Klimaatafspraken tussen China en VS: niet ver genoeg?

Op dinsdag 11 november verrasten China en de VS de internationale gemeenschap met een reeks indrukwekkende klimaatafspraken. Verschrikkelijk, vonden de Republikeinen meteen. Maar analisten hebben vragen bij het akkoord: gaan de afspraken wel ver genoeg?

Eerder op diezelfde dinsdag had President Obama gesprken met President Xi Jinping in Bejing. “China en de Verenigde Staten hebben vandaag leiderschap getoond dat de wereld van ze verwacht”, zei VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon in een officiële statement. De twee economische zwaargewichten hebben hiermee een belangrijke internationale verbintenis gesloten. Deze zal hoogstwaarschijnlijk nieuw leven blazen in de onderhandelingen over een nieuw klimaatverdrag, die in 2015 zullen plaatsvinden tijdens de VN-Klimaatveranderingconferentie in Parijs.
Naar verluidt heeft de VS tot 2025 de tijd om zijn koolstofuitstoot verminderen met 26 tot 28 procent ten opzichte van het niveau in 2005, zonder dat daarbij nieuwe beperkingen aan elektriciteitscentrales worden opgelegd.

Je kon de klok er haast op gelijkzetten – na enkele minuten kondigden de Republikeinen aan dat zij Obama het vuur na aan de schenen zullen gaan leggen.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Klimaatafspraken tussen China en VS: niet ver genoeg?”

  1. Pingback: Re: Klimaatafspraken tussen China en VS: niet ver genoeg?f | Krapuul

Reacties zijn gesloten.