Koolmees (D66) wil dat banken meer gaan concurreren, uiteraard voor onze rekening

Wouter Koolmees van D66 is hier al eens eerder besproken. Wouter snapt niet helemaal bij welke partij hij zit, hij denkt dat hij bij de VVD zit. Zo gelooft hij in sociaal-liberale sprookjes, ook zijn er volgens hem geen zware beroepen meer. Kortom Wouter Koolmees heeft heel veel voeling met de werkelijkheid.

Nu is Wouter op het briljante idee gekomen dat banken meer moeten concurreren met elkaar! Briljant! Het zijn bijna allemaal hele of halve staatsbedrijven en die moeten fijn met elkaar gaan concurreren. Gaan ook de laatst overgeblevenen over de kop en dan kunnen wij weer lappen.

De VVD vindt het helemaal geweldig en wil de markt openstellen voor buitenlandse banken voor hypotheekverlening. Zoiets als waar de crisis mee is begonnen in de VS? Hadden ze zoiets in gedachten? Wat zijn voor stelletje idioten? Laten ze eens maatregelen bedenken die ons echt gaan helpen. Niet meer van hetzelfde dat de ellende heeft veroorzaakt. Stelletje +_^&*)&%&^(^*$^$^&*!

5 gedachten over “Koolmees (D66) wil dat banken meer gaan concurreren, uiteraard voor onze rekening”

 1. Zou het niet beter zijn dat onze politiek voor buitenlandse politici open gebroken wordt?

  Precies de matregel die Koolmees wil – meer concurrentie!

  Gelet op het feit dat onze politici maar op dit moment elkaar nablaten vind ik concurrentie belangrijk om beter politiek in Nederland te mogen bevorderen.

  Of mogen de politici niet meer concurreren?

 2. “Wouter snapt niet helemaal bij welke partij hij zit.”

  Wouter weet verdomd goed bij welke partij hij zit. D66 heeft expliciet geen ideologie. Ze zweert bij pragmatisme – een ander woord voor opportunisme.

  Dat betekent dat jongetjes en meisjes met een mooi verkooppraatje voor het zeggen kunnen krijgen. En Koolmees kwettert er lustig op los.

 3. Uit de link van Trouw:
  “Minister Stef Blok (Wonen) zei eerder dat hij wil dat buitenlandse banken terugkeren op de Nederlandse hypotheekmarkt om de concurrentie te verhogen.”

  Als aan de nodige voorwaarden is voldaan, heeft Blok wel gelijk. Als je een open markt in Europa wil – en behalve Wilders wil niemand uit de EU – moet je ook de andere Europese banken toelaten in Nederland.

  Belangrijkste voorwaarde is uiteraard dat er eerst een Europese bankenunie is gevormd, zodat democratisch toezicht uitgeoefend kan worden op de bankensjacheraars.

 4. @3
  sjaax.

  Waar haalt u dat optimisme over een bankenunie vandaan ?
  De oorspronkelijke versie is uitgekleed.
  En geeft alleen schijn zekerheid.

Reacties zijn gesloten.