Kleutergedrag der mannenbroeders

Wat waren ze verdrietig, vorig jaar rond deze tijd. Verdrietig? ‘Diep geraakt’, ’teleurgesteld’, ‘geschokt’. De Staatkundig Gereformeerde Partij vond het ‘onbegrijpelijk’ dat de Hoge Raad haar ferme standpunt inzake de vrouw ongeldig verklaarde en de overheid maande ‘passende maatregelen’ te nemen.

Zelden ben ik het met haar eens, maar deze keer wel. Ook over de schijnheiligheid van een Donner, wel met het kabinet moslimpje pesten, maar de SGP laten we met rust. Want dat is onze ‘koeltoer’. 😥

16 gedachten over “Kleutergedrag der mannenbroeders”

 1. Ja, miljoenen kiezers schofferen en de Hoge raad moet gewoon kunnen. Wat maakt het uit dat er veel meer vrouwen in dit land zijn dan PVV-stemmers.

  Ja, maar SGP vrouwen willen zich helemaal niet verkiesbaar stellen.
  Ja, en heel veel PVV-ers malen ook niet om hun grondrechten.

  Kolder is er om tegen in te gaan.

 2. Sofia van der Linde Schreef:

  Wat maakt het uit dat er veel meer vrouwen in dit land zijn dan PVV-stemmers.

  Eeuwenoude vrouwendiscriminatie. (zonder hoofddoek)
  Het is aan de vrouwenorganisaties dan om te laten zien dat ze dit niet meer pikken en vragen de SGP om de besluiten van de Hoge Raad te respecteren..

 3. @#3
  Dat was altijd al zo. Heb je de laatste tijd nog Ketterverbrandingen gezien in Nederland? Vrijheid van Godsdienst betekent dat je niet mag worden vervolgd en niet mag worden gehinderd vanwege je geloof, niet dat je van alles en nog wat mag uitvreten.

  Deze uitspraak van de Hoge Raad gaat terug op een verdrag dat 20 jaar terug zonder voorbehoud is ondertekend dus de SGP moet niet zeuren. Ze hebben al 20 jaar respijt gehad van de gevestigde partijen.

 4. @ Sofia van der Linde:
  “..niet dat je van alles en nog wat mag uitvreten.”

  Helemaal mee eens. Maar kom niet aan het eten van gelovigen want dan blijken ze wel onbegrensde rechten te willen hebben.

 5. Gezien de geringe verschillen tussen de diverse slachtmethoden, is hier geen sprake van een voorrecht. Alleen kleinschalige slacht is echt nauwkeurig. Dieren lijden aanzienlijk meer in normale slachthuizen omdat ze andere dieren geslacht zien worden en die pin of stroomschok niet zo nauwkeurig wordt toegbracht.

  De opa van een vriend van mij slachtte zijn Varkens ook door ze de keel door te snijden op zijn eigen terrein. Ik ben zelf opgegroeid in de buurt van jachtgebieden. Ik ben niet voor onnodige wreedheid maar ik ben niet zo sentimenteel als de meeste stadsmensen.

  Ik stel het gelijkstellen van vrouwen kiesrecht met slachtmethodes niet zo op prijs.

  —————-

 6. Nexus,

  De context lijkt me duidelijk. Ik heb geen probleem met het idee dat mensen dieren afschieten om op te eten en geen probleem met de strot doorsnijden.

  Het leed was een dier daarmee voelt valt in het niet vergeleken met een leven lang bioindustrie.
  Er zijn al tig onderwerpen over rituele slacht dus discussieer daar vooral verder over dat onderwerp

  ——————————————————

  De SGP heeft geen kaas gegeten van mensenrechten maar PVV en VVD profileren zich graag als voorstanders van vrouwenrechten. Alleen als het om Moslims gaat en het symbolisch geschreeuw is.

  Het naleven van internationale verdragen, wil men niet. Dat verdrag is trouwens onder een CDA kabinet ondertekent dus het CDA moet helemaal niet zeuren.

