KNVB verbaasd over junioren die ‘minder, minder, minder’ roepen

Joh, echt hoor. KNVB woordvoerder zegt dat hij het niet kan geloven omdat dit soort dingen helemaal niet bij voetballen horen. Is die man wel eens bij een voetbalwedstrijd geweest? Discriminatie en racisme zijn een van de componenten van die verplaatste stammenoorlogen, van met knotsen vechten vroeger, nu met bal vechten. En daartoe zijn alle middelen geheiligd. Bij een beetje wedstrijd heb je niet alleen bezoekers, je hebt ook politie nodig, in groten getale om alles in goede banen te leiden. Gezellige sport hoor, dat voetbal. Dit is dan alleen nog maar het voetbal van de ‘grote mensen’.

Ooit wel eens bij junioren langs de lijn gestaan? Geluisterd hoe de ouders hun kindjes aanmoedigen? ‘Schop hem voor zijn poten!’, dat is de aanmoediging die ik daar hoorde en varianten daarop. Kortom, ook junioren worden opgeleid om mee te gaan doen aan de stammenoorlog, de tegenstander moet niet door middel van een sportieve overwinning verslagen worden, hij moet de grond ingetrapt worden, letterlijk. Hij moet niet meer lopend naar huis kunnen. Allemaal voor de sport! 🙁

Dan nu even de aanleiding van dit stukje. Spelertjes in Maartensdijk zouden tegen kinderen van buitenlandse afkomst Wilders’ inmiddels beroemde woorden hebben gescandeerd. Daardoor zijn er nu twee kampen ontstaan, het ene kamp zegt dat het is gebeurd, het andere kamp zegt dat het niet is gebeurd. Ik zeg, hang camera’s op bij elk voetbalveld en registreer elke wedstrijd (dit was ironisch bedoeld).

Maar zonder gekheid, dit ga je dus krijgen. Is het wel gezegd of is het niet gezegd, het worden welles-nietes spelletjes, waarin niemand gelijk krijgt en niemand wint. Officieel dan. Want de uitkomst zal wel zijn, die buitenlanders moeten niet zo licht geraakt zijn, wij doen zoiets niet. En degenen die boos zijn, en verdrietig, worden bevestigd in hun stelling dat het toch niet uitmaakt of je klaagt. Zij zijn toch altijd de underdog. Maar anderen zullen wellicht zeggen, ‘die buitenlanders’ hebben het verzonnen, zie je wel dat ze niet te vertrouwen zijn.

Allebei de scenario’s zijn mogelijk, hebben die spelertjes het echt gezegd en wordt het nu ontkend, of hebben die andere spelertjes het maar verzonnen en is het een rel om niets. Ik weet het niet, ik was er niet bij, maar ik word er wel verdrietig van.

Plan Wilders altijd geslaagd, win-win, zou ik zeggen. Hits bevolkingsgroepen tegen elkaar op, en dan gaat alles vanzelf goed komen. Komt de tijdsgeest vanzelf dat deportatie een normaal verschijnsel gaat worden.

2 gedachten over “KNVB verbaasd over junioren die ‘minder, minder, minder’ roepen”

 1. Neehoor! Kannie!Rampzalig!

  DE KNVB woordvoerder heeft heden voor het eerst gehoord over de etnische koortjes die sinds jaren het voetbal wezen vergezellen.

  Vandaag voor het eerst! Moet je nagaan. (Maar wacht ff, het gaat over Marokkanen, dat moet dan kunnen, toch? Of niet?)

 2. de knvb kneus heeft ook nooit gehoord dat er ooit in amsterdam gescandeerd ”
  werd “Ajax is een jodenclub
  Uiteraard wordt duidelijk dat de instituties achter lopen op de werkelijkheid.

  Of moeten we van die verouderde regenteske dwangorganisaties de wereld zien zoals zy in hun natte dromen willen???

Reacties zijn gesloten.