Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je artikel van 200 a 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

109 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Vanochtend bij Business Class (waarom kijken? lang verhaal) had Harry Mens Thomas Lepeltak in de uitzending. De man heeft geen andere wapenfeiten op zijn naam dan het verzorgen van societystukjes in de krant van collaborerend Nederland en het ventileren van een diep donkerbruin onderbuiksentiment dat met name tokkies en nazi’s aanspreekt.

  Zijn bijdrage deze keer? De mededeling dat Marokkanen geboren criminelen zijn.

  Gelet op de tweede leg van Harry had het hem als Mens en als vader gesierd om Thomas L. terecht te wijzen, uit de studio te verwijderen en maandagmorgen bij de plaatselijke politie aangifte te doen wegens discriminatie.

  Thomas, je bent een vieze racist. Harry, je bent een hoer. Wees eens een trotse vader/man en verdedig je kinderen en hun moeder.

 2. @5

  Sinds kort zet prof dr ing De Mos zich in voor sportieve dames in Saudi Arabië, aangezien voetbal oorlog is kijkt Geert met name uit naar de wedstrijd Israël-Iran met een arbitrair trio uit de VS…

 3. Kabinet doet motie van wantrouwen tegen hele klimaatwetenschap: bekend scepticus moet van staatssecretaris Atsma zorgen dat het IPCC meer aandacht besteedt aan klimaatsceptische argumenten, ook al is het laatste sceptische argument dat meer dan een paar maanden overeind bleef ruim 20 jaar oud (Friis-Christensen) en al 10 jaar definitief verworpen.

  http://martijnvancalmthout.wordpress.com/2012/02/28/de-broek-van-crok/

  Nog even en Nederland krijgt net zo’n anti-wetenschapsreputatie als de VS onder Bush jr. 😐

  (Friis-Christensen heb ik trouwens altijd al het schoolvoorbeeld van “ach gossie, wat sneu” gevonden… de man had zó’n mooie correlatie tussen zonneaktiviteit en temperatuur op aarde gevonden dat het geen moment in hem was opgekomen ook nog even de data van laatste 5 jaar te checken. En dat was dus precies het punt waar bleek dat zijn theorie toch niet klopte.)

 4. de pvv voorkeuren
  eigen volk eerst

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur.

  http://goo.gl/ChCc9

 5. Eerste nieuwe bezuinigingsmaatregel al uitgelekt

  Chronisch zieken en gehandicapten onder de 40 jaar die er “nog redelijk goed uitzien” zullen in de nieuwe bezuinigingsplannen verplicht te werk worden gesteld in de prostitutie, omdat ze volgens de onderhandelaars “gewoon op hun rug kunnen blijven liggen” en wegens de door de overheid vastgestelde aantrekkelijke lagere prijzen “de sector minder interessant maken voor Oost-Europese kolonisten”.

  Het CDA ging als laatste overstag, maar kon worden gepaaid met een extra subsidie voor grootschalige varkens- en melkveehouders. De maatregel zou tussen de 80 en 100 miljoen euro moeten opbrengen, inclusief een jaarlijkse medische keuring op enge ziektes.

  bron: https://krapuul.nl/tips/69827/krapuliteitenalarm-36

  .
  en:

  Best wel geweldig filmpje van The Guardian hoe het verhaal van de drie biggetjes en de Grote Boze Wolf zou zijn afgelopen als de hedendaagse media zich ermee hadden bemoeid en hoe zoiets daardoor uit de hand kan lopen:

  http://www.guardian.co.uk/media/video/2012/feb/29/open-journalism-three-little-pigs-advert

  http://www.youtube.com/watch?v=vDGrfhJH1P4

 6. @ Abdul:

  Ernstig OT deze vraag, maar ik kan je niet bereiken via de chat. Weet jij hoe ik op mijn foto een bril kan zetten a la Tissen of Jacobi? Ben totall onhandig met dat soort software. Heb je een tip? Bril opzetten en dan een foto maken heb ik al overwogen, maar is niet gelukt 🙂

 7. Ernstig OT deze vraag, maar ik kan je niet bereiken via de chat.

  #21 helaas kan ik de chat niet meer bereiken met mijn inlog en wachtwoord. Weet JvdH raad?

