Kontvoddentax

Wanneer ben je definitief een oude lul?

Ik heb altijd gedacht dat als je eenmaal gaat klagen over de kleding van de jeugd het pleit is beslecht. Dan is er geen ontkomen meer aan. Dan ben je hard op weg om een oude man te worden die zeurt dat vroeger alles beter was. Als dat zo is, rest me niks anders dan schuld te bekennen.

Dan is deze column mijn coming out. Mijn coming out als oude lul. Ja, ik erger me wild aan afgezakte broeken. Ik stoor me aan jongeren die hun broek onder hun billen dragen en pontificaal hun onderbroek tonen. Ik vind het niet alleen onappetijtelijk, maar ook een uiting van een cultuur die ik verafschuw.

Ach, dan ben ik ook oud, hoewel; ik vind het afgrijselijk dat te dikke mensen zich in te lage broeken en te korte shirtjes hijsen en mij en anderen dan trakteren op blubberende en uitpuilende lichaamsdelen (blubbertax?) 😯 . Die tijd komt er weer aan met het mooie weer. Zucht! Zet mijn zonnebril maar op 😎 , scheelt in ieder geval.

Mijn coming out – de Volkskrant – Opinie

8 gedachten over “Kontvoddentax”

 1. En wat te zeggen over de te korte, te afgedragen, te lelijk, te beschamend in beschaafde buitenland, Nederlandse korte broeken? We zijn al erop getrakteerd na een paar warme dagen!!!

 2. Björn Borg onderbroeken die zelfs in het zwembad worden gedragen, met een afgezakte zwembroek erover, zodat de naam Björn Borg goed te lezen valt. De knapen die dit dragen hebben in de meeste gevallen geen flauw benul wie Borg eigenlijk is. Het moest verboden worden om met je onderbroek het zwembad in te springen, bah!

 3. Jeroen Schreef:

  Björn Borg onderbroeken….

  Ja, dat snap ik dus ook niet helemaal. Ik erger me overigens niet aan al die kledingstijlen, ik hoef het zelf niet te dragen. Maar na een keer hartelijk uitlachen omdat ie met de naam van een bejaarde oude man op z’n billen liep hoeft onze kabouter geen BB onderbroeken meer.

 4. Over een paar jaar kijken we daar hetzelfde tegen aan als tegen leggings en tijgerprints. Het is gewoon de zoveelste modetrend.

 5. …of lui die zich als middeleeuwse kamelenhoeder of tempelhoer vertonen in een moderne kennismaatschappij, al even weerzinwekkend.

 6. Ik ben een naturist, dus als het zomer is dan bezoek ik het naturisten strand in Wijk aan Zee. Het is erg rustig, maar wat wanstaltig was. Is dat een man van in de 60 met een forse buik, haar over de kale kruin gekamd, als een haantje rondliep om een vrouw op te pikken. Althans dat dacht hij. Maar hoe haal je het in je hoofd om te denken, dat je op die leeftijd nog een jonge god bent.

 7. Met wat werk in de sportschool kan je wel een bejaarde god worden. Ik ken mensen die niet mooi zijn of een heel goed figuur hebben, maar die toch ver komen dankzij hun charme en vriendelijkheid.

  Zover ik weet is de norm in sauna’s en naturisten gebieden dan je elkaars naaktheid negeert en je je niet opdringerig gedraagt.

  Ik vind mensen die anderen opzettelijk op hun onderbroek en/of hun debilleté trakteren onbeschoft. Het zijn doorgaans mannen die dit doen. Het is of kinderachtig blote billen boogie gedrag of een variant op potloodventen.

Reacties zijn gesloten.