‘Komt Rutte inderdaad op stoom?’

Van de beloofde beleidsdaden is het merendeel gerealiseerd. Dat lijkt een indrukwekkende prestatie, maar wie preciezer kijkt, raakt al snel minder onder de indruk.

En mooi tussenrapport, om even de term van het hoofdcommentaar van De Volkskrant van afgelopen zaterdag te lenen. Dat lijkt de eerste indruk na een blik op het overzicht van de prestaties diezelfde dag, onder de titel ‘Na 267 dagen is Rutte op stoom’.

Afdeling verkoop
Dat lijkt na acht maanden een indrukwekkende prestatie, maar wie preciezer kijkt, raakt al snel minder onder de indruk. Goed functioneert ongetwijfeld de afdeling verkoop: zoals de NRC dezelfde dag, in een eigen zomerrapport, stelde, ‘lacht Rutte zijn problemen weg’. En pers en publiek stinken daar te vaak en te makkelijk in, zo kan men daar aan toevoegen. Dat Rutte zijn problemen weglachen kan, komt ook omdat de pers hem daarmee wegkomen en zichzelf daardoor inpakken laat: nog steeds is teveel oppervlakkig journaille van zijn losse toon gecharmeerd die zijn gebrek aan inhoud compenseert.

Weer een lekkere column van Thomas von der Dunk in de VK.

4 gedachten over “‘Komt Rutte inderdaad op stoom?’”

  1. Rutte bewijst maar weer eens dat goeie pr in de politiek minstens zo belangrijk is als goeie resultaten.

  2. Rutte bewijst maar weer eens dat goede PR belangrijker is dan goede resultaten. Want die halen ze namelijk niet.

Reacties zijn gesloten.