  EDIT JVDH: ik meel

 8. Duitsland heeft door steun aan Griekenland al 380 miljoen euro aan rente verdiend. Hoezo “bodemloze put”?

  http://www.reuters.com/article/2012/03/06/germany-greece-idUSL5E8E66YS20120306
  (via @petrakramer en @Kos_)

  .
  en:

  Amerikanen(!), Canadezen en Australiërs vinden Amerikanen de allerergste toeristen. Bij de Ieren gaat de eer naar de Britten, bij de Britten naar de Duitsers.

  http://www.huffingtonpost.com/2012/03/05/worlds-worst-tourists-survey_n_1322046.html

  .
  en:

  Op YouTube zijn indrukwekkende demonstraties te vinden van drones die muziekinstrumenten bespelen, door hoepels vliegen, salto’s maken en nestjes bouwen. “Deze drones zijn geweldig en schattig, maar waarschijnlijk zullen ze ons allemaal vernietigen.”

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/06/filosoof-fukuyama-bouwde-eigen-drone-en-schrikt-van-wat-hij-ermee-kan/

  .
  en:

  De familie van presidentskandidaat Mitt Romney doet een spellings-oepsje: http://i.imgur.com/HkOEf.jpg (kijken! is leuk! :mrgreen:)

 9. Het is rose, slijmerig, zelfs McDonalds en Burger King willen er niet mee werken, maar het Amerikaanse ministerie van Voedsel en Landbouw koopt er ruim 3 miljoen kilo van om te verwerken in schoolmaaltijden. Dat past namelijk mooi bij groente als pizza en frietjes. (Echt, ik verzin hier geen woord van.)

  http://www.huffingtonpost.com/2012/03/05/pink-slime-for-school-lun_n_1322325.html

  en:

  “John kreeg op zijn verjaardag 1359 knikkers van zijn vader. Hij slikte er 585 door en ging dood. Er kwamen negen vrienden op zijn begrafenis en Johns rouwende vader verdeelde de resterende knikkers eerlijk tussen hen. Hoeveel knikkers kreeg iedere vriend?”

  Leraar uit Washington probeert creatief te doen met sommetjes over mensen die in ovens worden gebakken en mieren die een nest in je schedel maken. Leraar ontslagen, hoe kan dat nou? 😛

  http://www.huffingtonpost.com/2012/03/05/teacher-fired-for-giving-_n_1322173.html

 10. tip: mijdt belgie!

  klik (zonder/wel te stemmen) onderaan op ‘verder’ en zie vervolgens de belgische xenofobie in cijfers.
  schokkend, als de cijfers niet gemanipuleerd zijn

  goo.gl/voPNz

 11. R’dam krijgt PF straat

  http://goo.gl/qQ8X7

  P. Fortuynstraat
  onderschrift:
  (P.Fortuyn 1948-2002, narcistische, zelfingenomen, schofferende Nederlandse wannabe politicus mét twee hondjes en zónder oplossingen)

 12. Illegaal “zwerafval” weggooien gaat meer geld kosten als ze je pakken …. nu 90 euri en straks maximaal iets van 400 euri als ik het goed heb. Komt omdat de Coca Cola’s het niet meer zien zitten om die k*t flessen op te halen, te duur dus minder winst. Effe doorschuiven naar de brave burger om te voorkomen dat we die PET flessen zomaar uit de auto gaan gooien. Singapoorse toestanden …… gaaf. Zijn ex-PVV’ers trouwens ook “zwerfafval”?

  http://www.milieucentraal.nl/themas/afval-heb-je-zelf-in-de-hand/zwerfafval

 13. nederland terug aan de nederlanders
  maar eerst nog even wat regelen

  “Het voelt kwetsbaar, machteloos en maakt woedend”, reageert Marc Gijzen uit Leidschendam. Hij is een van de huurders die gehoor gaf aan de oproep van de NOS om te reageren op het nieuws dat huisbazen inzage hebben gekregen in de inkomensgegevens van hun huurders.

  zoals ik me zo vaak voel: machteloos & woedend
  dat gevoel moet een keer uit de fles
  met veel kabaal
  we laten het nog even gisten

  http://goo.gl/asrDa

 14. #33

  in conlaef….

