betreft geven we geen cent meer aan die bananenrepubliek’, aldus de PVV’er.”…

  Ik zou bijzonder graag willen weten, waar exact de financiën van de PVV vandaan komt. U weet wel de partij die daadwerkelijk van Nederland een bananenrepubliek maakt. Wie betaalt Geert Wilders, terwijl er in Nederland nogal wat mensen naar de voedselbanken moeten? ‘De Nederlander’ betaalt nogal wat voor de beveiliging van Wilders. Verder is Johan Driessen is een fascist pur sang. Zie zijn persoonlijke achtergrond/ geschiedenis. 😥

 38. Raad van State: het eisen van verblijfsvisa voor Turken die hier kort willen komen werken mag niet.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/06/weer-streep-door-migratiebeleid-van-kabinet/

  .
  en:

  Bezuinigingen bij grote gemeenten gaan minstens 6000 banen kosten. Misschien moet iemand een keer optellen hoeveel verloren banen de Rutterecessie bij elkaar gaat opleveren? (Volgens mij gaan we namelijk al hard richting de zes cijfers.)
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/06/ruim-zesduizend-banen-weg-in-zestien-grote-gemeenten/

  .
  en:

  De huizen worden minder waard, dus moeten de huren flink omhoog! That does not sound very logical, captain.
  http://www.parool.nl/parool/nl/6/WONEN/article/detail/3237027/2012/04/06/Flink-hogere-huur-is-onvermijdelijk.dhtml

 39. De nieuwbrief van Avaaz
  Voor zover hier op z’n plek

  Op dit moment proberen ruim 100 leden van het Amerikaanse Congres in het geniep een wetsvoorstel door te drukken dat ze toestaat elke internetgebruiker zonder bevelschrift te kunnen bespioneren. CISPA is de derde variant waarmee ze globale internetvrijheid aanvallen. Met onze massale verontwaardiging hielpen we SOPA en PIPA verslaan – laten we internet nogmaals redden:

  Op dit moment wil het Amerikaanse Congres in het geheim een wetsvoorstel aannemen waarmee ze gebruikers overal ter wereld kunnen bespioneren — en ze hopen dat de wereld dit niet opmerkt. De vorige keer droegen we bij aan het tegengaan van de aanval op internet, laten we dit nog een keer doen.

  Meer dan 100 leden van het Congres steunen een wetsvoorstel (CISPA) dat particuliere bedrijven en de Amerikaanse overheid het recht geeft om ieder van ons zonder bevelschrift te bespioneren, op elk moment, zo lang als ze willen. Dit is de derde keer dat het Amerikaanse Congres probeert onze internetvrijheid aan te vallen. Maar we hielpen SOPA verslaan, en PIPA — en nu kunnen we deze nieuwe ‘Big Brother-wet’ verslaan.

  Onze globale verontwaardiging heeft eerder een leidende rol gespeeld in het beschermen van internet tegen overheden die ons online willen volgen en controleren. Laten we de handen nog eenmaal ineenslaan en deze wet voorgoed verslaan. Teken de petitie en stuur deze door naar iedereen die internet gebruikt:

  http://www.avaaz.org/nl/stop_cispa/?vl

  De Cyber Intellegence Sharing and Protection Act (CISPA) bepaalt dat alleen al in het geval van een vermoeden van een cyberdreiging, de bedrijven die ons toegang tot internet geven het recht hebben om informatie te verzamelen over onze online activiteiten, deze te delen met de regering, ons mogen weigeren hiervan op de hoogte te stellen, en vervolgens immuniteit genieten van vervolging voor inbreuk op privacy of welke andere illegale handeling dan ook. Het betekent een gestoorde afbraak van de privacy waar we allemaal op vertrouwen tijdens onze dagelijkse e-mails, Skype chats, zoekacties enzovoorts.

  Maar we weten dat het Amerikaanse Congres bang is voor de reactie van de wereld. Dit is de derde keer dat ze de aanval op onze internetvrijheid in een nieuw jasje te steken om het alsnog door te drukken. Steeds wordt de naam van de wet veranderd, in de hoop dat burgers het niet doorhebben. Groepen die zich bezig houden met internetrechten, zoas Electronic Frontier Foundation, hebben het wetsvoorstel al veroordeeld wegens het schenden van privacybescherming. Het is tijd voor ons om ons uit te spreken.

  Teken de petitie aan het Congres tegen CISPA. Zodra we 250.000 handtekeningen hebben zullen we onze oproep overhandigen aan elk van de 100 Amerikaanse vertegenwoordigers die de wet steunen:

  http://www.avaaz.org/nl/stop_cispa/?vl

  Internetvrijheid heeft elke dag te maken met dreigingen van regeringen uit de hele wereld, maar in de VS kan de grootste schade worden aangericht omdat zo’n groot deel van de infrastructuur van internet zich daar bevindt. Onze beweging heeft keer na keer bewezen dat de globale publieke opinie bijdraagt aan het tegenhouden van de dreiging van de VS voor ons internet. Laten we dit nog een keer doen.

 40. @81 wat verwacht je ander van Malle Epie Manco … Ordnung must sein , l’etat c’est moi ect ect

 41. Tis toch wat hè:

  ” ‘Paniek Vaticaan over dank bloemen'”

  [ Volgens Kemp ontstond er paniek toen hij een functionaris van het Vaticaan erop wees. “Ik zei dat ze in Nederland wel erg teleurgesteld zouden zijn, als de paus voor het eerst in 23 jaar het dankwoord niet uit zou spreken. ]

  http://nos.nl/artikel/360426-paniek-vaticaan-over-dank-bloemen.html

  ze krijgen niks niet geen bloemen nooit meer daaro voor nop. o. zo.

Reacties zijn gesloten.