 7. @ Sofia van der Linde:
  De kern van dit onderwerp is dat ondanks de vrijheid van godsdienst orthodoxe gerefomeerden niet de regels mbt gelijke behandeling en rechten vrouwen aan hun laars mogen lappen.
  Maar orthodoxen joden en moslims mogen blijkbaar wel op grond van de vrijheid van godsdienst de regels mbt dieren welzijn aan hun laars lappen.

  Dat wil niet zeggen dat ik vrouwen en dieren aan elkaar gelijkstel maar dat ik het gevaarlijk vind om op basis van de vrijheid van godsdienst bepaalde religieuze minderheden op enig gebied extra privileges te geven.

 8. De kern van dit onderwerp is dat CDA en andere rechtse partijen een internationaal verdrag niet naleven om de SGP te plezieren. Dit beleidt gaat regelrecht in tegen tegen het Nederlands recht. Al 20 jaar lang. Dat verdag is in 1991 ondertekent.

  Nederland gedraagt zich in dit opzicht als corrupte landen in het Midden-Oosten die ook doodleuk mensenrechtenverdragen onderteken en daar vervolgens niks mee doen.

  Het voorstel om ritueel slachten niet langer toe te staan is nog niet eens door de Eerste Kamer heen. Ga verder discussieren over rituele slacht onder de vele artikelen die daar al over zijn.

 9. @ Sofia van der Linde:
  Van 1994 tot 2002 zat het CDA niet in de regering en was er een niet religieuze meerderheid in de tweede kamer en dus geen enkele reden om het SGP te plezieren. Is dit corruptie van Kok cs. of laksheid van de politiek?

 10. De VVD houdt de SGP om de een of andere reden ook graag de hand boven het hoofd en PvdA en D66 zijn gewoon laks. PvdA heeft ook ingestemd met gewetensbezwaren. De rechtse partijen zijn een tikje fanatieker als het om het beschermen van de SGP gaat maar helaas is links hier ook niet vrij van.

 11. Met andere woroden, de hele nederlandse politiek heeft wat dit betreft 20 jaar lang zitten slapen en gedacht dat komt wel. Maar nu de SGP in het centrum van de macht terecht is gekomen is het opeens een hot issue.

 12. Nee, dit proces is al jaren bezig. De Clara Wichman stichting is al jaren aan de weg aan het timmeren om ervoor te zorgen dat dit verdrag nou eindelijk wordt nageleefd.

  CDA en VVD werken dit al jaren tegen.

  Je kan zeggen dat de linkse partijen hebben liggen slapen., maar anderen zijn er wel degelijk mee bezig.

 13. Sofia van der Linde Schreef:

  e context lijkt me duidelijk. Ik heb geen probleem met het idee dat mensen dieren afschieten om op te eten en geen probleem met de strot doorsnijden

  Mijn punt is dat plezierjacht en plezierjachtverenigingen, mogen per direct afgesloten worden en dat er maar een dienst overblijft die landelijk zieke dieren of bij nood eventueel kan afschieten.

  Vind je het normaal dat er mensen zijn die zich vermaken door dieren voor het plezier af te schieten op het moment dat onze winkels van het voedsel puilen.
  Dit “plezier” vind ik eerder pervers dan normaal.

 14. De SGP krijgt al 20 respijt want het verdrag dat de overheid verplicht om hun subsidie stop te zetten is al in 1991 getekend. Rechts was toch zo tegen gedogen? De SGP is toch zo gezagsgetrouw. Nou accepteer het gezag dat boven je is gesteld en houd op met jammeren.

  @ Nexus,
  Mensen zijn omnivoren dus we hebben nu eenmaal roofdier instincten. Het is niet aardig maar een deel van ons geniet van het doden en zelfs van het spelen met een prooi. Ik ben tegen onnodige wreedheid dat wel, maar indien nodig ben ik bereid om zelf te doden om vlees te kunnen eten.

Reacties zijn gesloten.