  X:
  Rotterdam zoekt naar Pim Fortuynstraat. Ik zou zeggen: Zoek een vies straatje achteraf bij de moskee.
  In ieder geval een vies straatje.
  Maar dat temerige huilfiguur, die Marco P. kind van pimmetje, zal de Maasboulevard of Coolsingel wel voorstellen.

  Y:
  We doen een doodlopend steegje met flikkerende inferieure jaren 30 straatlampen.
  In de hoeken opgewaaid vuil.
  Een verwaarloosd zwervertje dat de ganse nacht jankt
  Een schilferige muurschildering met een hap uit de fortuyn-neus.

  Ach, ik zou het wel weten, zou ik er wonen.
  Activiteiten in het nachtelijk donker…
  Om es even aan te geven hoe WIJ tegenover zo’n omhooggevallen breed-gestropdaste, sigarenrokende pipo hebben gestaan.

  X: Of:
  We doen het eenvoudig:
  Pimmetje Fortuijnsteeg
  (verboden te poepen)

 15. ..”R’dam krijgt PF straat”..

  Dat is toch wel heel erg gruwelijk. Echt een (s)Linkse hobby? Het parasiteren op een -al dan niet terecht- kapot geschoten lijk?

  Ach, zo is ‘Kirchstrasse’ ook nog steeds een punt voor sommigen.

 16. Ik heb niks tegen zwakbegaafde mensen, heb regelmatig voor mijn werk kontakt met ze gehad. Ook in de media heb ik veel gelezen over PVV-stemvee. Ook vaak zwakbegaafd denk ik. Nu is het zo dat schtaats-secretarin van Zanten wil gaan korten op de AWBZ regeling voor zwakbegaafden (gadver wat een kut woord trouwens) met een iq tussen de 70 en 85 geloof ik. Ik hoop voor de Grote Blonde Leider dat hij al getwittert heeft dat dit absoluut niet mag gebeuren. Ik denk dat zijn stemvee niet veel verschilt in IQ dan de zwakbegaafde in onze samenleving. dat gaat gezeik geven voor Geert (leest hij hier mee?).

  http://www.limburger.nl/article/20120308/ANPNIEUWS01/120309662

 17. @40 “Geert (leest hij hier mee?)”

  Geert Zelf niet, maar de copy-pasteploeg die de dossiertjes samenstelt wie er in de media en op internet allemaal nare dingen over St. Geert durft te zeggen, is hier ongetwijfeld kind aan huis.

 18. Uit een brief van 15 wethouders ter ondersteuning van de kandidatuur van Diederik Samsom:

  “Het kabinet-Rutte met gedoogpartner PVV sluit zich de komende weken op in het Catshuis. Wethouders door het hele land hebben die luxe niet. Die zien dagelijks het verwoestende effect die de Rijksbezuinigingen hebben op de meest kwetsbaren in de samenleving. En ook de middeninkomens worden aan alle kanten aangepakt. Aan de andere kant worden de grootverdieners gespaard. Een heldere, maar slechte keuze voor Nederland.”

  http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/3282108/wethouders-tonen-hun-politieke-gezicht.html

 19. Nee Geert, de gulden wordt NIET heringevoerd, maar bij AH zou het desnoods morgen al kunnen:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/332902/Supermarktconcern-Ahold-klaar-voor-herinvoering-gulden.htm

  en:

  De site Moviefone belde (met enige moeite) in iedere staat van de VS een willekeurige John Carter om te vragen of ze nog naar de John Carter-film gingen. Sommige Carters gingen er een feestelijk uitje van maken (of hadden dat al gedaan), andere Carters… euh… niet zo. 😛 (Is leuk.) (Tenministe, ik vond het leuk.)

  http://news.moviefone.com/mike-ryan/john-carter-john-carters_b_1333299.html

 20. Giechelbekje Rutte vertrouwt erop dat de mensen begrip hebben voor het feit dat er nog geen nieuws wordt verstrekt over de onderhandelingen in het Catshuis.

