Klimaat- en milieusceptici; loop naar de hel!

stop killing the planet by siroxi
stop killing the planet by siroxi
Hieronder een aantal artikelen die weer haarfijn duidelijk maken dat de natuur naar de klote gaat. Degenen die dat ontkennen zijn in mijn ogen zware misdadigers. Criminelen die wat mij betreft naar de hel kunnen lopen.

Klimaatverandering bedreigt fauna en flora Caraïben
De opmerkelijke rijkdom aan plant- en diersoorten in het Caraïbische gebied, die al onder druk staat door excessief landgebruik, vervuiling en ingevoerde vreemde planten en dieren, krijgt nu ook te kampen met de gevolgen van de klimaatverandering.

Biodiversiteit en ecosystemen liggen aan de basis van duurzame ontwikkeling, zei Terrence Gilliard, biodiversiteitscoördinator op de Caraïbische eilandstaat Saint-Lucia, in de marge van de twaalfde Biodiversiteitsconferentie (COP12) in Pyeongchang (Zuid-Korea), die nog tot vrijdag 17 oktober duurt. De klimaatverandering heeft echter invloed op de biodiversiteit op de eilandstaat. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

Zoetwater even vervuild door plastic als zeeën
Nederlandse onderzoekers hebben de schade van plastic aan zoetwaterorganismen onderzocht. Tot nu toe werden vooral de gevolgen van plastic afval bezien voor het leven in de oceanen. Ook in zoetwater worden organismen grondig verstoord door de vervuiling van kleine plastic deeltjes.

Deze kleine plastic korreltjes remmen de groei van algen, veroorzaken misvormingen van watervlooien en verstoren de communicatie tussen kleine organismen en vissen. In het onderzoek naar de effecten van kleine plastic deeltjes op zoetwaterorganismen stelden de onderzoekers watervlooien bloot aan verschillende concentraties nanoplastic (deeltjes die kleiner dan 100 nanometer of 1 tienduizendste deel van één millimeter).

Bij de hogere concentraties nam de groei van de algen af. Watervlooien bleken kleiner te zijn als ze waren blootgesteld aan nanoplastic en hun nakomelingen vertoonden allerlei misvormingen. “Ook binnen het communicatieproces tussen waterdieren zagen we verschillen”, zegt Bart Koelmans van Wageningen University. “Zo bleek de stressrespons van watervlooien als reactie op de chemische stoffen die vissen uitsturen sterke, als er ook nanoplastic in het water aanwezig was.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

Klimaatverandering Afrika vermindert voedselzekerheid
De klimaatverandering zal een negatieve invloed hebben op de voedselvoorziening in Afrika. Daarover zijn experts het eens, blijkt uit het vijfde rapport van het VN-klimaatpanel.

Al veertig jaar verbouwt Josephine Kakiyi (55) maïs, bonen en groenten op een klein stuk land in het afgelegen dorpje Kwa Vonza in het oosten van Kenia. Hoewel dit gebied altijd al warm en droog was, merkte Kakiyi in de afgelopen vijftien jaar dat het neerslagpatroon verandert. Ze weet niet precies waarom, maar ziet alleen dat er minder regen valt en dat het weer minder voorspelbaar is geworden.

Experts zijn er zeker van dat de klimaatverandering een belangrijke rol speelt bij deze veranderende weerspatronen en dat de voedselvoorziening in Afrika daar gevolgen van zal ondervinden. In het vijfde Assessment Report van het Intergovernmental Panel in Climate Change (IPCC) van de VN. Dit verschijnt tussen september en november 2014 in vijf delen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

3 gedachten over “Klimaat- en milieusceptici; loop naar de hel!”

  1. Pingback: Een casus van een klimaatcrimineel | Krapuul

  2. Pingback: Oceanen, meren sterven af door opwarming klimaat | Krapuul

  3. Pingback: Een ecosysteem kan ook hersteld worden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.