Kleine Amerikaanse Kredietbeoordelaar denkt als een PVV’er

Bij die drie toonaangevende kredietbeoordelaars geniet Nederland nog de hoogste status (AAA). Bij Moody’s en Fitch zijn de verwachtingen voor Nederland stabiel, bij S&P negatief. Laten we zeggen dat zij voor Jan Kees de Jager, Mark Rutte en de rest van het EU-gepeupel begripvol zijn voor de aanpak van de crisis. Daartegenover roept de Calimero onder de kredietbeoordelaars vanaf de zijkant heel hard: boe en pas op.

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Egan-Jones heeft de kredietstatus van Nederland verlaagd van AA-min naar A. Dat zou niet best zijn als bijvoorbeeld Moody’s dat zou doen. Dus geen paniek! Alleen zegt de firma in haar rapport wel precies wat de gemiddelde EU-scepticus denkt:

Volgens de heren Egan en Jones is de afwaardering het gevolg van de aanhoudende schuldencrisis in Europa en de hogere lasten die Nederland daardoor moet gaan dragen.

Nou geen nood, wij zijn een rijk land en dat lachebekkie Rutte getekend heeft voor een blanco cheque dat vergeven we hem en dat Al-het-geld-komt-terug Jan Kees daar niet echt zeker over is vergeven we hem ook; tenslotte waarderen we de voortvarende aanpak van dit illustere duo dat in de geschiedenisboeken zal komen als de voorbereiders van verregaande soevereiniteitsoverdracht aan de EU.

Maar wat de heren ook constateren is

dat Noord-Europese landen de kosten absorberen die gemaakt worden om landen in de eurozone die in nood verkeren op te vangen.
“Onze visie is dat hoe langer de eurocrisis aanhoudt, hoe lager de uiteindelijke terugvorderingen zijn”.

En dat is precies wat de blonde Calimero in de Nederlandse politiek ook zegt, alleen luisteren wij niet behalve dan natuurlijk de mensen die op 12 september niet op de VVD stemmen maar op de PVV. Niet dat we moeten denken dat PVV stemmers iets slimmer zijn dan VVD stemmers maar ze stemmen wel op de man waarin ze geloven en dat kan je nou weer niet zeggen van VVD stemmers want het vertrouwen van de Nederlandse kiezer is in Mark Rutte wederom gedaald aldus Maurice de Hond.

2 gedachten over “Kleine Amerikaanse Kredietbeoordelaar denkt als een PVV’er”

  1. De krediet beoordelaar lijdt beroepshalve aan “tunnelvisie” want zijn aandacht ligt in een enkel component vast die uit het geheel los gerukt is.
    Natuurlijk dat het geleend geld verloren gaat, wie twijfelt er nog aan? Zolang men geld bijdrukt (weer in Europees verband) is het geen enkel probleem op dit moment.

    Een verantwoordelijk politicus dient in strategische planning en bijhorende ontwikkelingen te denken en dat is iets heel anders dan krediet beoordelen. De verantwoordelijkheid in dezen is er ook heel aders aangelegd.

Reacties zijn gesloten.