  Waar hij dat vertrouwen vandaan haalt is mij niet helemaal duidelijk. Op het moment dat hij met een partij als de PVV in zee ging was ik wel meer kwijt dan alleen het vertrouwen.

  Het handjeklap gaat nog wel even duren vrees ik.

  http://www.nu.nl/politiek/2759684/rutte-rekent-begrip-catshuisberaad.html

 21. #48 Leuk. Kijk er al naar uit. 😆 Krijg je wèl Likoed weer in je spamfilter.

 22. @ 49 , zit ie nu al .. met weer een huilverhaaltje over het Polenmeldpunt …

 23. #Tja, leuk gezegd door die Hutten, maar hij gaat òf met de dood bedreigd worden door rabiaatrechts òf het CDA roept hem op het matje wegens kwetsen gedoogpartner. . Waarschijnlijk beide.

 24. Rutte: VVD en SGP zijn het meestal met elkaar eens

  Hij zei vandaag zei dat hij een gelovig man is en dat het geloof een van zijn drijfveren is. ‘Voor mij is heel belangrijk dat het liberalisme wortelt in de joods-christelijke beginselen.’

  http://www.nu.nl/politiek/2760245/rutte-meestal-met-sgp-eens.html

  De premier, die er niet voor wil uitkomen dat hij mediatraining heeft gevolgd, beweerde dat hij niet naar de jongerendag is gekomen om de samenwerkingsbanden met de SGP extra aan te halen.

  Rutte kreeg na zijn woorden een staande ovatie van het publiek.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3223583/2012/03/10/Rutte-VVD-en-SGP-zijn-het-meestal-met-elkaar-eens.dhtml

 25. —Wilders is in de peiling de enige fractievoorzitter (…) die een lager cijfer krijgt.
  Hij daalt van een 4,7 naar een 4,4—

  —In het kabinet is minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) de populairste politicus. Hij krijgt een 6,1. Dat was drie maanden geleden nog premier Mark Rutte (VVD), die nu op een 6,0 uitkomt.—

  http://www.nu.nl/politiek/2760687/sp-grootste-partij-in-politieke-peiling.html

  Nu eens zien hoe de “aanvallen” op o.a. de SP volgende week gaan.

  *PROEST*

 26. een lijst met daarin de huizenkoop-hypotheek(renteaftrek)gegeven van diverse politici

  zonder vaste woon- of verblijfplaats ?! :=))
  PVV – Geert Wilders…..
  “Staat niet in het Kadaster”

  http://goo.gl/sMYAV

 27. Het is wel zeker dat later deze week vanuit Straatsburg een harde resolutie komt over Nederland en het PVV-meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen…

  De Europese christen-democraten wilden zo’n resolutie eigenlijk niet: zij hadden hun zinnen gezet op een debat over het meldpunt met premier Mark Rutte. Het debat zelf komt er: morgenmiddag in Straatsburg. Maar Rutte zal pas rond de zomer in het Europees Parlement zijn.

  http://goo.gl/mDl8I

 28. nederland gidsland….
  blonde greet niet chagrijnig maken?

  Het kabinet heeft geen ambitie om het voorzitterschap van de Eurogroep binnen te halen. De afwezigheid van interesse komt op het moment dat Nederland als triple-A-land hoge ogen gooit om deze Europese topfunctie te krijgen.

  http://goo.gl/wMla2

 29. CDA ziet nog steeds niets in strengere immigratieregels of snijden in het ontwikkelingssamenwerkingsbudget:
  http://www.nd.nl/artikelen/2012/maart/12/-immigratieregels-niet-strenger

  (hoeveel is “ontwikkelingssamenwerkingsbudget” met 3x woordwaarde?)

  en:

  Eigen risico blijkt niet te leiden tot lagere zorgkosten:
  https://twitter.com/#!/RenskeLeijten/status/179318726393466880

  (alsof de verzekeraars al niet een miljoen keer hadden gezegd dat een verplicht eigen risico er alleen maar toe leidt dat veel mensen langer wachten met naar de dokter gaan, met alle gevolgen van dien)

 30. De OS naar Nederland halen in 2028 (!)
  Het xenofobe, alles wat vreemd is vrezende kikkerlandje, langzaam afglijdend, op de wereldkaart zetten
  Camiel ‘hijg-hijg’ E. van de KLM maakt zich er sterk voor
  http://goo.gl/FSTHm

  Hoe je het in je hoofd haalt om daar in deze b(iz)arre tijden aan te denken…
  Zeker is dat de natte droom van de teevens en dickerdacks tot leven zal komen:

  Olympics 2012 security: welcome to lockdown London
  The London 2012 Olympic Games will see the UK’s biggest mobilisation of military and security forces since the second world war – and the effects will linger long after the athletes have left

  London is also being wired up with a new range of scanners, biometric ID cards, number-plate and facial-recognition CCTV systems, disease tracking systems, new police control centres and checkpoints. These will intensify the sense of lockdown in a city which is already a byword across the world for remarkably intensive surveillance.

  http://goo.gl/wnMuJ

 31. De PVV wil in 2014 meedoen aan de Friese gemeenteraadsverkiezingen. Fractieleider Otto van der Galiën verwacht dat de PVV in ieder geval in Leeuwarden meedoet, voor andere gemeenten wordt nog gekeken of er genoeg goede kandidaten zijn “want we moeten geen LPF worden”.

  http://www.leeuwarden.nu/nieuws/nieuwsoverzicht-2011/20369-pvv-wil-in-in-friese-raden.html

  Euh…. Otto? Tegenwoordig mag je dat gewoon “PVV-toestanden” noemen. 😛

  .
  en:

  Gevraagd aan kiezers in de staat Mississippi (VS): “Welke godsdienst heeft Obama?”
  – Christelijk: 12%
  – Weet niet: 36%
  – Moslim: 52%

  *zucht*

  http://www.huffingtonpost.com/2012/03/12/obama-religion-mississippi-alabama_n_1338990.html

 32. Vanaf 15:00 uur kun je kijken naar de directe uitzending uitzending uit Straatsburg van de behandeling door het Europarlement van het Polenscheldpunt van de PVV en Rutte’s weigering om dat te veroordelen: http://t.co/Q9XlVLid

 33. De Nederlandse Rechtsstaat is in gevaar!!!

  Nou hadden wij daar al een donkerbruin vermoeden van en dus hebben wij alles wat maar een beetje op een waxinelichtjeshouder lijkt uit ons huis gekieperd. Om geen risico te nemen ook meteen maar alles wat op een kandelaar lijkt, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, nietwaar?

  Maar nu is het dus bevestigd: “Robert M. zegt nu geen vertrouwen meer te hebben in eerlijk proces. Hij vraagt zich af of Nederland wel een rechtsstaat is. Bij elke uitspraak van de rechter werd zijn vertrouwen in de rechtsstaat minder, zei hij vandaag.”

  Graag wil ik deze schooier ondersteunen in zijn veronderstelling, geef mij hem maar een kwartiertje en ik los zijn probleem met de rechtsgang definitief op. Scheelt de belastingbetaler bakken met geld en gaan we weer over tot de orde van de dag.

 34. De belangrijkste oorzaak van migratie in de 21e eeuw wordt niet oorlog, “gelukszoeken”, linkse hobbies of het willen stichten van een wereldwijd kalifaat (sorry, Geert), maar gewoon omdat er niet meer te wonen is door klimaatverandering:

  http://www.huffingtonpost.com/2012/03/13/environmental-migration-climate-change_n_1340868.html

  (TIP voor prof. dr. mr. ir. Richard de Mos: dat zou dus ook gebeuren bij een naderende ijstijd. Geen idee waarom je dat liever hebt, vooral omdat alle “hardwerkende Nederlanders” dan verplicht allochtonen in “zandbak- en knoflooklanden” zouden worden. Ben echt reuze benieuwd of ze ons daar ondanks jullie bejegening met open armen zullen ontvangen.)

 35. Belg: ‘Sociale netwerken SCHULDIG aan val van ACTA’

  De Gucht vergelijkt de oppositie tegen ACTA met de storm van protesten tegen SOPA en PIPA in de Verenigde Staten. Ook daar zou een vijandige campagne van “de sociale netwerken” beide wetsvoorstellen hebben getorpedeerd.

  ‘Campagne leidt tot onrust in Europa’
  Volgens De Gucht heeft de campagne in Europa niet alleen geleid tot onrust bij nationale regeringen, maar ook in het Europees Parlement. “De campagne heeft een aanzienlijke invloed op leden van het Europees Parlement”, zegt de Belg. Uit de notulen blijkt dat De Gucht nu denkt dat “het moeilijk zal zijn een meerderheid te behalen in het EP in het voordeel voor ACTA.”

  http://goo.gl/rmWPs

 36. Brekiebrekie! PVDA ZEGT NEE!

  De PvdA stemt NIETin met het aanscherpen van Europese begrotingsregels als dat betekent dat Nederland zijn begrotingstekort al in 2013 tot 3 procent moet terugbrengen, zoals het kabinet wil.

  Dat levert het kabinet- Rutte imagoschade binnen de EU op. Daar tonen premier Rutte (VVD) en minister van Financiën De Jager (CDA) al anderhalf jaar weinig clementie voor begrotingsproblemen van Zuid-Europese landen.

  http://goo.gl/paOyX

 37. “Het kabinet kan niet rekenen op steun van gedoogpartner PVV. Ook SP en GroenLinks zijn tegen.”

  De giechelgans zal de haatkuif thans welhaast sméken om vóór te stemmen, indien zulks zou leiden tot alsnog een meerderheid. Desnoods zal mevrouw Sap worden getwitterd met een emotioneel verzoek tot gunst.

 38. Onze #SGPVVD zou het best een goed idee vinden: alleen recht op een uitkering als je door een drugstest heenkomt. In de staat Arizona (VS) staan ze alvast te popelen, maar ze hebben een probleempje: als een staat namelijk uitkeringen weigert om een reden die niets met iemands werkloosheid te maken heeft, vergoedt de regering de sociale administratiekosten niet meer, wat neerkomt op zo’n 440 dollar extra kosten per werknemer per jaar.

  Klinkt precies als Ons Kabinet: bezuinigingen die meer kosten dan ze opleveren. :mrgreen:

  http://www.huffingtonpost.com/2012/03/13/drug-tests-unemployment_n_1340090.html

  .
  en:

  Wil de echte Rutte opstaan? Wat zegt die man hier toch allemaal? Moties over “een kabinet dat een stap terug doet?” (via @TofikDibi)

  http://www.elsevier.nl/web/10113784/Nieuws/Politiek/Rutte-dient-moties-in-over-abortus,-euthanasie.htm

 39. Raak schieten!

  Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie, noemde de website onaanvaardbaar en vindt het een schande dat zo’n website in de 21ste eeuw nog gemaakt wordt.

  Daul: “Het gaat vandaag over racisme en discriminatie. Ernstige vraagstukken, maar kennelijk niet ernstig genoeg voor de Nederlandse premier om er vandaag met ons over te debatteren. Toch zijn we hier dankzij een lid van zijn meerderheid. Ik betreur het vooral dat de premier weigert afstand te nemen van een website die racistisch, gewelddadig en leugenachtig is.”

  Auke Z.: bla……..bla…….pruttel…..bloep…..puf…..prrrr….knor….bliep

  http://goo.gl/HGzRO

 40. #88 en seks met kleine jongetjes gewoon vertier, een foutje-bedankt dat vadertje in de hemel ons zal vergeven…

 41. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3225504/2012/03/14/Geert-dit-keer-kom-je-wel-voor-ons-op-Toch.dhtml

  “We zijn bang, Geert, voor de crisis. Is dit het einde van Nederland? Is het nu echt gedaan met onze welvaartsstaat? Waarom zeg je niks? Hoe moeten we jouw radiostilte duiden? Wat bespreken jullie daar? Ben je boos? Op ons?

  Het is toch niet onze schuld, van Ingrid en mij? Wij zijn braaf door blijven werken, hebben ook op zondag gewinkeld. Of hebben we toch iets fout gedaan? We hebben ons hoofd er over gebroken, maar kunnen niks bedenken. Je hebt immers zelf gezegd dat wij de crisis niet veroorzaakt hebben. Je zou de rekening niet bij ons neerleggen. Dat heb je beloofd. ”

  :mrgreen:

 42. Raad van State ziet geen enkele noodzaak om mensen verplicht een tweede nationaliteit te laten opgeven: http://nos.nl/artikel/351596-rvs-tegen-plan-dubbele-nationaliteit.html

  “Hunnie mogen wel en wij mogen niet” is kennelijk toch geen steekhoudend argument. 😛

  Helaas trekt Ons Kabinet zich geen fluit aan van de RvS… ondanks dat het aantal negatieve adviezen over wetsvoorstellen met zestig procent is gestegen sinds we een gedoogwrak hebben, legde het kabinet de mening van zijn belangrijkste adviesorgaan in bijna alle gevallen naast zich neer.

  http://www.rnw.nl/nederlands/article/raad-van-state-kabinet-moet-paspoortwet-heroverwegen

 43. The Rights Forum
  Human Rights Watch:
  The Dutch position is undermined if you say human rights are important, but look away when it concerns countries that you consider good friends, like Israel.

  The Netherlands are known as country that, for many years, stood for human rights, always and everywhere. We do feel there is change. The Netherlands seem to be no longer in the group of enlightened European countries, but is now part of a small group of countries who flip-flop on human rights matters.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/14/nederland-wil-als-enige-eu-land-geweld-israelische-kolonisten-niet-veroordelen/

 44. Er kan wel meer echt niet !

  Teken de petitie
  Een beperking hebben is geen keuze. Bezuinigen op mensen met een beperking is dat wel. Wij roepen het kabinet op een andere keuze te maken. U ook? De effecten van de bezuinigingen ontkennen of weglachen kan echt niet! Wilt u de politiek deelgenoot maken van uw verontwaardiging? Vindt u ook dat kwetsbaar Nederland gesteund moet worden?

  http://www.laatzenietvallen.nl/teken-de-petitie.3.html

 45. Kan ook in/naar/helemaal onderin de PRULLENBAK:

  De Raad van State ziet niets in het plan van het kabinet om de dubbele nationaliteit te beperken en vindt dat het kabinet het plan moet heroverwegen. Dat staat in een vandaag openbaar gemaakt advies.

  GrinnikGrinnik, leuk zo’n advies.
  Maar we gaan het toch verbieden.
  Moét toch, Geert?!

  http://goo.gl/Ur1Sc

 46. De PVV zal zich niet houden aan de verplichting een jaarverslag in te leveren waarin staat welke giften de partij heeft ontvangen. De boete van 25.000 euro die hierop staat, zal de PVV voor lief nemen. Dat zei PVV-Kamerlid Hero Brinkman woensdag in de Tweede Kamer.

  GrinnikGrinnik, slim gedaan, jongens.
  We lappen wel hoor, ik en Miniem, óf we vinden ook ergens wat…
  Hahahahaha

  http://goo.gl/6YS3i

 47. @99 Hebben we in ieder geval weer iets om over te schrijven bij de volgende verkiezingen: “PVV weigert aan te tonen dat geld niet van criminele praktijken afkomstig is”.

  Ik bedoel, als ik geld zou witwassen zou ik liever ook geen jaarverslag willen overleggen.

 48. @100 Leuk ook voor Henk en Ingrid, die van hun schamele inkomen €50,– overgemaakt hebben naar de club van Geert. Ze weten in ieder geval dat ze in goed gezelschap zijn van nog 499 Henk en Ingrids die ook mee lappen aan de boete van de PVV, dit om de grote sponsors uit het daglicht te houden.

 49. Q: is dit hier wel weer op z’n plaats?
  A: denk het wel. Omdat Marcel Hulspas zo fijn weet te schrijven…

  “Op de redactie zijn we aan het rekenen geslagen, en door het overweldigende aantal mensen dat aangeeft best een beetje te willen betalen voor een nog betere Nieuwe Pers beginnen sommige opties er opeens haalbaar uit te zien. De komende dagen willen we van jou en al die andere lezers horen wat je van ons wil. Wij komen dan volgende week weer terug. Met een concreet plan, met een prijs, met het aantal benodigde abonnees. Zelf willen we er ook alles aan doen: zo heeft onze hoofdredacteur al aangekondigd zijn zeer behoorlijke ontslagvergoeding volledig in een Nieuwe Pers te steken.

  De deur naar een nieuwe, andere krant staat op een kier. Het is aan jou. Doen we ‘m dicht? Of trappen we ‘m open?”

  http://goo.gl/p8APH

 50. #103
  daar staat echt niet alles in, voorspel ik.
  de pvv is namelijk sterk gelieerd aan een politieke vereniging van speculanten, bankiers, beroepsfraudeurs, belastingontduikers en wegmoffelaars met aan het hoofd een om werkelijk alles lachende brillemans.
  als er wat meegaandheid mbt aanstaande bezuinigingen wordt getoond zal er veel, zo niet alles, in het werk worden gesteld om wat pikante cijfers achter te houden.

 51. Het roze slijm uit bericht #29 begint nu ook in de NL pers door te lekken. (Getsie.)

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3225596/2012/03/15/Schandaal-om-roze-slijm-treft-vleesindustrie-VS.dhtml

  Zo ziet U maar weer: vooral Krapuliteitenalarm blijven lezen, dáár zitten de primeurs! 😎

  .
  en:

  Huiszoekingen op Koninginnedag? Wat dacht je van een verbod om tijdens de Spelen anti-Olympische posters in huis te hebben?

  http://www.nrcnext.nl/columnisten/2012/03/14/politiestaatjes/

 52. De Wet Passend Onderwijs is ongeschonden door de Tweede Kamer gekomen, de gehele SGPVVD- en CDA-fracties stemden als één mannenbroeder voor. Vrijwel alle 50 amendementen van de oppositie werden van tafel geveegd en de verwachte ontslaggolf kreeg het stempel “jammer, maar helaas, dat hoort nu eenmaal bij een crisis”. (Het crisis-argument is overigens nieuw en werd er pas een week geleden bijgehaald.)

  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2012/03/15/T331.htm

  *weet nu al hoe de eerste 100 dagen van kabinet Roemer I er uit gaan zien: terugdraaien, terugdraaien, terugdraaien….*

  .
  en:

  VVD heeft het opeens over “afspraken” over langer instandhouden van de “aanrechtsubsidie”. Goh, wie was daar ook alweer de grootste voorstander van?

  https://twitter.com/#!/TofikDibi/status/180294930227400704

  .
  en:

  Everybody wants to be a president… voor de komende verkiezingen in Egypte zijn er al zo’n 625 kandidaten. :mrgreen:

  https://twitter.com/#!/NadaAuf/status/180316092898619392

  .
  en:

  Een corrigerend tikje kan je de voogdij over je kind kosten*, tikkertje spelen mag niet omdat je elkaar per ongeluk “ergens” kun aankraken… maar lijfstraffen uitdelen aan scholieren mag en gebeurt nog steeds in 19 staten van de VS: http://www.huffingtonpost.com/2012/03/15/school-spankings-still-al_n_1348476.html

  *de meest bizarre “oeps, zometeen raak ik mijn kind kwijt” die ik in de VS van dichtbij heb meegemaakt, was dat een alleenstaande moeder per omgaande moest zorgen dat het gas weer werd aangesloten omdat het huis niet kon worden verwarmd en dat was kindermishandeling. (In augustus tijdens een hittegolf, terwijl het nog minstens 1½ maand boven de 25 graden zou blijven. Het huis hoefde ook helemaal niet verwarmd -dat zou waarschijnlijk onder kindermishandeling vallen- maar het ging er om dat het moest kunnen.)

Reacties zijn gesloten.